28-07-2023, 13:19
Kotne minute v Bifeju
|
ja, ampak to je v ameriki. in za američane vemo kako so butasti in da mi znamo vse bolje; mi smo totalno superiorni njim.
slovenski lovec strelja 0,5 MOA 'all day long': https://www.strelec.si/forum/thread-3157...#pid206409 tudi iz bokarce če je nuja...
28-07-2023, 17:51
Meni je samo fascinantno, da so vsi prešaltali na Mil/Mil in potem morijo še naprej z MOA velikostjo tarč xD
Jst ne znam z bipoda in vreče dovolj dobro streljat, da bi lahko trdil kolko “moa” je puška. Pri MKju je to jasno razvidno, ker ko vse štima razen streljanja, konča metek točno tam kjer konča križ po recoilu na tarči. Tako da vidm kvečjemu “potencial” in lahko vsaj pri MKju dostikrat ločim med mojo napako in municijo. Pri VK pač probam ustrelit tako da recoil ne zmakne križa levo ali desno in da je vertikalnega zamika čim manj, to je pa tudi vse. Puščanje prostora puški brez trdne opore in močnega pritiska z ličnico se mi še ni obrestovalo na tarči, posledično rahlo drugačna pozicija že vpliva na POI shift. Glede na neki malga izkušenj bi rekel da večina še slabše strelja in še težje oceni. V večini poceni restov za nastreljevanje pa puška prosto skače in je tudi vprašljiv rezultat. Verjetno pomagajo visoke hitrosti in kratke cevi, da se minimizira čas v katerem recoil vpliva na zadetek na tarči. Morda je včasih rezultat vseh napak teh 3-5 strelnih grup celo boljša grupa kot bi bila sicer v dobrem restu ob free recoilu. |
|
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)