Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rosler Titan6
#1
                   
Kod zanimivost in opozorilo pri nakupu dolgocevnega orožja, firme Rosler- Austria  , model Titan 6.    Puška je bila kupljena lansko leto 2022 kod nova pri uradnem trgovcu v Sloveniji, z garancijo enega leta. Puška se je uporabljala za lov večinoma zalaz-pirš. Kod vsaka lovska puška po uporabi je bila zunanjost obrisana z suho krpo in preden je bila shranjena v sef še z naoljeno krpo vsa. Shranjena je bila v omari kjer je še vsaj 8. komadov dolgocevnega orožja , različne starosti tudi do 100 let. Znotraj se nahaja razvlažilec ki je redno menjan in sef je v suhem prostoru. Pred dvema mesecema se so začele pojavljati # rjave# pike. Kljub temu da je bila puška po uporabi brisana, se je to začelo vse bolj pojavljati po celi cevi. Zdaj je stanje tako, da če puško obrišeš na suho in z oljno krpico, ter shraniš v isti sef v istem prostoru , je čez dva do tri dni isto !! Kontaktiral sem  zastopnika za to firmo v Sloveniji, poslal fotografije in razložil problem. Uradni odgovor firme Rosler-Austria je bil da je puška narejena leta 2014? In da oni ne dajo garancijo na bronuro ( čeprav je problem v rjavenju!!??) in da je do tega prišlo , ker je bila puška malomarno vzdrževana!!?? čeprav je razloženo kako in kje je bila hranjena! Zgleda da po dvajsetih letih ne znam več vzdrževati puško, kljub temu da ostalih 8kom. v istem sefu nimajo tudi pikice rje na sebi! Zaključek tega je , da ko kupujete puške te firme , ne bodite prepričani da je to kvaliteta ki jo firma reklamira in njihov nekorekten odnos do kupca je njihov moto pri reklamaciji. V priponki so fotografije pa lahko tudi sami presodite kaj je  resnica, v malomarnosti ali v njihovem Pišmeuhovskem odnosu do kupca in slabi kvaliteti materijala za cevi?. Dober glas seže v deveto vas, slab devetkrat dalj !

 Lep pozdrav
Odgovori
#2
Ma puška je kriva... Dej, ne streljat takih. Imaš olja ki so korozivna, razvlažilci, sploh na tablete imajo soli noter... en kup dejavnikov. Vprašaj kakšnega lstnika Blaser pušk, če jim rjavijo kaj, pa je puška 3-4x dražja ;) sam povem. Ja imam Titana6 tudi sam in ja, se je pojavila rja po 3 letih, zato,ker nisem enkrat namazal ali očistil, in sem imel potne roke, ko sem jo shranjeval (sol). Sedaj je ok
Odgovori
#3
Se samo meni zdi, da je kopito v stiku s cevjo, al je samo tako slikano?
Odgovori
#4
Sem imel tudi sam Titan6, 243win. Tri leta, kolikor sem jo imel, nobenih težav z rjavenjem.

Razumem pa Ronzi83, ker je to njegova edina puška v omari mnogih, ki rjavi, ob istih pogojih, enaki uporabi in enakem čiščenju. Ne more biti drugega, kot problem v materialu, bronuri.
Ker se mi je podobno zgodilo z zračno puško Gamo.......po vsaki uporabi prebrisana in naoljena, kot ostale 4 lovske puške v omari. Glej ga zlomka, po 4mesecih se pojavi rja. Jo imam še vedno, pa po 10 letih vsakič, ko jo ponovno potegnem z oljno krpo, je na krpi rja. Edini kos orožja, ki mi je kdaj zarjavel.
Pa pištole napr nisem od zunaj naoljil že kako leto in je bronura od dryfira in uporabe na nekaterih mestih že precej načeta, s potnimi rokami prešlatana vsak teden parkrat.......nobene rje.

Zato bom težko verjel, da sem za rjo na zračni puški kriv sam in ni problem v materialu.
Odgovori
#5
Še enkrat bi rad poudaril. Vem kakšna so olja , sam jih imam tudi ker nekaj za različne potrebe. Ampak notri so puške v istem sefu ki se prav tako uporabljajo za lov, na Isti način in z istim načinom čiščenja po uporabi ! Zato me nikakor ne prepričuj v slabo čiščenje ! To pomeni kakor se dotakneš orožja takoj brisat v isti minuti? Ko puško uporabljaš med lovom tudi , da nebi zarjavela , ali lahko počakaš do prihoda domov ? Ne, kopito se ne dotika cevi. Kod je zadnji  # strelec # napisal , na žalost tudi materjali in zaščite danes  so globalizirani v negativnem smislu. Kupiš materjal-surovino kjer je ceneje, daš narediti podizvajalcu, pa je to kar je.
Odgovori
#6
Na konci pridemo vedno do dejstva, če bi puško rabu vsak danali teden in jo glancal, nebi bilo rje :D 
Bi pa me malo skrbelo, če je cev iz 2014 in "prodajalec" ti reče, je nova neki tu ne štima. Upam, da se motim za katero firmo gre v Sloveniji, vendar sem že slišal kar nekaj. Sam nebi tukaj na forumu o tem. Meni je tudi verjetno isti "prodajalec" prodal Titana za novega, ko sem pa zaklep pogledal pa cev z borecam, je bilo videt, da je dala vsaj 50 strelov čez. In CIP se ne dela 50 strelov ;)
Odgovori
#7
Najbolj cudno je res to da je nova, letnik 2014 kupljena 2020. Saj za naso drzavo se ne gre za cudit. Zakaj pa ‘branite’ take prodajalce pa meni osebni ni najbolj jasno.
Odgovori
#8
Uradna informacija. Firma Rosler-Austria, od lanskega leta za zaščito cevi ne uporablja več bronuro, ampak drugačno vrsto zaščite. Pozabil vprašat kaj je narobe z bronuro  in ali na novi način zaščite tudi ne dajo garancije ? Ampak še vedno čakam na odgovor kako pa potem vzdrževat to zaščito , da ne bo kupec malomaren ko ne briše vsakič puško?

lp
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)