Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Definicija termina "orožje"
#61
neglede na to da napišeš kratko poved, notri vrineš še dva vrinjena stavka, ki ne služita ničemer razen da se klobasa podaljšuje.
Primer:
1. Ne glede na to, da je šlo za čiste družboslovce,
2. ki pretežno nismo ravno znani po smislu za tehniko,
3. nisem imel ravno občutka,
4. da tega ne bi razumeli.

Alternativa, "vsi so razumeli temo in sporočilo predavanja" ima sicer isto sporočilo, zdi se mi da se ne sliši dovolj učeno?

Mogoče v vaših družboslovnih krogih to velja za visoki jezik, pri nas, inženirjih pa se temu reče klobasanje. Nekaj časa sem se iskreno trudil, da bi tvoje pisanje nagradil s tem da ga preberem, ampak oprosti, res ne morem. Ko se prebijam skozi to goščavo besed, se zmeraj znova spomnem zakaj sem se odločil za tehnično stroko...
Odgovori
#62
Navajam: "Besedilo skuša biti relativno kratko in enostavno"
Iurium, daj, napiši isto vsebino še na dolgo in komplicirano, da vidimo kako to zgleda!

?

(20-01-2021, 22:21)slavcr Napisal: Navajam: "Besedilo skuša biti relativno kratko in enostavno"
Iurium, daj, napiši isto vsebino še na dolgo in komplicirano, da vidimo kako to zgleda!
Odgovori
#63
Komentarji so žal indikativni zakaj je situacija na tem področju takšna, kot je. Niti eden se ne nanaša na vsebino, ki je bistvo zapisanega. Komentar povezan z uporabo jezika je do določene mere utemeljen. Besedilo je bilo prilagojeno specifični priložnosti in avditoriju. Forma morebiti ni splošno primerna, vsebinsko pa predstavlja dobro osnovo, saj vsebuje sistematiziran skupek najbolj osnovnih informacij o tematiki (s ključnimi poudarki). Ker je zapis že obstajal in bi znal biti zanimiv, sem ga objavil. Drugačnim okoliščinam primerno prilagoditev lahko naredi vsakdo, ki tematiko sicer pozna. Očitno med naravoslovci tega foruma ni želje, da bi tak popravek naredili in ga objavili, nekako v duhu, da vsakdo po svojih sposobnostih prispeva k skupnemu cilju. Obstoj tovrstnih besedil je nujen, saj je le tako mogoče korektno in dosledno posredovati ključna znanja določenim zainteresiranim (ciljnim) skupinam. Poskrbel bom za pripravo slogovno drugačnega zapisa iste vsebine.

@slavcr
Objavljeni zapis obravnava zgolj najbolj temeljna znanja o tej tematiki (tehnični principi in najbolj ključni elementi). Zaradi tega gre za vsebinsko preprosto besedilo. Vrste, za področje sicer pomembnih tematik, vendar za specifičen namen besedila pač ne, se niti ne dotakne
Odgovori
#64
No no pjebi tu pa delate krivico, človk ima reference objav v medijih in sicer komentiranje pod članki na mmc, 24ur in novatv, če ga tam razumejo ga boste pa ja menda vi kot zainteresirana javnost podprli! (sarkazem off)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)