Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... RAZPIS-VABILO na 8.strelsko tekmovanje LIGA-EMONA 2011
#21
Lepo da gre vsem v vednost,ampak moje mnenje je,da bi morali na tekmi razčistit.
V skrajnem primeru tako,da drugo in tretje uvrščena tekmovalca protestirata na podelitvi in nebi hotela prevzet pokala oz medalje.
Samo to je verjetno že znanstvena fantastika.
Odgovori
#22
tudi drugi strelec je imel pravi diopter a za spremebo vsaj enga starega šveda
Odgovori
#23
Citat:Samo to je verjetno že znanstvena fantastika.

Exactly....

Žal je tako.
Odgovori
#24
Očitno je želja po "plehu" ali pokalu kot nekateri rečejo večja od morale...... [img]{SMILIES_PATH}/eusa_think.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img]
Odgovori
#25
Najprej odg. za g.Inkota...omenjaš, da je nastala zmeda pri podelitvi mislim, da se motiš bila je samo napaka pri razvrstitvi disciplin, namesto VP si bil napisan na seznamu OS 100 m bil si deležen opravičila, ja čudno ali ne zakaj pa nisi še dodal, da si najpreje streljal Mauser z puško Carl Gustav pa ti ravno ni šlo in sem ti dovolil, da lahko ponoviš z drugo puško naslednjič morate napisati vse ne pa kritizirati druge.
To velja tudi za vse ostale avtorje pisanja, ki navajajo nepreverjene članke, naprimer mr.T samo v VP je bilo 23 tekmovalcev ostalih pa znatno več pa, da naprej ne komentiram.
Sandiruger ne vem kaj si po poklicu mogoče si PEK, da ne veš kaj je pleh in kaj plemenita kovina......zato brez zamere [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img]
Odgovori
#26
Pa tako dobro mu je šlo zadnji mesec, dva [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ...
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#27
Citat:da si najpreje streljal Mauser z puško Carl Gustav pa ti ravno ni šlo in sem ti dovolil, da lahko ponoviš z drugo puško naslednjič morate napisati vse ne pa kritizirati druge.


Lol?

Pa če so tvoje medalje diamantne je ne bi hotel....sicer je pa itak ne bi mogel dobiti ker sem pošten.
Odgovori
#28
Citat:
Citat:da si najpreje streljal Mauser z puško Carl Gustav pa ti ravno ni šlo in sem ti dovolil, da lahko ponoviš z drugo puško naslednjič morate napisati vse ne pa kritizirati druge.

[img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img]
Odgovori
#29
Boris v želji ustreči - namesto da bi jih diskvalificiral - kršiteljem preveč popušča, zato tudi prihaja do takšnih zapletov.
Odgovori
#30
No sej imaš prav, če dobro pomislim sem res bil krivičen, ker se tisti, ki so bili na tekmi in katerih € so šli za štartnino niso pritožili oz. razrešili zadeve na mestu samem. Ne razumem pa potem zakaj si sploh načel to temo sej je v bistvu vse kul, če te pa sotekmovalci z pomanjkanjem morale in etike motijo si jim pa prav tako imel možnost to povedati na tekmi.


Jaz mislim, da večina ne razume, da se bo treba odločiti ali se gremo poštene tekme in zagotavljanje absolutne poštenosti (kjer je pač sicer še vedno možen kak spodrsljaj ampak ne tako kot sedaj ko je drsanje pravilo...) ali pa se ne gremo tekem, ker je to zlorabljanje besede. Isto pa velja za komentiranje takih stvari ali strelci želimo poštenje in ga zahtevamo (najprej seveda sami od sebe) in take zadeve spravimo na plano, da se vidi kdo je pokvarjen in kdo ne opravlja svojega posla ali pa vse skupaj spregledamo, se tiho pridušamo ob pivu in ljudem za hrbtom režimo. Neke vmesne poti tu ne vidim in če si že objavil svinjarijo (čudi me, da se g. Sterle ni oglasil in povedal svoje plati zgodbe), da se potem gre do konca in zadevo razreši vsaj na načelni ravni, da kaj takega pač ni dopustno (no ali pa konec koncev morda le je - še sam več ne vem kje smo pri vsem tem).

Če vse skupaj pogledamo v kontekstu pravil in kaj sploh hočemo me bega, da v začetku poletja ljudje v dokaj poštenem številu glasujejo da so organizatorji v KURCU in da podpirajo nek red potem pa par mesecev kasneje vse skupaj en VELIK nič oz. revščina in ljudje še veselo mečejo € stran za goljufive tekme. Mam občutek, da je jamranje in smiljenje samemu sebi nacionalni šport in da kakršna koli aktivnost ali poizkus spreminjanja stanja naleti na največji odpor ravno pri tistih, ki se ponavadi najbolj "tiho pridušajo".


PS: Po katerikoli definiciji goljufanja in nepoštenja je ta dogodek (če se je res zgodil tako kot se je) nič drugega kot navadno goljufanje in so ljudje, ki so plačali za boj za plemenite kovine in možnost streljanja opeharjeni. Razpis za disciplino je povsem jasen nato pa totalna sprememba na sami tekmi in spreminjanje pogojev. Smešno se mi samo zdi, da zadeva ne moti (očitno) tistih, ki so € dali.
Odgovori
#31
"strela" Napisal:Sandiruger ne vem kaj si po poklicu mogoče si PEK, da ne veš kaj je pleh in kaj plemenita kovina......zato brez zamere [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img]
pleh je pločevina in pločevina je lahko (skoraj) vsaka kovina [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] tanki plehi pa so folije... [img]{SMILIES_PATH}/eusa_whistle.gif[/img]
Odgovori
#32
Del razpisa, ki ga ocenjujem kot nedefiniran:

"4. Vojaška puška VK razdalja 100m 20 strelov za skupni rezultat (dovoljena uporaba z PAP in RP delovanjem kaliber in proženje orožja nista omejena.Orožje mora biti identično vojaškemu, dovoljen diopter z palično prednjo muho, in sprednji naslon....
.....Najboljši tekmovalec prejme praktično nagrado in pokal vsi ostali, ki se bodo uvrstili do petega mesta medalje..."

..Vojaška puška VK.... [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img]

..Orožje mora biti identično vojaškemu... Slika dokazuje svoje in se na "palično muho" ne bom spuščal...

...Najboljši tekmovalec prejme...Kriterij bi moral biti nedvoumno napisan v razpisu in ne, da je določen na koncu tekmovanja.

V razpisu nisem zasledil točke, da lahko tekmovalec, če se mu prvi rezultat streljanja ne dopade, strelja še enkrat.
Za srečanja, ki imajo zelo zveneča imena, to odpade. Za tak način streljanja, so strelske vaje in ne "plemeniti" boji za medalje.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#33
Žlahtne kovine so zlato,srebro,platina,....., medalje in pokali na vseh dosedanjih tekmah VSEH ORGANIZATORJEV pa so iz NIČVREDNEGA PLEHA prevlečeni z tanko plastjo kovine ali barve,katera je enaka barvi zlata,srebra,brona.
Odgovori
#34
En delček resnice, o medaljah:
[url="http://sl.wikipedia.org/wiki/Zlata_medalja"]http://sl.wikipedia.org/wiki/Zlata_medalja[/url]

Še nekaj resnice iz pregovorov:
- Ni vse zlato, kar se sveti.
- Vsaka medelja ima dve plati.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#35
"volvo2" Napisal:Žlahtne kovine so zlato,srebro,platina,....., medalje in pokali na vseh dosedanjih tekmah VSEH ORGANIZATORJEV pa so iz NIČVREDNEGA PLEHA prevlečeni z tanko plastjo kovine ali barve,katera je enaka barvi zlata,srebra,brona.

Res je! Predstavljaj si, koliko bi stala zlata medalja (pa magari samo iz 14 karatnega) zlata (no saj imamo zlatarne, pa lahko gre kdo vprašat), da o zlatih pokalih niti ne sanjamo...
Odgovori
#36
Meni je jasno,da ne morejo biti medalje iz zlata,srebra itd, in moj komentar je bil namenjen g.Streli,ki piše neumnosti,da so njegove medalje iz žlahtnih kovin.
Odgovori
#37
Problem je ker tudi metaforično ne morejo biti plemenite. Vse skupaj me spominja na mujota ki se userje, stopi v lasten produkt in je happy ker mu diši po domačem, da ni na tujega stopil....
Odgovori
#38
"strela" Napisal:Sandiruger ne vem kaj si po poklicu mogoče si PEK, da ne veš kaj je pleh in kaj plemenita kovina......zato brez zamere [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img]
Jaz že vem kaj sem po poklicu,tebe pa prav nič ne briga kaj sem,vem pa tudi kaj je žlahtna kovina,vendar se na žalost na nobeni od tvojih in drugih tekem pri nas ne podarja za doseženo mesto kakšna kolajna ki bi vsebovala vsaj "ž" od žlahtne kovine [img]{SMILIES_PATH}/eusa_think.gif[/img]
Odgovori
#39
"Mato" Napisal:.... imel možnost to povedati na tekmi... se tiho pridušamo ob pivu in ljudem za hrbtom režimo...če si že objavil svinjarijo (čudi me, da se g. Sterle ni oglasil in povedal svoje plati zgodbe). ...smešno se mi samo zdi, da zadeva ne moti (očitno) tistih, ki so € dali.

tale tvoj zapis mi je dal misliti v perspektivi sobotnih dogajanj. ob tem dogodku me je malo presenetila pasivnost ljudi, ki so to opazili, pa nihče ni hotel narediti špetira. češ, po tihem bomo godrnjali, ne bomo pa delali škandala, ker bomo izpadli konfliktne osebe (malo po principu, bolje ispasti glup, nego iz aviona...). na podelitvi sem postavil vprašanje ali je takšno početje sedaj legalno, pa ni bilo komentarja.
eden od razlogov, zakaj se tolerira skoraj vse, je po komentarjih udeležencev tudi v tem, da jemljejo takšne tekme kot sprostitev po zajebanciji v službi. če je stvar vsaj približno in vsaj od daleč sprejemljiva, se nočejo prepirat; pridejo, odpokajo, (eventuelno) pogodrnjajo, pojejo golaž in gredo domov.
tole nisem objavil zato, ker bi hotel diskreditirati dotičnega, pravzaprav mi je zanj precej vseeno. mogoče pa naivno upam, da se bo z opozarjanjem na očitne kršitve pravil kdaj izognili podobni situaciji ali pa bo vsaj še kdo drug na podelitvu vstal in rekel "dost zajebancije!"

druga alternativa pa je, da rečemo jebeš pravila, tam so tarče pa delaj kar češ. vmesne poti žal ni.
Odgovori
#40
"Kristian" Napisal:"... vmesne poti žal ni."
Vmesna pot je in nanjo opozarjam oziroma namigujem že nekaj let.
V razpisu se napiše, da je srečanje strelcev ( imetnikov/lastnikov orožja ). S seboj naj prinesejo vse, kar morejo. Po jutranji pijači, ki jo, ko pobere štartnine, ponudi organizator ( kava, čaj... ) sledi dogovor kako, v kakšne tarče, koliko strelov, koliko ponavljanj, do kdaj...( s kakšnim orožjem, ni važno [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] )..Ko se vsi naveličajo streljat in postanejo lačni, se servira kosilo in po njem razglasitev nosilcev žlahtnih kovin - pogoji neznani. Pri objavi rezultatov v mediju ( Strelec.si ), se najprej čestita za vrhunske rezultate, pohvali sponzorje, ki so v tako odmevnem srečanju sodelovali in se objavi ( po novem ) rezultate za deset udeležencev, da ne bi slučajno kdo nekaj izračunal.
Seveda, na takšnem srečanju moraš biti prisoten najmanj 2x, da dobiš potrdilo o udeležbi na tekmovanju v disciplinah uradne športne panožne zveze. Malo komplicirano, a zelo resnično in se lahko razume kot (pol)humor. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_wall.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)