Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... slovenski Janez Stenj se obstreljuje s pijanim voznikom
Sem občasno delal skupaj s policisti, ob državni meji.....iskanje migrantov pa to. Dumb 

Njihov položaj ni rožnat. Avtoriteta do policista je šla s pravno državo že zdavnaj v maloro. Imajo ogromno odgovornosti, šefe nad glavo, ljudi, ki jih tožijo in vlačijo po sodiščih zaradi po njihovem mnenju krivičnih postopkov, skratka beda. Pri tem pa delajo 12 urne izmene, dnevne nočne, večina se jih vozi na delovno mesto čez pol države.....že nekaj let nosijo pod srajco neprebojno srajčko 12 ur na dan, vsak dan. Za pasom oprema, v avtu postaja brni skor ves čas, na sedežu zadaj še en neprebojni jopič, čelada, nočnogled, palica, v prtljažniku puška.

Povprečen policist se v celi karieri ne sreča s podobno situacijo, ki je sedaj stvar debate. Nekateri razmišljajo o tem, kako bi moral imeti vse pri roki za takojšnje delovanje. Dumb Ne se hecat. Naj se športni strelec za eno noč vsede v avto samo s kpl pasom in pištolo in naj jo ima 12 ur v avtu za pasom pa bo povedal izkušnjo.......če bi mu bilo udobno to početi 35let. Pa celo poletje neprebojno srajčko pod majico.

Poleg vsega pa sem večinoma delal z mladimi policisti. Kako se naj 24 letnik, ki je končal neko srednjo ekonomsko šolo in nato tečaj v Tacnu, prelevi v učinkovitega izvajalca zakona, ko pride do takšne situacije? Če ima uniformo, še ne pomeni, da pod njo ni le rosno mlad fant, ki želi zaslužiti svoj kruh in predvsem preživeti.

In še to:
Nekateri so zgoraj pisali o tem, kako sta policista kar pustila osebo, ki je streljal, pobegniti. Osnova v vsaki situaciji je reševanje življenj.......njegova partnerka sicer ni bila očitno življenjsko ogrožena, pa kljub vsemu je ni mogel kar pustiti tam in se pognati za storilcem. Ali pa jo naložiti v avto in z njo loviti storilca. Je ja logično, da sta šla najprej iskat zdravniško pomoč.

Bil sem lovec, ustrelil preko 100 kosov velike divjadi, pa mi je še vedno včasih adrenalin preprečil, da bi lahko v tistem pravem trenutku oddal lovsko pravičen strel........čeprav sem bil na papirno tarčo zelo suveren. In, ko pomislim, da se je najbrž vse skupaj odvilo zelo na hitro, v strelih, paniki, adrenalinu, zavedanju, da lahko kdo umre.........samo specialec, ki se uri v stresnem okolju ure in ure, bi lahko primerno reagiral. In to naši policisti niso. To so mladi fantje v modrih uniformah, lahko bi bili otroci od marsikaterega izmed nas. Bi od svojega sina, ki se je pravkar odločil za takšno življenjsko pot, pričakoval boljšo reakcijo, kot sta to storila policista v članku?
Preveč Ameriških filmov je v naših glavah, se mi zdi.
Odgovori
Niso vse šefi krivi.
Če bi jim kaj naredil bi ga vlačili po medijih še en mesec, pol bi pa se začele tožbe, tako je pa potolčen na bolniški in bo kmalu kaj bolj pametnega počel.
Pa bolj težko se braniš brez koga spravit v krsto ali ga pohabit, če te zahrbtno spotaknejo in te skupina začne takoj na tleh brcat. 
Pazil je verjetno na glavo in pištolo, to je to.
Če ne bi opozarjali na incident po Twitterju še danes ne bi nič objavili.
Prve so objavile Slovenske novice. Ne vem samo kje so dva policista našli.
Odgovori
(11-07-2023, 15:44)thunder Napisal: Sem občasno delal skupaj s policisti, ob državni meji.....iskanje migrantov pa to. Dumb 

Njihov položaj ni rožnat. Avtoriteta do policista je šla s pravno državo že zdavnaj v maloro. Imajo ogromno odgovornosti, šefe nad glavo, ljudi, ki jih tožijo in vlačijo po sodiščih zaradi po njihovem mnenju krivičnih postopkov, skratka beda. Pri tem pa delajo 12 urne izmene, dnevne nočne, večina se jih vozi na delovno mesto čez pol države.....že nekaj let nosijo pod srajco neprebojno srajčko 12 ur na dan, vsak dan. Za pasom oprema, v avtu postaja brni skor ves čas, na sedežu zadaj še en neprebojni jopič, čelada, nočnogled, palica, v prtljažniku puška.

Povprečen policist se v celi karieri ne sreča s podobno situacijo, ki je sedaj stvar debate. Nekateri razmišljajo o tem, kako bi moral imeti vse pri roki za takojšnje delovanje. Dumb Ne se hecat. Naj se športni strelec za eno noč vsede v avto samo s kpl pasom in pištolo in naj jo ima 12 ur v avtu za pasom pa bo povedal izkušnjo.......če bi mu bilo udobno to početi 35let. Pa celo poletje neprebojno srajčko pod majico.

Poleg vsega pa sem večinoma delal z mladimi policisti. Kako se naj 24 letnik, ki je končal neko srednjo ekonomsko šolo in nato tečaj v Tacnu, prelevi v učinkovitega izvajalca zakona, ko pride do takšne situacije? Če ima uniformo, še ne pomeni, da pod njo ni le rosno mlad fant, ki želi zaslužiti svoj kruh in predvsem preživeti.

In še to:
Nekateri so zgoraj pisali o tem, kako sta policista kar pustila osebo, ki je streljal, pobegniti. Osnova v vsaki situaciji je reševanje življenj.......njegova partnerka sicer ni bila očitno življenjsko ogrožena, pa kljub vsemu je ni mogel kar pustiti tam in se pognati za storilcem. Ali pa jo naložiti v avto in z njo loviti storilca. Je ja logično, da sta šla najprej iskat zdravniško pomoč.

Bil sem lovec, ustrelil preko 100 kosov velike divjadi, pa mi je še vedno včasih adrenalin preprečil, da bi lahko v tistem pravem trenutku oddal lovsko pravičen strel........čeprav sem bil na papirno tarčo zelo suveren. In, ko pomislim, da se je najbrž vse skupaj odvilo zelo na hitro, v strelih, paniki, adrenalinu, zavedanju, da lahko kdo umre.........samo specialec, ki se uri v stresnem okolju ure in ure, bi lahko primerno reagiral. In to naši policisti niso. To so mladi fantje v modrih uniformah, lahko bi bili otroci od marsikaterega izmed nas. Bi od svojega sina, ki se je pravkar odločil za takšno življenjsko pot, pričakoval boljšo reakcijo, kot sta to storila policista v članku?

Reakcija čist ok...važno je poklicat okrepitve da jih pol deset + kleči po osebi in za to ne rabijo ne jopiča ne pištole sam mal zdrave kmečke pameti. Pray
Odgovori
Rws.
Prosim ne mi o šefih govoriti. Tvoje življenje je samo tvoje in njegov lastnik ni šef ampak TI!
Kar se pa tiče opravljanja poklica, je pa najbolje,da ga zamenja in to čim prej.HIšnik na kakšni osnovni šoli,proizvodni delavec,mesar,...
Za policijo moraš biti usposobljen do te mere,da znaš poskrbeti za sebe,sodelavce ter predvsem nas državljane Republike Slovenije!
Odgovori
Avtoriteto in spoštovanje si človk zasluži s svojim ravnanjem...
Odgovori
(11-07-2023, 18:50)stafordcic Napisal: Rws.
Prosim ne mi o šefih govoriti. Tvoje življenje je samo tvoje in njegov lastnik ni šef ampak TI!
Kar se pa tiče opravljanja poklica, je pa najbolje,da ga zamenja in to čim prej.HIšnik na kakšni osnovni šoli,proizvodni delavec,mesar,...
Za policijo moraš biti usposobljen do te mere,da znaš poskrbeti za sebe,sodelavce ter predvsem nas državljane Republike Slovenije!

Čimprej preidi iz imaginarnega življenja v realnega... In povej, kje v policiji policisti komandirajo šefe in kje šefi vedno stojijo in postavijo svoje ime in besedo za policiste v delikatnih zadevah.
Braveheart so že zdavnaj posneli, lahko poskusiš posneti drugi del.

Kar se pa tiče ravnanja - že denimo pri zdravnikih lahko v vrsto postavimo 10 vrhunskih zdravnikov urgentne medicine. Ko bomo teh 10 peljali z lučkami in sireno 5 minut jih nekaj od njih ne bo sposobna nastaviti niti kanala. Primerljiv odstotek lahko v primerljive situacije preslikaš v vse intervencijske službe...
Odgovori
Kolega strelec napiši mi kaj si pa ti povem kdo si.
 Če nosijo pokalice brez nabojnikov v njih ker se bojijo,da se ne bi ponovila tragedija izpred parih mesecov je to njihov problem. Meni ko je šef rekel pri varovanju objekta mednarodnega značaja saj ne rabiš pištole saj smo vsi domači sem se samo nasmejal opasal opasač vtaknil nabojnik v 92 etko rezervnega na opasač ter mu kulturno odgovoril. 
Red mora biti pa čeprav slab. 
Posqmeznik je odgovoren za avoja dejanja. Če pa ga sistem ne ščiti je pa toliko bolj zabit ali pa posran,kot se je izkazalo v tem primeru.
Policija izpred leri in sedaj... NEBO I ZEMLJA!
Odgovori
(11-07-2023, 15:44)thunder Napisal: Sem občasno delal skupaj s policisti, ob državni meji.....iskanje migrantov pa to. Dumb 

In še to:

Kaj skos nosijo neprebojca pod majico?  Kakšne plate pa imajo v jopiču?
Odgovori
Pravi neprebojni jopič s platami imajo za izredne situacije na zadnjem sedežu.......te neprebojne srajčke, kot jim sami pravijo, pa nosijo že nekaj let ves čas službe, pozimi pod srajco, poleti pod majico s kratkimi rokavi. Sem jo potipal, v bistvu tanek kevlar, ki je dokaj obtesnjen po telesu in testno zadrži pištolske naboje.
Odgovori
..."večina se jih vozi na delovno mesto čez pol države "...

Ko sem pred leti sosedu policistu, ki se je vozil na delo 218 km daleč, omenil ali kaj razmišlja o selitvi, me je začudeno pogledal in izjavil "saj nisem nor, dokler dobivam take potne stroške, je to najmanj ena plača zraven". Sicer se je kasneje res preselil in razdaljo do službe povečal še za kakih 70km.
Lahko, da je danes drugače.
Odgovori
Kdor je sleparil s potniki pa so ga odpustili in kasneje ponovno zaposlili in plačali odškodnino ali ponudili boljše delovno mesto. 
Ker jih niso oppzorili na kršitve pred odpovedjo delovnega ramerja iz krivdnih razlogov in kazenske ovadbe zaradi … kaj je že … oškodovanja javnih sredstev al nek drug člen.
Če bi folk vedel kakšna delovna mesta so dobili na enih ministrstvih na tak način… ufff
Odgovori
Tudi v SV se sodelavci vozijo počez po Sloveniji......s prekmurja na Vrhniko, s koroške v Ljubljano. Večina jih piše prošnje za premestitev bliže domu, brez uspeha. Policist, s katerim sem delal na meji, se je vsak dan pripeljal v Koper iz Bleda, nato je službeno v izmeni naredil povprečno 150km, pa nazaj domov.......pisal prošnje, prav tako neuspešno.

Mogoče mlademu človeku ustreza takšen način nekaj časa, ker vidi plus v velikih potnih stroških. Ko pa imaš enkrat družino in si vsak dan od doma 12 ur službe in 4 ure vožnje, si želiš le premestitve in gole plače. Vendar ti dve instituciji nimata posluha za želje uslužbencev. Tudi zato se pri obeh spopadajo s pomanjkanjem kadra. To, kar počne ta policist iz Kopra, zame ni nobeno življenje.
Odgovori
Ze pohvaljena da sta pobegnila... https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...1689150899
Odgovori
(12-07-2023, 12:00)dani_79 Napisal: Ze pohvaljena da sta pobegnila... https://www.24ur.com/novice/crna-kronika...1689150899

priznanja/medalje za požrtovalnost/hrabrost, ki jih vsako leto podelujejo, ne uidejo Dumb
☩ Luke 11:21 ☩
Odgovori
hja - no meni je ta ista oseba zagotovila, da se bo vzdignil velik halo in verjetno štrajk, če kdo samo pomisli na premestitev zaposlenih, da bi ti delali čim bližje domu.
Kao da so potni stroški protiutež prenizkim plačam.
Odgovori
https://dolenjskilist.svet24.si/2023/07/...em_stanju/
Odgovori
Jedatana. Jaz bi kar ukinil našo policijo. Pa tele forumske “Chuck Norrise” dal za “lokal krajnerske šerife”.

Takoj bi bil mir in spokojnost na zemljici slovenski. Ker takih mišic (mentalnih in fizikalnih) pa res ne najdeš na vsakem vogalu.  Dumb
Odgovori
Iz novice...'' Gre pa za avtomatsko puško ruški špagin, zelo močno vojaško orožje''. Ok, manjši lapsus, je pa takerga in podobnega orožja po slovenskih hišah gotovo še kar nekaj.
Odgovori
0k smo imeli VINJENEGA Janeza, ki je streljal na policijo. Pa ce recimo, da je v teoriji eden, dva .... teroristicno NEVINJENI nastrojeni osebki. Pravilni postopek policije je, da se varno odpelje, neobrozene drzavljane pa pusti do prihoda xy enote??? In za to si prisluzijo pohvalo?
Odgovori
Bellerophon ljudje ki zivijo okoli naselij posvecenih ti lahko potrdijo, da razlike ni.
Odgovori

Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)