Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najugodnejši pošiljatelj orožja
#1
Zanima me, kdo je trenutno najugodnejši pošiljatelj orožja iz Nemčije v Slovenijo.
Odgovori
#2
Bolj kot to kateri je cenejši, se rajši pozanimaj kateri je hitrejši in bolj odziven.
Odgovori
#3
Mislim, da je najcenejši trenutno Bock, vendar pa lahko malo traja. Od 2 tedna do dobrega mesca.
Najbolj ugodno je, če kupiš pri komu, ki sam dela izvoze. Taki trgovci so praviloma skoraj pol cenejši, a izvažajo le svoje, se pravi - to kar sami prodajajo. Bock pa vzame in izvozi vse.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#4
In koliko računa Bock? Približno?
Odgovori
#5
180 eur, vsak naslednji kos (isti prejemnik) pa 40 eur. Če nameravaš kaj več kupit/uvozit se splača počakat, pa "kontingent" peljat. Kakšen mesec (zdi se mi da do 3 mesece) skladiščenja ne računa.
Ceneje je, če je prejemnik trgovec.

(08-11-2020, 18:22)Robert Napisal: 180 eur, vsak naslednji kos (isti prejemnik) pa 40 eur. Če nameravaš kaj več kupit/uvozit se splača počakat, pa "kontingent" peljat. Kakšen mesec (zdi se mi da do 3 mesece) skladiščenja ne računa.
Ceneje je, če je prejemnik trgovec.

Našel:
https://www.waffenexport24.de/index.php?id=328
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#6
Hvala za info.
Odgovori
#7
Jaz sem večinoma aukcioniral ne egun pri tistih, ki so sami urejali izvoze orožja, da sem jih prejel direktno na svoj naslov, večinoma preko DHLa, enkrat pa mi je paket dostavil direktno nek Avstrijski kurir...

Pošiljko, skupaj z njihovimi izvoznimi stroški sem plačal največ 120€, večkrat pa so mi za vse skupaj prodajalci vzeli le 50€.

Fino pa je, da preden aukcioniraš prodajalca vprašaš koliko vzame za prevoz in urejanje dokumentacije. Nemci načeloma pri izvozu ne komplicirajo, vsaj takrat ko sem jaz kupoval, niso. Je pa res, da sem nazadnje pošiljko prejel pred dvema letoma. Upam, da se vmes ni kaj spremenilo...

Tudi pri nas na UE ni nobenih težav, le najprej moraš od prodajalca prejeti vse podatke o orožju in o njem, s temi podatki greš po nabavno in uvozno dovoljenje, dokumente poskeniraš in po emailu pošlješ prodajalcu. Stroški na UE pri nas so enaki, kot za nabavno dovoljenje znotraj RS. Prodajalec v Nemčiji izvozno dovoljenje uredi na policiji in v roku 3 dni dobi izvozno dokumentacijo potem pa vse skupaj odda na pošto.

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#8
nwr id nummer

tole velja samo za nemške kupce na egun al to mamo mi tudi?
gledam na rgun eno stvar pa nebi rad da mam  kakšne probleme s pridobivanjem nečesa kar se ne da dobit.
Odgovori
#9
Na žalost so se časi spremenili (denarni) glede pošiljanja iz Nemčije. Zadnje izkušnje, če dobiš za 100€ je poceni! Lahko pa greš po lažji poti vendar dražji. Proarmis uredi z svojim partnerjem v Nemčiji, za postopek najbolje da se vpraša njih, je manj kompliciran, vendar je cena 200€! Drugače pa tisti ki pošiljajo (internacional shiping) ne grejo pod 180€, sem imel povratno info. tudi za 300€! Tako da vprašaj prej kod je že bil nasvet, pri meni so se tudi že premislili in mi hoteli zaračunat več kod je bila prva info. z njihove strani, vendar sem rekel hvala nebom vzel, pa smo bili zmenjeni za info. ceno! Tudi take vrste #usluge# lahko pričakuješ.

lp
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)