Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Državno prvenstvo LIGA ASZS
#1
V novembru bo organizirano državno prvenstvo in podelitev pokalov. Datum bo objavljen kasneje.
Za več informacij pokičite na GSM: 040 590 999 Valter.

Strelski pozdrav
Odgovori
#2
POPRAVLJAM VALTERJEVO ŠTEVILKO
TEL 040 598 999
Odgovori
#3
Vabilo na DP LIGE ASZS 27.11.2010

ASZS 2010 DRZAVNO PRVENSTVO.pdf

Strelski pozdrav
Odgovori
#4
[img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] bravo Mitja [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]

Podelitev pokalov najboljšim strelcem v skupnem seštevku se bo izvedla v osmih disciplinah (po pravilniku zveze) - brez discipline MK diopter.
Odgovori
#5
Da razčistimo preden se spet zataknemo v diskusijo kaj je diopter in kaj ni...
- Vojaška puška odprti merki - ali lahko nastopajo vojaške puške tipa Lee Enfield, FN FAL, SiG550, AR15, M1 Garand... ali je to zgolj Mauser liga?
- Strelski jermen ali prednji naslon?
Odgovori
#6
"Kristian" Napisal:...Strelski jermen ali prednji naslon?

...tukaj ni dvoma - prednji naslon (pri streljanju z dolgocevnim orožjem v kategorijah z odprtimi merki) ni dovoljen - pustimo izjemo, ker se je sodnik (kateri je sodil prvič pod okriljem ASZS - vendar nepoznavanje pravil in nepravilna kontrola le-tega vseeno ni opravičljiv razlog) na enem tekmovanju zmotil in v prvi seriji pri kategoriji VP100 in VK100 dovolil uporabo prednjga naslona, zato je pač moralo biti za vse enako in so vsi lahko streljali v omenjeni kategoriji z prednjimi nasloni, o tem smo pa tako ali tako že debatirali...
Odgovori
#7
"Kristian" Napisal:Da razčistimo preden se spet zataknemo v diskusijo kaj je diopter in kaj ni...
- Vojaška puška odprti merki - ali lahko nastopajo vojaške puške tipa Lee Enfield, FN FAL, SiG550, AR15, M1 Garand... ali je to zgolj Mauser liga?

Glede na to, da je to DP in hkrati zadnja letošnja tekma, ter rezultati ne štejejo za noben seštevek v ligaškem tekmovanju, ter glede na to, da se tudi v tej smeri za naslednjo strelsko sezono pripravlja sprememba strelskega pravilnika ASZS, mislim, da bodo ti tipi pušk (dolgocevno orožje z odprtimi merki tipa "vojaški diopter") dovoljeni v kategoriji "vojaška puška" (ali bodo vse RP skupaj z PAP nisem ravno siguren) - bom pa še sporočil (verjetno tekom jutrišnjega dne), oz. to mojo domnevo potrdil naknadno, ker morem to prej preveriti še pri sodniški sekciji ASZS!

Mislim, da bo tukaj edino omejitev dolžine ali stila usmerjevalnika pogleda skozi diopter (trenutno ne najdem drugačnega izraza).
Odgovori
#8
torej da strnim odgovor na [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] vprašanji Kristian-u:

- prednji nasloni pri kategorijah dolgocevnega orožja z odprtimi merki niso dovoljeni (strelja se "iz komolcev"),

- vojaški tipi diopterjev (kot je recimo pri FN FALu ali pri HK MP5) so dovoljeni pri dolgocevnem orožju v kategorijah, kjer se strelja z "odprtimi merki". Takšni tipi diopterjev, kot so Anschütz&Co (kjer je pogled usmerjen), pa niso dovoljeni (o ustreznosti opreme in orožja na tekmi odloča komisija za pregled orožja, oz. "Range Master"/glavni sodnik, če le-ta ni sestavljena)!,

- dolgocevno orožje po načinu repetiranja ostanejo kot v pravilniku (v kategoriji VP-100m Odprti merki so lahko samo RP, z PAP pa se lahko tekmuje v kategoriji VK-100M Odprti merki).
Odgovori
#9
Marjan, sem bolj nov tle zato mogoče neumno vprašanje: zakaj je treba vtaknit "zavijanje z očmi" pred besedo "vprašanja" ? A je tako nadležno če te človek lepo vpraša za stvari katere se očitno organizator ne more izjasnit ko razpiše tekmo?

LP Stane
Stane vse vidi, Stane vse ve...
Odgovori
#10
"pmarijan" Napisal:torej da strnim odgovor na [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] vprašanji Kristian-u:
- dolgocevno orožje po načinu repetiranja ostanejo kot v pravilniku (v kategoriji VP-100m Odprti merki so lahko samo RP, z PAP pa se lahko tekmuje v kategoriji VK-100M Odprti merki).

Pri vas je vsakič kaj novega; tokrat polavtomatske puške me morejo streljati v kategoriji Vojaška Puška? Čemu takšni radikalni pogledi?
Odgovori
#11
Tale ASZS je definitivno z naskokom nabolj zabavna liga nikol ni dolgčas ,vedno kaj novega ,vedno kake hude ideje kaj je in kaj ni vojaška puška, dajmo zdaj ko so si fantje nabavili K31 v pravilink da mora RP obvezno rotirati ročico ,torej potezna repetirka kot mora K31 v odprto kategorijo pa da vidmo heroje to je pribljižno tako smiselno kot da mora PAP v svojo kategorijo. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img]

Sam bi si mislil da je izraz vojaška puška dovolj širok in natančen za kar največji nabor strelcev in flint in škoda bi bilo to zdaj drobit na podkategorije dokler ni neke kritične mase recimo 100+ strelcev ki pridejo z 20vrstami različnih flint in jih mogoče po potrebi razdelimo na tip orožja dokler pa so ta temovanja med 20-40 strelci ki pridejo z mogoče 4-5 različnimi surplus flintami je pa to bol irelevantno.
Z diopterji pa je tud en hec vojaške puške ki imajo kvazi diopter niso v neki prednosti,večje so razlike med kvaliteto pušk ,ker je vidno polje teh 'diopterjev' skoraj do sosedne tarče . Hkrati pa je že na prvi pogled jasno ali je to vojaški 'diopter' ali dodatno montiran kos.

Se je pa treba sprijaznit da vojaške puške zahodne proizvodnje če dolgo nimajo več odprtih mirkov in namesto da bi spodbujali čim večjo pestrost teh praktično zgodovinskih pušk na tekmovanjih so ta pravila nekako pripeljala do tekmovanja kjer je vse razen mauserja na meji legalnosti,zdaj po novem pa domena K31.
Odgovori
#12
"S.Vizec" Napisal:Marjan, sem bolj nov tle zato mogoče neumno vprašanje: zakaj je treba vtaknit "zavijanje z očmi" pred besedo "vprašanja" ? A je tako nadležno če te človek lepo vpraša za stvari katere se očitno organizator ne more izjasnit ko razpiše tekmo?

LP Stane

g. Stane. [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img] Vaše razumevanje konkretnega smeška ( [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] ) - v Vaši navedbi [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] - [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] pravilno [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] ( [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] = navedba zgoraj!) [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img]

"mr.T" in "Kristian": [img]{SMILIES_PATH}/eusa_pray.gif[/img] vaju, da si vzameta čas, in si vsaj enkrat prebereta strelski pravilnik ASZS. Če sta ga pa slučajno že prebrala, pa poprosita kakšnega prijatelja, da vama določila - ki se nanašajo na strelski kategoriji VK-100m Odprti merki in VP-100m Odprti merki -do razumevanja le-teh obrazloži, da ne bosta pisala nekaj "na pamet", ker vajine navedbe, oz. pisanja (tudi v drugih temah) v povezavi z omenjeno zvezo (ASZS) vse prej kot dobronamerne (razen želje po dovolitvi tekmovanja z diopterjem) ali konstruktivne (bodisi namensko ali ne), potem bom pa z veseljem odgovoril na kakšno konstruktivno vprašanje (kar sem v preteklosti tudi že večkrat tudi naredil). Na vajino pobudo se je sodniška sekcija ASZS odločila dovoliti uporabo "vojaškega" tipa diopterjev (moja obrazložitev [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] ), vse ostalo pa razumem kot zlonamerno smetenje te konkretne teme in blatenja imena ASZS [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
Odgovori
#13
Živjo Marjan,
po objavi treh razpisnih točk sem res poizkušal najti na internetu pravilnik, pa je mojstru Googlu uspelo šele tik pred kratkim. Skratka, prebral pravilnik, tisti ki zadeve organizira, tudi postavlja pravila, do tu vse jasno, vse za 5.
Moj komentar je z najboljšimi nameni in izključno z dobro vseh; kakršnakoli pravila so že, taka ali drugačna, lepo prosim dejte se jih konsistentno držati. Na Crngrobu je veljalo nekaj (nihče se ni pritožil glede vojaškega dioptra niti glede streljanja s Saigo v kategoriji Vojaška puška), na Blokah je bil problem drugje, a tudi tu sem skupaj z ostalimi streljal s PAP v kat. VP, zdaj se zahteva nekaj kar se ni niti prvič in niti drugič. Saj ni problem kaj in kako, pa magari se od vseh zahteva da imajo oblečene tigraste tange - samo naj to velja vsakič enako, pa bomo vsi srečni.

p.s. upam da je komentar dovolj konstruktiven da ne bom spet razumljen kot blatenje, smetenje in kakršnokoli drugačno nečedenje
Odgovori
#14
"Kristian" Napisal:...p.s. upam da je komentar dovolj konstruktiven ...
[img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]

Glede RP in PAP je bilo v strelskem pravilniku ASZS jasno obrazloženo že od vsega začetka - samo prebrat je bilo treba pravilnik [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] . Na Crnemgrobu (diopterji pri VP) in na BP (prednji naslon pri VK in VP) pa je prišlo do napake, o čemur smo pa tudi že vse (vsaj enkrat) predebatirali. Malo težje je vse imet pod nadzorom, ker je v organizacijo tekem lige ASZS vključenih več različnih SD, zato se živemu človeku lahko pripetijo tudi napake - če si sodeloval kje pri org. kakšne tekme, potem to tudi veš, če pa nisi in si zainteresiran, te pa lahko povabim zraven, pa boš videl, kako to izgleda, in se mogoče v prihodnjosti udeležimo kakšne tekme pod tvojo organizacijo. [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]

Mislim, da se (ne glede na manjše spodrsljaje pri izvedbi tekem) pri ASZS še zmeraj strelcu nudi nek "nadpovprečni nivo" kvalitete, katerega pa ASZS namerava samo še zviševati! Moje mnenje je, da za svoj denar dejansko strelec dobi več in bolje kot pri "konkurenci" - no "baje" se mogoče kje bolje "je in pije", ampak če bom hotel uživati zgolj v kulinaričnih užitkih, bom šel raje v gostilno [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]!

LP-Marijan P.
Odgovori
#15
Prov si povedal pmarjan

Tu nimam nobenih slabih namenov samo na kar nekaj tekmah je prišlo do 'kuhinje' od tega da so se 'zgubile' tarče do raznih sprememb z tistim naslonom do tega da te sodnik med streljanjem vleče za nogo in pravi hej kaj pa ti misliš tu z diopterjem pokat eh pa kaj čem naštevat.Razne zmešnjave z tarčami so se zgodile tudi na kakih drugih tekmah. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img]

Razen tega je vse super,super organizacia ,super discipline posebej to da se strelja brez naslona [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] ,kot rečeno bi bilo še bolj super če glede pušk ne bi zganjal tak bavbav in da bi pravila reflektirala 'športni' namen in ne delovala po nepotrebnem izklučujoče še posebej ker izklučujeo ne na podlagi pridobljene prednost ampak drugačnosti.Čisto bi razumel to situacijo v kolikor se bi na tekmah pojavljali in zmagovali strelci z nekimi match variantami vojaših pušk ,glede na to da se v glavnem poka z surplus puškami za nekaj sto eur pa to nima kaj dosti smisla.

Tako je tudi pri deltvi na RP in PAP preprosto je pre malo tekmovalcev da bi bile take kategorije smislene poleg tega pri vojaških puškah ,ki so v glavem narejene z podobnimi zahtevami ni take razlike v natančnosti med RP in PAP kot je recimo med samimi puškami recimo za RP med K31 in kako mauzerco poduzeče 44 ali pri PAP pa M76 in Saigo Izkušnje iz drugih tekem kje ni ločitve na RP in PAP kažejo da so zmage z M76 ali Saigo ravno tako pogoste kot z M48 ali K31 ,v ligi emona je kralj M76 predvsem zato ker je na sprožilcu dober strelec . Sam sem osebni rekord postavil z saigoM3 in barnaul municijo ,z enfieldom in Falom pa smo zdaj po kar nekaj streljanja nekje pri rezultatu saigeM3 ki je karabinka z zelo kratko 430mm cevjo in žariščno razdaljo mirkov
Odgovori
#16
Dve kategoriji (VK in VP) sta ravno zaradi tega, da se med "stare mauserce" ne vleže kakšen z SPGjem ali SSGjem,... [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_evil.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] , se pa strinjam, da je dosežen rezultat še zmeraj odvisen od onega za kopitom. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]

Pravilnik pa je neka črka na papirju, kateri se lahko spreminja in prav je, da je to živa stvar, oz. teorija vpeta v prakso. Seveda je fer in edino pravilno, da se le-ta spreminja pred začetkom strelske sezone (ne pa med sezono, oz. na za vsako tekmo, oz. se ga sploh ne upošteva [img]{SMILIES_PATH}/eusa_liar.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] ) in Strelski pravilnik ASZS se bo pač glede na trende/ugotovljena dejstva/smiselne pripombe,... (ugotovljene skozi to strelsko sezono) za naslednjo strelsko sezono (usklajeno na skupščini ASZS) tudi spremenil, oz. dopolnil.
Odgovori
#17
Se strinjam Vojaška puška in puška odpte kategorije sta čisto logične kategorije in sta prisotne na vseh tekmovanjih a kaka je racionala za PAP in RP delitev znotraj vojaške puške.
Odgovori
#18
Bom še jaz malo "zasmetil", a ne z VP, ampak sprašujem odgovornega iz "SD" Nanos, kakšna postavitev tarč, se bo uporabila pri MK odprti in diopter? Razno-razne postavitve, štirih ali petih MK tarč, na podlago velikosti 30x30 ali 50x50 cm, ki so se uporabljale med sezono, niso najprimernejše za tekmo, ki ima rang DP.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#19
Odgovor,profesionalnemu strelcu in večnem strelskem kritiku 357 ,tarče MK odprti merki se limajo na primeren karton 4 kom. razmak od roba 15 cm tarča ponovno 15cm tarča upam,da imaš pogled kaj mislim,v kolikor imaš ti boljšo rešitev in predlog nadan s tvojimi predlogi dobro došel z idejami hvala za razumevanje !
Odgovori
#20
"orel" Napisal:"Odgovor,profesionalnemu strelcu in večnem strelskem kritiku 357..."
Hvala - to jemljem, kot pohvalo. [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Postavitev mi je jasna, ne vem pa, katere tarče bodo uporabljene ( zunanje mere ) in kakšne barve bo karton, na katerem bodo tarče prilepljene - od tega je odvisna velikost kartona, ki naj bi bil enake ali podobne barve ( odtenka ), kot so tarče na njem. Takšen bi bil primeren karton.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)