Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CZ 858 Dodelava
Za taprave dece je tud kompenzator odveč.
Odgovori
Mislim da sem prebral vse na temo te puške in skoraj ga ni, ki bi se že v začetku privadil na odurno barvo. Seveda je pa res, da se s časom vsega navadiš, še najlažje da puška samo stoji v omari. Mislim nekam namontirati rdečo piko in zato se mi zdi primeren dodatek,

http://www.orozje.com/sl/spletna-trgovin...6881713519

ker je original pokrov plinskega bata preveč majav. Bi me vseselilo če bi kdo povedal, kakšna je stabilnost te plastike po hitrem streljanju kjer se zadeva verjetno precej segreje. Predvsem pa Uroš, ali si zmetal vse dodatke dol, ker kazijo originalni izgled puške, ali zato ker ne prinesejo nobene izboljšave razen višje teže?
Odgovori
> jam13 said:
> Za taprave dece je tud kompenzator odveč.

Ne bo držalo, puška brez kompiča je uporabna samo za plinkanje, kakor hitro se lotiš resnega streljanja brez njega ne boš naredu dosti...dokazano tisočkrat, zato ne piši neumnosti...
Odgovori
Taprav desc ne rabi strelnega orožja, ker lahko vse s kamnom zadene :-D

Sicer pa Jabolko, imate kakšen kompenzator na zalogi?
Odgovori
S kamnom... ma ne zadeva mora bit v stilu, sem pred leti za te namene imel norinkota...kompič se pa dobi pri meni al pa kjer koli, ponudbe maš dosti povsod...ajd.
Odgovori
Oj Desc... Glede majanja pokrova plinskega bata... Vse je odvisno od puške do puške. Na moji puški stoji plinski bat trdno na mestu, sem pa videl puške na katerih je bil pokrov preveč majav za namestitev kakršne koli namerilne naprave...

Ja, sem pa dol zmetal vse neoriginalno, in nadomestil z originalnimi lesenimi deli. Kasneje pa sem za simboličen denar dokupil še originalne bakelitne dele...
Puško je smiselno dodelovati le v primeru, če nimaš interesa kupovat druge puške, na raile katere bi lahko obešal lučke, ročaje, laserje, odpirače pivskih steklenic. Problem pa je tudi, ker so kopiščki na CZ858 zelo kratki in zato niso primerni za nameščanje čisto vse razpoložljive (drage) opreme...

Stvar je v tem, da ko enkrat namestiš kopiščke z raili, potem je golo puško neudobno držati v rokah, zato nujno rabiš še sprednji ročaj. Kupil sem ankle ročaj http://www.zahal.org/products/quick-rele...ent=218295 vendar nastane problem, ker je zaradi nazaj obrnjenega kota ročaja nemogoče odstraniti nabojnik (ki se zasuče naprej) in zadane ob ročaj - rešitev je da ročaj gleda spredaj za dva zoba preko picatinny raila kopiščka...
S pointing gripom http://www.zahal.org/products/ergonomic-...ent=218295 sicer ni težav z vstavljanjem in odstranjevanjem nabojnika, vendar je (za moje pojme) kopišček na puški CZ858 prekratek, saj mora biti za pointig grip (podporna??) roka skoraj iztegnjena.
Zatem sem v airsoft trgovini kupil grip z nožicami, kopijo FAB-ovega ročaja: http://www.zahal.org/products/tactical-b...ent=218295, vendar se na IASC tekmi ni najbolje obnesla, ker je treba zaradi integriranega bipoda ročaj prijeti par centimetrov nižje, kot bi ga prijel sicer...

Kritiziram lahko tudi FAB-ov pištolski ročaj, na spodnjem delu je sicer primerno oblikovan, zgornji del vratu ročaja (tik pod puško) pa je neudobno zoožen celo zame, ki imam precej majhno dlan. Če se že pimpa (katerokoli) puško predlagam CAA-jev grip, ki ima tri menjalne ploščice spredaj, in tri zadaj. Tako ima CAA-jev grip kar šest različnih kombinacij. http://www.caa-il.com/SearchProducts.asp?mID=30&catID=5

A iz svojih izkušenj pa lahko le ponovim to, da se v to puško ne splača vlagat ničesar drugega kot v strelivo, kompenzator in mogoče v dodatne nabojnike (so na Češkem po 5,5 € za komad) http://www.sa58.cz/zasobniky/

Računica je preprosta, za CZ858 so originalni nadomestni deli poceni, aftermarket deli pa dražji... Če kdo kupi puško CZ858 in jo dodela z osnovno FAB-ovo plastiko, se že približa ceni Norincove CQ-a (AR15)...
Odgovori
Živjo,

Bom še sam pokazal upgrade svoje 858. Pri Čehih sem stopil v kontakt z www.zbraneliberec.cz tam sem kupil komplet novo oleseje ter pokrov zaklepišča z weaver šino.

cene so sledeče:

olesje s toplotnim ščitom: 34,44 €
pokorov zaklepišča ( kinggun): 138,89 €
stripper clip 2x: 0,74 €
poštnina: 19,63€

Prvotno je bil namen ,da nabavim ali samo pokrov zaklepišča z integrirano šino oz. nekakšen nosilec optike. Nsem fan vrtanja v blok zaklepišča zato mi je bila to edina sprejemljiva rešitev.
Potem pa mi je fotko začel najedat da ta bakelitni kopit in prednji pokrov z ročajem izgleda kot pocenska igrača, ter da ima moj sin igrače,ki so bolj orožju podobne kot je ta čehinja.
Da sem se izognil najedanju sem reskiral še denar za les.

Sedaj moram nabavit samo še budget red dot. Tako ,da če ga kdo prodaja ali ve za kako dobro stran mi naj prosim to pove.

Po dodelavi sedaj čehinja izgleda takole:









Attached files [Image: 43c07a58e84249c1441dfd17f64ad4.jpg] [Image: 05d3596bc0b9acc1e3b628453fb59c.jpg] [Image: e75c20a9eb66187545a00a2fd1ecf6.jpg] [Image: e645bffe39d04918d04bf7d038e6c1.jpg]
Odgovori
Identična je moji "lesenjači", le da meni zadostuje običajen pločevinast pokrov...

Hvala pa za nov link do "češke" robe ... :D
Odgovori
Uf že dolgo ni bilo napisanega kaj v tej temi!!! Kakšna optika bi bila primerna za obseit če ostanemo v duhu poceni puške? 
Odgovori
če iščeš red dot zadevo, je najbolj žepu prijazna in za ceno relativno kvalitetna zadeva Bushnell TRS25 ali pa kakšen izdelek od Primary Arms (delajo predvsem klone Aimpoint M2).

lp 
Odgovori
še moja malenkost:
- zahal rail
- buttstock shock absorber tube
- butt stock (čakam novega z cheek restom)
- pistol grip
- foregrip light+stroboscope
- reflex
- laser
- čakam muzzle in sling swivel namest default ropotajoče sprednje rinke
- magpul 2point sling je v torbi :)

mogoče v prihodnosti rail za scope in acog

[Image: 122354131020803909443974.jpg]

[Image: 122357761020803909411973.jpg]

Odgovori
Pozdravljeni

Tudi sam si lastim čehinjo, ki je trenutno nekje na sredi dodelave. Želje so še montaža ter red dot oziroma refleksni merek.
Sam se bolj nagibam k montaži na zaklep, ali pa mogoče stranski montaži, ki edina ohrani možnost istočasnega streljanja z puškinimi merki ali pa s piko. Tako montažo sem že imel na Tigru, pa se je dobro obnesla.
Kaj menite o tej montaži; www.rrarms.cz/index_en.htm 
Med podobnimi je najcenejša.


Priponke Male slike
       
Odgovori
Je mogoče kdo naročil kovinski buffer tube iz www.vz58rifle.com?
Tole oziroma v kompletu?

Sam sem ga in je luknja v zadnjem delu puške malenkost večja od "izbokline" v tubi, zaradi česar kopito ni najbolj fiksno in rahlo pleše.
Pozna kdo kakšno elegantno rešitev za ta problem?

Še slika moje:


Priponke Male slike
   
Odgovori
Photo 
Obujam temo. Na ČZ 858 je trenutno FAB polymer handguard, katerega bi rad zamenjal za alumijastega, prav tako pa bi rad imel picatinny tudi na dust coverju. Menjal bom tudi preklopno kopito za takega z buffer tubo. Na koncu bi imel rad še ambidex mag release.

Po pregledovanju spleta in tega foruma, me zanima, če je to že kdo preizkusil oz. ima s tem že izkušnje:
https://www.gundocthor.cz/vz58/cnc-celokryt-pro-vz58

Druga opcija, ki je verjetno bolj realna pa je ta. Cena je zelo ugodna, ampak ne vem koliko bi me to na koncu prišlo s poštnino (in carino verjetno?):
https://www.vz58usa.com/product/vz58-tac...nny-rails/
https://www.vz58usa.com/product/vz58-tac...nny-rails/

Ciljam na tak končni izgled:
[Image: 06-vz-58-tactical-dust-cover-with-picatinny-rails.jpg]


Se da kje v EU dobiti te kose razmeroma ugodno?

Hvala vsem za odgovore.
Odgovori
(27-11-2019, 21:06)kn3z007 Napisal: Obujam temo. Na ČZ 858 je trenutno FAB polymer handguard, katerega bi rad zamenjal za alumijastega, prav tako pa bi rad imel picatinny tudi na dust coverju. Menjal bom tudi preklopno kopito za takega z buffer tubo. Na koncu bi imel rad še ambidex mag release.

Po pregledovanju spleta in tega foruma, me zanima, če je to že kdo preizkusil oz. ima s tem že izkušnje:
https://www.gundocthor.cz/vz58/cnc-celokryt-pro-vz58

Druga opcija, ki je verjetno bolj realna pa je ta. Cena je zelo ugodna, ampak ne vem koliko bi me to na koncu prišlo s poštnino (in carino verjetno?):
https://www.vz58usa.com/product/vz58-tac...nny-rails/
https://www.vz58usa.com/product/vz58-tac...nny-rails/

Ciljam na tak končni izgled:
[Image: 06-vz-58-tactical-dust-cover-with-picatinny-rails.jpg]


Se da kje v EU dobiti te kose razmeroma ugodno?

Hvala vsem za odgovore.
Prebrskaj malo tukaj: http://www.sa58.cz/pazby/
Odgovori
https://www.zbraneliberec.cz/
Odgovori
Tukaj je že kdo naročal?
https://www.gundocthor.cz/vz58

Vidim, da imajo keymod raile, kar mi je še bolj všeč kot klasičen picatinny, ne bi pa se rad opekel ali s slabo kvaliteto ali nepošiljanjem v Slovenijo.
Odgovori
P.S.: Nekaj sem gledal tudi na Zahal, kjer imajo 20% popusta za naročila danes. Če naročim tam, lahko pričakujem še kaj carine?
Odgovori
(29-11-2019, 14:50)kn3z007 Napisal: P.S.: Nekaj sem gledal tudi na Zahal, kjer imajo 20% popusta za naročila danes. Če naročim tam, lahko pričakujem še kaj carine?
Ja plačal boš carino+ddv  (cca 30% prištej ceni blaga s poštnino vred) in s carine te bodo poklicali kaj je v paketu, da ni slučajno del orožja ki potrebuje nabavno dovoljenje...
Tako izkušnjo imam jaz, ko sem naročal polnilec nabojnikov za uzi.  Je bil zelo radoveden carinik in sem mu raztolmačil da s polnilcem pač ne morem nobenga ustrelt :)
Odgovori
(29-11-2019, 17:57)Ivan 22Lr Napisal: Ja plačal boš carino+ddv  (cca 30% prištej ceni blaga s poštnino vred) in s carine te bodo poklicali kaj je v paketu, da ni slučajno del orožja ki potrebuje nabavno dovoljenje...
Tako izkušnjo imam jaz, ko sem naročal polnilec nabojnikov za uzi.  Je bil zelo radoveden carinik in sem mu raztolmačil da s polnilcem pač ne morem nobenga ustrelt :)

Drugič pa ne naročaj delov orožja ampak naroči del za igračo pa boš imel mir. :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)