Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CZ 858 Dodelava
#1
Malo sem šaril po svojem ćehu sedaj izgleda takole.
Strelja lepše kot original hitrost je padla na 2100 FT.
Faktor IPSC 250.Za primerjavo je zraven normalna puška.

Attached files [Image: 1794_22826bcc64169875f9d4565db0143a62.jpg] [Image: 1794_2d14f2a12a3c33760cdc822198bc5aeb.jpg] [Image: 1794_4782290a2244fb69d734e643453eb7e8.jpg] [Image: 1794_6855bb5c3c7a009505f4e865a5e5760e.jpg] [Image: 1794_6c6aaffc71b94362ca69a505d8089592.jpg] [Image: 1794_af68524c142f0b360195652614bd0fef.jpg] [Image: 1794_d309ba4af73878ff4911ede33ff8de13.jpg] [Image: 1794_dde51733baea8be4f062c4e8ffca0dfa.jpg]
Odgovori
#2
CZ 858 - MASTERPIECE ! Bravo Tine [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
Odgovori
#3
Nice!!
Odgovori
#4
Lepa stvarca Tine!!!!
Odgovori
#5
Odlično!
Odgovori
#6
Pohvalno .
Mimogrede , če ni skrivnost me zanima kje si kupil red dot in koliko je stal ?
Odgovori
#7
"Swan" Napisal:Pohvalno .
Mimogrede , če ni skrivnost me zanima kje si kupil red dot in koliko je stal ?
po internetu iz amerike prišel v 8 dneh cena kompletna 156e
Odgovori
#8
"jabolko" Napisal:
"Swan" Napisal:Pohvalno .
Mimogrede , če ni skrivnost me zanima kje si kupil red dot in koliko je stal ?
po internetu iz amerike prišel v 8 dneh cena kompletna 156e

Na katiri internetni starni ?
Odgovori
#9
"Swan" Napisal:
"jabolko" Napisal:
"Swan" Napisal:Pohvalno .
Mimogrede , če ni skrivnost me zanima kje si kupil red dot in koliko je stal ?
po internetu iz amerike prišel v 8 dneh cena kompletna 156e

Na katiri internetni starni ?
sori pojma nimam upraš klavdija
on zrihtal
Odgovori
#10
Sem lastnik CZ 858, pa razmišljam o zamenjavi originalnih bakelitnih delov puške. Dobi se marsikaj, glede na razmerje med ceno puške in opreme se ogrevam za naslednje kit komplete dodatne opreme proizvajalca FAB iz Izraela.

[url="http://www.zahal.org/products/vz-58-cz-858-conversion-and-accessory-kit-basic"]http://www.zahal.org/products/vz-58-cz- ... -kit-basic[/url]" onclick="window.open(this.href);return false;
[url="http://www.zahal.org/products/vz-58-cz-858-conversion-and-accessory-kit-basic-2"]http://www.zahal.org/products/vz-58-cz- ... it-basic-2[/url]" onclick="window.open(this.href);return false;
[url="http://www.zahal.org/products/tactical-vz-58-cz-858-conversion-accessory-kit-basic?path_parent=218961"]http://www.zahal.org/products/tactical- ... ent=218961[/url]" onclick="window.open(this.href);return false;

Odločam se predvsem glede kopit, prva dva linka imata teleskopsko (nastavljivo kopito po golobini) z absorberjem trzaja, drugi link ima dodatno nastavljivo kopito po višini, tretji link pa preklopno kopito v levo, z ličnico nastavljivo po višini.
Ima kdo izkušnje katero konfiguracijo je boljše izbrati, teleskopsko kopito po modelu M4 ali zložljivo kopito po modelu Galil2?

Zanima pa me tudi kakšen kompenzator za puško izbrati? Menda je dober kompenzator češkega puškarja Zendl-a.

Lep pozdrav.
Odgovori
#11
Da dopolnim moj prejšnji post, nekaj poceni namerilne opreme (red dot, laserji, daljnogledi) dobite na linku:

[url="http://www.dealextreme.com/products.dx/category.914"]http://www.dealextreme.com/products.dx/category.914[/url]
Odgovori
#12
Jaz sem sporva imel na svoji 1. opcijo . Nastavlivo kopito je super zadeva ker si ga lahko prilagodiš glede na svojo višino ali glede na to kako si oblečen . Je tudi priročno če eno puško uporablja več strelcev ,ker si jo lahko vsak v trenutku nastavi na zaželjeno dolžino . Uzmet za zmanševanje odsuna je tudi lušna stvar tako da lahko u kombinaciji z nastavlivim kopitom bres težav upurabljajo puško tudi ženske/otroci/ljudje šibke konstitucije . Edini problem ki sem ga imel je da je kopito nagnjeno navzdol zato da lahko uporabljaš mehanske mirke (zgol lepotna zadeva ) . Pištolski ročaj ti absolutno priporočam saj je par svetlobnih let udobnejši od seriskega ročajčka za pritlikavce . Sprednje obloge cevi sicer nisem imel vendar poznam dva zelo zadovolna uporabnika . Zadeva lepo izgleda je malenkost večja tako da bol zapolni roko in udrtine v njej dajejo bolši oprijem in izbolšajo hlajenje cevi . Zgornji reil za optiko je trden brez nobenega nezaželjenega premikanja poleg tega maš pa še spodni reil če bi želel imet še kake nogice ali sprednji ročaj , stranska reila pa lahko snameš z priloženim inbusom če ne misliš imet kakega laserja ali svetilke tam pritrjene .

Če misliš uporabljat odprte mirke ali nizek red dot pritrjen na prednjo oblogo cevi bi ti priporočal 1. ali 2. opcijo , če pa misliš se bol pomatrat in spravit gor na puško bočno montažo (podobn kot pri SVD , AK , SAIGA ) in kakšen višje ležeči dalnoglat ali kaj podobnega se ti mogoče bol splača 3, opcija .
Kot zanimivost kopito se da pri 1. in 2. opciji modificirat tako da ga naravnaš in tako zvišaš če imaš višjo optiko bo pa potem nemogoče uporapljat mehanske mirke razen če jih dvigneš na pozicijo za 500m .

Drugače pa bi ti priporočal da si pogledaš še te tri strani . Mogoče boš našel kaj zanimivega :
http://http://www.neitarms.c...f908ec43e0
http://http://www.sa58.cz/sa-58/
http://http://rauchtactical.com/products/vz-58/
Odgovori
#13
Hvala Swan za izčrpno informacijo. Verjetno se bom odločil za drugo možnost (Zahal Basic 2), se pravi da ohranim navzdol nagnjeno kopito za uporabo optičnih merkov ter dodatno ličnico za uporabo višje nameščenih optičnih in elektronskih namerilnih naprav.

Stran [url="http://www.sa58.cz/sa-58/"]http://www.sa58.cz/sa-58/[/url] pa poznam, omenil bi, da imajo na njej imajo zanimiv masiven aluminijast pokrov zaklepišča s picattiny vodilom za centralno namestitev optičnih namerilnih naprav (Češko: "Duralový kryt závěru Sa vz.58"), ki za namestitev ne potrebuje posega puškarja. Direktna povezava do pokrova zaklepišča je na [url="http://www.sa58.cz/products/duralovy-kryt-zaveru-sa-vz-58-dostupne-v-cervenci/"]http://www.sa58.cz/products/duralovy-kr ... -cervenci/[/url]. Cena masivnega pokrova zaklepišča s centralno montažo je 6.890 čeških kron ali približno 275 €.

Sam namreč ne prisegam na stransko montažo, prvič je potreben puškarski poseg na puški, s čimer se zakrijejo serijske številke orožja in tovarniški žig, stranska montaža je občutljivejša na morebitne padce orožja, optika in s tem namerilna linija je nameščena občutno višje nad samo osjo cevi, cena najcenejših stranskih montaž ni bistveno cenejša od masivnega pokrova zaklepišča, dodati je treba delo puškarja, pa tudi sam estetski videz puške z masivno montažo in centralno nameščeno optično namerilno napravo je vsaj za moj okus primernejši, saj originalen pločevinast pokrov zaklepišča pod namerilno optiko deluje precej ceneno.

Še vedno pa se priporočam za nasvet glede nakupa kompenzatorja. Dobijo se takšni in drugačni, celo v kompletu jih prodajajo.

Lep pozdrav
Odgovori
#14
Uroš sam sem nabavil 2 opcijo. Nastavljiva ličnica je povsem dovolj trdna za normalno uporabo. Pred nakupom pa računaj na carino in davek. Na to ceno na netu dodaj cca. 40 EUR in dobil boš dejansko ceno kompleta (cca. 200 EUR). Če boš kupoval Zendlov kompič bodi previden pri naročanju, ker obstajata dve verziji: leva in desna, odvisno ali si levičar ali desničar oz. ali daješ puško v levo ali desno ramo. Računaj tudi na to, da bo mogoče potrebna minimalna predelava na kompenzatorju. Lahko pa tudi kontaktiraš Tinčka in ti bo naredil in zmontiral isti kompenzator kot je Zendlov. Ali pa kakšnega drugega.

Ko sešteješ ceno kompleta in kompenzatorja te pride puška cca. 500 EUR z vsemi dodatki. Govorim o novih delih in novi puški seveda.
Odgovori
#15
Ta puska je "never ending" projekt ...
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#16
Ja res je. Dodatkov je malo morje. Je pa problem, da karkoli daš naknadno na to puško te to stane vsaj toliko ali več kot puška sama. [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img]
Odgovori
#17
Bobo, hvala, tudi sam sem računal na okoli 500 EUR za novo puško z novimi dodatki brez optike. Če upoštevamo razmerje USD : EUR, je potem spletna cena v ameriških dolarjih z dodano carino in davkom tudi končna cena v Evrih.
Primerjal sem pa cene namerilnih naprav Trijicon ACOG na spletni strani [url="http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32481"]http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32481[/url] (cene od 35 - 75 USD) s ponudbo Trijicon ACOG na spletni strani [url="http://www.opticsplanet.net/trijicon-rifle-scopes.html"]http://www.opticsplanet.net/trijicon-rifle-scopes.html[/url] (od 700 USD navzgor). Mislim da gre pri prvi ponudbi za realno vrednost, v drugi ponudbi pa plačaš davek na lastno neumnost.

Bobo, zanima pa me, zakaj so ti na carinski pošti obračunali carino, izdelki s poreklom iz Izraela so namreč po prostotrgovinskem sporazumu med EU in Izraelom posti carinskih dajatev, plača se le DDV. Če so ti izdelki narejeni prav v Izraelu, potem gre zagotovo za napako carine ali špediterja, z izjemo seveda, če gre za izdelke narejene v Izraelu brez preferencialnega porekla ali da so narejeni na Palestinskih avtonomnih območjih. Izraelska carina namreč opravlja carinske posla za palestinske oblasti. Še hraniš uvozno deklaracijo? Zanima me v katero tarifno številko so ti uvrstili kopito, pištolski ročaj in kopišček z zgornjo oblogo?
Odgovori
#18
Bobo, res je, cena puške je super ugodna, pa tudi strelivo je poceni. Četudi povsem preopremiš puško te končna cena puške pride pod 1000 EUR, res pa je da se lahko zadovoljiš z osnovnim modelom za 250 EUR. V ponudbi je tudi puška v NATO kalibru .223 Remington (5,56 x 45), a je puška precej dražja, pa tudi strelivo zanjo ni tako ugodno. Puška v NATO kalibru pa je že opremljena po okusu proizvajalca, tako da ni smiselno umetniško preoblikovanje puške. Menim da je osnovna puška CZ 858 odlična osnova za postopno preopremljanje glede na finančno zmožnost strelca. Puško imam že slab mesec, dokler se ne odločim za pravo izbiro dodatne opreme, sem originalne bakelitne dele zbrusil in prebarval črno s tesarol barvo. Sicer pa nihče nikogar v nič ne sili, lastnik lahko ima le osnovno puško, jo poljubno opremi ali pa kupi kakšno drugo polavtomatsko puško, SKS, M16, Steyr AUG, Beretto Cx4 Storm, Ruger Mini 14, itd. Omejitev je le finančna zmožnost kupca, če le izpolnjuje zakonske pogoje za nabavo orožja.
Odgovori
#19
Češke puške kalibra 5,56
[url="http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-e1/"]http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-e1/[/url] cena 1.560 EUR
[url="http://www.sa58.cz/sa-58-5-56x45/"]http://www.sa58.cz/sa-58-5-56x45/[/url] cena 775 EUR

"Naša" puška kalibra je na češkem po ceni 320 EUR
[url="http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-semiauto-zakladni-zbran-zatim-nedostupne-/"]http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-se ... dostupne-/[/url]
Tovarniško dodelana puška kalibra 7,62 je dosegljiva po ceni 770 EUR
[url="http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-e/"]http://www.sa58.cz/products/sa-vz-58-e/[/url]

Še vedno menim da je najboljša varianta nakup osnovne puške v Sloveniji po ceni 250 EUR, nato pa poljubno in postopno opremljanje po zmožnostih in željah lastnika.
Odgovori
#20
"Uroš Palhartinger" Napisal:Primerjal sem pa cene namerilnih naprav Trijicon ACOG na spletni strani [url="http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32481"]http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32481[/url] (cene od 35 - 75 USD) s ponudbo Trijicon ACOG na spletni strani [url="http://www.opticsplanet.net/trijicon-rifle-scopes.html"]http://www.opticsplanet.net/trijicon-rifle-scopes.html[/url] (od 700 USD navzgor). Mislim da gre pri prvi ponudbi za realno vrednost, v drugi ponudbi pa plačaš davek na lastno neumnost.

serbus uroš,
ne vem, če si še kdaj imel obe zadevi v roki (original made in USA (povečava 1,5- 6x) in FAKE made in čajna- brez povečave). jaz imam eno prav takšno fake zadevo doma in je še nisem uspel (upal) montirat na puško. glede ne to, da stane original 10x- 30x več nimam niti upanja, da bo zdržal pristrelitev. [img]{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif[/img]
če bo vse OK, ti lahko ju3 naredim slike originala, ki je montiran na H&K puški in one kao ACOG jajce, ki je še v škatli.
primerjave enega in drugega je kot da bi primerjal NOKIA in NOKLA telefon [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
lp
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)