Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Slovenija brez ognjemetov in pirotehnike?
#21
Vidim da imajo pirotehniko tudi po Hoferjih. Bom za hec poskusil kaj kupit pa javim kako je šlo.

Drugače pa mi nasplošno dol visi za ognjemete in raketice, predvsem pa petarde. Tudi če ne slišim in vidim niti ene več bo v redu.
Me pa ne moti, če drugi občasno nažigavajo(te). Glede na to, da pirotehnika niti ni čisto zastonj je s cenovno politiko to področje lepo samoregulirano.
Ampak zdaj, ko pa je kancleriat uvedel še dodatne omejitve, ki so očitno bistvene v boju s kovid pandemijo, pa bi tudi sam prižgal kakšnega saturna pet...
Božično-novoletni prazniki nekaterim pomenijo polnočnice, drugim pa ognjemet, tretjim oboje. Že standardne omejevanje me moti, vse nadaljnje pa še trikrat bolj.
Ne da bi se (tokrat) spuščal v organizirane religije ampak če je v igri tih zdrs v novo leto prosim enaka pravila za vse: oblazinjene zvonove in dušilce na pasje gobce.
#22
(22-12-2020, 10:17)tastar Napisal:
(22-12-2020, 07:54)Robert Napisal: Znancu je skoraj jajca ftrgalo, ko je je vezal masten kondom poln acetilen/kisika. Ga je držal med nogami, ko ga je vezal, na tleh pa se je (kot kaže)smodilo predivo.

...masten kondom poln acetilen/kisika. Ga je držal med nogami,...

Znanec je izpolnil skoraj vse pogoje za Darwinovo nagrado. Mrgreen

Ni nujno, da se je kaj smodilo. Marsikater varilec se je že opekel ker je z mastnimi rokami šraufal ventil na jeklenki z kisikom pa ne zaradi nizke temperature. Mast in čisti kisik in ravno stabilna kombinacija.
#23
(21-12-2020, 21:59)Robert91922 Napisal: V 5. in 6. razredu OŠ sva s prijateljem decembra izdelala precej DIY petard, ker nakup ni bil mogoč, še na črno ne oz. zelo težko.  Kar sva rabila, sta bila dva praška, kupljena v trgovini Barve-Laki in novoletne prskalice (palčke) za vžigalno vrvico.   

A sta bila ta dva praška slučajno minij in bronza v prahu. Prvi se je uporabljal za zaščito pred rjo drugi pa za barvanje dimnikov od gašperčkov pa fleki na asfaltu so bili tud kar obstojni ane.
#24
Eh, receptov za DIY petarde pa res ne bom objavljal na netu. Me bo admin poslal v Banovce,  merikanci pa dali na spisek teroristov   Mrgreen
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
#25
Še en slovenski oz butalski kretenizem. Zalostno.
#26
Jaz ne maram pokanja (kjer je pok edini stranski učinek, na strelišču je super), tako da pozdravljam omejevanje. Poleg tega živim nad Brilejevo v Ljubljani, kjer je vsako leta fronta začne že novembra in poka še globoko v vse praznike padajoče po zemljepisni širini. Kar se mene tiče tud če ne.
#27
Le kako bom ves silvestrski večer buden, če ne bo pokanja? Grin
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
#28
Ja glede vsega skupi,me sam to zanima,če ti lohk kako kazen napišejo,al kej taga. pri meni se bo svetilo in vznemirjalo KUŽKE.
#29
V mladostniških letih sem rad pokal z vsem mogočim. A z leti odrasteš. Če imaš srečo, za odraščanje ne plačaš nič, nekateri plačajo s kakšnim prstom, roko ali očmi.

In še „sladica“: da nekdo zapiše, da je „pokanje drugemu pod nos“, pokazatelj demokracije države, je pa za nujen obisk Vodeba.
#30
Rok je v zgornji objavi naredil eden od boljših, če ne najboljši zapis glede zadeve. Tle ni več kaj dodati. Konec koncev tudi mene moti če mi pokajo petarde pred oknom, vendar sem v fundamentu proti temu da hoče vsak vpeljevati neke omejitve in prepovedi samo zato ker njemu trenutno ne paše...
Nič nimam proti da pozivajoi proti uprabi, da je to nadležno, da to in kul, ampak v trenutku ko mi hoče nekdo nekaj prepovedati, dobim ravno obraten refleks. Jebemusunce, živimo v neki skupnosti, kjer se VSI moramo prilagajati drug drugemu, ne pa vse povprek prepovedovati kar TEBI trenutno ne paše. Ker če se gremo to, potem je jeba ko tudi tebe ta princip ugrizne za rit.
Konec koncev tudi streljanje poka, psi serjejo po pločnikih in lajajo ob 4 zjutraj v hodniku, itd.
#31
jap... Če kupiš psa, si ga ti dolžan "zaščititi" pred "zunanjimi vplivi" - ne pa temu podrejati okolico.
Če so sosed prižene k hiši neko hudo mrcino (psa mislim  Mrgreen) - jaz pa mam fobijo pred takimi mrcinami - pa nebom soseda jebal v glavo, naj se znebi tega - če je pa problem (fobija) med mojimi uhami, v t.i. beljakovinskem računalniku (ki normalno deluje pri čedalje manj ljudeh).
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

#32
Kristian lepo povedano!
#33
Emilijan,
nisi dobro prebral...
Kot mulcu, ob ustanovitvi te države... se mi je pač zdelo kul, da ne bo treba več švercat te robe, lahko si jo legalno kupil...
Pa marsikatero drugo stvar tudi, ki je prej ni bilo za dobit.
To je bil meni takrat nek začetek demokracije in novih svoboščin.
Danes pa nam to jemljejo in omejujejo...
Kaj si danes mislim o demokraciji, khm.

Tudi mene je kmalu po tistem začelo pizdit, ko se je nabijalo z razno pirotehniko že od novembra naprej, dejansko sploh nisi vedel, kdaj je silvester in je bilo kar nevarno hodit okrog blokov in stolpnic.
Včasih je bilo tega res preveč in še danes zna bit hudičevo nadležno, sploh v mestih z več južne mentalitete.

Le kdaj bodo ukinili levi pas na AC? ??
#34
Sej so nam ga že ukinil, vsi tisti ki se vozijo od LJ-KP in podobno po prehitevalnem, ker je delo, ki ga mora vloziti za zamenjavo pasu prehudo in vedno je na vidiku en kamion, pa tudi ce 1km pred njim in ker ga jebe matematika in ne zna zracunati koliko casa bo dejansko potreboval da ga dohiti, z razliko v hitrosti cca 30km/h, da pride do njega, kaj sele mimo njega, pejt u tri p... m... In ja tudi ti, ki to beres in se v tem prepoznas.
#35
Kapsl,
mešaš pojme demokracija, svoboščine, pravice, (ne)kultura, (primitivizem)... Vzemi v roke primerno literaturo in se poduči. Knjižnice so trenutno še odprte...
Potem, šele potem, lahko kakšno rečeva.
LP
#36
lansko leto so cigani v žabjeku fajn z AK47 avtomati pokal.. me zanima če bo letos isto :D

[Image: v-amp-f-v-novem-mestu-vas-lahko-ustrelij...ako-12.jpg]

Še video od lanskega ciganskega praznovanja:https://www.youtube.com/watch?v=MzZLPEl0Dh8
Moons out, goons out!
#37
Seveda bo. Zakaj pa ne bi bilo? A se je vmes za njih kaj spremenilo?
#38
Mene pa zanima samo to, kako bi sebe ali koga okužil s covidom, če bi spuščal rakete in ostalo pirotehniko za novo leto! Mogoče bi pa se jaz z njim okužil? Ker je Kitajska pirotehnika?
#39
(22-12-2020, 10:17)tastar Napisal:
(22-12-2020, 07:54)Robert Napisal: Znancu je skoraj jajca ftrgalo, ko je je vezal masten kondom poln acetilen/kisika. Ga je držal med nogami, ko ga je vezal, na tleh pa se je (kot kaže)smodilo predivo.

...masten kondom poln acetilen/kisika. Ga je držal med nogami,...

Znanec je izpolnil skoraj vse pogoje za Darwinovo nagrado. Mrgreen
Dumb Dumb Dumb Pogoje za nominacijo, do nagrade ni tako lahka pot. :P

Metanje petard in podobnega je pa že kakšno desetletje totalno out. Kakšni možnarji na organiziranih prireditvah, to pa ja.

Kako sem stal s fotkičem v roki (pre)blizu retro topa v Komiži, ki naj bi oznanil začetek regate starih jadrnic in bi ga moral ob nje začetku (malo kasneje ga tudi je) sprožiti tedanji minister Čobanković, pa nekako ni šlo, ker so vrli topničarji pozabili montirati 'kapsel', pa kdaj drugič. Oziroma sem že povedal. :P
#40
(21-12-2020, 21:12)Kapsl Napisal: Živaloljubci in okoljevarstveniki imajo zgleda velik vpliv v tej Pasji vladi...  zgleda da se bojijo, da bi jim kdo z legalno kupljenim ognjemetom zaželel srečno in zdravo leto v parlamentu.
Letos pirotehniko, drugo leto svinec, potem pa še naše orožje... 

Ja, Dani.
Kakšni starši smo čudni in imajo radi zadeve, ki jih poganja smodnik, moji punci pa tudi... orožja na smodnik jima še ne dovolim.
Tamala je navdušena predvsem nad raketami, tavelka pa tudi nad petardami, sicer ne za galamt, bolj kot dodatek k fiziki. ?
V 1. razredu sem pokal z 2 dl piksno, karbid.
V 2. pa z litersko.

Zgleda da bom moral omogočit še dodatno izobraževanje kemije.


Kapsl, nabavi si psa, tri ali šestdeset kilskega, pa ko ti nekdo pod balkon vrže petardo/dinamit, po možnosti ob 10pm 3.1., boš videl reakcijo, in potem piši o živaloljubcih. So dnevi, ko je dovoljeno metati (pa še to je preseravanje) in takrat pač, če imaš to možnost, odpelješ pse ven iz naselja oz mesta.
Tamalo in taveliko pa čim prej nauči uporabljati orožje na smodnik, ga bodo v prihodnosti še kako potrebovale. Lepo za rokico in v gozd, učne ure pok pok, če trenutno nimaš druge možnosti. Isto velja za ljubitelje petard in raket.

Deadbeef, dobra slika M70AB2. Vidim sebe leta 91, junij ne december.
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)