Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windische Eberwild Einsatzgruppe
#1
Citat:
Citat:Za lovce se bo namenilo 400 tisoč evrov za nabavo orožja in opreme, ob odstrelu pa bodo dobili še denarno stimulacijo v vrednosti od 50 do 100 evrov.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/za...strel.html
O tem smo že pisali. Ministrstvo je odobrilo uporabo nočnih namerilnih naprav, dušilcev, iskanja z droni, dovoljena uproaba polavtomatskih pušk z nabojniki ki držino več kot 2 naboja, itd.
Za povrhu pa je planirana še nabava štirikolesnikov (quad-ov) za lovce. Skratka, ni da ni...
Odgovori
#2
Huh eni bodo fauš glede revirjev :) to bo klobas!
Odgovori
#3
Kristian, da ne bo pomote. štiri kolesniki in ostalo naj bi zavod ter veterina nabavili. Nima z lovci nič. Tud v odloku ne piše o dušilcih nič. Samo dovoljena uporaba nočne/termalne...tudi o polavtomatu ni imenjenega. No mogoče sem res površno prebral, vendar tega ne vidim v odloku, ki je stopil v veljavo od 23.1
Odgovori
#4
(28-01-2021, 13:34)Ronzi83 Napisal: Kristian, da ne bo pomote. štiri kolesniki  in ostalo naj bi zavod ter veterina nabavili. Nima z lovci nič. Tud v odloku ne piše o dušilcih nič. Samo dovoljena uporaba nočne/termalne...tudi o polavtomatu ni imenjenega. No mogoče sem res površno prebral, vendar tega ne vidim v odloku, ki je stopil v veljavo od 23.1

Za jagrske 'einsatzgruppen' se med drugim nabavlja tud 40 loncev , odlok je že cca 1 leto v predalu in vprašanje če so kaj spreminjal pri nabavkah.
Odgovori
#5
A ni ravno LZS najbolj proti dušilcem?
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – [email protected]
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
#6
V zadnji izdaji interventnega zakona je zapisano...

Ne glede na določbe zakona, ki ureja divjad in lovstvo in zakona, ki ureja uporabo strelnega orožja, se lahko pri izvajanju izrednega odstrela divjih prašičev na območju z omejitvami uporabi eno ali več naslednjih sredstev:
- naprave za dušitev zvoka (poka);
- cevi z zunanjim navojem na ustju cevi ali drugimi nastavki, namenjenim izključno za namestitev dušilca;
- strelne namerilnike z napravo za elektronsko ojačevanje svetlobe oziroma z infrardečo napravo ali namerilnike s termičnim (IR) senzorjem, če so izdelani ali predelani tako, da se pritrdijo na orožje ali so njegov sestavni del;
- umetne vire svetlobe;
- pasti;
- brezpilotne zrakoplove.


kar je konec koncev prav. In ne, ne bo klobas, ampak sežig.
Odgovori
#7
Kristjan ne bit smešen z sežigom :) :) no za mušter bo kak šel ja, pa saj niso nori lovci...
Odgovori
#8
No ni cisto tako.....to bodo znotraj LZS ekipi ki jim bo to dovoljeno. Nikakor pa ni to misljeno za splosno populacijo. Zorej po domače ekipa bo dobila nalogo da scisti določeno območje in ne doticna lovska družina.
Predlog mni zaživel se in se bo aktiviral pomoje glede na situacijo ki se bo ce se bo zgodila.
Uglavnem tisti ki so pri koritu bodo za svoje usluge mastno placani do 100eur na odstrel......
Odgovori
#9
(27-01-2021, 14:46)romunov Napisal:
Citat:..... na Ljubljanski cesti v Postojni opazil moškega z uperjeno pištolo proti drugemu moškemu...

Le kako nisem tega opazil, pa stalno bulim skozi okno?   Smile
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#10
shooter se mi je kar zdelo da bo nekaj v tej smeri, bi bilo zelo čudno če bi to veljalo za rajo.
Odgovori
#11
Ja kokr vem je vsa ta oprema vkljucno z orožjem last LZS. Vse ostalo sem zgoraj opisal.
Odgovori
#12
(28-01-2021, 17:16)Shooter Napisal: Ja kokr vem je vsa ta oprema vkljucno z orožjem last LZS. Vse ostalo sem zgoraj opisal.
Mokre sanje LZS

Ne oprema ne bo last LZS  ampak Nacionalnega veterinarskega inštituta, kot rečeno bodo na prizadeth območjih naredil ''einsatzgruppen'' v kolikor se tale Afriška kuga res pojavi , in člani teh ekip bodo plačani ,če sem prov vidu 17eur na uro za sedenje na preži ,(30 Eur za najdenega poginulega pajcka in 100Eur če pomagajo pri odstranjevanju trupla)in opremljeni z vso to opremo ,ki jo bo posodil in vzdrževal NVI. Oprema bo hranjena na zbirnih mestih NVI , izbrani člani LZS so samo plačani izvajalci nimajo nobenega 'prava glasanja' , v ''einsatzgruppen'' ne bodo izbrani lovci ki imajo kmetije pa tudi ne pre redni obiskovalci gostiln saj so v odločbi prav glede tega omejitev ,da se okužbe ne bi prinesle na kemetije, ker potem je treba vse pajcke v reji potolčt.Kot pri kitajcih .

Vse postreljene pajcke bodo pakiral v žakle in na šezig na vsak odstrel bodo prišli veterinarji vzet vzorce , in če bo tu kdo naredil kako klobaso ga čakajo hude kazni za začetak par tisoč eur.
Odgovori
#13
vem da bi radi delali klobase na masovko, ampak vsaj v regulah je to dokaj točno določeno. Kako se bo v naši balkanijadi izvajalo, bo pa druga pesem. O tem ne vem dosti, ampak Kitajcem je potolklo večino svinjskega življa, zato je cena svinjine na borzi šla v nebo.

Spodaj pripenjam orig.datoteko z zakonom.


Priponke
.docx   ZAPK-objava.docx (Velikost: 104,02 KB / Prenosi: 75)
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)