Tem: 0
Pridružil: May 2017
Ugled:
21
Po slovensko.
Fantje se zberejo, naredijo poslovni načrt, vložijo denar, čas, znanje, solze in kri če hočete, zgradijo vadbeni center, da daleč naokoli ni podobnega - forumski vseznalci se takoj aktivirajo z zmrdovanjem in zaničevanjem, da je vse brezveze, da ni nič vredno, da je striženje ovc. Res? Jaz sem bil enem Lynx tečaju (pištola) in meni je bilo super. Res, pa da ni nisem bil na tečaju spletnih vseznalcev. Mogoče zato, ker jih ni in jih tudi ne bo?
Primerljivo in simetrično s tem se je nekdo pred tedni takoj spotaknil ob tečaje streljanja z Robertom Černigojem.
Enako se je v strelskih krogih bralo in čulo o Polenar Tactical. Enaki pridevniki, enake slabšalnice. Pa danes pogledam na splet. Spletna trgovina, YouTube kanal s preko 650.000 sledilci, vabila na vse mogoče sejme in predstavitve, druženje s smetano zadevnega področja, sponzor Sellier & Bellot, da o zavidanja vredni, tako rekoč filmski video produkciji, niti ne zgubljam besed.
Pred dnevi sem pisal o podobnem v temi Pivo v roki o pljuvanju po Kristjanu(ex SZPS) ter članu tega foruma Iurium humanorum.
Osebki, pa še vedno po slovensko žagajo veje. Žalostno…
P.S. Z veseljem bom šel letos spet na tečaj v Lynx center.
Tem: 2
Pridružil: Jan 2010
Ugled:
7
Tale forum pa res gre v banane, kar me žalosti. Tudi fantje, ki so se imeli včasih pod kontrolo, se zdaj spuščajo na nivo najstniškega trolanja. O.k., zeitgeist je izrazito neugoden ampak če je nekaj težko se pa zdaj ne trudimo več? Mislim, da nam je v skupnem interesu ostati prisebni, ker v nasprotnem primeru bo nekdo prižgal luč in fešte bo konec (aktualno dogajanje na IPSC sceni).
Kar se pa tiče Lynx-a; meni so fante pohvalili in preden se spet kdo zgraža naj vsaj pogleda na spletni strani, kaj je na jedilniku (nimajo samo iztikanja oči z mehko kolerabo). Meni je marsikaj zanimivo in jih imam v planu vsako leto enkrat obiskati.
Pridružil: Sep 2005
Ugled:
1
Imaš prav ja, se opravičujem. Navsezadnje imamo tudi bivšega kaznjenca za predsednika vlade. Zeitgeist pač. Pa brez zamere.
Poslano z mojega Armor 7E z uporabo Tapatalk
Tem: 5
Pridružil: Dec 2009
Ugled:
276
(16-02-2022, 18:31)gasilc Napisal: A to je uni Bazo, ki je kupil V. st. in zaradi tega letel iz vojske?
As tud ti Berminator.
Pridružil: Jul 2019
Ugled:
2
sej ne morem verjet, kakšne eni klestite... Žalostno res
Tem: 1
Pridružil: Jan 2022
Ugled:
1
Meni se zdi precej poštena zadeva. Za 99€ 120metkov, 3 urna uporaba strelišča + pištole in bistveno: inštruktor - znanje.
Če greš sam po te metke v trgovino boš dal 36€ + 3 urni najem strelišča in pištole... praktično za 3h inštruktorja ostane manj kot 30€.
Tem: 1
Pridružil: Apr 2021
Ugled:
0
Eni so pač rojeni vse znalci, imajo pač srečo.
Drugim pa nam pač ne preostane, kot da se udeležimo raznih tečajev, pa čeprav nam bodo povedali 80-90% tistega kar že vemo in ˝znamo˝.
Dejansko pa nikoli ne škodi obnavljanje znanja, zelo pomembnih je pa tisti 10-20 % novega znanja.
Bi pa rekel, da se tudi precizno streljanje začne vse prej kot na 25m (razen če si naraven talent) ali se pač motim.
Tem: 8
Pridružil: Jul 2010
Ugled:
525
Vsak ki se trudi narediti nekaj, ponuditi znanje ali karkorli novega, si zasluži pohvalo. Mogoče se ne strinjaš, ker misliš da si nad tem, ampak nekdo drug ki ima nižji nivo znanja bo iz te izkušnje prišel kot boljši strelec. Skratka, povhalno.
Pridružil: Jul 2019
Ugled:
2
17-02-2022, 14:01
(Ta prispevek je bil nazadnje popravljen: 17-02-2022, 14:03 od el_diablo.)
Zakaj je zdej to pomembno? Te dejansko zanima, al kak je namen vprašanja?
Citirat sem želel vprašanje, če gre za tistega Bazota, ki je zaradi kupljene pete stopnje letel iz vojske
Tem: 29
Pridružil: May 2019
Ugled:
57
Malo je želel posrat po njemu. Enmu navadnemu vojaku. To je to. Ne vidi pa marsikoga drugega, na višjem položaju, ki je še vedno noter v sistemu in je še napredoval, potem ko so padli (praktično vsi) sodni postopki, sproženi zaradi goljufanja s potnimi stroški ipd.
Ma za popizdit je kako eni ne vidijo koliko truda, živcev in sredstev je treba vložit za nekaj podobnega narest.
Ne vidijo niti, da je to lahko ena odlična popestritev turistične ponudbe.
Se čudim samo, da ni nihče omenil tistega nemškega dokumentarca o neonacistih in se vprašal, če se ne tudi tukaj dogaja nekaj podobnega. Aja sej je, v temi o varovanju konvojev.
Tem: 8
Pridružil: Aug 2012
Ugled:
23
(16-02-2022, 18:31)gasilc Napisal: A to je uni Bazo, ki je kupil V. st. in zaradi tega letel iz vojske?
Da nekaj in nekoga omenim. Ker čutim potrebo po tem. V Slovensko vojsko niso sprejeli človeka mislim bi ga ampak ne bi nikamor napredoval...ker je imel samo poklicno šolo. Se je prijavil v Tujsko legijo ter po 15 ih letih služenja v njej napredoval do podčasniškega čina, ki si ga je krvavo prislužil, za razliko od nekaterih,, šnelkurserjev,, s 5 stopnjo izobrazbe, ki sebe na veliko poimenujejo kot več vreden kader. Pravi vojak je vojak, ki dela svoje delo s srcem. Pri nas ne moreš dobiti niti vojaški čin poddesetnika brez te famozne 5 stopnje, čeprav je veliko dobrega kadra.
Preberite si uvod knjige gospoda Roberta Maruša ki nosi naslov,, Borci brez preteklosti,, in boste takoj ugotovili zakaj je pri nas taka situacija. Da o nevoščljivosti posameznih imbecilov niti ne izgubljam besed.
Pridružil: Sep 2005
Ugled:
1
Ker je moje vprašanje izzvalo tak buren odziv, naj vam pojasnim moj motiv. Ne poznam nikogar v omenjenem podjetju, sem bil pa interesent za enega izmed njihovih tečajev, zato sem malo povprašal naokrog o njihovem ozadju in sem pač dobil namig o dotični osebi in samo želel preveriti če je res. Osebno mi je popolnoma vseeno komu nosite svoj denar, na podlagi moje pretekle izkušnje pa sem sam raje bolj previden. Življenje me je izučilo, da če nekaj izgleda prelepo, da bi bilo res, ponavadi ni res. Pred leti sem se udeležil nekega življensko bolj pomembnega usposabljanja, kot je omenjeni tečaj in v bolj znani ustanovi z dolgoletno tradicijo. Premamila me je seveda ugodna cena. No, čez nekaj mesecev pa sem dobil vabilo na zaslišanje na specializirano državno tožilstvo, kjer so me štiri ure matretirali okoli moje povezave z izvajalcem usposabljanja. Predvidevam, da večina na tem forumu posedujete legalno orožje in veste, kakšni pogoji so za to potrebni. Sam sem glede orožnih zadev še posebej previden, ne bi rad ponovno hodil na kašna zaslišanja ali izgubil pravico do posedovanja orožja zaradi lastne naivnosti.
Pa srečno.
Mare
Pridružil: Nov 2009
Ugled:
23
(16-02-2022, 22:55)gasilc Napisal: Imaš prav ja, se opravičujem. Navsezadnje imamo tudi bivšega kaznjenca za predsednika vlade. Zeitgeist pač. Pa brez zamere.
Čehi so imeli Havla, Južnoafričani Mandelo, Indijci Gandija. Vsi bivši kaznjenci.
Tem: 29
Pridružil: May 2019
Ugled:
57
In nihče od teh treh ni bil obsojen zaradi nečesa kar naj bi storil na neznan način, ob neznanem času, na neznanem kraju :)
|