Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bedding
Zdravo.

Se priporočam za priporočila, s čim naresti bedding na puški? Zaenkrat (glede na nekaj let stara priporočila s tega foruma) gledam Kemiskit Fe21…

https://kemisplus.si/kemiskit-tekoce-kovine/

V Sloveniji prodaja kdo pillarje al’ mi ne gine naročilo iz Brownells? Oz. če se komu še kak kos valja, se priporočam…

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori
LOCTITE EA 3475
(07-08-2023, 08:23)milanjungic Napisal: Zdravo.
Se priporočam za priporočila, s čim naresti bedding na puški? Zaenkrat (glede na nekaj let stara priporočila s tega foruma) gledam Kemiskit Fe21…
https://kemisplus.si/kemiskit-tekoce-kovine/
V Sloveniji prodaja kdo pillarje al’ mi ne gine naročilo iz Brownells? Oz. če se komu še kak kos valja, se priporočam…

Najboljši je Loctite EA3475 a za večino projektov bo vsak kovinsko polnjen epoxy dobr ,predvsem je ta Kemis na voljo za dobr denar , Loctite te ponavadi košta 80-100Eur paket ki je sicer za ene 5+ beddingov a večina nas ne rabi tolk beddingov v kratkem času predno se v embalaži posuši ali strdi.

Pilarje najdi koga ki ti jih bo postružil ke rjih itak rabiš na mero , drugače pa čisto dobro služijo kupljene cevke ,karbonske ali steklene , naloga pillarja je da se ne stisne pod 4-6NM pritegnenega vijaka , in za to je kup cevk uporabnih samo ne aluminjastih ker so ponavadi iz zelo mehkega aluminija.
Odgovori
Hvala, super!

Kaj pa da bi pilar kar naredil skupaj z beddingom iz tekoče kovine? Prednost: 100% upasano z vijakom. Slabost: ali material orenese 4-6Nm sile?

Odgovori
(07-08-2023, 13:17)milanjungic Napisal: Hvala, super!

Kaj pa da bi pilar kar naredil skupaj z beddingom iz tekoče kovine? Prednost: 100% upasano z vijakom. Slabost: ali material orenese 4-6Nm sile?

Ne ker epoxy ne drži praktično nič kompresije se bo sesedu prvič ko ga boš pritegnil , je pa lahko če je les trd , tud brez pilarja.
Odgovori
Ful ti hvala za nasvete!

Odgovori
[Image: cilindricno-lepljenje-loctite-620-bo250m...499079.jpg]
Moons out, goons out!
Odgovori
Za en kos bo najbolj praktično kupit Bison Metal expoxy v injekciji

Deluje uredu , in se ne razlikuje dosti od profi robe.

[Image: epoxy-metal-2x24ml-bison.jpg]
Odgovori
Sem šel zadnjič po lezaje za kolo za fakin hrčka v Tinex in so imeli Fe21 na polici. Potem je bil pa en manj.

Hvala za nasvete.

Odgovori
Bedding narejen, hvala vsem za nasvete.[Image: 36e21fc903b18416d529d5699049aa50.jpg]
[Image: 2f93f366887989f63bf86eeefedb6e93.jpg]
[Image: 5fa50d14a92d33d929d859017d08ad91.jpg]

Uporabil sem Kemiskit Fe21. Za pillarje sem uporabil kar stainles steel cevke 10mm/6mm, ki sem jih odrezal na dolžino.

Lp

Odgovori

Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)