Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
K: Orodje, pripomočki
#1
Pozdravljeni. Kupil sem si prvo pištolo, pa me zanima kje je možno kupiti kako orodje, pripomočke za lažje razstavljanje, sestavljanje in čiščenje pištole.
Odgovori
#2
(28-04-2021, 16:53)SmalJo Napisal: Pozdravljeni. Kupil sem si prvo pištolo, pa me zanima kje je možno kupiti kako orodje, pripomočke za lažje razstavljanje, sestavljanje in čiščenje pištole.

Vse običajne pištole ne rabijo posebnega orodja in pripomočkov. Najdeš jih v običajnih trgovinah z drobnim orodjem.
Odgovori
#3
Kupi en Balistol,krtačko za cev,stare krpe imaš doma in to je to....
Ostalo investiraj v strelivo.

Poslano z mojega POCOPHONE F1 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#4
Ščetke za cev nabavi pri kitajcih. Pri nas so nabite cene za ta potrošni materjal, to bi mogu narest dva meseca preden si kupu pištolo :).

“Nano” spreji so super. Lovec Grosuplje zna imet kaj na zalogi.

Še ena ponucana zobna ščetka, krpice... to je to ?
Odgovori
#5
Če si kupil Glocka, ne rabiš nič razdirat in pucat, razen mogoče iz verskih razlogov. Samo par kapljic olja npr. Krown 73 na vodila zaklepa in na mehanizem sprožilca (z vrha), na vsakih nekaj tisoč strelov. 
Zveni kot zajebancija, ampak pred leti sem naredil "test" z mojim G17 gen.3   - v pol leta sem postrelil 6.000 nabojev, vse navadne svinčenke, ki so kadile kot vrag, pištola je bila sajasta tudi od zunaj.  Pa se ni nič pritoževal ali štrajkal. Potem sem ga enkrat poleti le očistil, pa še to iz verskih razlogov  :-)
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#6
Lahko na spletu gotovo najdeš kako in s kakšnim orodjem puškarijo pištole kot jo imaš sam. Potem lahko nabaviš podobno v kaki boljši trgovini z orodjem...
Če pa hočeš namenske sete orodja za pištole, pa poglej pri Brownells.de.
Zadeve pa znajo bit hudičevo drage.
Odgovori
#7
Jaz krtačke že dolgo kupujem preko Ali Expressa (trgovina je na linku) in vzamem kar na zalogo (recimo po 5 komadov na kaliber). Ko zamenjam zadnjo krtačko naročim nove. Za puško sem vzel kvalitetno enodelno palico pri nas, paziti moraš le kompatibilnost navoja, saj so kitajske krtačke na ameriški 8-32 navoj in so kompatibilni s palicami znamk npr. Tetra Gun, Tipton, ipd., ne pa z generičnimi jagrskimi. Na voljo pa so seveda adapterji navoja v vseh možnih kombinacijah. S trgovino sem zelo zadovoljen, hitra dobava, dobra kvaliteta in zaenkrat je tudi vedno vse prišlo. Za pištolo imam dve njihovi palici s T ročajem, da ne pretikam krtačke in “jaga”.

Za krpice uporabljam brezprašne Sontara, ki jih uporabljajo avtoličarji. Rola s 400 listi je nekje cca 50 eur in za eno čiščenje ne porabiš cele. Čisti mnogo bolje, kot stare gate, pa še zatakne se ne v cevi.

Green World Official Store
https://star.aliexpress.com/share/share....kgroup_101
Odgovori
#8
Ma ja. Gre se za CZ P-09. Dejansko bi rabil kako zadevo kot izvijač ali kako špico, da ne rabim štifte z nabojnikom ven pritiskat. Kako uporabno zadevo. Ne vem.
Odgovori
#9
Medeninasta žica za varjenje 1.5mm ali 4 mm, metrske, v Merkurju, pa razne jeklene okrogle palice... narežeš in zbrusiš poljubno.
Odgovori
#10
Vse kar zelis dobis pri https://cesar-shop.com/
Odgovori
#11
Nimaš doma nič za improvizirat?
Odgovori
#12
2c


Priponke Male slike
   
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)