Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rossi 1892 vs Marlin 1894
#1
Pozdravljeni

Namen imam nabaviti eno izmed teh dveh pušk, prosim za mnenje, plusi in minusi ene in druge, izkušnje...


LP
Odgovori
#2
Na srečo sem imel možnost sprobat obe na domacem strelišču, obe definitivno delujeta odlično, za kar sta namenjeni?
Kar sem opazil je samo to, da je Rossi bolj nagnjena po gladkosti delovanja se malo bolj na tekmovalne discipline.
Marlinka se mi je zacuda zdela malo trša v delovanju, kar pa ne upliva na njeno delovanje, kaj šele preciznost?
Z nakupom ene ali druge nisi popolnoma nič zgresil?
To je moje mnenje, kar sem lahko sprobal v enem dnevu, bolj detaljno ti pa lahko pove (svetuje) nekdo ki si jo lasti že dalj casa?
Odgovori
#3
???...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#4
Sem imel nekaj časa Rossi M175 v 357Magnum z 24" cevjo, nikoli nisem imel kakršnih koli težav, tudi repetirala se je gladko brez zatikanja. Tako da jo vsekakor priporočam.
Nekajkrat sem streljal tudi z Marlinom v istem kalibru, kjer pa je bilo tudi vse BP. Osebno vidim prednost pri Marlinih zaradi bistveno enostavnejše možnosti namestitve optičnih naprav.
Odgovori
#5
... poglej, kam je usmerjen izmet izstreljenih tulcev ...
... glede tega je Marlin boljša izbira ...
... drugače sta pa obe dobri ...

lp upor500
Odgovori
#6
Sam imam model m175 v .357 ,malo sem jo še porihtal ; spoliral notranje dele (od grobe obdelave) ,skrajšal vzmet ejektorja (da ne meče tulce 2m naokoli in jih tudi ne poškoduje ob rob cevi) in meni najpomembnejše zamenjal zadnjo "rogovilo" od merka z bolj spodobnim , da se tudi kaj zadane. Na 100 m se dobi grupa cc 15cm ,s  trudom mogoče še manj. Je pa dokaj težka cc 4 kg . Moja prva izbira je bil sicer Uberti vendar še enkrat dražji ,sem pa streljal tudi z Marlin-om vendar mi vzvod za repertiranje ne sede (se kaj hitro vščipneš- jaz osebno).
Odgovori
#7
Da se pridružim vprašanju - ima kdo kakšne izkušnje še s Chiappa 1892 v .357? Ali pa kakšni drugi izvedbi Winchesterja 1892 v istem kalibru, mogoče celo v varianti takedown?
Odgovori
#8
Na Cowboy Action Shooting streljajo pretežno vsi klone Winchester 1873. Baje, da je na zanesljivejši sistem delovanja. Sam sem sicer kupil Ubertija 1866 Yellow Boy - seveda z okami ??, pa hvala bogu nisem zgrešil veliko, ker ima praktično enak sistem delovanja kot 1873, nima pa varovala predčasnega proženja, kar zna biti precej nerodna zadeva, če sprožiš prek kot je zaklep do konca zaprt... Še dobro, da za enkrat še nisem tako hiter, da bi me to motilo ???.

Če pa je namen občasno plinkanje za dušo, pa je po moje vseeno. Kupiš tisto ki ti je vizualno všeč in cenovno sprejemljiva ?

Upam, da sem komu pomagal rešit kako dilemo.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)