Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
imeli tudi formalno registrirano organizacijo,
#1
Lurium napiši kaj več...

Poslano z mojega POCOPHONE F1 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#2
(18-12-2020, 21:02)rujceho Napisal: Lurium napiši kaj več...

Poslano z mojega POCOPHONE F1 z uporabo Tapatalk

 Bi zadoščalo  "napiši kaj"   ker bo itak več Dumb
Odgovori
#3
@rujceho
Zgolj kratek izsek iz pripravljene strategije organizacije.

Je strokovna in neodvisna raziskovalna institucijo, katere delovanje je multidisciplinarno. Obstoj in delovanje le te je v javnem interesu.

Delo inštituta obsega zlasti naslednje metode in cilje:
- izvajanje raziskav in ustvarjanje novega temeljnega znanja na družboslovnem področju
(orožje in sorodna sredstva v odnosu do posameznika, orožje in sorodna sredstva v odnosu do družbenega okolja, ipd.),
- izvajanje raziskav in ustvarjanje novega temeljnega znanja na naravoslovnem področju
(orožje in sorodna sredstva v tehničnem smislu, orožje in sorodna sredstva v uporabnem/taktičnem  smislu, ipd.),
- zbiranje informacij in statistik, ki so pomembne za področje orožja in sorodnih sredstev ter njihova obdelava,
- organiziranje strokovnih posvetov, okroglih miz, simpozijev, ipd. na temo orožja in sorodnih sredstev,
- predstavljanje znanstvenih dognanj strokovni javnosti
(priprava znanstvenih gradiv, predstavitev, ipd.),
- predstavljanje znanstvenih dognanj širši javnosti
(priprava poljudno-znanstvenih gradiv, predstavitev, delavnic, pedagoško delo, adragoško delo, ipd.),
- nudenje strokovne pomoči zakonodajni veji oblasti,
- nudenje strokovne pomoči izvršilni veji oblasti,
- nudenje strokovne pomoči sodni veji oblasti,
- nudenje strokovne pomoči medijem,
- nudenje strokovne pomoči zainteresirani javnosti,
- priprava zakonodajnih rešitev za področno zakonodajo – za vsa področja, ki se dotikajo orožja in sorodnih sredstev
(zakonodaja v kateri so zajeti legitimni interesi deležnikov, ki temelji na tehnično strokovnih dognanjih, ki sledi nomotehničnim standardom, ki je učinkovita, ipd.),
- sodelovanje s posamezniki in institucijami, ki delujejo na različnih področjih, katera se v širšem ali ožjem pomenu dotikajo posesti ter uporabe orožja in sorodnih sredstev,
- zagotavljanje pravne asistence svojim članom/podpornikom,

- zagotavljanje avtonomnosti pri delovanju inštituta,
- zagotavljanje kakovostnega strokovnega kadra za delo inštituta,
- zagotavljanje financiranja inštituta, katero mu omogoča stalno rast in razvoj,
- zagotavljanje ustrezne infrastrukture za delovanje inštituta,
- zagotavljanje ustrezne organiziranosti inštituta, ki omogočala fleksibilnost, dober pretok informacij in krepi sodelovanje med oddelki le tega,
- ipd.

Do sedaj je bilo opravljeno kar nekaj dela, nedvomno nas izjemno veliko le tega še čaka. Manjši del dosedanjih naporov, je bilo mogoče zaznati tudi v javnem prostoru, katerega predstavlja zajetno število objav na obeh največjih medijskih portalih v temah povezanih z orožjem ter sorodnimi sredstvi.

Ko se bodo stvari premaknile, bo zainteresirana javnost nedvomno ustrezno obveščena.

Mimogrede. Psevdonim pod katerim pišem na tem portalu je latinska besedna zveza IURIUM HUMANORUM, s katero sem želel suptilno pokazati svoj odnos do omenjene tematike.


@jabolko
Načeloma me ne moti, če kogarkoli moji zapisi zabavajo, se pa lahko vsakdo vpraša, ali je norčevanje iz vloženega dela tvoren pristop. Sam se pisanj ne lotim, ker ne bi vedel, kaj s svojim časom, ravno nasprotno, delo na tem področju mi prestavlja le še dodatno breme. Sam obseg besedil je vedno posledica kompleksnih vprašanja, ki se obravnavajo in poizkusa, da bi se ta kar čim kakovostneje predstavila.  Edini razlog, da pri zastavljenem projektu vztrajam, je moje trdno prepričanje v smiselnost, če ne celo nujnost, tudi ta družbeni vidik nasloviti bolje, kot je to primer sedaj, oziroma se izogniti problematičnim trendom razvoja, katerim smo vse prepogosto priče.
Odgovori
#4
težko se nekdo norčuje iz nečesa o čemer nič ne vemo... financiranje iz javnih ali zasebnih sredstev?
Odgovori
#5
Financiranje vsake organizacije je vedno velik problem, v tem primeru pa je zaradi vrste razlogov to še nekoliko bolj delikatna tema. Marsikaj se sicer da narediti z entuziazmom, vsega pač ne. Ljudje smo razvili odpor do različnih visoko letečih idej, ki se kasneje ne izkažejo za ravno takšne. Pri tem je namreč velik problem, da na začetku marsikdaj ni prav veliko pokazati, kar pa teh pretežno ne odvrne od poizkusov prepričati ljudi, da naj jih finančno podprejo. V izogib takemu scenariju, gre v tem primeru za docela drugačen pristop. Dosedanje delo je temeljilo na volonterstvu, preostanek pa se je financiral iz mojega lastnega žepa.  Objave na obeh največjih medijskih portalih, ne nazadnje tudi moje osebno pisanje na tem portalu, temelji na vrsti zaključkov, oziroma vrednotah, katere bo omenjena organizacija zagovarjala. Vsakdo, ki je zgoraj omenjen prispevke bral, so mu ta izhodišča vsaj v osnovi jasna. Nedvomno gre za poizkus postaviti docela nove paradigmo na tem področju.

Posledično bo financiranje v prvi fazi temeljilo le na prostovoljni participaciji tistih, ki so del zainteresirane javnosti. To pomeni, da jo finančno podpre vsakdo, ki meni, da organizacija zastopa njegove interese, oziroma deluje dobro. V preteklosti je bilo opravljenih nekaj pogovorov v tej smeri, osebno pa jih ocenjujem za uspešne, saj je bila vsaj na načelni ravni, izkazana pripravljenost sodelovati. V kolikor se bodo kasneje pokazali tudi drugi viri za delovanje, če ti seveda ne bodo onemogočali neodvisnosti, so vsekakor dobrodošli, naj si bodo zasebni, ali javni.


Že odnos nekaterih do na prvi pogled nekoliko daljših sestavkov, ki to sicer sploh niso, saj gre le za krajše povzetke, žal ni posebej vzpodbuden.
Odgovori
#6
Ljudje smo razvili odpor do različnih visoko letečih idej, ker se pozneje izkažejo samo apetiti po profitu nosilca ideje.
Black rifles matter..
Odgovori
#7
IURIUM HUMANORUM hvala za odgovor ter dodatne informacije glede tega.
Sam zdi se mi ,da pravic imamo zmeraj manj.
Bo to mogoče na tak način kot imajo na Češkem in Slovaškem Legis Telum?

Poslano z mojega POCOPHONE F1 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#8
Če ljudje raje vidijo, da se nakaj pove jasno kratko in jedrnato se je treba pač temu prilagoditi... mešanja megle na 8 straneh nihče več ne bere... kakšen link do katere objave na medijskih portalih?
Odgovori
#9
(19-12-2020, 15:44)dani_79 Napisal: Če ljudje raje vidijo, da se nakaj pove jasno kratko in jedrnato se je treba pač temu prilagoditi... mešanja megle na 8 straneh nihče več ne bere... kakšen link do katere objave na medijskih portalih?

Mene so na podiplomcu učili, da je optimalen okvir, ki ga potem seveda lahko prilagajaš glede na okoliščine, strukturo in vsebinsko podkovanost naslovnika: 30 strani za strokovno oblikovani predlog, 3 strani povzetka predloga za poslovodno osebo in 0,3 strani povzetka predloga za ministra.
Odgovori
#10
Ljudje (naj)raje vidijo, da se jim vse lepo k riti prinese. Jih streže od spredaj in zadaj z biseri, dobro hrano in pijačo. Vse seveda brezplačno in da se lahko v svojem brezdelju zabavajo z iskanjem dlake v jajcu. S plitvimi duhovičenji zajebavajo in kritizirajo delo tistih par redkih altruistov, ki se (še) trudijo, predvsem v njihovo, ''ljudsko'' dobro.
Ker je ''čivkanje'' njihov domet. Ker niso sposobni koncentrirano prebrati 12 vrstic dolgega, vsaj malo strokovnega prispevka, še manj razumeti ga, da o videnju širše slike raje ne bi. Ker so za svoje anonimno pljuvanje stvari, ki jim niso dorasli ne strokovno, ne duhovno, nagrajeni z napredovanjem v visoke, ''generalpolkovniške čine''. Ker se po tem počutijo bolje.
In ko jim prileti iz riti v glavo, se vsakič znova sprašujejo:''Od kod pa to?''
Bravo!

P.S.:Stavki so pisani kratko, da jim bo lažje prebrati. Razumeli itak ne bodo.
Odgovori
#11
(19-12-2020, 18:51)Tine Napisal: Ljudje (naj)raje vidijo, da se jim vse lepo k riti prinese. Jih streže od spredaj in zadaj z biseri, dobro hrano in pijačo. Vse seveda brezplačno in da se lahko v svojem brezdelju zabavajo z iskanjem dlake v jajcu. S plitvimi duhovičenji zajebavajo in kritizirajo delo tistih par redkih altruistov, ki se (še) trudijo, predvsem v njihovo, ''ljudsko'' dobro.
Ker je ''čivkanje'' njihov domet. Ker niso sposobni koncentrirano prebrati 12 vrstic dolgega, vsaj malo strokovnega prispevka, še manj razumeti ga, da o videnju širše slike raje ne bi. Ker so za svoje anonimno pljuvanje stvari, ki jim niso dorasli ne strokovno, ne duhovno, nagrajeni z napredovanjem v visoke, ''generalpolkovniške čine''. Ker se po tem počutijo bolje.
In ko jim prileti iz riti v glavo, se vsakič znova sprašujejo:''Od kod pa to?''
Bravo!

P.S.:Stavki so pisani kratko, da jim bo lažje prebrati. Razumeli itak ne bodo.

 Kaj si bil slučajno kaj okoli Romana  Vodeba te dni... Pray
Odgovori
#12
Podpiram kakršnokoli delo opravljeno za skupno dobro. In me ne moti, če nekdo na koncu zaradi tega na koncu lagodno živi, konec koncev ni kar padlo iz nič. Ce nebi imeli NRA tako močne kot jo imajo bi najbrz mnogo bolj tenko piskali lastniki orozja v zda, najbrz tudi to kar jim uspeva na češkeam ni prišlo brez kakšne takšne organizacije, pa privoščim mu da de pelje z avtom za 200k ce ga to veseli, potem tudi mene, seveda dokler je dobro opravil svoje delo..
Odgovori
#13
Ne, nisem. Samo vsake toliko se nabere malo preveč velikodušnih prispevkov vseh teh infantilnih kretenov in me v nasprotju z idejo, da pametnejši odeha, popade prav sveta jeza in butast preblisk, da mogoče vseeno lahko kaj popravim, izboljšam, komu kaj dopovem. Se postavim ob ramena tistemu, za katerega menim da dela pravilno in misli dobro. Ker drugače bedaki zmagajo. Zaradi pasivnosti in pogosto oportunizma molčeče večine. Brez boja. Brez truda. Ker jim je to kar počnejo v največje veselje in užitek.
In, dragi moj soimenjak, čeprav v resnici nimava istega imena, moram reči, da bi me v resnici prav prijetno razveselil, ko bi vsaj enķrat za sprenembo, kaj razumel.
Nisi razočaral. Kot ponavadi.
Odgovori
#14
(19-12-2020, 22:57)Tine Napisal: Ne, nisem. Samo vsake toliko se nabere malo preveč velikodušnih prispevkov vseh teh infantilnih kretenov in me v nasprotju z idejo, da pametnejši odeha, popade prav sveta jeza in butast preblisk, da mogoče vseeno lahko kaj popravim, izboljšam, komu kaj dopovem. Se postavim ob ramena tistemu, za katerega menim da dela pravilno in misli dobro. Ker drugače bedaki zmagajo. Zaradi pasivnosti in pogosto oportunizma molčeče večine. Brez boja. Brez truda. Ker jim je to kar počnejo v največje veselje in užitek.
In, dragi moj soimenjak, čeprav v resnici nimava istega imena, moram reči, da bi me v resnici prav prijetno razveselil, ko bi vsaj enķrat za sprenembo, kaj razumel.
Nisi razočaral. Kot ponavadi.

Aha nisi ...mogoče bi bilo pol dobro ko pa bi. Pray  bo tudi svete jeze in butastih prebliskov pol manj.
Neč veš kaj, za tega infantilnega kretena, pa bedaka ki si ju res lepo zakamuflirav v odgovor in za razliko
od junaka oglasne nadaljevanke, ki vodi z 21:0 si sila skromen z pljuvanjem, tako da te moram nagraditi za izvirnost z enim plusom.

PS.  Sem razumel, vsaj enkrat upam da sem te razveselil. 
Ko te spet preblisk popade, pa le stop mal do Vodeba.  Rolleyes
Odgovori
#15
A Tine je PR služba te organizacije? Menda bedaki in infaltilni kreteni že štejejo denar za donacije...
Odgovori
#16
Osnovno vodilo je, da se ustvari organizacija, ki poizkuša področje obravnavati na kar se le da nepristranski in strokoven način in ob tem omogočiti sodelovanje širokega spektra deležnikov.

V nobenem primeru se takšna organizacija ne sme sprevreči v nekakšno interesno, ki bi brez kančka refleksije in celo z vprašljivo strokovnostjo, pričela zagovarjati izključno parcialne interese določene interesne skupine. V tem primeru namreč kaj hitro prične izgubljati na svoji kredibilnsoti in ni več verodostojen akter za vrsto ključnih sogovornikov.


Odločitev za objavljanje komentarjev na spletni strani RTV (od začetka leta 2018) ter 24 ur (od začetka leta 2019) je pada iz več razlogov. Vsebinsko samih komentarjev ne bo težko najti, saj so ti objavljeni pod večino naslovov povezanih z orožjem ter sorodnimi sredstvi.

Na eni strani je to lakmusov papir, kako se populacija odziva na določene predstavljene koncepte, na drugi strani pa je to relativno učinkovita platforma za dosego dokaj velikega dela populacije. Ker ne gre za ozko profilirane posameznike, je odziv le te veliko bolj reprezentativen, kot na primer na tem forumu, ki je interesne narave. Vsebinsko gledano so pomembni tako odzivi, saj se s tem odpira vpogled v razmišljanje ljudi, kot tudi njihova izpostavljenost različnim idejam, ki odstopajo od splošno uveljavljenih dogem. Glede na to, da gre za komentiranje dejanskih primerov, je učinek nedvomno večji, kot v primeru, da bi preigravali zgolj teoretične scenarije. Povedano poenostavljeno, gre za poizkus ljudi spodbuditi k tvornemu razmišljanju o tej tematiki.


Dober prispevek je tisti, ki upošteva predznanje ciljne publike, na drugi strani pa na dovolj kakovosten način poda neko informacijo. Doseči to ravnovesje, nikoli ni enostavno. V kolikor se stvari prekomerno poenostavi, se s tem tvega, da se izgubijo pomembne podrobnosti, v kolikor se slednje dosledno vključi pa je takšna gradiva nekoliko težje prebaviti. Sam sem mnenja, da postaja sobna komunikacija mnogokrat ujetnica biti kratek, jedrnat in udaren. Poleg tega gre tudi za osebni slog pisanja. Sam načeloma raje zapišem kako vrstico več, kot manj v upanju, da bo informacija kar se le da popolna. Nadalje, glede na to, da gre v našem primeru za ozko interesni portal, bi človek pričakoval, da bodo uporabniki le tega zainteresirani za kar se le da podrobno in vsebinsko široko razpravo, zato ne čutim posebne potrebe biti jedrnat.

V kolikor je naš cilj postaviti novo paradigmo na tem področju, se to pač ne more narediti v nekaj vrsticah. To je mogoče le z neizmernim seciranjem tematike in naslavljanjem različnih s tem povezanih vprašanj. Sicer pa, v kolikor kdo meni, da je besedila mogoče brez škode za vsebino skrajšati, ima vsekakor za to možnost.

Medsebojna nesoglasja so nekaj običajnega, prav tako ima vsakdo med nami kdaj slab dan, nedvomno pa je pri premagovanju takšnih situacij smiselno izbrati kar čimbolj konstruktiven pristop. Žal je prepogosta praksa, da se nesoglasja zaostrujejo celo tam, kjer je to docela nesmiselno, ali potrebno, oziroma je na dolgi rok celo škodljivo. V kolikor želimo, da zastavljeni projekt zaživi in uspe, bo nekaj preudarnosti med zainteresirano javnostjo nedvomno zaželene.
Odgovori
#17
Čakaj a objave na medijskih portalih o katerih govoriš so komentarji pod članki? A to je to kak sick joke?
Odgovori
#18
(20-12-2020, 13:42)dani_79 Napisal: Čakaj a objave na medijskih portalih o katerih govoriš so komentarji pod članki? A to je to kak sick joke?

Če kdorkoli kakih dobrih 1500 komentarjev, številni le teh so dokaj obsežni in vsebinski, ocenjuje, kot »neslano šalo«, tudi prav. Zanimivo je, da se mnogim upira prebirati docela poljudno zapisana razmišljanja, kaj šele, da bi pri teh aktivno in konstruktivno sodelovali in vendar nekateri očitno omaloževajoče gledajo na zgornje prispevke.

Razloge za tak pristop in cilje sem obrazložil. Prav tako tudi, da je iz omenjenih zapisov, ne nazadnje razmišljanj v mojih osebnih objavah na tem forumu, mogoče spoznati nekatera temeljna izhodišča, oziroma koncepte nastajajoče organizacije. Moja omemba omenjenih objav je bila namenjena izključno bežnemu vpogledu. Ko se bo ta formalno oblikovala, bo seveda imela svojo spletno stran, kjer se bo sistematizirano in na enem mestu lahko objavljalo določena gradivo. Vrsta razlogov je botrovala, da se ta del projekta še ni udejanjil.

Moja prvotna želja je bila, da se ideja o novi paradigmi ustvari v okviru obstoječih organizacij, pomanjkljivosti te ideje pa so se začele kazati že dokaj zgodaj. Zadevo postaviti iz nič je vse prej, kot lahko. Predvsem je na začetku v vsebinskem smislu mnogo več vprašanj, kot odgovorov. Ne nazadnje, celo za ustrezno opredeljeno vprašanje je marsikdaj potrebnega veliko znanja. Tako so posamezne rešitve, pod vplivom različnih dejavnikov, nastajale izjemno organsko. Komur bi se dalo, bi tako lahko pri prebiranju nekaterih mojih starejših stališč lahko zaznal določene premike v teh. Prav tako trenutna stališča nikakor niso dokončna, ali popolna, saj se ta neprestano korigirajo, oziroma ustvarjajo nova. Na drugi strani so temeljna izhodišča že vrsto let nespremenjena in jih je mogoče spoznati tudi skozi zgoraj omenjena gradiva.
Odgovori
#19
ok, bom pri referenci "objave na medijskih portalih" zaključil, dost je šlo mojega časa za nebuloze...
Odgovori
#20
Kdo se tale zavod/društvo ustanovi nam javi, da se pridružim in seveda doniram sredstva.
Moons out, goons out!
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)