Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na zalogi omara za orožje Novcan!
#1
Omara za orožje Novcan G-3/14/P  v kateri je prostora za 10 kosov orožja. Ima tudi poseben, ločen prostor za strelivo, tako da lahko shranjujete vse v eni omari. Omara in prostor za strelivo zaklenete posebej. Poleg prostora namenjenega za orožje, so še priročne police kjer lahko odložite različne stvari (dokumenti, oprema) in jih imate varno zaklenjene. Po želji lahko te police odstranite in povečate prostor za orožje na 14 kosov. Na vratih je priročno držalo za čistilni pribor. Da bo vaše orožje res na varnem, so stene omare iz 3 mm debele jeklene pločevine.

Dimenzije v cm: VxŠxG (150 X 80 X 35)
Višina prostora za orožje: 120 cm
Teža: 132 kg
Primerno za kosov orožja: 10-14

Cena: 775€

   
TRGOVINA LOVEC GROSUPLJE

T: 01 7862 063 G: 041 760 654 G: 041 662 642 E: info@lovec-arms.com
W: lovec-arms.com F: facebook
Odgovori
#2
Zelo podobno omaro sem (imam) imel jaz. Prestala je poskus vloma. Sicer jo je zdaj težko odpirati/zapirati, tako da sem moral kupiti novo, ampak ni pa popustila. Če nepridipravi ne pridejo pripravljeni, bodo vaši geverji verjetno varni.

Naj samo opomnim, da streliva v tej omari ni potrebno hraniti ločeno v predalih. 25. člen ZORO-ta:

Citat:Orožje se mora hraniti zaklenjeno in sicer ločeno od streliva, razen če sta orožje in strelivo shranjena v ognjevarni omari, sefu ali v posebej zavarovanem prostoru.
Odgovori
#3
Tale 25ti člen je malo čudno napisan.  A ni logično, da streliva ni treba hraniti posebaj v takšni zadevi?
Odgovori
#4
(23-10-2020, 17:46)el_diablo Napisal: Tale 25ti člen je malo čudno napisan.  A ni logično, da streliva ni treba hraniti posebaj v takšni zadevi?


Pri zakonih nima "logika" nobene veze.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
#5
(23-10-2020, 09:31)romunov Napisal: Zelo podobno omaro sem (imam) imel jaz. Prestala je poskus vloma. Sicer jo je zdaj težko odpirati/zapirati, tako da sem moral kupiti novo, ampak ni pa popustila. Če nepridipravi ne pridejo pripravljeni, bodo vaši geverji verjetno varni.

Naj samo opomnim, da streliva v tej omari ni potrebno hraniti ločeno v predalih. 25. člen ZORO-ta:

Citat:Orožje se mora hraniti zaklenjeno in sicer ločeno od streliva, razen če sta orožje in strelivo shranjena v ognjevarni omari, sefu ali v posebej zavarovanem prostoru.

V nobeni omari ni treba streliva hraniti v locenih predalih (ognjevarni ali ne) se manj pa dvojno zaklenjenega v locenem predalu znotraj omare.

Kaj pomenijo posamezni izrazi v 4. clenu opredeli sam ZOro-1. Glede tega kaj pomeni izraz orozje loceno od streliva je jasno napisano v 26. tocki navedenega clena in sicer:

Strelivo je ločeno od orožja, ko je izpraznjen bobnič ali ležišče naboja v cevi in prazen nabojnik, v primeru polnega nabojnika le ta izvlečen, strelivo oziroma nabojnik s strelivom pa se fizično ne dotika orožja.

Zakonska zahteva je torej da v omari strelivo ne sme bit v orozju, ne da se mora hranit v locenih predalih ali posebej zaklenjeno. Lahko je tudi v napolnjenih nabojnikih polozenih zraven orozja na policki. Ce pa je omara npr ognjevarna pa je lahko strelivo v samem orozju, magari z nabojem v cevi.
Odgovori
#6
... z prispevkom nas trgovec obvešča, kakšno omaro za orožje se da dobiti pri njemu ...

... a vam je res treba začeti teoretizirati o pogojih hrambe?

lp upor500
Odgovori
#7
V bistvu ne :) Je pa za trgovca fajn to, da tema trenda pri vrhu :)

Omara zgleda fajn.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)