Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup orožja B4 / B7 Stara kategorija
#21
Nihče nič ne komplicira, to, da je za nekaj "možno nabavit" nabojnik nima veze. Gre se za to kakšne nabojnike boš uporabljal, ne bi lahko uporabljal. Torej kupiš in vpišeš pod B5b in je to to.
Odgovori
#22
"5.b polavtomatsko kratkocevno strelno orožje (razen tistega iz 7.a točke kategorije A)"

"7.a kratkocevno strelno orožje, ki omogoča izstrelitev več kot 21 nabojev brez ponovnega polnjenja z integralnim nabojnikom za več kot 20 nabojev ali se vanj vstavi menjalni nabojnik ali drug vir nabojev za več kot 20 nabojev"

Tisti "ki omogoča" ali "se vanj vstavi" me je zmotil. Sicer pa menim da je ta prekategorizacija totalni nesmisel in eurolevičarska birokracija.
Odgovori
#23
Kaj ti meniš je brezpredmetno. Dejstvo je, da je potrebno člene, ki si jih citiral, brati v celoti in pravilno.

Torej, A7a je ''kratkocevno strelno orožje, ki omogoča izstrelitev več kot 21 nabojev brez ponovnega polnjenja z integralnim nabojnikom za več kot 20 nabojev'' - torej, če ima integriran nabojnik za več kot 20 nabojev ALI (zelo je važno kje je tale 'ali') ''se vanj vstavi menjalni nabojnik ali drug vir nabojev za več kot 20 nabojev'' - torej, če ima vstavljen snemljiv nabojnik, in ima le-ta kapaciteto več kot 20 nabojev.

100x smo že povedali (tudi zgolj nekaj postov višje), to da za neko stvar obstaja, nekje v prostoru in času, nabojnik z večjo kapaciteto, še ne pomeni, da orožje sodi v kategorijo A. Tudi poseduješ lahko večji nabojnik, pa še nič ne pomeni. Šele ko hkrati hraniš (vstavljeno v orožje), prenašaš (imaš pri sebi istočasno v torbi, avtu ipd) ali uporabljaš takšen nabojnik, je to podlaga za razvrstitev orožja v drugo kategorijo (A) - to je direktno interpretacija MNZ-ja, da ne bo pomote.

Res mi ni jasno, prebereš zakon, pa vse lepo piše. Če ne drugega, prebereš par postov na forumu, pa tole smo pa ja res že ničkolikokrat obdelali....

Lp, B
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
#24
Treba je celo prebrat "ki omogoča izstrelitev več kot 21 nabojev brez ponovnega polnjenja z integralnim nabojnikom" "ali se vanj vstavi menjalni nabojnik ali drug vir nabojev za več kot 20 nabojev"

Glock nima integralnega nabojnika, kakor mi je znano, torej je prvi del irelevanten zate. Vanj praviš, da ne boš vstavljal 20+ nabojnikov, tako da je tudi drugi del irelevanten zate. Imaš pištolo, ki sodi v B5b kategorijo.
Odgovori
#25
Ok hvala obema za pojasnilo, nisem bral vseh postov v tej temi. Lp
Odgovori
#26
(19-11-2021, 15:36)Papi Napisal: Ok hvala obema za pojasnilo, nisem bral vseh postov v tej temi. Lp

Samo nasvet; če imaš glocka vpisanega pred 15.8.2021 ga lahko vseeno prekategoriziraš brez posebnih zahtev v A7a in lahko tudi v prihodnje uporabljaš nabojnike 20+.
Če ga boš vpisal v B, tega ne boš mogel.
Odgovori
#27
(19-11-2021, 17:00)lovro14 Napisal:
(19-11-2021, 15:36)Papi Napisal: Ok hvala obema za pojasnilo, nisem bral vseh postov v tej temi. Lp

Samo nasvet; če imaš glocka vpisanega pred 15.8.2021 ga lahko vseeno prekategoriziraš brez posebnih zahtev v A7a in lahko tudi v prihodnje uporabljaš nabojnike 20+.
Če ga boš vpisal v B, tega ne boš mogel.
Kot rečeno, nimam namena streljati z extra capacity nabojniki, klasični mi je čisto dovolj. Samo firbec me je matral kako je s tem. Še bolj me pa zanima kaj je bil prvotni namen te nesmiselne prekategorizacije. Preprečevanje strelskih pohodov? V tem primeru naj raje pritisnejo na ilegalni trg, ne pa na športne strelce, ki smo najbolj preverjena kategorija prebivalstva. Pa hvala vseeno za nasvet. Lp
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)