Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
o bančnih ropih policistov, romih, rekordih in nestropnosti... ni da ni
#21
(10-06-2020, 15:09)mm38 Napisal: Mene pa nekaj zanima- kdaj tako dejanje preneha bit herojsko in postane napad, ali kaj podobnega. Recimo če mi nekdo pride domov in ga poskušam zadržat?
Jasni odgovori na zastavljeno vprašanje ne obstajajo! Čeprav na prvi pogled ne izgleda tako, to dejstvo nedvomno predstavlja resen družbeni problem. Imeti nedvoumne tovrstne odgovore je pomembno tako za posameznika, ki se znajde v takšni situaciji, prav tako pa tudi za skupnost, kot celoto. Osnovo za odgovore na takšna težka in nedorečena vprašanja lahko ponudi zgolj multidisciplinarno raziskovalno in strokovno preučevanje tematike. Tudi ta vidik je del že pred časom začetega projekta o katerem sem že nekajkrat pisal.
#22
(10-06-2020, 15:20)maus Napisal:
(10-06-2020, 15:09)mm38 Napisal: Mene pa nekaj zanima- kdaj tako dejanje preneha bit herojsko in postane napad, ali kaj podobnega. Recimo če mi nekdo pride domov in ga poskušam zadržat?

Leta 2014 je še šlo .. zdaj je pa že vprašanje, če te ne bo tožil, ker mu omejuješ svobodo gibanja Dumb ... (hec hec) 


Civilistu je uspela aretacija roparja: 
vir: https://www.dnevnik.si/231991

Sam sebi si pravilno odgovoril  Shifty
#23
Takoj ko se je nekdo pognal za tem lopovom je šel v napad.. Zakon na 'herojske' podvige ne greda lepo. Preganjanje kriminalcev ni domena civilistov še manj fizični obračuni z njimi , če bi policist ostal živ bi lahko zelo vrjetno cigota civilno tožil za odškodnino , zdaj ga pa lahko toži familija da je fotra prisilil v samomor to bi bilo nekaj novega a samo pravega advokata rabijo. Pravo samo nima niti P veze z pravico ampak služi predvsem za vzdrževanje 'družbenega sistema'.
#24
... a tista vreča denarja se je po poti izgubila ali kaj ?
#25
Da ne boste doktorirali iz špekulacij in ugibanj, nadaljevanje zgodbe:

Ropar na Cankovi policist s 25 leti delovnih izkušenj
#26
KAJ PA ČE BI Z TO DEBATO SEDAJ PRENEHALI???

... povedanega/razpredanega je bilo dovolj na osnovi prvih delnih informacij, sedaj pa ... kaj je bil vzrok dejanja, zakaj se je za to odločil, kakšne bodo posledice (za njegove bližnje) ... samo malo empatije je potrebno pokazati, ba po ...

lp upor500
#27
(10-06-2020, 16:25)mr.T Napisal: Takoj ko se je nekdo pognal za tem lopovom je šel v napad.. Zakon na 'herojske' podvige ne greda lepo. Preganjanje kriminalcev ni domena civilistov še manj fizični obračuni z njimi , če bi policist ostal živ bi lahko zelo vrjetno cigota civilno tožil za odškodnino , zdaj ga pa lahko toži familija da je fotra prisilil v samomor to bi bilo nekaj novega a samo pravega advokata rabijo. Pravo samo nima niti P veze z pravico ampak služi predvsem za vzdrževanje 'družbenega sistema'.
Doh
Seveda da ni šel v napad, ker je stekel za roparjem. Če smo natančni so stekli za njim trije, vsaj tako pravi župan, ki naj bi to videl. Stekli so pa zato, da ga ustavijo in pridržijo do prihoda njegovih kolegov policistov.

Zakaj bi lahko občana, ki je zaustavil roparja, kdo tožil, pa tudi ne vem. S tem, ko ga je ustavil, ni naredil nič protipravnega. Zakon - ZKP celo izrecno dopušča t.i. državljansko aretacijo v 160. čl. - vsakdo sme vzeti prostost tistemu, ki je zasačen pri kaznivemu dejanju, ki se preganja po uradni dolžnosti (seveda je druga stvar, ali je fizično sposoben to storiti). 

Od kje ideja, da je nekdo nekoga prisilil v samomor, ne vem. Iz poročanja medijev ni bilo razbrati nič, kar bi kazalo na kaj takega. Tale forum se vedno bolj spreminja v nakladanje tet na tržnici.

Še povezava na zakon - https://zakonodaja.com/zakon/zkp/160-clen
#28
Matej oprosti ker sem firbčen. Ampak- a to pomeni da so vse tiste zgodbe o kriminalcih, ki naj bi jim omejevali pravice in so potem tožili žrtve, ki so jim hotele otežiti pobeg samo pravljice? Enostavno mi ne gre v glavo, vse kar so me učili, da je treba biti priden, ko te ropajo, v tem primeru je pa vse ok. Zgleda da imamo raj za pravnike.
#29
Mogoče kar se tiče kazenskega prava .

Asaj kar se tiče, civilnih tožb kriminalcev za oškodnine ni zelo v prid izvajanju 160 člena. Mislim da edino pridržanje ki se praksi lahko izvede brez poseldic je 'čuj ti,tu počakaj do prihoda policije' pa še preveč grdo ga ne smeš gledat .

Konec koncev če ta 160 drži vodo , potem v čem je problem Vard in podobnih ,ki bi 'pridržali' ilegalce v skladu z 160 členom ZKP!?

Ta pravi odškodnina d.o.o. odvetnik bi hitro povezal ,da je preganjanje in konfrontacija pripeljala do samomora.

''Kot je pojasnil direktor PU-ja Murska Sobota, so za storilcem takoj stekli trije občani in ga pozvali, naj se ustavi. Storilec se je ustavil, obrnil in vanje nameril pištolo, ki jo je imel v roki. Nato je naprej bežal, še vedno pa sta mu sledila dva občana, zadnjih 150 metrov pa le eden od njiju. Preden ga je dohitel, se je storilec še enkrat obrnil in večkrat ustrelil v tla. Ko je občan storilca dohitel, ga je želel prijeti, zato je prišlo med njima do pretepa. Storilec je za trenutek obležal, občan pa se je v tem času oddaljil za okoli 150 metrov. Nekaj trenutkov zatem je storilec po do zdaj znanih podatkih storil samomor s pištolo, ki jo je imel s seboj. Ugotovljeno je bilo, da gre za službeno pištolo pokojnega policista.''
#30
Ker je Rom, so dvomi vanj, če bi bil pa kleni Slovenec, bi pa zdajle deževale same pohvale.
#31
Ma ne saj os ga proglasil za heroja kaj bi pa še rad , saj mogoče ga v par denh odlikuje še naš Borat.

Samo priznat moraš pa da je scenarji tak ,da še za film ni brez oznake ZF , policist oropa banko , pošteni državljani za njim , on na kolesu ,Rom peš vstraja cel Km še streli v tla ga ne odvrnejo , potem pride do prepa sledi pa samomor roparja/policista fak kaj takega si še se izmislit ne moreš
#32
(10-06-2020, 19:58)mr.T Napisal: Ma ne saj os ga proglasil za heroja kaj bi pa še rad , saj mogoče ga v par denh odlikuje še naš Borat.

Samo priznat moraš pa da je scenarji tak ,da še za film ni brez oznake ZF , policist oropa banko , pošteni državljani za njim , on na kolesu ,Rom peš vstraja cel Km še streli v tla ga ne odvrnejo , potem pride do prepa sledi pa samomor roparja/policista fak kaj takega si še se izmislit ne moreš


ja, in odvetnik sorodnikov umrlega ima verjetno dokaze z DNA roma, na orožju ...
Bo še zanimivo.

#33
Mr. T: Ne bi šel zdaj v detajle, na kakšne načine vse lahko nekoga pridržiš do prihoda policije, vsekakor pa to ni (zgolj) na način, ki ga omenjaš ti - s pozivom, naj počaka. Beseda pridržiš v zakonu je precej nedvoumna. Če se pa storilec kaznivega dejanja ne strinja s pridržanjem in te napade, se pa seveda lahko braniš, samo ne tako, da boš neoboroženega ustrelil v hrbet. To je nekaj drugega in za to dobiš zastonj letovanje v hotelu Dob, tako kot vrli strelec iz Vurberka, ki je postal heroj tega fouma.

Raznih “Vard” ne mešaj s postopki iz 160. čl. ZKP. Tam gre za organiziranje ljudi s povsem drugimi nameni.

Noben odvetnik v tem primeru ne bo dokazal, da je ravnanje občana imelo za posledico smrt storilca, ker to dvoje ni v vzročni zvezi, vsaj pravno upoštevni ne. Pridržanje storilcev (kar policija izvaja večkrat dnevno) redno ne vodi k samomorom oseb. Zakaj nekdo naredi samomor je več vzrokov in ne bi na tem mestu o tem.
#34
(10-06-2020, 18:49)mm38 Napisal: Matej oprosti ker sem firbčen. Ampak- a to pomeni da so vse tiste zgodbe o kriminalcih, ki naj bi jim omejevali pravice in so potem tožili žrtve, ki so jim hotele otežiti pobeg samo pravljice? Enostavno mi ne gre v glavo, vse kar so me učili, da je treba biti priden, ko te ropajo, v tem primeru je pa vse ok. Zgleda da imamo raj za pravnike.

Niso mi znani primeri kriminalcev, ki so tožili žrtve, ker so jim hoteli preprečiti pobeg. Lahko napišeš ali daš povezavo do konkretnega primera?

To, da so te učili, da se med ropom ne upiraj, te niso učili zato, da te ne bi roparji na koncu tožili, ampak zato, da te ne bi kdo od roparjev med ropom telesno poškodoval ali ti vzel življenje. Zato imajo uslužbenci na bankah navodilo, naj se v primeru ropa aktivno ne upirajo - da ne bi bilo zaradi denarja ogroženo njihovo življenje ali zdravje ali življenje strank. Občani, ki so lovili roparja banke, so nedvomno tvegali svoja življenja. Kogle bi lahko končale kje drugje in ne v tleh in bi bil končni rezultat precej drugačen. Očitno storilec ni imel resnega namena poškodovati nikogar, če bi to hotel, bi to tudi storil. Ali drugače povedano, če bi bil storilec pravi kriminalec in ne policist v finančnih težavah, bi bil pogumni občan verjetno pokojni.
#35
topostrelec---- Privilegirani belec nimaš pravice govori.. Zaradi vas se to dogaja.! J

Si predstavljate, da bi bila situacija obrnjena?... Policist lovil »roma«… V tem primeru, bi policist zdaj bil obešen na Prešercu in »cela« država na nogah… Tako pa ko ga j___.

»Rom- a« obtožiti naklepnega umora, tako kot so bili tisti v ZDA(Georgia), ko so hoteli pridržati osumljenca… Kaj bodo zdaj državljani vzemali zakon v svoje roke?... EU komisija, si tam? J

Mi pa je žal tega policista, ker pri taki službi, pogojih dela,… oropati banko… Je res nujno in takoj potreboval denar… RIP

PS: Pripadnike romske manjšine imajo ABSOLUTNO PROCESNO IMUNITETO... Nič od tožb, postopkov,...
#36
Mislim, da bi se morali moderatorji vmešati, saj je najmanj prejšnji post v nasprotju s pravili foruma. Gre za politično nabijanje, ki meji na rasizem. In to ne prvič.

Policaj je v osebno stiski uporabil orožje proti sebi, drugi se bo žrl, zakaj je kot dober državljan tekel za njim in se bo počutil krivega za tragedijo, komentarji na forumu pa so taki, kot da gre za fuzbal tekmo.

Lep pozdrav, Marko
#37
Orožje je bilo moja edina droga. V Sloveniji sem do takrat veljal kot zaupanja vredna oseba, saj sem imel dovoljenje za nošenje varnostnega orožja, kar dejansko pomeni, da sem lahko 24 ur na dan vse dni v tednu nosil pištolo za pasom, pripravljeno in nabito za strel. Da sem ga dobil, sem moral opraviti veliko psiholoških testov, dovoljenje sem dobil kot civil, star 23 let. Ko so me priprli, sem imel dve puški in pet pištol ter 10.000 kosov nabojev. Za pištolo in puško, s katero sem Sari prestrelil žilo ob hrbtenici, zaradi česar je umrla, sem imel tudi evropsko prepustnico.

........Abramov.

Poslano z mojega POCOPHONE F1 z uporabo Tapatalk
#38
Tole mi nekako ne sede...vemo koliko rabi Bolt za preteči 100 metrov, neki mutijo sigurno. Pray

Storilec je za trenutek obležal, občan pa se je v tem času oddaljil za okoli 150 metrov.
#39
Tole smrdi do neba!
Policist je uspešno oropal banko in pobegnil;
cigo pa ga je kljub opozorilnim strelom ujel ??? in spravil na tla ???, potem pa ODŠEL??? Zakaj pa ga je potem sploh lovil ?
In na koncu je policist naredil samomor ???
Japajade!
To so gotovo informacije iz prve (cigotove) roke?
#40
(10-06-2020, 22:03)rujceho Napisal: Orožje je bilo moja edina droga. V Sloveniji sem do takrat veljal kot zaupanja vredna oseba, saj sem imel dovoljenje za nošenje varnostnega orožja, kar dejansko pomeni, da sem lahko 24 ur na dan vse dni v tednu nosil pištolo za pasom, pripravljeno in nabito za strel. Da sem ga dobil, sem moral opraviti veliko psiholoških testov, dovoljenje sem dobil kot civil, star 23 let. Ko so me priprli, sem imel dve puški in pet pištol ter 10.000 kosov nabojev. Za pištolo in puško, s katero sem Sari prestrelil žilo ob hrbtenici, zaradi česar je umrla, sem imel tudi evropsko prepustnico.

........Abramov.

Poslano z mojega POCOPHONE F1 z uporabo Tapatalk
Kako je ta dobil dovoljenje za nošenja varnostnega orožja je pa beyond me. Shootme
Trenutni arsenal:
- Glock G19 Gen5 MOS FS
- Glock G19X
- Glock G17 Gen5 MOS FS + Trijicon RMR® Type 2 Adjustable LED Reflex Sight + Trijicon Bright and Tough™ Suppressor Night Sights
- Glock G34 Gen5 MOS FS + Trijicon HD XR™ Night Sights
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)