Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PA šibrenica za lov
#21
Jaz uporabljam za streljanje trapa turško Huglu TRP in dela perfektno in je v rangu “evropskih” kosov za dvakratnik cene.
Odgovori
#22
(17-03-2021, 22:59)frumn Napisal: Kaj pa npr. Baikal 153 ali 155 (če se ne motim). Ni sicer tko renomisana pa draga, ampak dela pa zanesljivo, kopito je lepo leseno,....

Tole sem hotel tedaj kupiti, pa se jih ni dalo dobiti pri nas. Kar sem tedaj bral ocen je zelo dobra puška. Obstajajo modeli z lesenim in tisti s sintetičnim kopitom. Sintetika je lažja in bolj trpežna ter cenejša, če jo moraš menjati.

(18-03-2021, 11:47)Prfarc Napisal:
(18-03-2021, 11:32)ahec Napisal: Lovska puška ni nobena PA

Če te skrbi etika, imajo vrane toliko prednosti pred nami, da z uporabo polavtomata le minimalno znižaš njihove VELIKE možnosti za preživetje in je prostora za lovsko etiko še več kot dovolj. 

@ermin, frumn, upor500
Če so že s Berreto problemi, kako je šele z ostalimi?  Shifty Od daleč vse izgledajo povsem OK in sprejemljive.

Dva strela oddaš enako hitro z bokarico ali s PA šibrenico. In če z dvema streloma ne zadeneš ptice, ki je v dometu puške, ti niti protiletalski top ne bo pomagal.

To gledanje PA pušk zviška je čista starokopitnost ali zadrtost. Krogla (ali šibra) v praksi prileti ven na enak način, ne glede na način delovanja zaklepa. Bistveno je, da orožje ustreza zakonskim zahtevam, da ustreza strelcu/lovcu in da je natančno ter ustrezno nastreljeno.

Meni osebno so kakšne über-gravirane bokarice ali tricevke na smrt grde. Običajno je celo tako, da bolj kot je draga, bolj je kičasta in grda. Mi pa ne pade na pamet, da bi o tem pametoval lovcem, ki so z njimi zadovoljni in jim te puške dobro služijo pri lovu.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#23
Z Beretto al390 sem prestreljal kar precej glinastih golobov, super puška, dela na vso strelivo, vse kar bi si želel od PA. Vsekakor bi ta model priporočal.
Odgovori
#24
https://www.strelec.si/forum/thread-3829.html


Baikal MP-153 (12/89) S-clay

omenjeno pap uporablja moj fotr za lov, prebavlja vsa streliva z maso šiber od 28g navzgor, dejansko top puška za mal denar, katera odlično parira z veliko dražjo konkurenco, obstaja kr nekaj testov na youtube, priporočam ogled Dumb

lp


Priponke Male slike
   
Odgovori
#25
(21-03-2021, 12:52)gonzales Napisal: https://www.strelec.si/forum/thread-3829.html


Baikal MP-153 (12/89) S-clay

omenjeno pap uporablja moj fotr za lov, prebavlja vsa streliva z maso šiber od 28g navzgor, dejansko top puška za mal denar, katera odlično parira z veliko dražjo konkurenco, obstaja kr nekaj testov na youtube, priporočam ogled Dumb

lp

Mogoče kdo ve, kdo je uvoznik, prodajalec...Baikal MP 155 v Sloveniji  ?

Hvala.
Odgovori
#26
Ko sem pred leti kupil Baikala MP-155, jo je uvozil Rebec. Mislim pa da je sedaj problem z uvozom orožja iz Rusije, zaradi embarga. Vsaj nekaj časa je bila s tem težava. Mojster Rebec bo zagotovo vedel. Pokliči...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)