Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izbira puske za vecje razdalje
#41
seveda se da sprobavat.ekipa ki je organizator in ostali sodelujoci .povabite zainteresirane po 2-3 osebe na trening .si vzamete cas in daste pol ure svojega treninga njim da pogledajo. povejte svojo ceno in bodo vsi zadovoljni. z moje strani je dobil ponudbo da pride pogledat in se par drugih bi dalo svoj kos stekla in zeleza pogledat tako da ne vidim problema. nekako je sedaj prislo 1.tukaj imas nasvete 2.porabi denar. 3.potem se bomo menili kaj se moras naredit. v vsakem sportu imajo zacetnike ki jim se vse pokaze pri nas je pa al ne sodelujes al pa moras bit na super duper tactical nivoju. eni bi radi samo malo pokali z svojo 308win in sanjali o koruzi.(6.5 na 1000m).
Odgovori
#42
V katerem filmu si ti to gledal?
Odgovori
#43
Znanstvenafantastika. No vsaj za ene . Kot je en napisal da je na tem forumu veliko dobrih strelcev in veliko znanja.sam kaj ko so pozabili kako je bit zacetnik ali bognedaj samo clovek (ego is not your amigo).pa lep vecer se naprej
Odgovori
#44
Daniel Defense DELTA 5

Dobiš vse v paketu že https://danieldefense.com/delta5-boltact...ckage.html

Zastopnik za SLO je Rojal.si
Moons out, goons out!
Odgovori
#45
Ni slab paket, sploh za zacetek. Tudi cena je dobra, a pri nas najbrz 50% vec.
Odgovori
#46
Zgleda eni mislijo, da ce bo kdo drug primil v roke njihovo zelezo, bo potem zanic.
Samo cakam, da se kdo oglasi, da ne sme blizu njega hodit, ce nima orozne listine za zeljen kaliber... in pa seveda maske.

Pokazi, razlozi interesentu in mu daj za probat, saj te ne bo manj. Zaradi 10 šusov pa tudi ne bos umrl. Ce pa ze, si pa vzemi tistih 10-15 eur.

Varnost je vedno na prvem mestu, da ne bo pomote.
Odgovori
#47
(09-03-2021, 19:42)jagdsport Napisal: seveda se da sprobavat.ekipa ki je organizator in ostali sodelujoci .povabite zainteresirane po 2-3 osebe na trening .si vzamete cas in daste pol ure svojega treninga njim da pogledajo. povejte svojo ceno in bodo vsi zadovoljni.

 Par komentarjev:

- probavanje kako ti pištola paše v roko je precej pomembno, saj če je ne moreš držati ne boš doro streljal. Sploh ker streljaš iz nepodprte pozicije. Puška stoji na nogah ali v restu zadaj imaš podprto kopitu in ti pritisneš na sprožilec. Tudi začetniku mora biti jasno, da to ni čisto enako.
- Streljanje na 100/300m ni long-range pa naj si ljudje domišljajo karkoli. 
- Ustrelit na 100m s precizno puško, v koaksialnem restu in s stjunanim strelivom ali pa ustrelit s serijsko (konfekcijsko) puško in komercialnim strelivom - začetnik od tega ne bo imel prav nič drugačno izkušnjo. Torej, đaba tak projekt.
- Ustrelit na 600 ali 800m je posebna izkušnja, boljša kot slab seks. Tudi tukaj o puški ne boš izvedel nič kaj dosti (ker preprosto nimaš ne znanja ne izkušenj da bi ocenil kaj je bolje), razen da te bodo navlekli kako je to fajn. Kot droga, prvič je zastonj, potem te pa stane... Dostop do takih treningov je omejen, še najlažje na vojaškem strelišč, ko trening izvajajo društva včlanjena v Zvezo MORIS. Zaradi odgovornosti vodje streljanja in neprimernega obnašanja določenih, je vodstvo Zveze sprejelo sklep da je dostop do teh treningov omejen samo na člane društev, ki so včlanjeni v zvezo. Katera so to, si lakho sam pogledaš.
- kar piše mojster jagdsport je sporno iz dveh strani; prvo je prepuščanja orožja na uporabo osebi ki za to nima ustreznih listin. To je po ZOro posebej prepovedano. Ne pišem svojega mnenja o tem, ampak tako je. Drugo - sprejemanje plačila za to dejanje. To gornji prekršek še zaostri. Zato je pisanje takih namenov na javni forum skrajno blesavo in jebemusunice, dajte malo pomislit kaj pištete, preden zapišete (no, to pa je moje mnenje).

Problem vseh začetnikov je to da s(m)o se naenkrat znašli v veliki slaščičarni, kjer se police šibijo od izbire, ki je relativno dosegljiva. In tako jaz, kot ti, kot on, kot tisti, ki so bili pred nami in tisti ki bodo za nami, vsi ko mine prvi šok pademo v fazo "jazbivsemeu". In potem - če ti sredstva dopuščajo - si navlečeš bogapapol šare, večinoma neuporabne, potem pa s časom odprodaš in obdržiš par kvalitetnih kosov.
Začetniki se večinoma delijo na dve kategoriji, Jožeta in Petra.Oba sta na isti dan vstopila v svet strelstva, a njuna izkušnja je malo drugačna:
Jože je navdušen novi strelec. Ve da se spušča v nekaj novega in poišče kolega ki o tem nekaj ve in ga prosi za pomoč. Njegove nasvete posluša in jih generalno upošteva. Njegova ladja se spretno izogne največjim čerem in plitvinam začetništva in v sezoni, dveh je dovolj suveren da dela po svoje. Naredil je par nakupov, ki mu dobro slučijo in ne zapravlja po nepotrebnem. Ne pametuje, dokler nima kaj za pokazat, kar pa je zelo hitro, saj se mu ni treba naučiti vsega ampak gradi na izkušnjah drugih. Jožeta imajo vsi radi in ga vabijo na treninge. Jože se ne pritožuje da ne more streljat na več kot 300m ker je v eni sezoni 3x streljal na Baču na 1000m in 6x na Mačkovcu na 600m, pa še kakšne mlake in Bloška polica so padli zraven.

Peter je navdušen novi strelec. Hoče biti kul in uporablja izraze kot "ror" in "nabijanje". Napiše kup vprašanj na forum, hkrati pa noče pogledat že objavljenih tem. Napiše "rad bi streljal na več kot XY, katero društvo mi da več za mojih 100€" hkrati pa prikladno pozabi, da strelec rabi društvo in ne obratno. Sprašuje stvari, hkrati pa ne posluša nasvetov. Rad bi streljal na 100 ali 300m, kaj misliš o A? Ko dobi odgovor "to ni smiselno naredi B", pride z miljonom idej zakaj sta A ali C boljša. Kmalu vidiš da ne išče tvojih idej, ampak da bi rad da mu drugi potrdijo pravilnost njegove, še tako nesmiselne ideje. Počasi imajo Petra vsi dosti in se ga izogibajo.

Ker se s takšnim res nihče noče ukvarjat je Peter užaljen in napiše kakšni kreteni so strelci. Da se res ne da streljat in da so vsi pozabili kako je biti začetnik. Medtem pa se Jože pogovarja s svojimi kolegi, kam bodo šli streljat naslednji teden in kolk so prišparali pri zadnjem skupinskem nakupu krogel...

Če ti lahko dam en nasvet... ne bodi Peter, bodi Jože. Se boš imel precej bolj fajn.
Odgovori
#48
Hvala tistim ki ste podali konstruktivna mnenja.

Ne bom pa pod nobenim pogojem tiho pa magari ce je to moj zadnji post tukaj gor:

1. Jernejm: ne skrbi. Tebe ne bom fehtal nic. In nikogar drugega. Pa tudi nikomur ne bom povzrocil ne stroskov ne skode, nikar ne skrbi. Pa tudi pravil ne bom krsil. Prav nasprotno, ognil se bom in to v velikem krogu. Kot me je Kristijan zadnjic poducil, z doloceno vrsto obnasanja doloceni ljudje dolocenih ne zelijo v svojih vrstah. Pa si razlagaj kakor si zelis.

2. Kristijan: zanimiva so ta dvojna dojemanja o tem kako biti "kul" in raznorazna slengovska izrazanja na tem forumu in biti "frajer" kot ti temu pravis v mojem prineru. In o "normalnosti" in "sprejetosti" in tako dalje. Mene ne bos ocenjeval preko foruma. Pod nobenim pogojem. Sploh ne bom nasteval in razglabljal dalje in se sel debate na gostilniskem nivoju. Vedno sem sledil navodilom in pravilom strelstva in ne da se imam sam, tudi drugi me tretirajo kot zansljivega, varnega in odgovornega strelca. Jaz sem v svoj krog bil vec kot sprejet, tam sem in se pocutim spostovanega, varnega in vec kot odlicno. Zakaj vse to: moje "nabijanje" te je zadnjic zmotilo pa si me "peljal v solo" pred vsemi, kot kaksnega bebcka, dvornega norcka ki se ne zna obnasat in je totalno neprimeren za streski krog. Danes si to ponovil. A-a, ne bo slo. Tega ti ne bom dovolil, niti komu drugemu ne in to naj ti bo kristalno jasno. Pazi zakaj: z mojimi besedami ni bilo zive duse ki bi jo lahko uzalil. Pa te peljem se jaz v solo pred ostalimi: Jernejev komentar ti je pa popolnoma sprejemljiv in dojemljiv. Zanimivo. Verjamem, nivo je nivo. Zakaj sem se razkuril? Preveri svoj komentar na temo M1A. Prav. Bom pomagal:

15.12.2011 20:37
- predzadnji stavek.


Nažigavanje ali nabijanje? Hm. Se slisi podobno. Zadnjic sem bil tiho ker se nimam casa ukvarjati z malenkostmi in sem te po hitrem postopku skinil s k* mislec svoje. Danes pa ne. Sam delas isto ampak izgleda eni lahko, eni ne.
Je slo cez meje dobrega okusa. In mene poducevat ne rabis, sploh pa ne delati bebcka pred drugimi in se povzdigovati zaradi popolnoma nesmiselnih malenkosti. To bi lahko naredil na 1000 nacinov a izbral si pac svojega. S takimi forami se prej vec kot osmesis za nekoga ki ima svojo glavo. Bom za konec uporabil besede svojega ucitelja: zadihaj in se enkrat preberi kar sem ti napisal. Verjetno ti ni vsec, ampak imam prav.


Glede na to kako dalec nazaj sem iskal uporabno gradivo na forumu pa ti pove moja navedba vira tvojega komentarja. In ce se zaradi objave in izbire popolnoma neskodljivih besed ne bom udelezil kaj vec kot do sedaj se pac ne bom. Tudi sam ne zelim bit v taksnem krogu.

Strelec sem 10 leto. In ce nimam 104836 objav na forumu se ne pomeni da sem totalen zelenec

Lp
Odgovori
#49
S takim načinom komuniciranja boš dosegel le to, da ti bodo (sploh kaj) odgovorili le tisti, ki se že vnaprej strinjajo s tabo oz. bodo le potrjevali tvoje predpostavke in predvidevanja.
Koristnih informacij pa ne boš dobil, ker tudi tisto, kar ti ni všeč, je lahko zelo koristna informacija, ko trikrat počasi in globoko vdihneš in še enkrat prebereš, kaj so ti napisali.
Počasi postajaš kot Peter, ampak sam tega žal ne opažaš. Srečno.

P.S.:  "neandertalski komentar" je žaljiva opazka
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#50
(10-03-2021, 09:39)Kristian Napisal:
(09-03-2021, 19:42)jagdsport Napisal: seveda se da sprobavat.ekipa ki je organizator in ostali sodelujoci .povabite zainteresirane po 2-3 osebe na trening .si vzamete cas in daste pol ure svojega treninga njim da pogledajo. povejte svojo ceno in bodo vsi zadovoljni.

 Par komentarjev:

- probavanje kako ti pištola paše v roko je precej pomembno, saj če je ne moreš držati ne boš doro streljal. Sploh ker streljaš iz nepodprte pozicije. Puška stoji na nogah ali v restu zadaj imaš podprto kopitu in ti pritisneš na sprožilec. Tudi začetniku mora biti jasno, da to ni čisto enako.
- Streljanje na 100/300m ni long-range pa naj si ljudje domišljajo karkoli. 
- Ustrelit na 100m s precizno puško, v koaksialnem restu in s stjunanim strelivom ali pa ustrelit s serijsko (konfekcijsko) puško in komercialnim strelivom - začetnik od tega ne bo imel prav nič drugačno izkušnjo. Torej, đaba tak projekt.
- Ustrelit na 600 ali 800m je posebna izkušnja, boljša kot slab seks. Tudi tukaj o puški ne boš izvedel nič kaj dosti (ker preprosto nimaš ne znanja ne izkušenj da bi ocenil kaj je bolje), razen da te bodo navlekli kako je to fajn. Kot droga, prvič je zastonj, potem te pa stane... Dostop do takih treningov je omejen, še najlažje na vojaškem strelišč, ko trening izvajajo društva včlanjena v Zvezo MORIS. Zaradi odgovornosti vodje streljanja in neprimernega obnašanja določenih, je vodstvo Zveze sprejelo sklep da je dostop do teh treningov omejen samo na člane društev, ki so včlanjeni v zvezo. Katera so to, si lakho sam pogledaš.
- kar piše mojster jagdsport je sporno iz dveh strani; prvo je prepuščanja orožja na uporabo osebi ki za to nima ustreznih listin. To je po ZOro posebej prepovedano. Ne pišem svojega mnenja o tem, ampak tako je. Drugo - sprejemanje plačila za to dejanje. To gornji prekršek še zaostri. Zato je pisanje takih namenov na javni forum skrajno blesavo in jebemusunice, dajte malo pomislit kaj pištete, preden zapišete (no, to pa je moje mnenje).

Problem vseh začetnikov je to da s(m)o se naenkrat znašli v veliki slaščičarni, kjer se police šibijo od izbire, ki je relativno dosegljiva. In tako jaz, kot ti, kot on, kot tisti, ki so bili pred nami in tisti ki bodo za nami, vsi ko mine prvi šok pademo v fazo "jazbivsemeu". In potem - če ti sredstva dopuščajo - si navlečeš bogapapol šare, večinoma neuporabne, potem pa s časom odprodaš in obdržiš par kvalitetnih kosov.
Začetniki se večinoma delijo na dve kategoriji, Jožeta in Petra.Oba sta na isti dan vstopila v svet strelstva, a njuna izkušnja je malo drugačna:
Jože je navdušen novi strelec. Ve da se spušča v nekaj novega in poišče kolega ki o tem nekaj ve in ga prosi za pomoč. Njegove nasvete posluša in jih generalno upošteva. Njegova ladja se spretno izogne največjim čerem in plitvinam začetništva in v sezoni, dveh je dovolj suveren da dela po svoje. Naredil je par nakupov, ki mu dobro slučijo in ne zapravlja po nepotrebnem. Ne pametuje, dokler nima kaj za pokazat, kar pa je zelo hitro, saj se mu ni treba naučiti vsega ampak gradi na izkušnjah drugih. Jožeta imajo vsi radi in ga vabijo na treninge. Jože se ne pritožuje da ne more streljat na več kot 300m ker je v eni sezoni 3x streljal na Baču na 1000m in 6x na Mačkovcu na 600m, pa še kakšne mlake in Bloška polica so padli zraven.

Peter je navdušen novi strelec. Hoče biti kul in uporablja izraze kot "ror" in "nabijanje". Napiše kup vprašanj na forum, hkrati pa noče pogledat že objavljenih tem. Napiše "rad bi streljal na več kot XY, katero društvo mi da več za mojih 100€" hkrati pa prikladno pozabi, da strelec rabi društvo in ne obratno. Sprašuje stvari, hkrati pa ne posluša nasvetov. Rad bi streljal na 100 ali 300m, kaj misliš o A? Ko dobi odgovor "to ni smiselno naredi B", pride z miljonom idej zakaj sta A ali C boljša. Kmalu vidiš da ne išče tvojih idej, ampak da bi rad da mu drugi potrdijo pravilnost njegove, še tako nesmiselne ideje. Počasi imajo Petra vsi dosti in se ga izogibajo.

Ker se s takšnim res nihče noče ukvarjat je Peter užaljen in napiše kakšni kreteni so strelci. Da se res ne da streljat in da so vsi pozabili kako je biti začetnik. Medtem pa se Jože pogovarja s svojimi kolegi, kam bodo šli streljat naslednji teden in kolk so prišparali pri zadnjem skupinskem nakupu krogel...

Če ti lahko dam en nasvet... ne bodi Peter, bodi Jože. Se boš imel precej bolj fajn.

Škoda Kristian ko si se trudu z odgovorom...nekako imam občutek da bi Japiju odgovarjala služba na CSD  Think
Odgovori
#51
Kapo dol Kristianu za enostavno in razumno razlago o pravem "mindsetu", ki te nekam pripelje v strelstvu, ter tistem drugem, ki je običajno zaletavanje v zid.
Ker Kristiana dobro poznam, pa tudi Jerneja sem že srečal, vem da sta oba komentarja dobronamerna, predvsem pa uporabna.
Vsak pa se sam odloči ali bo hvaležen za dober nasvet ali šel raje v konflikt da bi dosegel nekaj svojega. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#52
Precej jasno in nazorno sem se zahvalil za vse komentarje in usmeritve. Vsem. Jerneju in kristijanu se pa opravicujem, ce sta vzela moj komentar osebno. Vsi trije smo ocitno izbrali svoj nacin izbora besed, vsakega od nas je pac nekaj zmotilo in smo si povedali kar nam lezi. Stvar zakljucena.

O neupostevanju se pa ne bom strinjal. Jasno sem povedal, da sem po vsen skupaj dvignil budget. In hkrati znizal svoja pricakovanja. Namrec zato, ker sem se odlocil za 308 ravno zaradi nabora streliva in kar posledicno prinese 308 namesto 6.5. Zakaj pa filanje ne pride v upostev sem pa tudi povedal. Ce to ni kompromis na podlagi diskusije... Potem nevem kaj je.

In moj post sploh ni bil namenjen orozju temvec nacinu, kako se zaradi besede ali dveh nekoga oznaci za neprimernega, cudnega, brez manir in tako dalje.

Tako kot pri vseh kosih do zdaj, sem se tudi pri tem obrnil na vas. Pri vseh poprej sem uposteval vse podane pluse in minuse in ubral srednjo pot saj vsega nebi mogel zadovoljiti. Pa tudi pri tem kosu, se bom ravnal po komentarjih in izkusnjah izkusenejsih. Tokrat preko foruma, v preteklosti pa osebno na streliscu ali tekmah.

Kaj se mi pa ne zdi prav sem pa ze povedal.

Lp
Odgovori
#53
imho, nobeden ni vzel tvojega komentarja osebno, kolege moti samo to, da ti (in še kateri ostali) nočete dojeti, kaj v sloveniji LR strelstvo sploh pomeni.
Odgovori
#54
Japi.. ce sem te prav razumel se polnenja ne mores iti ker nimas dovolj prostora?
Nimamo vsi idealne ponke ki se raztezajo v nekaj metrov na vse strani kot dostikrat vidis na kaksnih slikah. Jaz sem na zacetku z ravno takim problemom, snel predal v kuhinji in kuhinjski ponk spremenil v strelski ponk. Ce je le tvoja tako razumevajoca. Zdaj sem koncno tudi sam prisel do nekaj metrov strelskega ponka kot sem si zelel. Ampak hocem reci da potrebujes en meter mize in lahko z malo vec umikanja vse naredis. Sploh ce si v strelstvu E toliko casa bos najbrz tudi se ostal se ti tak nakup(relod orodja) hitro izplaca. Cenovno in glede tocnosti strelanja. Pa se vec ne rabis omejevat na nek kaliber ker pri drugih ni dovolj izbire.
Odgovori
#55
(10-03-2021, 14:12)Marks Napisal: imho, nobeden ni vzel tvojega komentarja osebno, kolege moti samo to, da ti (in še kateri ostali) nočete dojeti, kaj v sloveniji LR strelstvo sploh pomeni.

To je do sedaj najboljši odgovor. "...nočete dojeti kaj v sloveniji LR strelstvo sploh pomeni." Poudarek "v sloveniji" pa je kralj.

Pravzaprav, to je definicija. Konec debate. Dobiš +.
Odgovori
#56
dragi kristjan.jaz sem se ze v cetrtek 4.3.21 pogovarjal z japijem po tel. in koliko vem ima mozakar orozno listino.tako da NISEM pocel ,NISEM planiral pocet nic nelegalnega ali zakonsko spornega tako da ne govori neumnosti. ker take zadeve so tudi zakonsko sporne in ni to samo moje mnenje.kar se tice spornega placila .NISEM še placal probni naboj in NISO mi placali probni naboj. sem pa dobil kako pijaco in kak dober pogovor kot placilo to priznam. prva hk g36 in sdm m16 so bile ogledane in potezkane pri doloceni osebi iz foruma za kar se ji se enkrat zahvaljujem.dobil obilo informacij iz prve roke tako da govorit da ne bos nic dobil iz ogleda je neumno. jaz razumem da hocete zascitit svoj teren in ne zanikam sposobnosti LR strelcev . brez zamer ma zame nimate pravega odnosa vsaj do zacetnikov in glede da sem v strelstvu od leta 1999 sem videl in slisal kar nekaj sranja na sceni . kristjan BOB SE UŽALI KO MU RECES DA JE BOB.samo v razmislek.lpm
Odgovori
#57
dragi robert .si napisal da "neandertalski komentar" žaljiva opazka. eni znajo dobro izkoristit svoj besedni zaklad in znajo v tridesetih stavkih elegantno porinit prst v analne odptine . ti mu pa v svoji enostavnosti ne smes rect da je to neandertalsko!?. ampak moras bit tiho in potrpet ter se se zahvalit presvetlemu za modrost . vrhunec forumskega pisanja!!.lpm
Odgovori
#58
(10-03-2021, 19:59)jagdsport Napisal: dragi kristjan.jaz sem se ze v cetrtek 4.3.21 pogovarjal z japijem po tel. in koliko vem ima mozakar orozno listino.tako da NISEM pocel ,NISEM planiral pocet nic nelegalnega ali zakonsko spornega tako da ne govori neumnosti. ker take zadeve so tudi zakonsko sporne in ni to samo moje mnenje.kar se tice spornega placila .NISEM še placal probni naboj in NISO mi placali probni naboj. sem pa dobil kako pijaco in kak dober pogovor kot placilo to priznam.  prva hk g36 in sdm m16 so bile ogledane in potezkane pri doloceni osebi iz foruma za kar se ji se enkrat zahvaljujem.dobil obilo informacij iz prve roke tako da govorit da ne bos nic dobil iz ogleda je neumno.  jaz razumem da hocete zascitit svoj teren in ne zanikam sposobnosti LR strelcev . brez zamer ma zame nimate pravega odnosa vsaj do zacetnikov in glede da sem v strelstvu od leta 1999 sem videl in slisal kar nekaj sranja na sceni . kristjan BOB SE UŽALI KO MU RECES DA JE BOB.samo v razmislek.lpm 

Tocno tako. Kar sva se menila sva se to, da se klikneva ob prvi priloznosti na tekmi, pogledava skozi respetin in receva kaksno debato v zivo. Pa sem se pripravljen prepeljat pol slovenije samo za to, da z uzitkom spremljam kaj in kako se tam pocne. Ker poleg se nisem bil, to sem tudi izpostavil. Iz tega je pa prislo, kako se bo krsil zakon in oh in sploh. Tudi meni se zna sprozit "obrambni" mehanizem ampak za pomembne stvari in ne, ne bom tiho ker se je stvar obrnila v skodljivo in taksnega nacina ne bom odobraval. Pa da se razumemo, sem popolnoma rwzumel sporocilo. Ko me bo pa kdo zalotil na streliscu da delam neumnosti pa kar pogumno brez zadrzkov. Pa se to ne bo zgodilo, verjemi.
 
Sam imam tudi licenco PPL pa nisem nikoli racunal fure, ce sem dobil pa zato prijazno povabilo na kosilo, prevoz tja in nazaj, mokro grlo ali kontra uslugo je pa nisem zavrnil. Ja. Tako.
Odgovori
#59
Ojej....
Odgovori
#60
Dimce 1, se strinjam s teboj.....Ojej.....
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)