Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liga DOVLJ 2021 novo
#1
 
Liga DOVLJ  2021 – pomlad-poletje (marec – julij)
 
Strelsko tekmovanje obsega 5 mesečnih krogov. V vsakem od krogov lahko tekmovalec sodeluje s štirimi rezultati, ki jih lahko odstreli poljubno v tekočem mesecu, tedensko od ponedeljka do petka, na "Mestnem strelišču v Ljubljani, Dolenjska cesta 11". Za mesečni rezultat v disciplini šteje naj rezultat izmed štirih ali manj streljanih krogov. Za skupni rezultat discipline štejejo 4.krogi + (finalni rezultat, če bodo razmere Covid to dopuščale) - glej Organizacija lige DOVLJ.
 
Tekmovalne discipline
 
Kratkocevno orožje velikega kalibra, odprti merki, 20 strelov za oceno:
1.(KCVK25) Pištola ali revolver VK, odprti merki, skupna dolžina orožja do 60 cm, razdalja 25m, stoje brez naslona, enoročno ali dvoročno, vsi kalibri s centralnim vžigom, DOVLJ 2x ISSF (ø50cm).
Kratkocevno orožje malega kalibra, odprti merki, 20 strelov za oceno:
2.(KCMK25) Pištola ali revolver MK, odprti merki, skupna dolžina orožja do 60 cm, razdalja 25m, stoje brez naslona, enoročno ali dvoročno, vsi kalibri z robnim vžigom, DOVLJ 2x ISSF (ø50 cm).
 
Dolgocevno orožje velikega kalibra, open, 20 strelov za oceno:
3.(DCVKO) Puška VK, optika open, razdalja 100m, leže ali sede za mizo, vsi kalibri s centralnim vžigom, teža do 10kg, nasloni: spredaj open, zadaj mehki, DOVLJ 10x FC-100.
Dolgocevno orožje malega kalibra, open, 20 strelov za oceno:
4.(DCMKO) Puška MK, optika open, 50m, leže ali sede za mizo, kaliber 22LR, teža do 10kg, nasloni: spredaj open, zadaj mehki, DOVLJ 10x FM-50.
Dolgocevno orožje malega kalibra, odprti merki, 20 strelov za oceno:
5.(DCMKO) Puška MK, odprti merki, 50m, leže ali sede za mizo, kaliber 22LR, teža do 6,800kg, nasloni: spredaj open dovoljen strelski jermen, zadaj iz roke DOVLJ 6x FM-33.
 
 
Organizacija lige DOVLJ
Liga DOVLJ pomlad-poletje 2021 je tekmovanje v preciznem streljanju z dolgocevnim in kratkocevnim orožjem.
Tekmovalec izbere eno ali največ štiri discipline. V vseh disciplinah se strelja serije v trajanju 25 minut. V seriji tekmovalec lahko izstreli poljubno število poizkusnih strelov na eno ali več poizkusnih tarč in 20 strelov za rezultat v eno ali več tarč za rezultat. Tekmuje se posamično.
Liga šteje 5(5) mesečnih krogov (najboljši ŠTIRJE krogi štejejo za osnovni rezultat Lige DOVLJ 2021 pomlad-poletje in FINALNO tekmo. Tekmovalec v posameznem mesečnem krogu lahko nastopi štirikrat oz. poljubno izbere tedne v katerih bo nastopal, pri čemer mu za mesečni krog šteje najboljši rezultat v disciplini.  Peti rezultat pridobi tekmovalec na finalnem tekmovanju DOVLJ (če bodo Covid razmere to dopuščale - organiziran mora biti najkasneje 1 mesec po zaključku rednega dela lige). Po finalnem tekmovanju bodo razglašeni zmagovalci v posameznih disciplinah lige. V primeru da finalne tekme ne bo, šteje vseh 5(5) mesečnih krogov lige 2021.  Liga je odprtega tipa, kar pomeni, da v njej lahko sodeluje vsak, ki poseduje ustrezno orožno listino, ki strelcu omogoča samostojno uporabo strelišča. V primeru da zaradi objektivnih razmer, ni možno odstreljati celotnega tekmovanja se ligo prekine in rezultate razveljavi, v tem primeru se priznanj ne podeli!
 
Poizkusni streli
Vse discipline imajo neomejeno število strelov v eno ali več poizkusnih tarč. Čas za poizkusne strele je del skupnega tekmovalnega časa posamezne serije.
 
Tekmovalne serije
Vse tekmovalne serije trajajo 25 minut. V tem času ima strelec na voljo 20 strelov za rezultat v eno ali več tekmovalno tarčo in neomejeno število poizkusnih strelov na eno ali več poizkusnih tarč.
 
Prijave
Prijave so možne v prostorih DOVLJ, kjer strelec prevzame preizkusne in ožigosane tekmovalne tarče za celotni tekoči mesec. Marko bo prisoten na strelišču vsak ponedeljek 10-13h in četrtek od 10 – 17h, ter po dogovoru na telefon 041/703 796 (Marko).  Začetek lige je 11. 3. 2021.
 
Prijavnina
Prijavnina za mesečni krog lige (4 tedenski krogi):
Za člane društva ostrostrelcev v Ljubljani:
10€ za eno disciplino
15€ do štiri discipline
Za nečlane društva ostrostrelcev v Ljubljani:
15€ za eno disciplino
20€ do štiri discipline
 
 
Rezultati
Za ocenjevanje tarč bo skrbela komisija za ocenjevanje v sestavi Marko Sterle, Sašo Mehle in Janez Jakič ki skrbi tudi za objavo aktualnih rezultatov.
Aktualni rezultati bodo objavljeni na portalu  strelec.si in www društva.
V kolikor se strelec z objavljenim rezultatom ne strinja, lahko ob plačilu kavcije v višini 5€ vloži pritožbo v roku 24ur po objavi rezultatov na portalu. Pritožbena komisija bo tarče pregledala in v primeru neupravičene pritožbe kavcijo zadržala. Na odločitve pritožbene komisije oz. objavljene rezultate po preteku 48 ur pritožbe niso več možne, vsi rezultati pa postanejo uradni.
 
Priznanja
Po zaključku finalne tekme, se podelijo priznanja za prva tri mesta vsake izmed tekmovalnih disciplin (medalje in praktične nagrade). Tekmovalec ima veljaven rezultat lige, če sodeluje v vsaj enem mesečnem krogu, za skupen rezultat lige pa mu štejejo FINALNI in ŠTIRJE najboljši od skupno PETIH rednih krogov (finalni rezultat je pogojen  v poglavju - Organizacija lige DOVLJ).
 
Varnost
Strelci morajo upoštevati vsa pravila VRO na strelišču.
Uporaba orožja je možna le na strelski liniji in v varni coni, v kateri pa ni dovoljena uporaba streliva. Morebitni strelec, ki teh pravil ne bi upošteval, oz. za katerega bi upravljalec strelišča ocenil, da s svojim psiho-fizičnim stanjem ogroža sebe in druge, bo odstranjen iz strelišča in izključen iz lige brez povrnitve stroškov prijavnine.
 
Informacije
Vse informacije v zvezi s tekmovanjem dobite na telefonih,
041/703 796 (Marko) ali 070/806 178 (DOVLJ), oz. preko e-pošte DOVLJ [email protected]
 
V imenu organizatorjev, vljudno vabljeni.
 
 
V Ljubljani,  marec 2021; DOVLJ d.o.o., član DOVLJ Janez Jakič
Odgovori
#2

.xlsx   03aa OBJAVA rez Liga DOVLJ 2021.xlsx (Velikost: 21,37 KB / Prenosi: 91) OBJAVA, aktualni rez (za marec),
zaradi korona omejitev, je možno streljati v aprilu, tudi 2x še za marec.

Še vedno so možne so tudi prijave za ligo DOVLJ!
Hrib48
Odgovori
#3
Še so MOŽNE prijave za ligo!
(glej pravila)Strelsko tekmovanje »Liga DOVLJ  2021« – pomlad-poletje (marec – julij)
 
Tekmovanje obsega 5 mesečnih krogov (najslabši rezultat meseca se odšteje).
V vsakem od krogov lahko tekmovalec sodeluje s štirimi rezultati, ki jih lahko odstreli poljubno v tekočem mesecu, tedensko od ponedeljka do petka, na "Mestnem strelišču v Ljubljani, Dolenjska cesta 11". Za mesečni rezultat v disciplini šteje najboljši rezultat izmed štirih ali manj streljanih krogov. Za skupni rezultat discipline štejejo 4.krogi + (finalni rezultat, če bodo razmere Covid to dopuščale) - glej Organizacija lige DOVLJ.


!bilo je nekaj popravkov za marec, ki so popravljeni in bodo objavljeni sredi meseca z aprilskimi rezultati,
Hrib48
Odgovori
#4
OBVESTILO, končni rezultati lige 2020 - prevzem medalj pri Markotu!

Liga DOVLJ, rezultati kratkocevno, VK 25 m
572 1 ČEBAŠEK Tomaž
540 2 MEHLE Sašo
513 3 FRECE Primož

Liga DOVLJ, rezultati kratkocevno, MK 25 m
582 1 ČEBAŠEK Tomaž
566 2 FRECE Primož
550 3 ROŽIČ Brane

Liga DOVLJ, rezultati dolgocevno open, VK 100 m, snajper
592 1 PAŠIČ Denis
580 2 STERLE Marko
556 3 ČEBAŠEK Tomaž

Liga DOVLJ, rezultati dolgocevno 50 m, BR (MK)snajper
592 1 PAŠIČ Denis odloča boljši rezultat zadnjega kroga*
592 2 ČEBAŠEK Tomaž
578 3 MEHLE Sašo

Liga DOVLJ, rezultati dolgocevno 50 m, MK, odprti merki
470 1 FRECE Zdenko
451 2 FRECE Primož
416 3 JAKIČ Janez

*končni rezultati Sklep UO dne 19.oktober 2020
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)