Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geco .22 LR Semi-auto 40gr LRN
Pozdravljeni,

Ali je kdo že streljal s tem strelivom s polavtomatsko puško?
Zanima me kako se obnese?

Vnaprej hvala za mnenja.

lp

Ivan
Odgovori
(08-12-2022, 19:00)Ivan 22Lr Napisal: Pozdravljeni,

Vnaprej hvala za mnenja.

lp

Ivan

Pomoje ne bo šlo brez da probaš.
Ponavadi imajo polavtomati raje high velocity zadeve za bolj sigurno cikljanje. Moj kriss dmk22 dela BP tudi s subsonic municijo...

Sedaj ko je praktično vsa 22lr municija cez 10 centov na šus tudi cena ni več tak faktor a še nedolgo tega sem pokal 22lr po 5-6 centov (aguila, cci blaser) in bi se municiji po taki ceni izognil za polavtomat... Dumb
Odgovori
(08-12-2022, 21:37)lovro14 Napisal:

Vnaprej hvala za mnenja.

lp

Ivan

Pomoje ne bo šlo brez da probaš.
Ponavadi imajo polavtomati raje high velocity zadeve za bolj sigurno cikljanje. Moj kriss dmk22 dela BP tudi s subsonic municijo...

Sedaj ko je praktično vsa 22lr municija cez 10 centov na šus tudi cena ni več tak faktor a še nedolgo tega sem pokal 22lr po 5-6 centov (aguila, cci blaser) in bi se municiji po taki ceni izognil za polavtomat... Dumb
Seveda bi se izognil, pa najdi jo po ceni kot je bila :) 
Ma klinc bom kar probal, za test bom vzel malenkost...ne več kot 5 jurjev.
Odgovori
Pameten plan. Tut jest sm enkrat vzel za probo 2 jurja Remington thunderbolt municije. 
Potem sem pa ugotovil da ima tako slab krimp da v polavtomatu mal zajebava.
In zdej mi prah nabira  Dumb
Odgovori
zakaj ne bi probal 3 ali 4 različne municije? SK pistol so ravno tako hitri in verjetno primerni za polavtomate. res je 1€ dražja škatla ampak vseeno.
Odgovori
(09-12-2022, 06:35)lovro14 Napisal: Pameten plan. Tut jest sm enkrat vzel za probo 2 jurja Remington thunderbolt municije. 

Saj lahko prodas  S-2guns
Odgovori
(09-12-2022, 09:01)MarkB Napisal:
(09-12-2022, 06:35)lovro14 Napisal: Pameten plan. Tut jest sm enkrat vzel za probo 2 jurja Remington thunderbolt municije. 

Saj lahko prodas  S-2guns

Ja vem, verjetn bi clo za kšno malico zaslužil glede na to po kaki ceni sem nabavil  Dumb
Ma šparam za bl hude čase!  Whistle
Odgovori
Z odprtim merkom na 50 sem dobil lepo grupo. Z daljnogledom pa nisem poskusil.
Odgovori

Vnaprej hvala za mnenja.

lp

Ivan
Uporabljam za PA MK pištolo. zaenkrat bp. ne vem koliko je relevantno zate, vendar so naboji kar močno povoskani preko vsega, ne samo krogle. Poskusi z manjso kolicino in preveri kaj/koliko se ti nabira  v mehanizmu in kaksen ima vpliv.
Odgovori
(09-12-2022, 16:59)lucy Napisal:

Vnaprej hvala za mnenja.

lp

Ivan
Uporabljam za PA MK pištolo. zaenkrat bp. ne vem koliko je relevantno zate, vendar so naboji kar močno povoskani preko vsega, ne samo krogle. Poskusi z manjso kolicino in preveri kaj/koliko se ti nabira  v mehanizmu in kaksen ima vpliv.

Na zalogi imamo naboje GECO .22LR SEMI-AUTO in trdimo, da niso povoskani preko vsega. Lažna navedba!!!
Odgovori
(09-12-2022, 17:43)mojster Napisal:

Vnaprej hvala za mnenja.

lp

Ivan

Na zalogi imamo naboje GECO .22LR SEMI-AUTO in trdimo, da niso povoskani preko vsega. Lažna navedba!!!
 Kaj naj recem, moji so povoskani. Ne glede na število klicajev. Še enkrat-pištola jih normalno požira. lp L
Odgovori
(09-12-2022, 22:16)lucy Napisal:
(09-12-2022, 17:43)mojster Napisal:

Vnaprej hvala za mnenja.

lp

Ivan

Kaj naj recem, moji so povoskani. Ne glede na število klicajev. Še enkrat-pištola jih normalno požira. lp L

Ma Mojster prav da niso preko vsega...ti pa enkrat da drugič ne... Question
Odgovori
Si bom kar tole temo izposodil glede na to, da je govora o 22lr. Smile 

Malo gledam po spletnih trgovinah za omenjeni kaliber ( v pričakovanju novega kosa orožja Dumb ), pa me zanima, kje kupujete 22lr?
Oziroma, je link, ki ga prilagam spodaj konkurenčen v ceni? Glih desetink centa ne bi lovil po celi Sloveniji.....če pa se da dobiti kje konkretno boljšo varianto, pa mogoče tudi. Smile 
Gre bolj za občasno plinkanje......do 1000 kosov letno, si predstavljam.

https://cesar-shop.com/reloading/ammo-en...-525-pack/
Odgovori
(08-08-2023, 15:00)thunder Napisal: Si bom kar tole temo izposodil glede na to, da je govora o 22lr. Smile 

Malo gledam po spletnih trgovinah za omenjeni kaliber ( v pričakovanju novega kosa orožja Dumb ), pa me zanima, kje kupujete 22lr?
Oziroma, je link, ki ga prilagam spodaj konkurenčen v ceni? Glih desetink centa ne bi lovil po celi Sloveniji.....če pa se da dobiti kje konkretno boljšo varianto, pa mogoče tudi. Smile 
Gre bolj za občasno plinkanje......do 1000 kosov letno, si predstavljam.

https://cesar-shop.com/reloading/ammo-en...-525-pack/

Kar se cen tiče, se mi zdi, da so vsi trgovci več ali manj tam-tam, predstavljam si, da na .22 LR marže ne morejo biti velike ;)
Verjetno se ti splača nabavljat v trgovini, ki jo imaš najbljižje ali najbolj spotoma? Kakšen kos nameravaš kupiti?

Streliva na linku žal ne poznam, uporabljam CCI Blazer (za Tippmann M4-22) in mi za plinkanje dobro služi (po 1000 kosih sem imel točno 1 zastoj). 
Kar se preciznosti tiče ne morem komentirati, ker sem še vedno najšibkejši člen ;)
Odgovori
Ja, verjetno bom glede na količino streljanja iskal predvsem poceni strelivo, ki ga bo pištola zadovoljivo požirala. Gre za pištolo High Standard Supermatic Trophy.....stara zadeva. Me je pa vedno vleklo, da bi imel kakšen podoben model oz kos v omari in ta je prišla iznenada, pa še zelo ugodno in se ji nisem mogel upreti. Čeprav sem bolj doma v dinamiki. Smile
Bom z njo vsake kvatre odstreljal precizno na tarčo. Za gušt.  Smile Pa, če pride kdaj kdo streljat z mano, ki še ni streljal, da ne dobi že v štartu strah pred odsunom......tudi to sem že doživel pri nekom, z 9x19.

Bom nabavil več vrst streliva, pa preizkusil delovanje, potem pa kupil kakšno konkretno količino.
Odgovori
Meni ni jasno zakaj se je procentualno od vsega streliva največ podražil ravno 22lr....

Še slabo leto in pol nazaj sem na zalogo nabavil CCI Blazer in Aguila super extra po 5 centov na komad. Oboje mi v polavtomatu deluje odlično in brez zastojev.
Danes 22lr pod 10 centov lahko samo še sanjaš...  Whistle Whistle Whistle

Sicer ima JBI na zalogi topshot-a ki je rebrandan CCI standard velocity za 10 centov in pomoje je to trenutno najboljša in najcenejša varianta. S CCIjem še nikoli nisem imel težav.
Odgovori

Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)