Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.Kolo PP22 25.9
#41
(26-09-2021, 20:59)MadMan Napisal: Pač pravila so kakšna so pri določenih disciplinah. In če naj bi jaz na RP imel zaklep zadaj... kot ga je treba imho imeti na PRS tekmah...
...potem je pač na mestu, da se pri PAP ravno tako nekaj na podoben način reši.

Če pa ne in s polno cevjo motovilim po barikadi ter tekam naokoli, potem pa tudi ok.
Samo treba je dorečt (in napisat v pravila).

Jokice neke...na tak način ne boste nikoli začeli tekme z dvomestnim številom tekmovalcev. Not
Priznat da je trenutno Marks...Lewis Hamilton Slovenskega PP22

Nikar po poti Slo IPSC ja...so ga pripeljali do nivoja, ko je stvar tako komplicirana glede pravil postala 
da rabiš odvetnika za prijavo na tekmo, da ne omenjam evrske blagajne. Dumb
Odgovori
#42
...s tem priznanjem res nimam problema. Beri prejšnje objave. Človek raztura.

In s temi parimi sekundami, kolikor se bi zamudil s tem, da bi dal na Safe, nebi mi ostali veliko pridobili.
S tem, da bi streljali po križu, namesto klikali, bi mnogo več.
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
#43
Dosti bolj stabilen je od ostalih, to je glavno. Probajte leže brez podpore spucat KQL stojalo. Ostalo nima veze.
Odgovori
#44
Ohoho , malo se obrnem strani in že cela pašta. Mah saj drugače se pa na forumu nič ne dogaja

Glede na moje opazovanje strelcev , večji del časa izgubljenega do oddaje prvega strela , pri novih tekmovalcih traja včasih tudi preko 20 sekund od piska do prvega strela temu pogosto sledi še nekaj sekundna evaluacija kaj se je zgodilo po vsakem strelu in tako izgubljaš čas pred vsakim premikom potem pa zmanjka 10+ sekund za celotni program. Ko se malce navadiš veš kdaj bo krogla zadela tarčo predno prileti do nje ,tako lahko začneš premik predno slišiš zvok gonga. Proga 5 je bila taka , tarči v 1mil razlike po elevaciji relativno enostavni strel samo veliko tekanja iz enega v drug položaj, odklikas prvo tračo in drugo samo 1 mil višje meriš ,takoj ko oddaš strel lahko začneš z premikom brez opazovanja a si zadel ali ne ker to veš že v trenutku ko stisneš sprožilec in tako dobiš notri par sekund na vsakem premiku.

Drugače pa je najenostavneje odpravit izgube časa pri 'drkljanje' optike, nekateri klikamo nekateri streljajo po križu, ali kombinacija obeh , na tej tekmi so bile tarče slučajno postavljene pa razdaljah med katerimi je razlike v padcu okrogl 1mil tako se , da zelo hitro streljat po križu brez težav tudi za manj verzirane strelce. Prav tako se ni treba ukvarjat z paralakso nastaviš nekaj kar približno deluje na povprečni razdalji in potem streljaš skozi sliko rahlo iz fokusa na različnih razdaljah a tako prišparaš kako sekundo na vaski razdalji . Pogosta napaka je nastavljanje povečave med progo, večino prog je brez težav možno oddelat z optiko na povečavi 10-12x , z večjo povečavo pogosto izgubljaš čas ko iščeš tarčo ker je preozko vidno polje. Edina tarča pri kateri koristi večja povečava so spinerji na 50m

Marko med progami redno ali nič ne brklja po daljnogledu in dosti hitro odda prvi strel tako, da deluje hitreje od ostalih , resnično so občasno proge ,naprimer proga 3 z neomejeno streli in neugodno strelsko pozicijo kjer polavtomat nedvomno deklasira repetirke , polavtomat malce trpi na natančnosti vs repetirka , kar se ne pozna ker tarče niso pretirano drobne, trenutno jih postavljam tako ,da so med cca3-4moa/0.9-1.2mil , bom pa počasi zmanjševal proti 2-2.5moa 

*proga 3 je bila prvotno omejena na 10 strelov a sem jo razpisal brez , potem ko se je Marko odjavil Twisted ,v prvotni progi bi vrjetno imel nekaj točk manj a tudi če bi mel 0,bi še vedno suvereno zmagal.
Odgovori
#45
Mogoče malo mimo teme. Na tekmi je imel eden od vas v nogavici tako fajno polnilo (neke kuglice od lepila). Kako se temu reče? Sem probal po spletu najdet, da di si tudi jaz nekaj podobnega naredil, pa mi neke čudne zadetke ven meče...
Odgovori
#46
Gotovo mimo teme, ker je ena tema samo o opremi za PP22.

Ne vem kaj je imela točno v štumfu dotična oseba, ampak za polnilo eni hvalijo riž (da kakor bolje drži obliko + še za jest imaš s sabo), drugače pa granule za vlivanje plastike.

Dobiš pri komu, ki vliva plastiko, ali pa prinesi naslednjič žakeljček s sabo na tekmo, pa ti jaz prinesem granule. Samo spomni me prej.
Vsak ti je lahko učitelj; lahko kot svetel vzor, ali kot zastrašujoč primer.
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
#47
Riž je sicer dober a pretežek, plastični medij pa se obnese super.
Odgovori
#48
Ostanki od vlivanja plastike so tisti valjčki v nogavici (če si mislu ta črno, ki sem jo puščal na podmetaču). Sam jih nimam več na zalogi trenutno, tako da sprejmi ponudbo "Madmana"
Se dobi tudi kaj lažjega primernega če te moti teža.
Odgovori
#49
(28-09-2021, 12:30)SU84 Napisal: Ostanki od vlivanja plastike so tisti valjčki v nogavici (če si mislu ta črno, ki sem jo puščal na podmetaču). Sam jih nimam več na zalogi trenutno, tako da sprejmi ponudbo "Madmana"
Se dobi tudi kaj lažjega primernega če te moti teža.

Ja, tisti tvoj žakelček mi je bil ful všeč in fajn se je dal mečkat. MadMan hvala za ponudbo, te pobaram pred naslednjo tekmo.
Odgovori
#50
Ampak moraš bit kr konkretno lačen, da ješ riž is nogavice :) Sej ne rečem, če nimaš puške poleg in polnega gozda divjadi, ma tako :D
Odgovori
#51
Pomoje je Šiljo mislil mojo nogavico, jest sm dal kugljice od hot-melt lepila. Kuglice od oka 3-4mm premera in se ne sesedejo kot riž ki ima bolj podolgovata zrna.
Lohka prinesem na naslednjo tekmo kakšno kilo teh peletkov ker jest to kupujem po paletah.
Eni dajejo tudi zrna od popcorn koruze k so prbližno podobne velikosti.
Odgovori
#52
Točno to sem mislil Lovro14... Bi te res prosil za kako vrečko ob priliki, ker mi je bil ful všeč "občutek" pri mečkanju. Bom vmes probal s popcornom, cem malo pozabil (?‍♂️)...
Odgovori
#53
pozabi na organske materiale, korizo, riš in podobno. Uporabi ali pelete lepila kot pravi Lovro ali pa pelete za brizgano plastiko. Polne ali votle, kakor ti bolj paše. Alternativa je tudi polistiren kroglice, ki pa ne delajo tako dobro, ker niso tako konsistentni.
Odgovori
#54
(28-09-2021, 20:39)Kristian Napisal: pozabi na organske materiale, korizo, riš in podobno. Uporabi ali pelete lepila kot pravi Lovro ali pa pelete za brizgano plastiko. Polne ali votle, kakor ti bolj paše. Alternativa je tudi polistiren kroglice, ki pa ne delajo tako dobro, ker niso tako konsistentni.

Ti mater, kaka znanost postaja ta PP22. Shifty

Ampak dokler bo držal svetovni rekord
štirih tekmovalcev na sedmih progah
ostajam, le simpatizer lige.  Dumb
Odgovori
#55
(28-09-2021, 21:32)jabolko Napisal: Ti mater, kaka znanost postaja ta PP22. Shifty

Ne samo PP22 ampak je to znanje iz taktikul in PRS, ki se da uporabit tudi pri PP22. Da ne govorimo o tem kako je treba čimprej ustrelit ko zapiska ura, mkar poznamo iz drugih disciplin :)
Odgovori
#56
Bomo tule dali zadnjo gasilsko sliko?
Odgovori
#57
Bomo naslednjo rundo
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)