Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Je dovoljeno posedovati orožje kot je AR,AK,...
#1
Lep pozdrav,

zanima me ali je možno pri nas nabavit orožje podobno AR15 ali AK v 5,56, 5,45 ali 7,62, v polavtomatski izvedbi. Ter v kolikor je možno kaj vse je potrebno urediti.
Odgovori
#2
(01-06-2021, 22:51)richard Napisal: Lep pozdrav,

zanima me ali je možno pri nas nabavit orožje podobno AR15 ali AK v 5,56, 5,45 ali 7,62, v polavtomatski izvedbi. Ter v kolikor je možno kaj vse je potrebno urediti.

Da je možno...na tečaj se prijavi pol boš tam spotoma vse izvedel...
poklič tole 041 416 961.
Odgovori
#3
Kopriva a si to ti?? :) :)
Odgovori
#4
Seveda je. Lepo pojdi na tečaj varnega rokovanja z orožjem, kjer ti bodo vse lepo razložili.
Odgovori
#5
Nikjer ni napisal, da bi ga rad imel legalno .. ali pa jaz napačno razumem  Dumb
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
#6
Sumim, da ga je ilegalno še lažje nabavit... Sam potem verjetno ne bi spraševal po forumu  Dumb
Odgovori
#7
(02-06-2021, 08:35)maus Napisal: Nikjer ni napisal, da bi ga rad imel legalno .. ali pa jaz napačno razumem  Dumb

Glede na to, da sprašuje kaj je potrebno urediti za nakup, je skoraj jasno...
Odgovori
#8
Vedno facinantno naše športno strelstvo , par sto aktivnih strelcev ,ki se mogoče pojavijo vsaj na eni tekmi na leto ostailih 95+% imetnikov OL šport ,pa kvalificira največ za posestni list.
Odgovori
#9
(02-06-2021, 10:20)mr.T Napisal: Vedno facinantno naše športno strelstvo ,  par sto aktivnih strelcev ,ki se mogoče pojavijo vsaj na eni tekmi na leto ostailih 95+% imetnikov OL šport ,pa kvalificira največ za posestni list.

Nimajo časa na tekme hodit. Raje glancajo železo doma. ;)
Odgovori
#10
Tudi trening je šport...
Odgovori
#11
(01-06-2021, 23:18)jabolko Napisal:
(01-06-2021, 22:51)richard Napisal: Lep pozdrav,

zanima me ali je možno pri nas nabavit orožje podobno AR15 ali AK v 5,56, 5,45 ali 7,62, v polavtomatski izvedbi. Ter v kolikor je možno kaj vse je potrebno urediti.

Da je možno...na tečaj se prijavi pol boš tam spotoma vse izvedel...
poklič tole 041 416 961.

No, povsem pravilen odgovor bi bil: da, po obstoječi in veljavni zakonodaji, je zaenkrat še možno.
Vendar je treba povedati, da je v parlamentarni proceduri sprejem novega Zakona o orožju, ki še vedno vsebuje člen, da bo možno pridobiti orožno listino za papovke AK47/AR15, ki bodo prekategorizirane v A, samo za tiste, ki so bile vpisane v OL pred julijem 2017. Takšna je pač dikcija evropske uredbe. 

Ali jih bo vseeno možno ohraniti v kategoriji B, v primeru uporabe nabojnika za 10 naboji, pa je seveda vprašanje, kako interpretiramo uredbo in zakon...
Odgovori
#12
Popravek: famozni datum je 13.junij 2017.
Vse, kar je bilo nabavljeno po tem datumu, gre v kategorijo A, ne glede na kapaciteto nabojnika.
Potem imamo dve možnosti:
a) izpolnitev pogojev za OL za šport
b) dovoljenje za zbiranje.
(No, je še tretja možnost: trajna onesposobitev)
Odgovori
#13
Big Grin 
Točno tako, nič kupljenega po tem datumu ni izvzeto iz bodoče uredbe , razlika je samo v temu ,da bo potrebno naknadno izpolniti obveznosti za orožje , ki ga že imaš vs obveznosti za orožje, ki bi ga hotel imeti pa ga mogoče raje  ne bi  ker se ti ne zdi ukvarjat z tem samo zato ,da ta strelsko precej neuporaben AK potem glancaš doma. Kake bodo te zahteve bomo vidl .

Čisto pošteno rečeno trgovci malce zavajajo nepoučene kupce  , če folk pribljižno vedu kaj sledi bi teh kosov bore malo prodali , nemesto tega pa se prodajajo kot ,da so to še zadnje prilike za nabavo polatomata. Polavtomati bodo na voljo tudi po novem zoro , pogoji bodo čisto enaki in precej bolj jasno bo kake kategorje je posamezni kos in zahteve za nabavo.

V vsakem primeru folk se dvakrat olupi $ , naprej pri nabavi in potem še , ko jih bo velika večina prisiljenih poceni prodajat te kose ker ne bodo pripravljeni izpolnejvati pogojev za njih. Rolleyes Kako že že gre tista o ovcah.....

Pri pogojih za OL šport A kategorije seveda ne gre za eno kupljeno potrdilo z katerim je na tisoče imetnikov orožja zavestno priguljufalo listino OL šport.
Občasni trening pokrije posestni list. Posedovanej OL šport z enim kupljenim potrdilom v življenju pa je .....................
Odgovori
#14
Ko smo že pri "potrdiliih".
Jaz ga nisem kupil, ampak veliko bolj realno bi bilo, da bi se omogočil vpis v OL za željeno orožje, potem pa bi moral v določenem roku (enega leta?) pridobiti potrdilo.
Tako pa je povsem birokratski nesmisel, da najprej pridobiš posestni list, nato plačati nabavno dovoljenje za strelivo, se udeleževati tekem in nato spet plačati takse za prepis v OL.
Veliko bolj logično bi bilo, da obstaja samo OL, do katere pač prideš na različne načine (šport, lov, varnostni).
Važno je, da je vse ustrezno pod nadzorom državnih organov.
Odgovori
#15
Kako daš lahko 'kalaša' na OL za šport?
Res me zanima. Greš z njim enoročno strelat ali na IPSC??
Je kar logično kam pes taco tišči, kar se tiče malo močnejših polavtomatov. :(
Odgovori
#16
...pred 13.6.2017. Sem letel pogledat kdaj sem vpisal mojo "čehinjo 858". Uff…. 12.6.2017 - za las.
Odgovori
#17
Ja vrjetno bi bil najbolj smiseln OL brez pod klas ,sport, lov,varnost, posestni . ampak birokrati radi ustvarjajo nesmislne zahteve zaradi katerih so potem pomebni .
Pod črto trenutni sistem zagaotavlja da je 90+% imetnikov čisto običajnih prevarantov, ki so dobil OL pod pretvezo , podobno kot pri OL športu kjer so sami bleferji , je tudi pri varnost in lov .
Odgovori
#18
Kar je meni znano od zlahtnikov iz višjih kadrov, ni kaj dosti bojazni okoli tega, bodo pa spremembe a ne tako hude kot se govori. 
Glavno je kot prvo, vpis polavtomatov  v OL,  obvezno udestvovanje tekem, ki seveda boš dokazoval s potrdili uradnih strelskih zvez....
Za tiste ki pa si želijo oz. Imajo željo po kopičenju polavtomatov ter zbiranju ali (ne) rednega udejstvovanja na tekmah, se pa žal pišejo malo bolj težki časi!
S-2guns S-sniper
Odgovori
#19
Mi je zanimivo kako strelci privoščljivo tolčejo po svojih "kolegih " in jim privoščijo vse najslabše ob novem zakonu. Kot da s tem, ko v drek tunkate svoje manj profesionalne kolege, ne delate škode celotnemu slovenskemu strelstvu. Prav po slovensko tunkate ostale, da ste potem sami bolj pomembni. Bedniki!!!
Ampak od stalnih gobezdačev na tem forumu, človek tudi ne pričakuje drugega.
Odgovori
#20
Še večji hec je, pa da ni prav nič odvisno od superiornih uporabnikov tega foruma in bo na koncu birokrat zaribal tudi njih. Samo eni ne dojamejo
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)