Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Škandal pri streljanju častnikov; anonimna prijava iz lastni
#21
V Zakonu o orožju v 50. členu piše, da je lovsko strelišče namenjeno lovcem za pristrelitev in preizkus lovskega orožja svojih članov po lovskih predpisih. V tem odstavku ni omenjeno, da za tako strelišče veljajo kakršnekoli omejitve (glej prejšnji odstavek o streliščih za športna društva in posameznike) razen tistih, ki jim jih nalagajo lovski predpisi. Kako je tam poskrbljeno z ograjo in temi rečmi ne vem (ima kdo kak link?). Sprašujem se tudi, če je na takih streliščih primerno organizirate tekme? Glede na to, da zadnji odstavek 50. člena te dejavnosti eksplicitno ne dovoljuje (je pa namen dost jasen) je spet stvar interpretacije in uporaba drugih členov pri razlagi (skupaj z namenom zakona, ki je naveden v prvem členu)... Uglavnem, pravnikom se sline cedijo.

Če bi mene vprašali za interpretacijo, bi rekel, da lovsko strelišče, na katerem trenutno ne valjajo določila Zakona o orožju, ki se navezujejo na strelišča, ni primerno za tekmovanja. Je pa primerno, da se 1-2x na leto nastreli orožje (par šusov na cev, magari tudi s ceste). Takrat je tudi vseeno, če imajo ograjo ali ne (tako kot v lovišču med jago). Kar je pa več (vadba, tekmovanje), naj se to izvaja na strelišču, kot je opredeljeno v 50. členu Zakona o orožju.

Tako da se strinjam z anonimno prijavo in ukrepanjem policije. Je lepo vidt, da tud koga druzga jagajo, ne samo mene. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Odgovori
#22
Je ane pa magar gre vse u kurac počas. Če dons men ena krava crkne naj jutr še sosedu ena, če je sosedu ena naj pojutr še men, itd....

Zakonodajalec (in podobno razmišljajoči osebki) se dela da ga skrbi za občo varnost in posledično omejuje in ureja stvari v smislu varovanja in kaka razlika je med tem, da 5 lovcev 2x na leto poči par šusov ali pa 300 tekmovalcev 2x na leto počijo po 3k šusov? Za zadet bežnega mimoidočega (česar se zakonodajalec in podobno razmišljajoči se osebki tako bojijo) je dost en šus bilokdaj in bilo kje samo poklopit se mora par zadev.

Ampak pustmo teorijo ob strani in kobajagi dobre namene, ker dobro vemo kam pes taco moli in kakšn gemišt se pije v tem bananistanu.
Odgovori
#23
Bravo Mato [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
Odgovori
#24
Upam, da boste tako glasni, a bolj diplomatski, tudi, ko se bo oddajalo pripombe na spremembe zakonov, ki se tičejo nas strelcev. Do takrat pa se je treba, zavoljo miru v hiši, držati tistega, kar je naumil zakonodajalec.

Ali pa si jaz kaj narobe razlagam?
Odgovori
#25
"robsi1 Napisal:Na otvoritvi je bil tudi brežiški župan Ivan Molan. Tudi ostali vidno razočarani člani združenja so že napovedali da bodo zadevo razčistili na častnem razsodišču. Bolj konkretni z imeni pa danes niso želeli biti.
torej če poenostavimo... združenje častnikov se je lotilo organizacijo strelske tekme, ki je v nasprotju z zakonom. Glede na to, da ima vojska en kup strelišč, verjetno ne bi smelo biti problem z dodelitvijo prostora, sploh glede na dejstvo da so častniki ? Ampak ne to se raje naredi na (domačem?) lovskem strelišču. Ne vem no,ali so bili v ozadnju pridobitni motivi LD, ampak vse skupaj deluje kot vrhunski šalabajzeraj.
O špecanju pa imam svoje mnenje, ki zajema kromanje jajc dotičnem. Očitno je v nas neka nacionalna lastnost kar oblast s pridom izkorišča in zato postajamo narod špicljev in ovaduhov. L kako si naj drugače razlagamo velike, prijazne napise "anonimna prijava" na policijskih vozilih ali pa takle carinski plakat. Papki, vsi po vrsti.
[attachment=0]IMG-20110621-00077.jpg[/attachment]

p.s. tudi na spustu čez Blanco je bil prisoten župan pa to še ne pomeni, da je bila zadeva vredu:)

Attached files [Image: 2235_f91f6d0faf09b68c06a6b48b93ffcaa5.jpg]
Odgovori
#26
Bo treba skupaj stopit in ustanovit SRA (Slovenian Rifle Association) lol [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img]
Odgovori
#27
Kristian, dobro napisano. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]

Glejte plakat od bližje, "Anonimnost zagotovljena." Ha. V demokraciji ni anonimnosti (v tem smislu) ker, če me nekdo lažno prijavi in mi s tem povzroči kup preglavic in problemov sem upravičen do odškodnine.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)