30-07-2024, 12:09
Zanima,če ima kdo gradivo za izpit,glede varnega rokovanja z orožije.Rad bi si malo prebral preden bi se prijavil na predavanje.
Lp sandi
Lp sandi
Gradivo za izpit
|
30-07-2024, 12:09
Zanima,če ima kdo gradivo za izpit,glede varnega rokovanja z orožije.Rad bi si malo prebral preden bi se prijavil na predavanje.
Lp sandi
30-07-2024, 13:24
Morda se motim in je bilo to le pri JBI ampak pomoje dobiš popolnoma vse gradivo, obenem pa je predavanje dovolj kvalitetno, da če si delaš še zapiske se nimaš kaj bati. Srečno.
30-07-2024, 15:27
(30-07-2024, 12:09)Sandised Napisal: Zanima,če ima kdo gradivo za izpit,glede varnega rokovanja z orožije.Rad bi si malo prebral preden bi se prijavil na predavanje. Kar nekaj vsebin je kar na tem portalu: https://www.strelec.si/dokumenti/izpit-za-polnjenje/ ![]()
30-07-2024, 15:40
Nam so vso gradivo dali na tecaju (JBI), predavanja so se meni zdela zelo kakovstna. Na gradivu je z veliki crkami napisano da se ga ne sme kopirati in deliti. Itak ti brez tecaja nic ne pomaga.
Osebno bi rekel da nima smisla vnaprej studirati, med predavanji in izpitom je vec kot dovolj casa da vse pregledas, tudi ce is precej lene sorte. Ce si res zelis pred-priprav si lahko pogledas zakonodajo (ZORO, KZ, itd.), pa snov za prvo pomoc - ista snov kot vsaka druga prva pomoc (avto, itd.), edino strelne rane so bile zame novost. Vse kar ostane od gradiva je nekaj zgodovine o streljanju, pravila obnasanja na streliscu, 10 zapovedi za rokovanje z orozjem, vrste orozja, vrste streliva, pot krogle, itd. in pa shematski prikaz razstavljanja in sestavljanja kosa orozja ki smo ga kasneje imeli na izpitu. Vse, razen zadnje tocke najdes na internetu. Kateri kos orozje boste pa imeli za sestavljanje pa izves na tecaju (pri JBI je bila CZ M-70). Edino, kar se je meni od dodatnega gradiva zdelo uporabno (pa se to samo vmes med predavanji in izpitom), so primeri izpitnih vprasanj, ki jih najdes na googlu; npr. tole, ali pa tole (odgovore vzemi z nekaj soli, vmes se najdejo napake; odgovore raje sam poisci v literaturi ki jo dobis na tecaju). Na pisnem izpitu so vsa vprasanja izbirna (oznacis enega ali vec pravilnih odgovorov), jih pa formirajo na nacin da so vcasih dokaj... konfuzna. Natancno beri kaj je vprasanje. Na ustem je pa pri meni mozakar bil zelo prijazen, dal veliko usmeritev, in bil izjemno potrpezljiv. P.S.: Od vseh, ki smo v tistem terminu sli na tecaj in izpit, jih priblizno 1/4 ni naredila teorije, in to kljub temu da je Bosko sel tik pred izpitom cez najbolj pogosta vprasanja in zelo jasno povedal, kaj tecajniki najveckrat naredijo narobe; tako na uc bi rekel da je pokril ~75% vprasanj ki so na koncu bila na izpitu. Baje teorijo vecinoma padejo (bodoci) varnostniki, ki izpit opravljajo kot del sluzbe. Vecina ostalih (sportni, zbiratelji, dedovanja, itd.), ki si sami placajo tecaj in izpit, so praviloma naredili izpit v prvo.
30-07-2024, 19:42
(30-07-2024, 12:09)Sandised Napisal: Zanima,če ima kdo gradivo za izpit,glede varnega rokovanja z orožije.Rad bi si malo prebral preden bi se prijavil na predavanje. Preko koga oz kje bos pa sel na predavanja, ce ni skrivnost? Naceloma na predavanjih dobis vse potrebno in se vec. Pri nekaterih celo priprave za praktični del. Tudi na praktičnem delu ljudje padejo (varno rokovanje z orozjem in potem streljanje).
31-07-2024, 12:15
Jaz sem pred dvema letoma delal izpit na strelišču v Ljubljani. Vse gradivo dobiš pri njih, imajo odlične predavatelje.
Pred izpitom smo šli s predavateljem še enkrat čez vse pomembne točke, tudi za praktični del. V moji skupini nista naredila 2 slušatelja za katera je bilo jasno, da se v gradivo nista poglobila. Jaz ti predlagam, da si raje rezerviraš kakšno uro za študij več po predavanju in pred izpitom. |
|