Tem: 0
Pridružil: Jun 2022
Ugled:
-1
17-01-2023, 23:03
Zdravo strelci,
imam manjši problem pri ponovnem polnjenju 9x19 in sicer, da mi rezultati kronografa nihajo za skoraj 100fps med najvišjo in najnižjo vrednostjo meritve pri identično stehtani dozi smodnika. V čem bi lahko bila težava ?
Uporabljam XL750, tulci pobrani in očiščeni z vodnim tumblerjom, netilke Fiocchi, smodnik prej Vihta N320 in zdaj ReloadSwiss RS12, krogle od Los-a 124gr. Pištola SH2.
Prosim za kakšen koristen nasvet ali dobronameren komentar. Vsi, ki bi komentirali, ker vam je dolgčas ali se danes še niste zluftali na nobenega, prosim scrollajte naprej
Tem: 5
Pridružil: Dec 2011
Ugled:
54
(17-01-2023, 23:03)IPSCshooter Napisal: Zdravo strelci,
imam manjši problem pri ponovnem polnjenju 9x19 in sicer, da mi rezultati kronografa nihajo za skoraj 100fps med najvišjo in najnižjo vrednostjo meritve pri identično stehtani dozi smodnika. V čem bi lahko bila težava ?
Uporabljam XL750, tulci pobrani in očiščeni z vodnim tumblerjom, netilke Fiocchi, smodnik prej Vihta N320 in zdaj ReloadSwiss RS12, krogle od Los-a 124gr. Pištola SH2.
Prosim za kakšen koristen nasvet ali dobronameren komentar. Vsi, ki bi komentirali, ker vam je dolgčas ali se danes še niste zluftali na nobenega, prosim scrollajte naprej 
Pridružil: Oct 2011
Ugled:
104
Netilke Fiocchi. Probaj napolniti serijo z drugimi netilkami in pomeri.
Tem: 6
Pridružil: Jul 2007
Ugled:
53
(17-01-2023, 23:03)IPSCshooter Napisal: ...V čem bi lahko bila težava ? ... Preveri stanje baterije/baterij.
Ni luftanje..
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo
Tem: 3
Pridružil: Aug 2021
Ugled:
13
Mene pa zanima na katerih streliščih to merite s kronografom? Prinesete svojega ali si tam sposodite?
Tem: 4
Pridružil: May 2012
Ugled:
22
Merimo s svojimi za 100€ in mislimo, da je to kar napiše na ekranu res hitrost krogle.
lp Melly
Pridružil: Oct 2006
Ugled:
61
Meni je skoraj takšno nihanje povzročal ReloadSwiss smodnik. Pri Lovexu D32 in VV N320 so ta nihanja popolnoma izginila. Z enim in drugim imam odstopanja max 15fps. Če imaš prochrono zanemari prvi strel, ker meni vedno pokaže precej manj kot vse ostale strele.
Tem: 44
Pridružil: Dec 2012
Ugled:
70
18-01-2023, 10:00
smodnik, netilka, krogla, kronograf, cev, vzmet igle, kombinacija smodnik-netilka. morda tudi položaj krogle glede na senzorje kronografa.
se pa je nekaj že pisalo okoli problemov glede fiocchi netilk tu gor, ne vem pa če pri nizkih temperaturah...
Tem: 10
Pridružil: May 2007
Ugled:
41
Zamenjaj netilke / preveri kronograf
Ugled:
-1
18-01-2023, 11:13
(Ta prispevek je bil nazadnje popravljen: 18-01-2023, 11:16 od IPSCshooter.)
(18-01-2023, 09:17)NooB Napisal: Meni je skoraj takšno nihanje povzročal ReloadSwiss smodnik. Pri Lovexu D32 in VV N320 so ta nihanja popolnoma izginila. Z enim in drugim imam odstopanja max 15fps. Če imaš prochrono zanemari prvi strel, ker meni vedno pokaže precej manj kot vse ostale strele.
Meril sem na ProChrono DLX, vendar ni bil prvi strel tisti, ki je izstopal.. katere krogle uporabljaš?
(18-01-2023, 11:12)SteyrAUG Napisal: Zamenjaj netilke / preveri kronograf
Preveri kronograf v kakšnem smislu? Streljal sem indoor, imel tudi Indoor Lighting System..
Tem: 10
Pridružil: May 2007
Ugled:
41
(18-01-2023, 11:13)IPSCshooter Napisal: (18-01-2023, 09:17)NooB Napisal: Meni je skoraj takšno nihanje povzročal ReloadSwiss smodnik. Pri Lovexu D32 in VV N320 so ta nihanja popolnoma izginila. Z enim in drugim imam odstopanja max 15fps. Če imaš prochrono zanemari prvi strel, ker meni vedno pokaže precej manj kot vse ostale strele.
Meril sem na ProChrono DLX, vendar ni bil prvi strel tisti, ki je izstopal.. katere krogle uporabljaš?
(18-01-2023, 11:12)SteyrAUG Napisal: Zamenjaj netilke / preveri kronograf
Preveri kronograf v kakšnem smislu? Streljal sem indoor, imel tudi Indoor Lighting System.. Validiraj tvoj kronograf, tako da si sposodiš drugega/preverjenega, z istimi load-i... in boš videl če dobiš isti raztros v hitrostih ali pa ne...
Tem: 8
Pridružil: Aug 2018
Ugled:
19
Mogoce je res najlazje sprobat z drugim smodnikom in netilkami. Za zacetek.
Sedaj koliko lahko prides do drugih SP netilk je drugo vprasanje.
Pridružil: Dec 2009
Ugled:
281
(18-01-2023, 10:00)Marks Napisal: smodnik, netilka, krogla, kronograf, cev, vzmet igle, kombinacija smodnik-netilka. morda tudi položaj krogle glede na senzorje kronografa.
se pa je nekaj že pisalo okoli problemov glede fiocchi netilk tu gor, ne vem pa če pri nizkih temperaturah...
Marks, pozabil si na položaj planetov, pa kje hraniš letne gume tud vpliva.
Ugled:
-1
(18-01-2023, 13:38)jabolko Napisal: (18-01-2023, 10:00)Marks Napisal: smodnik, netilka, krogla, kronograf, cev, vzmet igle, kombinacija smodnik-netilka. morda tudi položaj krogle glede na senzorje kronografa.
Marks, pozabil si na položaj planetov, pa kje hraniš letne gume tud vpliva.
Jabolko, glede na to, da si strelec z dolgoletnimi izkušnjami, raje povej kaj misliš da bi lahko vplivalo na mojo težavo, astrologijo pa pusti drugim strokovnjakom..
Pridružil: Oct 2006
Ugled:
61
LOS 145gr, winchester netilke in VV N320 ali Lovex D32.
Tem: 9
Pridružil: Jul 2010
Ugled:
528
Ali doziraš na progresivni preši?
Kako točno ti meče dozirnik? Če imaš malo preveč maže od tulcev na niplnu se ti rado smodnik nalepi na ekspander in je nekonsistenca tle...
Druga taka je če se ti tulec gunca in potresa polnitev.
Če nisi prepričan dozirnik na preši, to izključi in napolni točno 20 nabojev (v istih tulcih) na drugi vagi, mimo volumenskega dozirnika.
Če boš s tem imel točno veš kje je težava. Če ni, se lahko igraš z netilkami, čeprav pri sebi nisem videl prav velike razlike v konsistenci med Fiocchi in CCi.
velika razlika je bila če sem imel zmešane trde in mehke tulce, pa je bila razlika v konsistenci dolžine naboja in koliko krimpa narediš; mehak tulec bo dopustil drugačen parameter, kot pa trd.
Če ti je toliko pomembno, pojdi po vrsti in probaj izključiti spremenljivke:
- konsistenca kronografa (meri z dvema)
- preveri dozirnik
- preveri raztros dolžine naboja in krimp
Ugled:
-1
(18-01-2023, 14:32)Kristian Napisal: Ali doziraš na progresivni preši?
Kako točno ti meče dozirnik? Če imaš malo preveč maže od tulcev na niplnu se ti rado smodnik nalepi na ekspander in je nekonsistenca tle...
Če nisi prepričan dozirnik na preši, to izključi in napolni točno 20 nabojev (v istih tulcih) na drugi vagi, mimo volumenskega dozirnika.
Če boš s tem imel točno veš kje je težava. Če ni, se lahko igraš z netilkami, čeprav pri sebi nisem videl prav velike razlike v konsistenci med Fiocchi in CCi.
velika razlika je bila če sem imel zmešane trde in mehke tulce, pa je bila razlika v konsistenci dolžine naboja in koliko krimpa narediš; mehak tulec bo dopustil drugačen parameter, kot pa trd.
- preveri dozirnik
Hvala za obsežen odgovor! Ja, filam na Dillon XL750.
Na "niplnu" sm opazu, da je včasih mal zamazan, ampak ni tko, da bi se prav valjčki od smodnika gor lepili.. tulci so dobro fiksirani na shell plate-u pri Dillonu..
To za iste tulce je dobra ideja, ampak si želim razviti load, ki bo ustrezen in konstanten na IPSC tekmah, kjer pa imam tulce vedno pobrane in so mešani..
Pridružil: Dec 2009
Ugled:
281
(18-01-2023, 14:32)Kristian Napisal: Ali doziraš na progresivni preši?
- preveri dozirnik
Kristian je vagal...prav
Glede na to da si vključil tudi tulce pa krimp kar vsekakor vpliva, mislim da bi zadevo moral rešit z količino smodnika, težo krogle in dolžino naboja...ter s tem dobljenim faktorjem o katerim ni nič omenjenega...ima pa velik vpliv.
Fiochi netilka sigurno ni vzrok težav, smodnik N320 tudi ne, če je le vse normalno in je hranjeno v original embalaži, ostalega ne poznam in ne morem sodit...
Vsekakor hitro rešljiva zadeva, da se vrednosti spravijo na neko normalo
in tudi ni potrebe za ipsc komplicirat preveč
čeprav tole je malo preveč odstopanja.
Ugled:
-1
(18-01-2023, 15:22)jabolko Napisal: (18-01-2023, 14:32)Kristian Napisal: Ali doziraš na progresivni preši?
- preveri dozirnik
Kristian je vagal...prav
Glede na to da si vključil tudi tulce pa krimp kar vsekakor vpliva, mislim da bi zadevo moral rešit z količino smodnika, težo krogle in dolžino naboja...ter s tem dobljenim faktorjem o katerim ni nič omenjenega...ima pa velik vpliv.
Fiochi netilka sigurno ni vzrok težav, smodnik N320 tudi ne, če je le vse normalno in je hranjeno v original embalaži, ostalega ne poznam in ne morem sodit...
Vsekakor hitro rešljiva zadeva, da se vrednosti spravijo na neko normalo
in tudi ni potrebe za ipsc komplicirat preveč
čeprav tole je malo preveč odstopanja.
Hvala Jabolko! Res je, nisem omenjal ostalih stvari.
Meritve so bile:
1- 1121
2- 1103
3- 1064
4- 1062
5- 1079
6- 1099
7- 1125
8- 1030
9- 1074
10- 1083
Vsak posebej vagan smodnik, 4.5gr. Če odštejem najvišjo in najnižjo vrednost je povprečje 1085, kar z lahkimi kuglami 123-124gr nanese 133-134 faktorja. Dolžino naboja imam na 28,6mm.
Tem: 3
Pridružil: Jul 2019
Ugled:
24
Mogoče par zadev v razmislek.
- Kako trdno imaš prešo vpeto v mizo in kakšna je ta miza da se vse ne premika ko ciklaš.
- pri moji xl750 sem opazil, da prvi naboj vedno odstopa kakšen centl v dolžini, možno ker je shell plate še neenakomerno obremenjena.
- različni tulci tudi malo zaniha OAL, lahko recimo posortiraš in napolniš 20 komadov istega headstampa
- pri nekaterih kronotih sem opazil, da te "antenice" niso dovolj fiksne in recimo če ti jih plini iz pištole zanihajo lahko morebiti ti premiki povzročijo nekonsistenco
|