Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RAZPIS-VABILO na odprto strelsko tekmovanje-MLAKE pri VIPAVI
#21
Lepo preberi.... počasi pa boš že razumel, da nisi samo ti na tem področju so tudi ostali, ki imajo svojo čast in ponos. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
Odgovori
#22
Boris mogoče bi bilo pametno definirati kakšno orožje spada pod VP za tekmovanja. Modeli, kalibri, do katerega leta proizvodnje ipd. Novodobno vojaško orožje je pa lahko ravno tako in tudi je tako precizno kot kakšen LK.Tako, da tudi med VP ni vseeno ali imaš M48 ali pa SIG 223rem, ki spada med VP.
LP. Franci
Odgovori
#23
Lp Franci....
Tvoje vprašanje se glasi, kje je razlika med Vojaško puško, in Lovskim Mauserjem. Kot dober poznavalec orožja, to verjetno sam dobro poznaš in veš. To kar navajaš, da bi bilo mogoče dobro, da bi orožje razvrstili po kategorijah to pomeni pod prvo letnica orožja, in delovanje orožja RP/PAP.Ta zamisel je že bila izrečena na naši skupščini, ki jo bomo reševali v nasljednjem letu in dvomim, če bo izvedljiva saj imajo nekateri po dve puški ali več.
V naših razpisih je lepo definirano v kateri disciplinah se tekmuje, če je napisano VP, se tekmuje v tej disciplini navedeni so tudi kalibri od 223 Rem do 7,9mm
neglede na letnico, in delovanje orožja. Žal v taki disciplini tekmovalec ne mote tekmovati z Lovskim Mauserjem.To so pravila, ki se jih je treba držati pa bomo vsi zadovoljni tudi za v bodoče.
Tvoj predlog bom upoševal kar se tiče starodobnega orožja RP, vse ostale opcije ostajajo nespremenjene, počakajmo na nasljednjo sezono. V naši SZ si prizadevamo, da ohranimo staro kulturo streljanja z Repetirnimi puškami starejše izdelave.
Vse to je pa odvisno od vsakega posameznika, ali si bo kupil star Mauser ali pa moderno puško, vse je odvisno koliko daleč kdo seže, žal na to nimamo upliva.

LP Boris
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)