Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Slovenija brez ognjemetov in pirotehnike?
#1
Ko sem danes prišel v štacuno po malo pirotehničnega veselja, ter sredstev za pregon vsega slabega v tem iztekajočem se letu... sem pod masko ostal odprtih ust, otroka pa v jok.
Šment, ko sem bil mulc, je bila legalna prodaja pirotehnike v naši državi zame začetek demokracije... ?
Državni psi so spet nekaj priškrtnili...
Na straneh ljubiteljev živali, pa je najprej omenjeno, kako jim bo zdaj lepo, ko pokalo več ne bo.
Nekje kasneje se omeni da bo tudi med ljudmi zaradi prepovedi pirotehnike manj nesreč.
Nesreč pa zna bit še več, pa črni trg bo močno narasel.
#2
od tu izvira lanska civilna iniciativa o obdavčitvi manjših psov pod 5kg in prepovedi večjih psov v urbanih naseljih in večstanovanjskih zgradbah. Da vidiš kakšen cirkus je nastal ko se je njim nekaj prepovedalo...
#3
Pozdravljeni, sem imel srečo, da sem prejšnji teden v torek preko spleta naročil nekaj pirotehnike pri Noldu, v petek pa naročeno osebno prevzel pred trgovino na mizici, ki je namenjena za osebni prevzem... vse po zakonu... v trgovino je namreč vstop prepovedan....
Ne vidim smisla prepovedi pirotehnike, se je že od nekdaj pokalo in bili ognjemeti,tako za veliko soboto, ko se je pokalo z karbidom, novoletne praznike itd.... tako za mlajso in starejšo generacijo je bilo zanimivo.... očitno letos ne sme biti veselja med rajo, vse zapret med 4 stene, spremljat poročila, glavo med noge in čakat "vladne odloke".... Malo morgen, naročeno pirotehniko spustim ob polnoči v luft, pa kaj bo bo.....
#4
364 dni v letu jih jaz poslusam, 1 dan pa bodo oni mene ...
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
#5
Deca se ti derejo ker petard ne moreš kupit?
#6
(21-12-2020, 20:22)markojelen Napisal: 364 dni v letu jih jaz poslusam, 1 dan pa bodo oni mene ...
Rofl Thumbup Clap
#7
Cerkveni zvonovi vsak dan ropotajo in kužeki pri tem lajajo, pa jih še niso prepovedali. Zvonove mislim.
#8
Zadnjič je sosedov pes (spet) lajal celo noč. Najraje sicer začne okoli četrte ure zjutraj. Ko sem poklical 113 in vprašal, če je mogoče prijaviti prekršek zoper JRM, mi je prijazni policaj povedal, da to ni prekršek zoper javni red in mir. Kot bi se na vasi pritoževal zoper mukanje krav, je rekel.

No, jebeš mene. Celo leto poslušam pasji lajež in enkrat letno lahko tudi psi poslušajo pokanje raket.
#9
Živaloljubci in okoljevarstveniki imajo zgleda velik vpliv v tej Pasji vladi... zgleda da se bojijo, da bi jim kdo z legalno kupljenim ognjemetom zaželel srečno in zdravo leto v parlamentu.
Letos pirotehniko, drugo leto svinec, potem pa še naše orožje...

Ja, Dani.
Kakšni starši smo čudni in imajo radi zadeve, ki jih poganja smodnik, moji punci pa tudi... orožja na smodnik jima še ne dovolim.
Tamala je navdušena predvsem nad raketami, tavelka pa tudi nad petardami, sicer ne za galamt, bolj kot dodatek k fiziki. ?
V 1. razredu sem pokal z 2 dl piksno, karbid.
V 2. pa z litersko.

Zgleda da bom moral omogočit še dodatno izobraževanje kemije.
#10
Črni trg bo zacvetel in ogromno bo poskodb z doma izdelano pirotehniko kar pa je ocitno uredu glede na omejitev
#11
V 5. in 6. razredu OŠ sva s prijateljem decembra izdelala precej DIY petard, ker nakup ni bil mogoč, še na črno ne oz. zelo težko.  Kar sva rabila, sta bila dva praška, kupljena v trgovini Barve-Laki in novoletne prskalice (palčke) za vžigalno vrvico.   
Kako je to potem pokalo zadnji teden v decembru,  to so bile prave eksplozije.   In ja, srečo sva imela, oba imava še vse prste in oči.   Takole to gre, če je pirotehnika prepovedana...kdor ima res željo, bo našel pot. In švercerji imajo spet eno tržno nišo za zaslužit.
Nekajletna prepoved alkohola v ZDA med obema vojnama je bila za mafijo pravi blagoslov.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
#12
Kapsl, k meni ju pripelji, hihi, ju naucim pirotehničnih mojstrovin :-)
Ja baje je tako, prepovedana je prodaja le v fizicnih trgovinah ker se ta odlog navezuje na same trgovine in ne spletne trgovine. V merkurju jo lahko sedaj kupijo samo pravne osebe oz firme. Sepravi enako kot je bilo pred odprtjem trgovin. Fizicne pa zgolj preko neta. Ceprav jim je zelo prav prislo in so vse skupaj zapakirali kot splosno prepoved prodaje. Nevem pa kako to mislijo.. v trgovinah se prodaja alkohol in hrana vendar ju uživati ne smes, ali kako. Lahko potem odnesem nazaj v trgovino in zahtevam nazaj kupnino!?

Je pa tole vec kot sijajno za črni trg, proti kateremu se vsako leto vlaga veliko energije. No sedaj se bo krasno razmahnil, in ravno s sredstvi kupljenimi na crnem trgu je 90% nesrec.
#13
[Image: jDfAkQj.jpg]
Moons out, goons out!
#14
Nuja je mati inovacij pravijo. In karbid je v prosti prodaji v bolje založenih kmetijskih prodajalnah (ki so odprte tudi ko je ostalo zaprto). #sampovem

Pa če karbida ni - včasih smo v vreče za smeti spustili kuhinjski plin, pol pa z dolgim ražnjem zavezano zrečo mal špiknli :) ka-fkin-bum

Če mi je v tej krizi sploh kaj všeč, je to, da med 7438 (povečini nelogičnimi) ukrepi, folk veselo plava in vesla okoli njih. Sem mislil da smo v tem pogledu bolj nerodni in "hlapčevski", pa smo kot narod precej iznajdljivi. Koliko to pomaga k zajezitvi epidemije je pa tema za kam drgam.
#15
Ni ga čez acetilen in kisik v pravem razmerju in dovolj veliki vreči, ampak je potrebno biti zelo pazljiv.
Znanec je dobil poškodbe bobniča in na garaži je zmetalo šipe iz oken, ko je polnil vrečo, ta veliko, črno za smeti. Ker ni bilo nikjer ognja ali isker, sklepamo, da zaradi statične elektrike.
#16
Znancu je skoraj jajca ftrgalo, ko je je vezal masten kondom poln acetilen/kisika. Ga je držal med nogami, ko ga je vezal, na tleh pa se je (kot kaže)smodilo predivo.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

#17
jp, okne na garazi so tudi nam uspele :)
#18
(22-12-2020, 07:54)Robert Napisal: Znancu je skoraj jajca ftrgalo, ko je je vezal masten kondom poln acetilen/kisika. Ga je držal med nogami, ko ga je vezal, na tleh pa se je (kot kaže)smodilo predivo.

...masten kondom poln acetilen/kisika. Ga je držal med nogami,...

Znanec je izpolnil skoraj vse pogoje za Darwinovo nagrado. Mrgreen
#19
Zanimivo tole o prepovedi nakupa ognjemetov, namreč Tuš trgovine oz. Centri jih pa kar prodajajo ??
#20
Posest verjetno ni prepovedana  Mrgreen

Za rafalno pa so mojstri (to še v časih, ko se je cetralna delala s "črnimi" cevmi) na enem koncu segreli daljšo cev,
na drugi strani pa dovajali plin.    ...RA-TA-TA-TA Razz
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)





Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)