Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
23.10.2010 Pokal ob obletnici izgona zadnjega vojaka JLA
#1
Objavljam vabilo za "Strelsko tekmovanje za pokal ob obletnici izgona zadnjega vojaka JLA". [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/2_1b...37468e.pdf (119.8 KB)Â
administrator / Strelec.si
Odgovori
#2
Nekaj mi ni povsem jasno. morda sem zamešal tudi kaj sam, zato prosim za naslednje pojasnilo. Ali kdo ve, katere so te mednarodno priznane veteranske organizacije ? Sam sem pred kratkim zasledil tekmovanje , ki naj bi imelo podoben ali morda celo enak namen, organizator pa ni isti . Zato prosim kogarkoli, da mi zadeve osvetli iz več zornih kotov. Morda mi bo slika jasnejša.
Odgovori
#3
Ha, verjetno vem, koga si imel v mislih [img]{SMILIES_PATH}/eusa_think.gif[/img] ? Pred časom so imeli bivši policisti otvoritev strelišča ali nekaj podobnega, ki so ga proslavili z tekmo veteranov, tudi iz drugih držav [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img] . Tu so pomešali, pa ne krompir in zelje, ki gresta skupaj, pač pa sladoled in zelja! Policisti, pa naj bodo katerikoli, ne morejo biti veterani [img]{SMILIES_PATH}/eusa_liar.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] !!! Veterani so lahko samo in izključno vojaki. V nobeni vojni ni dovoljeno vojaško sodelovanje polkicistom, če niso vojaški policisti, torej vojaki [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] . Res pa je, da se naši policisti, upokojeni namreč, ki so se umikali iz mejnih prehodov med osamosvojitveno vojno, štejejo za veterane, kar je skregano z medenarodnim pravom [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img] . Pa prav oni, ko so bili še v službi, naj bi skrbeli za izvajanje prava oz. zakona [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img]. Morda so sedaj bolj jasni pojmi, če se p a motim, naj me nekdo popravi.
Odgovori
#4
Mednarodna zveza veteranskih organizacij, seznam članic:
http://http://www.wvf-fmac.org/members.html#0.1_alphas

SLOVENIA

1. Name: Association of Veterans of the War for Slovenia
Address:Rojceva 16 PO Box 2780 1110 Ljubljana SLOVENIA
Tel.: (+386) 1 524 1784
Fax: (+386) 1 524 2688
E-mail: [url="http://www.zvvs.si"]http://www.zvvs.si[/url]


2. Name: Federation of Disabled War Veterans Associations of Slovenia (ZDVIS)
Address:Hacquetova 4 1000 Ljubljana SLOVENIA
Tel.: (+386) 1.300.69.60
Fax: (+386) 1.300.69.61
E-mail: [url="http://www.zzb-nob.si"]http://www.zzb-nob.si[/url]


4. Name: Sever Association of Police Veterans Societies
Address:Stefanova 2, SI-1000 Ljubljana SLOVENIA
Tel.: (+386) 41.725.397
E-mail: [url="http://www.zdruzenje-sever.si"]http://www.zdruzenje-sever.si[/url]
Odgovori
#5
Torej še vedno mi ni popolnoma jasno. Prevod besede veteran (lat.) pomeni DOSLUŽEN VOJAK in le v prenesenem pomenu "zaslužen starejši delavec" ali "starosta". No, morda se pa bivši policisti imajo za zaslužne starejše delavce ali staroste vojne za Slovenijo in so se kot taki učlanili v veteranske zveze.
Tudi prav.
Odgovori
#6
Vse je podobno , le da eni so se pogajali in skrivali ter predajali vsi ostali pa so naše sovrage preganjali in streljali .
Prvi razumejo da se je sovrag prostovolno umaknil iz naše države,ostala država pa razume da se je sovraga izgnalo - pregnalo.
To smo si lahko vsi ogledali v odaji na naši nacionalki cca. pred mesecem.
Upam da bo v bodoče organizirana tudi kakšna prireditev ali otvoritev kakšnega spomenika glede predaje prvih v Vojašnici Kolomban ,ter predaje ali umika iz vojaškega objekta na Debelem Rtiču.(čeprav je šlo za merjenje moči samo slovenskih različno oblečenih oboroženih formacij)
Odgovori
#7
Spisek članov sem PONOVNO podrobno pregledal; V članstvu te mednarodne organizacije je slovensko veteransko združenje Sever unicum. To pa zato, ker je edino policijsko veteransko združenje, vsa ostala združenja so vojaškega porekla; ali bivših pripadnikov raznih vojaških enot ali žrtev različnih vojn in odporniških gibanj, kiso imele status vojaških enot. Ali se motim ?
Odgovori
#8
Ojla!

Tole z veterani - kdo je in kdo ni, pa kdo je več "dal" pri osamosvojitvi je iskanje dlake v jajcu in pogrevanje spominov vseh udeleženih. Brez enih in drugih bi se tale naša osamosvojitev končala precej kasneje in bolj krvavo. Kar se pa tiče podobnosti v imenu tele tekme "Pokal ob obletnici izgona zadnjega vojaka JLA", ki bo 23.10.2010, s tekmo, ki se je na Črnem kalu "zgodila" 9.10. letos in se je "imenovala" (če se ne motim) "Pokal ob odhodu zadnjega vojaka JA iz Slovenije" je pa menda vsem jasno čemu. BMK zakaj je tako, ampak vsi vpleteni se obnašajo/te, kot eni majhni mulčki, katerim so vzeli liziko [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] . Al se zmenite med sabo, al pa se še naprej grdo glejte, sam ne se čudit, če vam bom občasno povedal, da ste smešni, da ste navadne jokice in da dajte odrast. Na vsako tekmo lahko pride vsak. Plača štartnino in poka. 9.10. je bilo na Črnem kalu strelcev polno in strelišče je videti res super. Če bi prišli, bi videli. To, da BOJDA obalni klubi niso bili posebej povabljeni oziroma jim je bila udeležba na tekmi in/ali otvoritvi celo prepovedana, pa so po mojem mnenju navadne buče. Mene tudi nobeden (no, ene dva že [img]{SMILIES_PATH}/eusa_whistle.gif[/img] ) posebej ne vabi na IPSC tekme, pa to še ne pomeni, da so IPSC klubi krivi za to, če jaz ne pridem. Ko bo želja zadosti velika, bom prišel. Je pa res, da ene dva strelca iz IPSC ne maram, ker sta čudna (en se norčuje iz moje kilaže, ta drugi pa pravi, da sem tako gost, da če me ne bi zjebala gravitacija, bi bil velik in močan dedec [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ).

Malo šale, malo pa resnice. Ker nisem obremenjen z zgodovino IDPA-ja v Sloveniji in kalvarijo obalnega strelstva, lahko pridem (no, upam vsaj [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] ) na katerokoli tekmo enih in drugih, dokler plačam štartnino in se obnašam primerno. Gobca pa ponavadi tudi ne vrtim v prazno [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] . Upam, res upam, da se bodo strasti pomirile, ker si res želim več konkurence v dinamičnem/obrambnem streljanju na ENI tekmi v ENEM vikendu, ne da se udeležim zgolj ene tekme od dveh "istovrstnih" v vikendu in sem s tem primoran pokazat pripadnost IDPA, IASC ali EDPA, čeprav, kot sem rekel, s temi biznisi nimam nič in je "zvrst" katero streljam zgolj ta, v kateri sem se udeležil moje prve tekme v dinamičnem/obrambnem streljanju. "Tam" mi je bilo všeč, zato sem tam tudi ostal, bi pa poleg te probal še kaj drugega.

Mejmo/mejte se radi (je rekel strelec strelcu [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] - ene sorte oksimoron).Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#9
bobi, res da nisem kdo ve kaj bister, vendar mislim , da si marsikaj pomešal. Nihče te ni vprašal o IPSC, IDPA, IASC. Trdim, da ne samo, da novo otvoritev v kamnolomu Črnotiči niso bili vabljeni športni strelci, pač pa tam niso bili zaželjeni. Tekmovati pa tudi , če niso člani veteranskih organizacij, tudi Severja, ki se tako poimenuje, niso mogli, saj je bilo tekmovanje izključno za njih . Tu na vidim nobene užaljenosti, vidim pa, tako kot vsak normalen športni strelec (ki ni član vet. org.) omejevanje športne dejavnosti v kamnolomu. Prejšnja leta le bilo v kamnolomu tudi 15 - dvajset tekem vseh zvez na leto, pričakujem, da boš zagovarjal vseh tistih MANJ, ki bodo v naslednjem letu. Govoriš o užaljenosti in otročjih igricah, kdo se pa gre igrice, povprašaj tistega, ki je poskusil na vsak način preprečiti tekmo športnih strelcev na isti datum. Seveda je toliko za luno, da mu to ni uspelo, čeprav je poskusil po več kanalih, uradnih in neuradnih. Uradniki, ki so opravljali svoje delo so bili korektni in so se držali zakonodaje. Zato je bila tekma tudi izvedena. Predstavnik zelene bratovščine, ki je nastopil od začetka zelo vehementno, pa se je moral sprijazniti z dejstvi, ko mu je bilo predstavljeno resnično stanje. Povdarek je gotovo na korektnem sodelovanju vseh, ki imajo kakršen koli interes na tistem prostoru. Športni strelci gotovo nismo začeli spora,začel ga je nekdo drugi, ki se sam sicer spretno skriva za somišljeniki. med nami pa ni bedaka, ki ne bi vedel, kdo je. Želim povedati še nekaj v svojem lastnem imenu; Ne držim se pregovora "če mački na rep stopiš, zamijavka". Sam se bolj držim tistega, "če mi nekdo na rep stopi, ga bom ugriznil", saj nisem Kristus, da bi nastavil še drugo lice, sem le človek, ki ne pade dol ko sliši neko ime.
Odgovori
#10
"b Napisal:Je pa res, da ene dva strelca iz IPSC ne maram, ker sta čudna (en se norčuje iz moje kilaže, ta drugi pa pravi, da sem tako gost, da če me ne bi zjebala gravitacija, bi bil velik in močan dedec [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ).

No tadva lahko prideta tudi na IDPA ali IASC. Kaj potem boš nehal streljati? [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img]

Drugače pa je.eš dedca, ki nima vsaj 100 kil!
Odgovori
#11
"B Napisal:
"b Napisal:Je pa res, da ene dva strelca iz IPSC ne maram, ker sta čudna (en se norčuje iz moje kilaže, ta drugi pa pravi, da sem tako gost, da če me ne bi zjebala gravitacija, bi bil velik in močan dedec [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ).

No tadva lahko prideta tudi na IDPA ali IASC. Kaj potem boš nehal streljati? [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img]
Bobo, to moje zgornje pisanje je bilo izmišljeno in napisano zgolj kot "šala-primer", kako naj neke osebne fore ne bi vplivale na to kam greš streljat. In res je, midva že veva, da mora dec imet 100 kil. Edino, kolikor se spomnim, tebe gravitacija ni tako prizadela kot mene in imaš nekaj centimetrov višine viška napram meni [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] .

@pečo: res je, da me ni nihče vprašal o IDPA, IASC in EDPA, a če ne veš za "težave" tukaj, potem lahko pač zmotno misliš, da sem res kaj pomešal [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] . Sicer se pa s tvojim pisanjem strinjam, ker vem, verjamem in razumem, da je zaradi spora med nekaj "glavnimi akterji" prizadet strelec, kateri se mora na tekme peljati dlje, čeprav ima odlično strelišče v svoji bližini (predvidevam, da si pač z Obale). Je pa tudi res, da na "moje" tekme sem se redno vozil več kot uro daleč (pa ne po avtocesti) in mi to ni bilo niti malo težko. Če sem z mojim pisanjem zopet zgrešil poanto, se pa pardoniram [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] .
U glavnem, 23.10.2010 je v Černotičah zaključna tekma IDPA [url="http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=3&t=4005"]viewtopic.php?f=3&t=4005[/url], kjer VEM, da so resnično vabljeni vsi športni strelci, pa tako še sam povabim vse, ki bi si želeli "spucat rore" pred zimo, da se nam jutri pridružijo. Vreme bo, kaj za pojest tudi, jaz pa sam po sebi tudi nisem slaba družba [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] .


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#12
bobi, prišel bi, a verjemi, da me spomin veže na veterane [img]{SMILIES_PATH}/icon_mad.gif[/img] , mislim tiste naše [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] , vojaške [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img] in tako bom streljal v Kostanjevici na Krasu. Srečanje s starimi kamerati mi bo v veselje in lep spomin, ostale športne strelce bom pa tako gledal še naslednje leto, pa tudi z veseljem, saj nimam nič proti nobenemu, le neumno [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img] se mi zdi, da se moram prilagajati muham posameznikov [img]{SMILIES_PATH}/eusa_pray.gif[/img] .
Odgovori
#13
"p Napisal:Srečanje s starimi kamerati mi bo v veselje in lep spomin, ostale športne strelce bom pa tako gledal še naslednje leto, pa tudi z veseljem, saj nimam nič proti nobenemu, le neumno [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img] se mi zdi, da se moram prilagajati muham posameznikov [img]{SMILIES_PATH}/eusa_pray.gif[/img] .
Mislim, da je odebeljeni del bistvo tvojega in mojega pisanja v prejšnjih postih [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] . Ker sva oba očitno neobremenjena z "muhami posameznikov", se verjetno srečava ob kakšni drugi strelski priliki [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] . Morda že čez 2 tedna [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] .


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#14
Nikoli se nisem želel in še vedno se izogibam vmešavanja v povezave med "odgovornimi" (beri: predsedniki klubov, združenj, zvez ...). V bistvu sem se držal na stran tako dolgo, kolikor sem se lahko, a me je funkcija prisilila v to, da sem se moral "pokazati". Takrat sem naredil korak (ali celo tri) naprej in poskusil vzpostaviti pozitivno vez med njimi. No ja, pri večini sem treščil ob zid. Med dvema je prišlo celo do stika (sestanka) z željo "vzpostavitve zlatega mostu", a so očitno osebni interesi (ali stare zamere) drugih premočni. Bistvo vsega je bil le poskus vzpostavitve dogovora med njimi, da se tekme ne bi prekrivale in bi strelci lahko streljali... Enostavno. Kje pa! Kakor spremljam zadnje čase, je to še bolj očitno!
Žalostno, ker najkrajšo potegnemo strelci. Kot je rekel Bobi (in z njegovim pisanjem se popolnoma strinjam, saj stvari gleda izključno s strelčeve perspektive), se moramo odločati na katero tekmo naj gremo. Nekateri to gledajo kot kazanje pripadnosti, oz. še huje - odklonsko vedenje do drugih. Rek "ali si z nami ali proti nam" je tu še kako očiten. Grdo in nefer! Strelci bi radi streljali. Strelci bi radi trenirali. Strelišča se urejajo in na novo postavljajo... Bravo! Podpiram to in kadarkoli bom imel čas, bom rade volje pomagal komurkoli pri delu na kateremkoli strelišču. Cilj - streljanje. In nič drugega. Grozno je brati same negativne kritike in pljuvanja. Čemu ne bi besed in stavkov tu gor namenjali pozitivnim predlogom kako in kje najbolje in najhitreje postaviti ali izboljšati neko strelišče? Se ponuditi za pomoč?
In nenazadnje - če mene kaj zanima, vprašam. Ne soseda nergača ali kogarkoli, ampak "odgovornega". Tako dobim odgovor iz prve roke, pa še za jezik ga lahko vlečem, če kasneje besedo požre...
Odgovori
#15
Ojla!

"b Napisal:Ker nisem obremenjen z zgodovino IDPA-ja v Sloveniji in kalvarijo obalnega strelstva, lahko pridem (no, upam vsaj [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] ) na katerokoli tekmo enih in drugih, dokler plačam štartnino in se obnašam primerno. Gobca pa ponavadi tudi ne vrtim v prazno [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] . Upam, res upam, da se bodo strasti pomirile, ker si res želim več konkurence v dinamičnem/obrambnem streljanju na ENI tekmi v ENEM vikendu, ne da se udeležim zgolj ene tekme od dveh "istovrstnih" v vikendu in sem s tem primoran pokazat pripadnost IDPA, IASC ali EDPA, čeprav, kot sem rekel, s temi biznisi nimam nič in je "zvrst" katero streljam zgolj ta, v kateri sem se udeležil moje prve tekme v dinamičnem/obrambnem streljanju. "Tam" mi je bilo všeč, zato sem tam tudi ostal, bi pa poleg te probal še kaj drugega.
[url="http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=3&t=4121"]viewtopic.php?f=3&t=4121[/url] (objavljeno 28.10.2010)
[url="http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=15&t=4145"]viewtopic.php?f=15&t=4145[/url] (objavljeno 01.11.2010)

... [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] ...

Vidiš pečo, o tem sem govoril v zgoraj odebeljenem in povečanem "modrovanju"... Zakaj tako - "pitaj boga". Verjetno nisva kriva ne ti ne jaz, a očitno se še niso zmenili [img]{SMILIES_PATH}/eusa_wall.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_snooty.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]Ajd!

P.S.: da ne bo kakšnega "intrige"... Bobi seveda vsakemu priznava pravico, da poskrbi za "svoje" strelce na katerikoli datum. Žal mi je edino, da se tekme "naključno" [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] skoraj vedno prekrivajo.
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#16
"b Napisal:...
[url="http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=3&t=4121"]viewtopic.php?f=3&t=4121[/url] (objavljeno 28.10.2010)
[url="http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=15&t=4145"]viewtopic.php?f=15&t=4145[/url] (objavljeno 01.11.2010)

... [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] ...

Vidiš pečo, o tem sem govoril v zgoraj odebeljenem in povečanem "modrovanju"... Zakaj tako - "pitaj boga". Verjetno nisva kriva ne ti ne jaz, a očitno se še niso zmenili [img]{SMILIES_PATH}/eusa_wall.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_snooty.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ...

...škoda, jaz bi šel na obe, pa naenkrat ne morem - "dobrodelnost" pač nima konkurence! [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img] ...
Odgovori
#17
spoštovana člana debatnega krožka,to je tema za forum EDPA in idpa. V IASC smo se dogovorili že na začetku leta o terminih, vendar ti se včasih morajo menjati
zaradi višje sile. Tako vpadeš v termin ki ga je nekdo na začetku leta prijavil ,se pač tudi to dogaja in to brez hude krvi.
Glede vaše teme pa naslednje , koliko mi je poznano je bila tekma EDPA na koledarju strelca že od 1 januarja tako da mislim da z njihove strani ne gre za
nobeno prekrivanje terminov ali kakšno nagajanje.Dogovora med skreganimi verjetno ne bo ,tako se kar pripravita tudi na naslednje leto da 1 sobota v mesecu
pomeni tekmovanje po pravilih TSA in tekmovanje po pravilih sdsa. Temu se lahko izogneta tako da pridete na tekme IPSC ali IASC.
ps.
kdor želi najde način da ne zgreši nobenega strelskega eventa
Odgovori
#18
Na temo pod to dobrodelno tekmo sem objavil predlog, da lahko vsak strelec, ki ga ne bo na to dobrodelno tekmo, toda želi pomagati družini umrlega, nakaže nek znesek (odvisno od zmožnosti in dobre volje) direktno tej družini. Tako lahko pomaga tudi nekdo, ki na dinamične tekme sploh ne hodi (npr. kakšen preciznjak) ali pa bo, tako kot jaz, raje šel na EDPA tekmo zaradi možnosti streljanja s SAR.
[url="http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=3&t=4121"]viewtopic.php?f=3&t=4121[/url]
Če bo podatek o računu objavljen, bom znesek štartnine 15€ nakazal direktno na ta račun. Mislim, da gre za pošten kompromis med solidarnostjo in mojimi strelskimi interesi.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)