Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktivni glušniki
#41
Jaz sem si naredil aktivne čepke po meri in jih mam tud za na šiht k delam v proizvodnji in so super zadeva mas opcijo full block oz opcija active mode.Sploh mi je super poleti ker veliko švicam in jih lahko operem z vodo in milom in obrišem in so pripravljeni pa še za 5 let so in garancijo ti dajo 5 let.Imam jih zaenkrat nekje 2 leti in sm supr zadovoljn in tudi cena je okoli 130 eur za par aktivnih čepkov kar se mi zdi zelo dobra cena v primerjavi z slušalkami.

Naredil sem jih pri firmi Popoln Sluh če koga zanima res priporočam bom priložil še link.

https://www.popolnsluh.si/strelski-glusniki.html
Odgovori
#42
Trenutno imam Peltor Pro Tac III Hunter z gel vložki in sem zadovoljen. Še posebej glede na nizko ceno - dobro tesnijo, imajo relativno kvalitetno aktivno ozvočenje in ne motijo pri uporabi puške oziroma se ne zadevajo s kopitom.
Imel sem:
MSA Sordin, odlična kvaliteta ampak preslabo dušenje še posebej, če ti dobro ne tesnijo (imam ozko glavo).
Peltor Pro Tac II, odlična kvaliteta ampak preveliki, prenerodni, kopito se ves čas zadeva v njih, vsakič zadoni in te vrže iz tira ko dvigneš puško k licu. Kar je za instinktivno streljanje porazno
Peltor 6S, kar dobri sploh glede na zelo nizko ceno. Aktivni zvok povprečen. Zelo ozki in tanki ampak so mi zelo dobro tesnili kljub ozki glavi. Niso več v proizvodnji.

Skratka pomembno je kako ti določen model tesni in odgovarja za tisto kar počneš z njim. Čepi odlično zatesnijo ušesni kanal ampak kot je bilo že povedano ne zatesnijo področja okrog ušesa. In pri zelo glasnih zvokih je to pomembno.
Trend gre v čedalje močnejše polnitve in kalibre ter čedalje krajše cevi. Kaj ta kombinacija pomeni za sluh pa malokdo sploh pomisli. Dokler ne začnejo težiti na zdravniških pregledih ker se sluh iz leta v leto slabša.
Odgovori
#43
Ena firma v Sloveniji ima menda zastopstvo za Peltor oz. za 3M - katera je že to?  Sem vedel, pa pozabil....

Bi kupil Peltor Pro Tac III Hunter,.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#44
MDM Commerce v Kamniku
Odgovori
#45
(28-05-2020, 12:24)Bobo Napisal: MDM Commerce v Kamniku

Nima več zaloge Whistle

Cesar Shop mogoče...
poka a nič ne zadane...
Odgovori
#46
Cesar shop ima dobre ugodne gel vložke za Peltor in Sordin. Peltor ProTac III Hunter pa se mi zdi da sem nekje opazil na zalogi pa se več ne spomnim kje. Malo povprašaj naokoli. Mogoče Nold. Jaz sem jih dobil pri Rebcu za dobrih 90 € kar se mi zdi zelo ugodno glede na kvaliteto.

Še to, na zunaj je Hunter model enak Pro Tac III slim le da je zelene barve, slim pa črne. Razlika je menda še, da je Hunter bolj odporen na zunanje vplive.
Odgovori
#47
TOTAL v Novem mestu (Andrej Jarc, ajarc@totalnm.si)
Poveš kaj te zanima, dobiš ponudbo, plačaš in čez dva dni pozvoni poštar s paketom....
Od njega sem kupil  Peltor ProTac III slim in strelska očala - zadovoljen
Odgovori
#48
Jaz sem gel vložke za Sporttac kupil na aliexpressu za 18 eur in so identični originalu. Morda je gel celo malenkost mehkejši, kot na originalnih, tako da na občutek bolj tesnijo okrog očal. Dostava je bila v plastičnem “tupperware” kovčku, tako da niso bili nič zmečkani. Menjava je 10 sekundni poseg - nosilno plastiko spajsaš ven, nove pa precej na trdo na klik vpasaš not.

https://www.aliexpress.com/item/32860349100.html
Odgovori
#49
Bi clovek rekel, da je skoraj obvezna mejava penastih blazinic z gelom. Na MSA Sordin glusnikih je razlika. Ni pa kot noc in dan. Tesnijo obojni dobro. Predvsem se opazi v udobnosti...
Ocala pa s cim bolj tankim rocajem oz. drzalom (ne vem kako se tocno reci zadevi, ki jih drzi za usesi).
Odgovori
#50
Res je. Bistvena razlika je tudi poleti, ko blazinice z gelom niso tako vroče, kot penaste.
Odgovori
#51
Jaz mam dvoje MSA/Sordin Supreme Pro X z gelom. Za indoor dam se cepke notr.
Moons out, goons out!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)