Tem: 3
Pridružil: Nov 2009
Ugled:
25
(07-07-2023, 11:48)deadbeef Napisal: (06-07-2023, 18:43)dani_79 Napisal: Bolj kot o tem beres slabse je.... 10 strelov je ustrelil v policijski avto in odsel domov brez vsake reakcije... Zgleda sta bila tudi ta dva policaja izobrazevana med covidom preko neta...
To je čista resnica. Pomoje sta se policista skrila za avto ali nekej ali pa celo tekla stran. Glede na to da nista odgovorila z orožjem.
Mogoče sta odgovorila z nenasilno komunikacijo?
Pridružil: Aug 2013
Ugled:
38
Upam da ga nista užalila s tem.
Tem: 4
Pridružil: Jun 2019
Ugled:
-17
Srečo sta imela policista, ki sta ga spustila da se je odpeljal po 10 strelih v policijski avto, da človek ni šel še kam drugam in začel streljati ljudi. Uglavnm polom od policije.
☩ Luke 11:21 ☩
Pridružil: Aug 2021
Ugled:
13
Pomoje je imel norec kako MK 22-tko, glede na to da je še lasten poskus samomora preživel.
Tem: 1
Pridružil: Feb 2023
Ugled:
7
v italiji te cestna kontrola pričaka s karabinko na slingu, brez da bi bil sploh pijan... :)
Tem: 0
Pridružil: Nov 2010
Ugled:
18
Bila je AP in izstreljenih je bilo 25 nabojev v F/A načinu, od katerih jih je 10 končalo v avtu.
Tem: 2
Pridružil: Dec 2009
Ugled:
26
25?!
100% upravičen razlog, da bi ga morala ubiti!
Čeprav naknadno s streli v hrbet, ko sta lahko prišla do orožja v prtljažniku!
Zveri s steklino je pač treba "izločiti iz narave", da ne ogrožajo vseh ostalih.
Pridružil: Jun 2016
Ugled:
4
(07-07-2023, 16:10)Matej045 Napisal: Bila je AP in izstreljenih je bilo 25 nabojev v F/A načinu, od katerih jih je 10 končalo v avtu.
Vir?
Tem: 7
Pridružil: Aug 2012
Ugled:
23
Se zgodi. Lahko bi bilo huje... Čemu začudenje....
Ddv na sistem.
Pridružil: Apr 2018
Ugled:
12
No ja pretiravati pa tudi ni treba fantje. Policista sta se ukvarjala z kontrolo prometa, ko nenadoma nepričakovano nekdo z razdalje 50m+ odpre ogenj z dolgocevnim orožjem in začne delovati po njih. Mislim, da bi se vsak istinktivno skril za prednjo stran avtomobila, če so streli prihajali za avtomobilom. Policistka je prejela puškovni naboj v ramo, kar pomeni, da je bila takoj izven boja, od prometnega policista pa ni za pričakovati, da bo odreagiral, kakor Jerry Miculek in potegnil pištolo, ter z prvim strelom iz kratkocevnega orožja zadel napadalca v glavo na razdalji 50m+. Predvidevam da je strelec spraznil seržer in potem takoj pobegnil, tako da policist sploh ni mogel odreagirati, če se je vse skupaj zaključilo v 10ih sekundah. Če nato upoštevaš še element presenečenja, šok, adrenalin in sodelovca, ki krvavi in kriči je to vse skupaj zelo nezavidljiva situacija. Če strelec nebi pobegnil, ampak vstavil nov nabojnik in nadaljeval napad, ali pa bi jih napadel z bližje razdalje, bi se zadeve končale veliko bolj tragično.
Osebno sem imel situacijo, da sem imel v mlajših letih ekstremno visoko samozavest, ko sem fantaziral o načinu, kako bi odreagiral, če bi se slučajno znašel v hipotetičnem požaru. Ego mi je narekal, da sem najmočnejši, najhitrejši, če bi bilo potrebno bi sapo držal 5 minut plus, zavil bi si majico okrog ust, reševali bi druge itd... vso to fantaziranje sem opravil seveda v zoni udobja, ampak glej ga zlomka, dejansko me doleti situacija, ko sem se znašel v goreči stavbi. Mislim, da lahko brez dvoma rečem, da nisem dosegel niti 5% hipotetične moči. Sape zaradi adrenalina nisem bil zmožen držati več kot 15 sekund, pljuča sem imel polna dima, dezorientiran sem bil kakor eskim v sahari, skratka grozna izkušnja in dober "reality check". Kljub temu da se imam za dobrega strelca, se zavedam, da če bi prišlo do situacije, kjer bi se znašel v strelskem spopadu, bi mi ostalo okoli 15% strelskih sposobnosti, ko bi se roka tresla in adrenalin delal svoje. To trdim kljub temu, da na leto iztrelim na tisoče in tisoče nabojev, kaj šele potem lahko pričakujemo od prometnega policista, ki na leto iztreli 50 nabojev in pred tem poklicom ni imel izkušenj z orožjem.
Hvaležni smo lahko, da ni nihče izgubil življenja, policistki pa želim čimprejšnje okrevanje.
Pridružil: Mar 2023
Ugled:
0
(07-07-2023, 22:43)azos Napisal: No ja pretiravati pa tudi ni treba fantje. Policista sta se ukvarjala z kontrolo prometa, ko nenadoma nepričakovano nekdo z razdalje 50m+ odpre ogenj z dolgocevnim orožjem in začne delovati po njih. Mislim, da bi se vsak istinktivno skril za prednjo stran avtomobila, če so streli prihajali za avtomobilom. Policistka je prejela puškovni naboj v ramo, kar pomeni, da je bila takoj izven boja, od prometnega policista pa ni za pričakovati, da bo odreagiral, kakor Jerry Miculek in potegnil pištolo, ter z prvim strelom iz kratkocevnega orožja zadel napadalca v glavo na razdalji 50m+. Predvidevam da je strelec spraznil seržer in potem takoj pobegnil, tako da policist sploh ni mogel odreagirati, če se je vse skupaj zaključilo v 10ih sekundah. Če nato upoštevaš še element presenečenja, šok, adrenalin in sodelovca, ki krvavi in kriči je to vse skupaj zelo nezavidljiva situacija. Če strelec nebi pobegnil, ampak vstavil nov nabojnik in nadaljeval napad, ali pa bi jih napadel z bližje razdalje, bi se zadeve končale veliko bolj tragično.
Osebno sem imel situacijo, da sem imel v mlajših letih ekstremno visoko samozavest, ko sem fantaziral o načinu, kako bi odreagiral, če bi se slučajno znašel v hipotetičnem požaru. Ego mi je narekal, da sem najmočnejši, najhitrejši, če bi bilo potrebno bi sapo držal 5 minut plus, zavil bi si majico okrog ust, reševali bi druge itd... vso to fantaziranje sem opravil seveda v zoni udobja, ampak glej ga zlomka, dejansko me doleti situacija, ko sem se znašel v goreči stavbi. Mislim, da lahko brez dvoma rečem, da nisem dosegel niti 5% hipotetične moči. Sape zaradi adrenalina nisem bil zmožen držati več kot 15 sekund, pljuča sem imel polna dima, dezorientiran sem bil kakor eskim v sahari, skratka grozna izkušnja in dober "reality check". Kljub temu da se imam za dobrega strelca, se zavedam, da če bi prišlo do situacije, kjer bi se znašel v strelskem spopadu, bi mi ostalo okoli 15% strelskih sposobnosti, ko bi se roka tresla in adrenalin delal svoje. To trdim kljub temu, da na leto iztrelim na tisoče in tisoče nabojev, kaj šele potem lahko pričakujemo od prometnega policista, ki na leto iztreli 50 nabojev in pred tem poklicom ni imel izkušenj z orožjem.
Hvaležni smo lahko, da ni nihče izgubil življenja, policistki pa želim čimprejšnje okrevanje.
Odlično napisano. Do "reality check-a" smo vsi najboljši in nepremagljivi. Daš skozi kako situacijo, kot je opisana zgoraj, hodiš po svetu bolj pohlevno ;)
Tem: 7
Pridružil: Mar 2008
Ugled:
19
Azos - končno en pameten komentar, hvala.
Pri vseh teh bedarijah ki jih pišejo eni se vprašaš o stanju duha nekaterih strelcev….ki jih potem na tekmi zjebe že dejstvo da ni več trening ampak…tekma…
Ugled:
38
Lahko se 100 izgovorov najdemo dejstvo je da na aktivnega strelca nista izstrelila niti enega naboja in mu pustila odpeljati se... Travma, sok, situacija gore dole za to opravicila ni, lahko je razlaga zakaj je bilo tako, ampak pozitivno to se zmeraj ni... Dejstvo da na leto izstrelijo samo 50 nabojev kakor pravis me spominja na to ko na sodiscu nekomu alkohol ocenijo kot olajsevalno okoliscino... Ce je sistem v kur.. Ga je treba spremenit ne pa sistem uporabljat kot izgovor.
Tem: 6
Pridružil: Jul 2007
Ugled:
52
Le eno vprašanje:
Kaj pa, če sta policista ( Ž + M ) utemeljeno sumila, da si ni potrebno "mazati rok", ker si bo napadalec itak sodil sam?
P.s.: Vprašanje ni provokativno!
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo
Ugled:
38
Ali pa da bo itak strela v njega na poti domov udarila... Sta cutila na vodi!
Pridružil: Oct 2011
Ugled:
103
O stanju naše policije govori tudi naslednji dogodek: pred mesecem dni so na igrišču novomeške osnovne šole našli neizstreljen naboj (pozneje se je izkazalo, da gre za 9mm PAK, a to ni poanta). Ravnateljica je klicala 113, kjer se ni oglasil NIHČE. Čez pol ure so klicali nazaj, če jih še potrebujejo. Ni problem v teh dveh policistih, problem je sistemski.
Pridružil: Feb 2023
Ugled:
7
(08-07-2023, 08:23)dani_79 Napisal: Dejstvo da na leto izstrelijo samo 50 nabojev kakor pravis me spominja na to ko na sodiscu nekomu alkohol ocenijo kot olajsevalno okoliscino...
to sem tudi jaz obnemel ko sem slišal te številke... kolega iz vojske pravi da dobi 150 nabojev/leto... očitno jim dajo lih tolk da se ne ustrelijo v nogo, če kdaj pride do streljanja... :)
to bi morala država nam športnim strelcem oprostit DDV za strelivo... ker če se zgodi vojna bomo, glede na številke, še najbolj kvalificirani :)
Pridružil: Nov 2014
Ugled:
33
... da še jaz pristavim svoj "piskrček":
... streljati na papirnate tarče, kovinske platke, lesene silhuete, premične tarče ali prazne konzerve je nekaj čisto drugega kot streljati na živo "tarčo" (divjad, ... - vstavi poljubno, da ne bom jaz omenjal) ... in če veš, da nekdo lahko ustreli (ali celo strelja) nazaj lahko verjamete, da se bo še najboljši strelec (preciznjak, IPSC-ovec, IDPA-ovec ali katerikoli drug) v prvem srečanju s takšno situacijo u**** od strahu ...
... potem pa je tukaj še psihološki moment, ko veš, da streljaš na nekaj, kar lahko poškoduješ ali permanento eliminiraš ... in takrat se tudi nekateri, ki pod vplivom akcijskih filmov obvladajo vsakršno situacijo pričnejo tresti in potem ni nič od njih
... zato presojati o tem, kako sta se uradni osebi odzvali nikakor ni primerno ...
lp upor500
Pridružil: Sep 2005
Ugled:
1
Ni vse v številu izstreljenih nabojev, upoštevati je treba še taktiko uporabe ognja. Nekateri takticool treningi delajo športnim strelcem predvsem škodo. V mislih imam tiste v stoje počasi premikajoče strelce, ki s posamičnimi streli streljajo v stoječe tarče in po streljanju nikoli ne pozabijo pogledati čez obe rami. Ti v resničnem boju ne bi dolgo preživeli.
Ne vem če vojska še uči napad s kratkimi preteki med katerimi kolegi iz ležečega zaklona avtomatsko žgejo po nasprotniku. Ni bistveno da kaj zadanejo, pomembno je da nasprotnik medtem tišči glave dol.
Poslano z mojega Armor 7E z uporabo Tapatalk
Pridružil: Jul 2007
Ugled:
52
08-07-2023, 13:53
Kdor se ukvarja s športnim strelstvom z namenom "preživetja v resničnem boju", je zgubil kompas. Pravi naslov tega usposabljanja naj bi bilo Ministrstvo za obrambo in Ministrstvo za notranje zadeve, ne pa Ministrstvo za šport, kamor strelstvo kot športna panoga tudi spada. Ja?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo
|