Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
obtežitev puške
#1
Ima mogoče kdo izkušnje z dodatno obtežitvijo puške. Zanima me če se natančnost kaj spremeni če dodatno obtežiš puško. Recimo da je nastreljena brez vsega potem pa za streljanje dodaš par kg na kopito ali pa samo nekaj gramov.
Odgovori
#2
Natančnost puške se nič ne spremeni če obtežiš kopito z 1 gram ali 1 tono. CEv je natančna kot je in niha tako kot je njena lastna frekvenca. ČE dodajaš utež na konec cevi vplivaš na nihanje, če pa obtežuješ kopito se cevi za to sladko jebe.
Če pa streljaš F class ali BR s puško, ki je vpeta v prednji inz adnji naslon, pa boš z lahko puško težje konsistentno dobro streljal (puška bo še vedno enako natančna, le tvoji felerji se bodo manj poznali)
Odgovori
#3
(27-06-2020, 20:51)Kristian Napisal: Natančnost puške se nič ne spremeni če obtežiš kopito z 1 gram ali 1 tono. CEv je natančna kot je in niha tako kot je njena lastna frekvenca. ČE dodajaš utež na konec cevi vplivaš na nihanje, če pa obtežuješ kopito se cevi za to sladko jebe.
Če pa streljaš F class ali BR s puško, ki je vpeta v prednji inz adnji naslon, pa boš z lahko puško težje konsistentno dobro streljal (puška bo še vedno enako natančna, le tvoji felerji se bodo manj poznali)


aha se pravi če prav razumem bo rezultat na tarči enak če je puška obtežena ali pa če ni. Saj podobno sem sam razmišljal da tudi vsak strelec ne drži puško enako močno pa je ni treba za vsakega posebej nastreljevati. Zbegal me je nekdo ki je trdil da če na puško navežem utež ki je sicer za na zapestje, da bo nesla drugače. Testiral bi rad če bi bila kakšna razlika v odsunu z utežjo ali brez.
Odgovori
#4
Pri določenih strelskih tehnikah (vse kar je free recoil ali ne preveč trden prijem) in disciplinah , je lažje bolje streljat z težjimi krepeli , prav tako težka kopita manj vibrirajo . Osnovna natančnost puške seveda ni boljša a vseno se lahko kar pozna na tarči
Odgovori
#5
(27-06-2020, 22:02)mr.T Napisal: Pri določenih strelskih tehnikah (vse kar je free recoil ali ne preveč trden prijem) in disciplinah , je lažje bolje streljat z težjimi krepeli , prav tako težka kopita manj vibrirajo . Osnovna natančnost puške seveda ni boljša a vseno se lahko kar pozna na tarči
tule na posnetku pri 30 sekundah videa ima strelec na puško navezano neko zadevo ki sigurno nekaj tehta.https://www.youtube.com/watch?v=zyEb9qvl...AOyyd-BCQE Tako puško mam tudi sam in je pravzaprav še pretežka.
Odgovori
#6
Tisto, kolikor meni izgleda, je strelska vreča pripeta k puški, da ob tranziciji ne premika posebej še vreče, ampak samo puško.
Odgovori
#7
to kar gledaš je žakej, obešen okoli puške, da ga ni treba loviti nokoli ob hitrih menjavah pozicije.
Odgovori
#8
(27-06-2020, 22:21)spacepathfinder Napisal: tule na posnetku pri 30 sekundah videa ima strelec na puško navezano neko zadevo ki sigurno nekaj tehta.https://www.youtube.com/watch?v=zyEb9qvl...AOyyd-BCQE Tako puško mam tudi sam in je pravzaprav še pretežka.

Ti žakli iz videa ne služijo obteživi puške ampak dajejo stabilnost pri naslonih, ki niso pravilnih obik oz so neugodni za stabilno strelsko pozicijo.Te vreče so polnjene z kroglicami stiroporja tako da so lahke.

PP22,NRL,PRS etc , uporabljajo take žakle in še robe........

https://www.youtube.com/watch?v=-FPOZebZbCQ
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)