Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 1 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšen tip trezorja je primeren
celo temo sem prebral, in bi napisal samo tole: pa sej niste normalni ?
Odgovori
Ja nekaj podobnega kot, njega dni so vprašali Divjega Billa kakšen whisky pije,odvrnil jim je takšen ki je v kozarcu je vedno dober.
Odgovori
Jaz sem ponoči sanjal, da so nepridipravi ulomili v moj dom ter odprli sef z fascikli ter dokumenti tistega za orožje se pa niso niti dotaknali. Zginli vsi dokumenti, delnice, nekaj denarja...
Pol se pa zbudim pa razmišljam kdaj sem kupil sef za delnice pa fascikle ? Pa srj ga nimam... XD
Odgovori
Voščim,lep sončen dan iz Celja.
Spoštovane člane foruma,seznanjam,da sem kupil pri Proarmisu omaro za orožje,tip: FSZ-1O/6.XL,z pripadajočim standardom 
EN 1143-1.
Nakup sem opravil pri firmi Proarmis iz MB.Izredno sem zadovoljen z odnosom in svetovanjem,ter dostavo na moj naslov.Tole pa pišem zaradi povratne informacije,ker sem pred nekaj časa spraševal o omarah ali pa blagajnah za orožje.
Hvala še enkrat osebju pri Proarmisu za vse odgovore in moja teženja po tel.

s spoštovanjem
Igor
S51O
Odgovori
Prebral sem celotno temo, en trezor za kratkocevno s trezorjem za municijo že imam, varnostni razred EN-1.
Nameravam nabaviti še eno ali dve puški in zato bom potreboval še trezor za dolgocevno. Vidim, da trezorji po standardu S1 v Nemčiji zadostujejo zgolj za shranjevanje nabojev, so pa precej bolj ugodni od tistih EN-0 in boljših. Plus da bi rabil bolj ozkega, kakršnih pa ni na voljo v višjem standardu.
Je na tem področju že kaj novega, se kaj več ve od zadnjega prejšnjega zapisa? Ne bi si želel navleči v hišo nekega železja, ki se bi v kratkem izkazalo za neustrezno.
Odgovori
Trezorja ne rabiš.

Poslano z mojega Armor 7E z uporabo Tapatalk
Odgovori
@gasilec, bi lahko malo objasnil svoj komentar? Kakšni so razlogi, da misliš, da ne rabiš? Misliš, da obstaja primer, ko bi trezor potreboval oz. ga želel?
Odgovori
V osnovi želim imeti orožje spravljeno na varnem v trezorju zaradi otrok. Če že nabavljam, bi želel tudi nekaj na daljši rok.
Gledal sem Yukon 5 od Rottnerja

https://www.rottner-tresor.at/rottner-wa...tgrau.html

In trezor iz Decathlona:

https://www.decathlon.si/omara-za-orozje...21236.html

Na oko preko spleta se zdi ta iz Decathlona enakovreden Rottnerju.
Odgovori
Verjetno je gasilc hotel rečt, da zakonsko ni zahtevan trezor, ampak je določeno samo končno stanje, torej orožje nedostopno nepooblaščenim osebam.
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
Razumem, v bistvu me je zanimalo, če ima kdorkoli kakšne informacije o tem, da bi se trenutna regulativa v bližnji prihodnosti kaj spreminjala in bi se naenkrat znašel z nobel omaro za kisle kumarice in ajvar.
Pa ko sem že pri stvari, me zanima, če ima kdo izkušnjo s tezorjem iz Decathlona.
Odgovori
Moje mnenje je, da je najboljše varovanje, da folk ne ve, kje je spravljeno oz. kaj je spravljeno.
Vse, kar je pa zakljenjeno, se pa da nepooblaščeno odpret. Kakšne Decatlon/Hofer scene prej in lažje, kakšne druge pa pač težje.
Pa da otroc vejo, da nimajo kaj stikat po omarah. :D
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
Bolj kot berem, manj mi je jasno, zakaj eni sami seb tok komplicirate? En sprašuje po certifikatih, drug po nekih regulativah v prihodnosti,.... Nabav neko kovinsko škatlo s ključavnico, i to je to, brez drame
Odgovori
Bolj se skriva pred mulci....bolj bodo stikali. Vsi vemo kakšni smo bili in kakšni so naši otroci. Najboljše je ,da se že mlade nauči kako varno rokovati z orožjem.
Odgovori
Tako, kot je napisal mkosir. Kot otrok, smo imeli orožje od zmeraj pri hiši, saj je bil dedek lovec. Dogovorjena sva bila, da kadar koli si želim šariti po železju, naj mu povem, da bo to počel z mano, samostojno pa nikoli nisem smel prijeti ničesar v roke. Ne glede na to, kaj je v tistem trenutku počel, je to nehal delati in šel z mano “gledati puške”. Posledica je bila, da mi ni bilo treba nikoli česa početi na skrivaj, pa tudi naučil me je preveriti ali je orožje prazno, v veži pa nikoli ni dovolil popraviti luknje v stropu, ki jo je nekoč zvrtala na obešalnik obešena “prazna” puška. Sef je seveda vseeno nujna oprema, vsaj kar se mene tiče in se s prej zapisanim ne izključuje. Še en nasvet: kupi večjega, kot misliš, da boš potreboval.
Odgovori
Se strinjam s predhodnikom in dodajam: kupi najtežji sef, kot ga lahko spraviš v bajto ali stanovanje.
So že bili primeri, ko so ukradli sef in ga potem v miru odprli...
Odgovori
(24-01-2022, 14:08)bob78 Napisal: Tako, kot je napisal mkosir. Kot otrok, smo imeli orožje od zmeraj pri hiši, saj je bil dedek lovec. Dogovorjena sva bila, da kadar koli si želim šariti po železju, naj mu povem, da bo to počel z mano, samostojno pa nikoli nisem smel prijeti ničesar v roke. Ne glede na to, kaj je v tistem trenutku počel, je to nehal delati in šel z mano “gledati puške”. Posledica je bila, da mi ni bilo treba nikoli česa početi na skrivaj, pa tudi naučil me je preveriti ali je orožje prazno, v veži pa nikoli ni dovolil popraviti luknje v stropu, ki jo je nekoč zvrtala na obešalnik obešena “prazna” puška. Sef je seveda vseeno nujna oprema, vsaj kar se mene tiče in se s prej zapisanim ne izključuje. Še en nasvet: kupi večjega, kot misliš, da boš potreboval.

Deda je vedel, kako je treba. Jaz to prakticiram tudi s svojimi otroci. Zdaj so me tako naveličani, da noben nič ne bi več v roke prijel, ko imam 'dry fire' trening. Kljub vsemu pa vse brezpogojno pod ključem.

Še to glede velikosti. Kupit moraš večjo, kot misliš, da rabiš. Tudi sam sem kriv optimizacije, zdaj pa se po glavi tolčem...
Odgovori
@MadMan je zadel bistvo. Najboljše varovanje orožja je skrito mesto. Ni toliko pomemben certifikat sefa, ampak to da orožje ni na očeh. Kaj ti nuca sef za 2 jurja ko pa bi že sam po sebi privabil vlomilce ki bi po vpadljivem dragem trezorju sklepali da se skriva notri nekaj dragega.
Važno da se zadosti osnovnim zakonskim pogojem hrambe, še bolj važno pa je da je vse skupaj tako skrito, da nihče ne ve da sploh imaš orožje.
Pa še za lastnike samo kratkocevnih komadov ki jim ni da bi metali prevelike denarje za sefe s certifikati- sef za 80eur iz bauhausa je več kot dovolj za nekaj kratkocevnih igrač. Važno da je z dvemi šraufi pritrjen na tla ali strop. Ker seveda ni ognjevaren, daš municijo posebej. Za slednjo je dovolj delavski kovček iz bauhausa za 20 eur, ali pa aluminijasta blagajna za gnar, pritrjena s šraufi, ločeno od sefa. Oboje pa pritrjeno na skritih mestih, da ne pade v oči morebitnim vlomilcem. Zakonom si tako zadostil. Za razliko do dragega trezorja pa si lahko kupiš še eno igračo.
Bolj je va
Odgovori
Zakaj bi dajal municijo še nekam posebaj, če sef ni ognjevaren? Zakaj ne bi bila zraven orožja?
Odgovori
(24-01-2022, 15:45)el_diablo Napisal: Zakaj bi dajal municijo še nekam posebaj, če sef ni ognjevaren? Zakaj ne bi bila zraven orožja?

Nujno res ni, a v primeru požara manj tvegaš da se ti pri vžigu streliva zraven uničijo še geveri. Zato imam osebno raje vse skupaj ločeno, vsaj par metrov narazen.
Odgovori
(24-01-2022, 16:35)Papi Napisal:
(24-01-2022, 15:45)el_diablo Napisal: Zakaj bi dajal municijo še nekam posebaj, če sef ni ognjevaren? Zakaj ne bi bila zraven orožja?

Nujno res ni, a v primeru požara manj tvegaš da se ti pri vžigu streliva zraven uničijo še geveri. Zato imam osebno raje vse skupaj ločeno, vsaj par metrov narazen.

Po mojih izkušnjah, ko bo v shrambi dovolj vroče za vžig streliva, bo kakšen Glock že zdavnaj vplinjen.

Poslano z mojega Armor 7E z uporabo Tapatalk
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)