Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Video napada z nožem - za ustavitev napadalca potreben cel šaržer!
#1
Zelo nazoren video, policijska kamera na telesu korpulentne varuhinje reda, napadalec z nožem je kasiral celo skladišče krogel in še vedno jurišal, preden je bil položen k (večnemu) počitku. Realnost je daleč od filmov. Not

Tip je baje prej zabodel nekoga zaradi prepira glede nošenja mask. Eek

https://www.youtube.com/watch?v=aXpYqjKd...A-fjgcFeF0

Aja, pa vsa čast policistki za hitro in mirno odpravitev zastoja.
Odgovori
#2
ja, kot sem že enkrat objavil je treba kakšno bolj strokovno mnenje prebrati o teh zadevah...

https://www.glocktalk.com/threads/advant...t-18071116
Odgovori
#3
ja eno so filmi - drugo je real life ..........
Odgovori
#4
Morala bi uporabiti Mozambik strel.
Odgovori
#5
(19-07-2020, 16:10)Matej045 Napisal: Morala bi uporabiti Mozambik strel.

To ni primerno za urbano okolje, ker je za napadalcem naselje, ne džungla.  In če zgrešiš glavo, kar je zelo hitro, lahko zadeneš  nekoga tam zadaj, ki je "innocent bystander", ne še eden od napadalcev, ki so v džungli z mačetami iz bližnjega grmovja jurišali na vojake  - ali v najslabšem slučaju en nedolžen domorodec. Slednji so bili za kolonialne vojake itak potrošna roba in niso imeli odvetnikov.

Policajka je ravnala edino pravilno. Celo to, da ga je tako blizu spustila, je prav, sicer bi odvetniki družine napadalca dokazovali, da na 10m "še ni bil grožnja".  S sledovi smodnika po telesu je pa jasno, da je bil dovolj blizu za zaustavljanje grožnje s strelnim orožjem.  Ko se je že skoraj zgrudil,  je obenem še pobiral nož s tal in je upravičeno pokasiral še par šusov.  

Česa nasprotnega tu ne bi mogla dokazati niti Čeferin&Matoz skupaj.  

P.S.: glede na to, da se je incident začel zaradi nenošenja maske, bo šel tale napadalec v statistiko žrtev korona virusa [Sarcasm Off]
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#6
Rubertu Carlus ---> Takoj ko je izpustil nož, in je prenehal  hoditi proti njen… Ni bil več »deadly threat«… Takšno dejanje se lahko oprosti ne-trenirani civilni osebi,… ne pa trenirani uradni osebi.

Prekoračeni silobran/uboj… Če bi žrtev bila črnec, bi bila za rešetkami. #DvojnaMerila

Moje mnenje.
Odgovori
#7
'Cel saržer' je bil najbrž potreben zato, ker večina krogel ni zadela? To je zelo realno.
Odgovori
#8
Martin, nož je pobral ! in šele dodatni streli so ga ustavili. Sem 100% na strani policistke! Za opičnjake, ki tako "upoštevajo" navodila policistov, je to edino možni in pravilen postopek.
Odgovori
#9
Tole je bolj ali manj zmontirano,če kdo mene vpraša,nič krvi,pa še ko dec pade na tla reče auč
Odgovori
#10
Zjebe jo lahko samo kak spraznjen akomulator...
Odgovori
#11
Skoraj nič ni zadela. Še preden je začela streljat je preprijela pištolo in z na pol mlahavo začela streljat. Parkrat vmes jo je skor spustila med streljanjem, ker je bil tip preblizu z nožem in se je hotla branit z rokami, zaradi česar je tud prišlo do zastoja. Jah idealno naj bi jhp ostal v telesu, ampak je zelo malo modelov metkov, glede na teste ki sem jih zasledil, ki se dejansko lahko dovolj razširijo na tako kratki razdalji v telesu, da sploh ustvarijo razliko od fmj ... če ne zadanejo kosti.
Odgovori
#12
The 9mm might expand, but a . 45 will never shrink.
Odgovori
#13
https://youtu.be/KT0KcenH_eQ
BLM bi rekli, da ga niso ustrelili še enkrat samo zato, ker je bel ... ma statistično vemo, da je največ belcev ustreljenih. Res je, da jih je največ, ma statistično največ kriminala povzročjo manjšine.

Moje mnenje .... srečno z iskanjem kadra, ki bo živel 12 ur na dan v svojem reality showu s kamero vžgano na sebi in ga bo cel svet sodil v taki situaciji.
Mislim, da bo vedno več neoznačene multicam zvezne policije in vedno manj lokalcev s kamerami.
Odgovori
#14
Mater je pa zanimivo tole brat.
Vsi modri in plavi kako bi in kako bi morala in kako ne.
Dejstvo pa je, da v Sloveniji so taksne situacije izjemno redke. Ce se zacnejo stopnjevati bo kar nekaj policistov mrtvih preden se bo zavedelo in pricelo kaj premikati.

Za 99,99% bo kar veljalo, da je policistka vrhunsko prisebno reagirala, sploh ko je imela zastoj. Bi rad videl vse forumske ase kako bi lulali in kakali vmes v taksni situaciji... ?
Odgovori
#15
(20-07-2020, 09:39)RWS Napisal: Za 99,99% bo kar veljalo, da je policistka vrhunsko prisebno reagirala, sploh ko je imela zastoj. Bi rad videl vse forumske ase kako bi lulali in kakali vmes v taksni situaciji... ?

v fotelju je vsem jasno. V realnosti pa sumim da se amaterji (=tisti, ki se ne srečujemo s konfliktnimi situacijami) delimo na dve kategoriji: tisti ki bi izvedli "strateški umik" in tisti ki bi jih fasali.
Odgovori
#16
Do tovrstnih vprašanj bi družba moral imeti izdelana stališča, saj je kasnejše opredeljevanje do teh lahko izjemno boleče za vse vpletene. Človek se mora v trenutku napada odločiti v izjemno težkih pogojih, njegova nadaljnja usoda pa je, tako ali drugače, odvisna od pravilnosti te odločitve. Žal se presoja tovrstnih odločitev in ravnanj marsikaj prepusti posameznikom in institucijam, ki nimajo dovolj strokovnega znanja, posledica tega pa so lahko sila neprijetne in tudi družbeno problematične. Resda se v Sloveniji dokaj redko srečujemo s tovrstnimi dilemami, se pa. Ena bolj odmevnih v zadnjem času je bilo prvo stopenjsko sojenje v povezavi z incidentom v Krčevini pri Ptuju.
Odgovori
#17
Mene pa čudi, zakaj bi nekdo z nožem šel proti oboroženemu policistu, v državi, kjer policisti zelo radi streljajo. A je mislil, da ga bo policistka božala? Verjetno je moral biti popolnoma zadet, ali pa je želel delat samomor.
Odgovori
#18
Folk je zabit , misli da živi v državi kjer življenje kaj šteje , pa še na drogah , potem pa radi tekmujejo za Darwinov pokal in 'meriška' policija se zelo trudi ,da kdaj ne bi padla pod 1000 pobitih civilistov letno.
Odgovori
#19
(20-07-2020, 13:40)topostrelec Napisal: Mene pa čudi, zakaj bi nekdo z nožem šel proti oboroženemu policistu, v državi, kjer policisti zelo radi streljajo. A je mislil, da ga bo policistka božala? Verjetno je moral biti popolnoma zadet, ali pa je želel delat samomor.
Ker folk v ZDA rad dela samomore na tak način. Če nimaš jajc se sam ubit in si malo neuravnovešen, narediš točno to kar je ta tip.

Pa bi šel stavit, da je vse tisto opletanje z rokami policistke kriv paralizator za pasom in strah kaj sledi, če ga poči s pištolo, namesto prvo s paralizatorjem.
Odgovori
#20
Malo off ampak vseeno - za človeka ustavit, ko leti nadte (zadet al ne) je šaržer 9mm skoraj premalo. Za samoobrambo pred medvedom, je pa revolver (v poljubnem kalibru) kao popolnoma dovolj. SMH
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)