Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liga DOVLJ 2021 jesen
#1
Društvo ostrostrelcev v Ljubljani - DOVLJ
Strelsko tekmovanje »Liga DOVLJ  2021« – jesen (sept, okt, nov, dec, fin/dec)
 
Tekmovanje obsega 4 mesečne kroge (najslabši rezultat meseca se odšteje, če bo finale). V vsakem od krogov lahko tekmovalec sodeluje s štirimi rezultati, ki jih lahko odstreli poljubno v tekočem mesecu, tedensko od ponedeljka do petka, na "Mestnem strelišču v Ljubljani, Dolenjska cesta 11". Za mesečni rezultat v disciplini šteje najboljši rezultat izmed štirih ali manj streljanih krogov. Za skupni rezultat discipline štejejo 3.krogi + (finalni rezultat, če bodo razmere Covid to dopuščale) - glej Organizacija lige DOVLJ.
 
Tekmovalne discipline
 
Kratkocevno orožje velikega kalibra, odprti merki, 20 strelov za oceno:
1a.(KCVK25) Pištola ali revolver VK, odprti merki, skupna dolžina orožja do 60 cm, razdalja 25m, stoje brez naslona, enoročno ali dvoročno, vsi kalibri s centralnim vžigom, DOVLJ ISSF (ø50cm).
Kratkocevno orožje malega kalibra, odprti merki, 20 strelov za oceno:
1b.(KCMK25) Pištola ali revolver MK, odprti merki, skupna dolžina orožja do 60 cm, razdalja 25m, stoje brez naslona, enoročno ali dvoročno, vsi kalibri z robnim vžigom, DOVLJ ISSF (ø50 cm).
 
Dolgocevno orožje velikega kalibra, open, 20 strelov za oceno:
3a.(DCVKOpen) Puška VK, optika open, razdalja 100m, leže ali sede za mizo, vsi kalibri s centralnim vžigom, teža do 10kg, nasloni: spredaj open, zadaj mehki, ali z roke DOVLJ 20x FC-100.
Dolgocevno orožje velikega kalibra, vojaška puška,  15 strelov
(10 strelov za oceno – 5 slabših se briše, (ali več) če je več kot 15 strelov):
3b.(DCVKvp) Puška VK, odprti merki, razdalja 100m, leže ali sede za mizo, kalibri s centralnim vžigom, teža do 5,1kg, nasloni: spredaj open, zadaj mehki, DOVLJ tarča ISSF (ø50 cm) zaVKDC100m
 
Dolgocevno orožje malega kalibra, open, 20 strelov za oceno:
4a.(DCMKO) Puška MK, optika open, 50m, leže ali sede za mizo, kaliber 22LR, teža do 10kg, nasloni: spredaj open, zadaj mehki, DOVLJ tarča 20xBR.
Dolgocevno orožje malega kalibra, odprti merki, 20 strelov za oceno:
4b.(DCMKO) Puška MK, odprti merki, 50m, leže ali sede za mizo, kaliber 22LR, teža do 6,800kg, nasloni: spredaj open dovoljen strelski jermen, zadaj iz roke DOVLJ 6x FM-33.
 
PRIPADAJOČE TARČE za mesečni krog
KC25mVK – 4 (za oceno) + 1(probo po potrebi polepiš)
KC25mVK – 4(za oceno) + 1(probo po potrebi polepiš)
100mSnajperOpen – 4 (za oceno)
100mVojaškaOdprti Merki – 4 (za oceno in probo)
50mSnajperBr – 4 (za oceno)
50mMkOdprtiMerki – 4 (za oceno)
 
Organizacija lige DOVLJ
Liga DOVLJ jesen 2021 je tekmovanje v preciznem streljanju z dolgocevnim in kratkocevnim orožjem.
Tekmovalec izbere eno ali največ štiri discipline. V vseh disciplinah se strelja serije v trajanju 25 minut. V seriji tekmovalec lahko izstreli poljubno število poizkusnih strelov na eno ali več poizkusnih tarč in 20 strelov za rezultat v eno ali več tarč za rezultat, (vojaška puška 15 strelov), tekmuje se posamično.
Liga šteje 4 mesečne kroge (najboljši TRIJE krogi štejejo za osnovni rezultat Lige DOVLJ 2021 jesen in FINALNO tekmo. Tekmovalec v posameznem mesečnem krogu lahko nastopi štirikrat oz. poljubno izbere tedne v katerih bo nastopal, pri čemer mu za mesečni krog šteje najboljši rezultat v disciplini.  ČETRTI rezultat pridobi tekmovalec na finalnem tekmovanju DOVLJ (če bodo Covid razmere to dopuščale - organiziran bo v zadnjem tednu rednega dela lige). Po finalnem tekmovanju bodo razglašeni zmagovalci v posameznih disciplinah lige. V primeru da finalne tekme ne bo, štejejo vsi 4 mesečni krogi rednega dela lige 2021.  Liga je odprtega tipa, kar pomeni, da v njej lahko sodeluje vsak, ki poseduje ustrezno orožno listino, ki strelcu omogoča samostojno uporabo strelišča. V primeru da zaradi objektivnih razmer, ni možno odstreljati celotnega tekmovanja se ligo prekine in rezultate razveljavi, v tem primeru se priznanj ne podeli!
 
Poizkusni streli
Vse discipline imajo neomejeno število strelov v eno ali več poizkusnih tarč, (vojaška puška 5 strelov), čas za poizkusne strele je del skupnega tekmovalnega časa posamezne serije.
 
Tekmovalne serije
Vse tekmovalne serije trajajo 25 minut. V tem času ima strelec na voljo 20 strelov za rezultat v eno ali več tekmovalnih tarč, vojaška puška 10 strelov.
 
Prijave
Prijave so možne v prostorih DOVLJ, kjer strelec prevzame preizkusne in ožigosane tekmovalne tarče za celotni tekoči mesec. Marko bo prisoten na strelišču vsak ponedeljek 10-13h in četrtek od 10 – 17h, ter po dogovoru na telefon 041/703 796 (Marko).  Začetek lige je 1. 9. 2021.
 
Prijavnina
Prijavnina za mesečni krog lige (4 tedenski krogi), v ceni prijavnine so zajete tarče in strelnina za mesečni krog:
Za člane društva ostrostrelcev v Ljubljani:
15€ do štiri discipline
Za nečlane društva ostrostrelcev v Ljubljani:
25€ do štiri discipline
 
Rezultati
Za ocenjevanje tarč bo skrbela komisija za ocenjevanje v sestavi Marko Sterle, Janez Jakič ki skrbi tudi za objavo aktualnih rezultatov.
Aktualni rezultati bodo objavljeni na portalu  strelec.si  
V kolikor se strelec z objavljenim rezultatom ne strinja, lahko ob plačilu kavcije v višini 5€ vloži pritožbo v roku 24ur po objavi rezultatov na portalu. Pritožbena komisija bo tarče pregledala in v primeru neupravičene pritožbe kavcijo zadržala. Na odločitve pritožbene komisije oz. objavljene rezultate po preteku 48 ur pritožbe niso več možne, vsi rezultati pa postanejo uradni.
 
Priznanja
Po zaključku finalne tekme, se podelijo priznanja za prva tri mesta vsake izmed tekmovalnih disciplin (medalje – pogoj za podelitev medalj je, da tekmuje najmanj 5 tekmovalcev v posamezni kategoriji). Tekmovalec ima veljaven rezultat lige, če sodeluje v vsaj enem mesečnem krogu, za skupen rezultat lige pa mu štejejo FINALNI in TRIJE najboljši od skupno PETIH rednih krogov (finalni rezultat je pogojen  v poglavju - Organizacija lige DOVLJ).
 
Varnost
Strelci morajo upoštevati vsa pravila VRO na strelišču. Uporaba orožja je možna le na strelski liniji in v varni coni, v kateri pa ni dovoljena uporaba streliva. Morebitni strelec, ki teh pravil ne bi upošteval, oz. za katerega bi upravljalec strelišča ocenil, da s svojim psiho-fizičnim stanjem ogroža sebe in druge, bo odstranjen iz strelišča in izključen iz lige brez povrnitve stroškov prijavnine.
 
Informacije
Vse informacije v zvezi s tekmovanjem dobite na telefonih,
041/703 796 (Marko) ali 070/806 178 (DOVLJ), oz. preko e-pošte DOVLJ [email protected]
 
V imenu organizatorjev, vljudno vabljeni.
V Ljubljani,  avgust 2021
Odgovori
#2

.xlsx   09ab ObjavaRezSept01.xlsx (Velikost: 27,56 KB / Prenosi: 70)
...trenutni rezultati, dajmo fantje, še je čas...
hrib48
Odgovori
#3
Še je čas za prijavo,
naslednji teden (izjemoma) je možno streljati še za september!


trenutni rezultati po kategorijah...

.xlsx   09ab ObjavaRezSept01.xlsx (Velikost: 44,87 KB / Prenosi: 64)
Odgovori
#4

.xlsx   09ab ObjavaRezSept01.xlsx (Velikost: 64,75 KB / Prenosi: 15)

Rezultai september
in delno oktober
hrib48
Odgovori
#5

.xlsx   10ab ObjavaRezSept01.xlsx (Velikost: 63,67 KB / Prenosi: 57)

Popravek, Hrib48
Odgovori
#6
[quote=
.xlsx   10ac ObjavaRezOkt02.xlsx (Velikost: 75,69 KB / Prenosi: 50) hrib48 pid='193011' dateline='1634667629']


rezultati oktober,
delno nov...
lp Hrib48
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)