Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vprašanje zakona, kje se obravnava silobran ter skrajna nuja
#61
@Iurium humanorum
V večjem delu se strinjam s tvojimi pogledi in ja, samoobramba je zame v prvi vrsti preventiva, prepoznavanje, umik, izogibanje konflikta, požiranje ponosa, ponujanje kave in piškotov in šele ko pride situacija do točke brez vrnitve (le zakaj se tako imenuje) upor do konca. Ne morem pa se znebiti občutka, da zakonodaja ni uravnotežena in da se nagiba na temno stran (govorim iz prakse in ne teorije). Pravičnik ne rabi zakonodaje, on bo priznal. Bad guy jo pa rabi (nisem bil jaz, niti dotaknil se ga nisem) in ta mu pri nas večkrat pomaga da se izvleče z minimalno kaznijo (preobsežna, zakopliciana, nepregledna, posledično luknjasta). Veliko vlogo pri tem pa igra tudi znanje s tega področja, ki je pri nas vedno bolj siromašno.
Odgovori
#62
(13-04-2021, 10:56)slavcr Napisal: SOlzilec je gotovo najboljša rešitev.
Proti bolj 'levim' napadalcem.
Čim so malce bolj 'profi', ga bodo pa prav oni prvi imeli in tudi uporabili za "preprečitev prekoračenja silobrana". Tako kot nož, pištolo, ... Običajno 'civili' tega ne nosimo ves čas nekje pri roki, 'storilci' pa. Sploh takrat, ko gredo v 'akcijo'.

Proti "levim" napadalcem? A smo spet pri politiki in levih in desnih?
Odgovori
#63
Angel
Sploh ne. Izraz 'levi' izhaja iz pregovora, da ima nekdo 2 levi roki, torej je precej nespreten, nesposoben. Saj ti to veš, le preveriti si moral, kajneda.  Angel
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)