Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... o koncih in krajah pravne države
#1
Citat:Tole je bilo v Financah nekaj dni nazaj (2020-10-15)

https://drazbe.finance.si/8966986/Zena-R...ila-orozje

Prilagam le relevantne dele, pa sami pri sebi stuhtajte zakaj še nimate zavarovanega premoženja z zastavno pravico.

Quote:
Žena Roka Snežiča na dražbi kupila orožje
...
Najboljši ponudnik je za nakup ponudil in tudi plačal štiri tisočake, kolikor je znašala izklicna cena. In kdo je najboljši ponudnik? Klavdija Snežič, žena Roka Snežiča, davčnega svetovalca z doktoratom iz davčnih utaj, ki po lastnih besedah na davčnem področju svetuje tudi vladi Janeza Janše. [...]

Klavdija Snežič je z nakupom v last dobila puški znamk Benelli in Heckler & Koch ter dve polavtomatski pištoli znamke Glock. Je imela ustrezno dovoljenje? "Kupka je predložila dovoljenje, ki je po zakonu potrebno za tak nakup, torej dovoljenje za nabavo orožja za točno določen vsak posamezen kos naveden v razpisu prodaje. Vsa dovoljenja je izdala UE Maribor," nam je sporočila stečajna upraviteljica Lucija Klampfer.

Kaj z orožjem namerava Klavdija Snežič, sicer lastnica podjetja Snežič davčni inženiring, pa tudi manjšinska lastnica in nadzornica NoveTV24? Za njen kontakt smo se obrnili na Roka Snežiča, ki nam je kar sam dal odgovor. »To, kar je kupila žena, sta dve puški, ki sta že od nekdaj moji in sta vpisani na mojem orožnem listu. Dve pištoli znamke Glock pa sta od Dominika Vuka in bosta ostali na njegovem orožnem listu. Mi to orožje samo vrtimo. Ne more biti država bolj pametna od nas,« pravi Snežič.

In kot še dodaja Snežič, tudi kupnine ne bo treba plačati, saj bo kupnino dobila nazaj. »Žena je imela za zavarovanje posojila Dominiku Vuku vpisano zastavno pravico na orožju, tako da tega denarja ne bomo izgubili,« še dodaja.

...
Iz leta 2014 (se ne spomnim, da bi tole kdo izpostavil):

Na dražbo orožje doktorja davčnih utaj Roka Snežiča

https://www.finance.si/8806957/Na-drazbo...ka-Snezica


Quote:
Stečajni upravitelj Mirko Filipovič bo na drugi dražbi skušal prodati več nepremičnin, ki so v lasti davčnega svetovalca z doktoratom iz davčnih utaj Roka Snežiča. Ta je v osebnem stečaju od decembra lani. Poleg nepremičnin pa je dražba razpisana tudi za več kosov orožja, ki je v Snežičevi lasti. Od tega je večina športnega orožja, pri enem pa gre za varnostno orožje, polavtomatsko pištolo tipa Heckler & Koch kalibra 45ACP. To ima Snežič po navedbah upravitelja še vedno pri sebi.

Poleg tega bo na voljo tudi štiri športne puške znamk Heckler&Koch, Češka Zbrojevka, Tula in Benelli. Teh Snežič nima pri sebi, temveč jih je predal v hrambo.

"Pištolo imam pri sebi že od leta 2008, ko sem bil žrtev izsiljevalcev. Takrat so celo vrgli bombo na mojega Aston Martina," nam razloge, zakaj nosi pištolo, pojasni Snežič. "Vendar pa ta pištola ne bo šla na dražbo. Sodišče je namreč ugodilo moji pritožbi in ocenilo, da se pištola ne sme prodati, saj je moje življenje vredno več kot tista pištola, za katero želijo dobiti 600 evrov," pojasnjuje Snežič, ki trenutno deluje v BiH, med vikendom pa prestaja "vikend zapor" na odprtem oddelku zavoda Dob.

Propad pravne države v vsem svojem sijaju.
Odgovori
#2
Doktorju davčnih utaj se samo smeji , tu se prčkajo za nek drobiš samo da bo imel stečanji upravitelj plačo, sam pa živi na veliki nogi , a je vse napisano na firme iz Bosne kjer Ivekov mentor še vedno na veliko hara z svojimi posli.

Ne vem pa kako je z kriminalci in varnostnim orožjem? Vrjamem da je živjenje marsikaterega ogroženo zaradi njihove kriminalne dejavnosti a to pomeni, da vsi kvalificirajo za OL varnost? In a ta zadeva trajna in nikoli ne poteče oz jo ne odvzamejo.
Odgovori
#3
(19-10-2020, 15:28)mr.T Napisal: Doktorju davčnih utaj se samo smeji , tu se prčkajo za nek drobiš samo da bo imel stečanji upravitelj plačo, sam pa živi na veliki nogi , a je vse napisano na firme iz Bosne kjer Ivekov mentor še vedno na veliko hara z svojimi posli.

Ne vem pa kako je z kriminalci in varnostnim orožjem? Vrjamem da je živjenje marsikaterega ogroženo zaradi njihove kriminalne dejavnosti a to pomeni, da vsi kvalificirajo za OL varnost? In  a ta zadeva trajna in nikoli ne poteče oz jo ne odvzamejo.

Orožni list dovoljuje posamezniku posest in nošenje vpisanega kosa orožja in se izda za lovsko in športno orožje z veljavnostjo dvajsetih let, za varnostno orožje pa z veljavnostjo desetih let, po preteku veljavnosti dovoljuje orožni list posamezniku posest orožja brez pravice nošenja in prenašanja.

Pa pred nekaj leti na tečaju je bilo rečeno da ne sme biti zadržkov javnega reda (oseba ni bila pravnomočno obsojena za naklepno kaznivo dejanje z elementi nasilja in se preganja po uradni dolžnosti ali za prekršek zoper javni red in mir z nasiljem). Torej dokler goljufaš in kradeš ni zadržkov. Aja pa, da ti ni odvzeta poslovna sposobnost (pri njemu definitivno ne, je zelo poslovno sposoben  Dumb), ni odvisnik itd.. In roko na srce, če se ukvarjaš s "sumljivimi" posli to ni zadržek, obenem pa si hitro deležen groženj in upravičeno dobiš varnostno orožje. 
Odgovori
#4
To mu ne pomaga v Bosni .. tam znajo to hitro rešit, če komu stopi na žulj ali pride do velikega razkoraka med mnenji  Whistle
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
#5
Če drugim ne poberejo ko so v arestih ne vem zakaj bi njemu...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)