Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vpliv bipoda pri Mk Brno
#1
Bla, bla, Bla...
Pri, pred in po streljanju z MK Brno, me je vedno bolj žrlo, da sem včasih z povsem poceni strelivom ( top šot, CCI standard... ) na 50m, b.p. luknjal grupo manjšo od evrskega kovanca... Potem pa kar nekaj časa ne več.
Najprej sem šel šimfat strelivo za navadne smrtnike, pa po gorenjsko nisem reskiral za boljše preverjeno strelivo, ampak sem šel gledat v ror.
Ej, jo! Razjeda me gleda. 2 cm za krono. K puškarju. Žagaj, gvintaj, pa lepo krono... super. Boljše. Nekaj časa. Potem pa spet... zgodba se ponavlja. Prevečkrat streljam prehitro, kot da bi bil jezen na tarčo ker nima dovolj lukenj ali pa mora plata zvonit kot šolski zvonec.
Mogoče me j....o oči. Kar tudi me, zadnja leta, od kar imam spredaj štiri, mi skozi daljnogled skače križ, kot mi dela pumpa (o tem mogoče v drugi temi). To bo to! Delno tudi je.
Kantarena je bila dolga... človek potem razmišlja da bi poskusil streljat kot nekoč. Nabrskam nekaj boljšega streliva, grem po dolgem času spet na strelišče se vzamem v center, pa vse skupaj bolj ubogo.
Bla?
Končno mi dopizdi poceni kitajski bipod, ki mi nekako vleče puško iz horizonta in ga spulim dol, pa vse cukre sem že popokal. Nadaljujem z CCI std. Wtf???
Grupa ena sama luknja desetih strelov, vendar kake 3cm nižje! Smer je ostala ista. Ni blema, naklikam gor in je!
Popizdiš. Bi se moral oklofutat s tistim bipodom...

Bistvo...
Prejle sem razšravfal Čehinjo... ror je privit na razdalji 155mm med vijakoma v kopito. Slabih 110mm pred njima je privita rinka (prvotno za jermen) z wunderpinom bipoda v kopito, ki se zaključi 64mm od točke. Od tam naprej gre cev sama.
Na oko bi rekel, da cev dokaj lepo leži v kopitu. Pa ne. Kar ne morem da verjamem, ko na kopito pod cev navijem bipod, koliko vpliva na grupo.
No ja, na višino ne rečem. Zanimiv problem, na katerega nisem nikoli prej pomislil, odprl pa še kakšno vprašanje.

Čakanje na delo v tej pokoronani državi... brez zamere.

Pred kakim beddingom bi mogoče poizskusil pobrat kopito, da cev nebi ležala od začetka kopita do prvega pritrdilnega vijaka cevi v kopito. Da izničil prenos napetosti bipoda prek kopita na cev.
Je na obzorju nova težava? :)

Lp
Odgovori
#2
Probaj brez bipoda, z nekaj vrstami priznanega/boljšega/dražjega streliva. Ni nujno, da bo najdražje tudi najboljše. S-sniper
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#3
Ja, res nisem napisal s katerim strelivom sem poizskušal ustrelit najboljšo grupo, nevedoč, da mi nagaja bipod.
  To ( boljše ) strelivo po 10 kom. je bilo: Lapua biathlon exrteme, SK biathlon sport,  SK Long range, SK standard+, SK rifle match in S&B subsonic.
  Kljub vplivu bipoda, je najbolje grupiral SK rifle match, S&B subsonic pa najslabše.
  Trenutno sem na CCI standard vel. ki brez bipoda prekosi omenjeno boljše strelivo.  Bom pa gotovo  preizskusil še kakšno strelivo, zaenkrat brez montiranega bipoda.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)