Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... nadaljevanje o vojaški puški (spet) in izumu tople vode
#61
sicer sem na dopustu a ob teh nebulozah si ne morem kaj da se ne oglasim se posebaj v luči anket in obljube, da se bom lotil pravilnika.

1. Debata je potrebna ker drugače pride do bedastoč kot je ta, da sepravilniki zdrkajo za eno tekmo za 180 stopinj

2. Če že mate pravilnik (pa naj bo še tok butast) za redne tekme mejte enakega potem tudi za t.i. Državno prvenstvo - tako samo izpadete še bolj bedno kot so vas že ocenile ankete
3. Ipscjarji so itak zakon in najboljši to mislim da je jasno že vsakomur z orožnim listom...
4. Bistvo pravil je, da se neka organizacija (ne aszs in njeni šefi to sigurno niso - kar so lepo dokazali letos) pravila določi in nato na svojih tekmah to tudi izvaja in le izjemoma spreminja (letno max...).

Kot sem rekel poizkusil bom čez poletje napisati dovolj široka in strokovno utemeljena pravila, nato je pa na vas strelcih, da to ali podprete, komentirate, ocenite in na koncu te naše "organizatorje" prisilite, da se tega držijo in jih IZVAJAJO, da ne bo zopet 4 strani kokodanja in pametovanja. Na koncu bo vsak sam lahko sebe v rit brcnil, da je scena taka kot je (analogija, da ima narod take politike kot jih zasluži oz. Da so politiki odraz naroda...upam, da to v strelstvu ne drži- bo pokazala jesen.


Howgkila, nato je pa na vas strelcih, da to ali podprete, komentirate, ocenite in na koncu te naše "organizatorje" prisilite, da se tega držijo in jih IZVAJAJO, da ne bo zopet 4 strani kokodanja in pametovanja. Na koncu bo vsak sam lahko sebe v rit brcnil, da je scena taka kot je (analogija, da ima narod take politike kot jih zasluži oz. Da so politiki odraz naroda...upam, da to v strelstvu ne drži- bo pokazala jesen.


Howgk
Odgovori
#62
Na podlagi pravil, za izvedbo DP z VP in puško VK, ki so na novo objavljena, bi samo namignil, da niso bili preštudirani, vsi možni načini postavitve preizkusne tarče. V mislih imam eno postavitev, ki ravno ne ustreza vsem pravilom, lahko pa bi bila uporabna...Potrebno bi bilo le nekaj narediti in vprašati tekmovalce ( ne objaviti, da smo se zmenili ), ki se bodo tekme udeležili ali se s tem strinjajo. MIslim, da bi se strinjali, ker bi lahko nemoteno, brez vsake pavze, odstrelili tekmo, kot se spodobi.
Streljati 30 strelov v eno ( polepljeno ) tarčo, tudi ni po vseh pravilih. V tej disciplini, se v takšno tarčo, ki mora biti nova ( čista ), na prvenstvih strelja le 10 strelov - eno serijo, kar je povsem logično. Serij je lahko več.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#63
"357" Napisal:"... bi samo namignil, da niso bili preštudirani, vsi možni načini postavitve preizkusne tarče. V mislih imam eno postavitev, ki ravno ne ustreza vsem pravilom, lahko pa bi bila uporabna..."
Organizatorju je izpod časti, da bi vsaj vprašal, kakšno postavitev imam v mislih. [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#64
Čeprav organizatorje poznam, si vseeno nisem mislil, da so lahko tako samosvoji in bom ( brez, da sem vprašan [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] ) napisal, kakšno postavitev sem mislil. Nekajkrat sem jo imel možnost uporabljati in se je, zaradi "prostorske stiske", zelo dobro izkazala.
Preizkusno tarčo se pritrdi nad tarčo za oceno. Narediti je treba preklopni nosilec tarč, da lahko ob menjavi, oziroma lepljenju zadetkov, tarčo dosežemo. Ob takšni postavitvi, tekmovalci odstrelijo preizkusne in strele za oceno/rezultat, brez kakršnekoli pavze. Ko ena skupina konča z nastopom, se lahko pripravi druga skupina. Med tem časom, sodniki zamenjajo tarče za oceno, preizkusne tarče pa polepijo in so lahko uporabne še za nekaj tekmovalcev.
Se strinjate, da je izvedljivo in predvsem boljše?
Če se ne, nič hudga. [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#65
Zelo resno vprašanje organizatorjem DP:
Bo tehnični pregled VP, opravljen pred plačilom štartnine ali neposredno pred nastopom, na strelski liniji?
Obstaja orožje, ki je ( vidno ) predelano, samo zaradi tega, da ustreza zakonu. S predelavo, ni dosežena nobena nešportna prednost, ampak obratno. Če sodnik na liniji, ne dovoli nastopa, ker je, po njegovem mnenju, orožje predelano tako, da ne ustreza pravilniku, je tekmovalec ob 30,00€, kar pa je precej denarja, za en sam (ne)nastop.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#66
Odgovorov ni bilo in sem si, tudi zaradi tega, tekmo le ogledal.
Kako sem tekmo videl jaz, po objavi rezultatov. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#67
Moj komentar tekme:

Pohvale:
- Pri prijavi, je bil tekmovalec seznanjen, v kateri skupini in na katerem strelskem mestu bo nastopil. Mogoče se je to že na kakšni tekmi izvajalo, a tega nisem opazil. Tak način, se izvaja na tekmah, ki so pod okriljem SZS, že nekaj desetletij, z eno razliko, da dobi tekmovalec tudi strelski list...
- Tehnični pregled orožja.
- Solidno pripravljeno strelišče. Lep pogled je bil na tarče, ki so bile postavljene v minimalnih odstopanjih po višini, na vseh štirih linijah. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
- Dobro delo sodnikov na liniji, v prvi skupini, ko so vse tekmovalce, ob menjavi tarč, oddaljili na prostor, za rdečim trakom.
- Precej lepih pokalov, za najuspešnejše. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
- Iz kuhinje je lepo dišalo.

Graje:
- Neuporabljena možnost postavitve preizkusnih tarč, da bi tekmovalci lahko, nemoteno opravili svoje nastope.
- Koncentracija sodnikov na liniji ( razen na prvi, če štejemo od leve proti desni ), je že v drugi skupini popustila. Tekmovalcev med pavzami, niso oddaljili na prostor, ki je za to namenjen. V tretji in četrti skupini ( tretja in četrta linija ), so nekateri tekmovalci, kar ležali pri orožju, na svojem strelskem mestu, medtem ko so sodniki bili pri tarčah. V teh skupinah, so ravno tako, na tretji in četrti liniji, nekateri gledalci sedeli, neposredno za tekmovalcem, In jim precej glasno ( slišati jih je bilo do prve linije ) sporočali zadetke. Pred začetkom je bilo dogovorjeno, da je "sporočevalec" lahko, le izza rdeče linije in kolikor se da diskretno, javlja samo vrednost in smer zadetka.
- Med tekmovalnim delom, je bilo v tretji skupini, na drugi liniji, osebi, ki ni tekmovala, dovoljeno, da pristreljuje svojo »snajperco«!?. Za tekmovalca na levi in desni, je bil moteč, ker je imel puško s kompenzatorjem. Po dogovoru s tekmovalci, je sam prenehal s streljanjem, ker je uvidel, da možnost, ki mu jo je dal organizator, nikakor ni na mestu. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
- Ocenjevanje tarč, je bilo zopet, na zelo slabem nivoju - o tem sem že toliko pisal, da bi se tudi 100% nepismeni, že kaj naučili – če ne drugo, bi jim postalo nerodno, da toliko in na takšen način komplicirajo. Vsaka tekma je, zaradi nepravilnega postopka pri ocenjevanju, podaljšana za kakšni dve uri.

Moja ocena je, da tekma, zaradi preveč nedopustnih napak, s strani organizatorja, ni bila na nivoju imena, ki ga je nosila. Tekmovalcem, ki za to niso prav nič krivi, predvsem pa dobitnikom pokalov, iskreno čestitam!! [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)