Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... RAZPIS-VABILO na 8.strelsko tekmovanje LIGA-EMONA 2011
#41
Kristian me veseli da nisi zastopil mojega posta kot kritiko tebe in sam mislim, da je povsem prav da si napisal to. Ja se 100% strinjam z obema samo resnično včasih dobim občutek v tej naši kokoški, da sploh niso problem paraziti ampak gostitelj, ker se poizkuša čohati kjer ga srbi.


Sam ok očitno večina misli, da zopet samo psi lajajo...we shall see if they maybe start to bite for a change.
Odgovori
#42
Sobotna tekma se je odvijala na čudovitem strelišču, vreme nam je streglo... [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] Vse bi bilo lepo, če. Ampak tudi ta "če" ni nerešljiv. [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img] Organizator mora postaviti točna pravila tekmovanja in se jih dosledno držat, biti mora previden in natančen pri izračunu (beri štetju) in objavi rezultatov in to je to. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] Nobene atomske fizike ni tu zraven. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] Madona, pa saj to so znali že davno tega v pokojni Jugi, kjer je bilo vse zanič (tako pravijo), a zdaj pa ne gre več? [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img]
Lep pozdrav vsem
Odgovori
#43
Glede sporne puške, bi napisal nekaj, kar ni bilo povsem točno omenjeno in mi je danes eden od tistih, ki je z njo streljal dal točne podatke.
Puška ni bila takšna, kot je na sliki, ampak je predelana - namesto diopterja je imela nameščene odprte merke. To je kar precej velika razlika in v bodoče bi prosil, da se bolj natančno napiše določeno trditev, ker nas je mnogo, ki ne znamo biti tiho in potem napišemo tudi kaj bolj ostrega. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] Vseeno pa je res, da se takšnega orožja ne more uvrščati med VP, ampak le med VK!!
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#44
Jaz sem tudi danes govoril direktno z lastnikom omenjene puške [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] pa je dejansko dobil odobritev za tekmovanje v tej disciplini s to puško tako, da dejansko ne vidim nič spornega tu vsaj s strani tekmovalca. Gre pač za zelo široko pojmovanje pojma vojaška puška in izjemne fleksibilnosti organizatorja [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img].
Odgovori
#45
" Napisal:Glede sporne puške, bi napisal nekaj, kar ni bilo povsem točno omenjeno in mi je danes eden od tistih, ki je z njo streljal dal točne podatke.
Puška ni bila takšna, kot je na sliki, ampak je predelana - namesto diopterja je imela nameščene odprte merke. To je kar precej velika razlika in v bodoče bi prosil, da se bolj natančno napiše določeno trditev, ker nas je mnogo, ki ne znamo biti tiho in potem napišemo tudi kaj bolj ostrega. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] Vseeno pa je res, da se takšnega orožja ne more uvrščati med VP, ampak le med VK!!
aha, potem je pa vse lepo in prav ter skladno s filozofijo strele, ki pravi da diopter v s palično muho (namesto krogca), ni več diopter ampak odprti merek; ampak zakaj se samo meni zdi narobe, da zdaj pravimo "kaj se pritožuje saj diopter ni diopter, ker so dioptri črni, ta pa je zelen" in pa "saj je organizator dovolil" ...
Odgovori
#46
Kristian seveda se nič ne spremeni samo glede nato, da je to dokaj svoboden svet je pač na strelcih da preko € oz. udeležbe odločijo kaj hočejo. V začetku ko sem se lotil pravil sem dal na glasovanje če se spomniš ene par anketic in razlog, da sem se odločil "zgubljati" čas s pravili je bil rezultat, kjer so strelci glasovali da jim ne sede trenutna situacija, da so pripravljeni nekaj za to storiti in da si želijo nekih enotnih pravil.

Torej na ljudeh bo na koncu ali bodo take organizatorje podpirali in hodili na njihove tekme (in jim s tem posredno dali potrditev, da so zadovoljni z njihovimi storitvami) ali pa se bodo enostavno odločili ne hoditi na take prireditve in s tem jasno in glasno sporočiti organizatorjem, da je njihov koncept in izvajanje strelskih tekem mimo. Naj odloči trg....
Odgovori
#47
"Krist Napisal:"...aha, potem je pa vse lepo in prav ter skladno s filozofijo strele, ki pravi da diopter v s palično muho (namesto krogca), ni več diopter ampak odprti merek; ampak zakaj se samo meni zdi narobe, da zdaj pravimo "kaj se pritožuje saj diopter ni diopter, ker so dioptri črni, ta pa je zelen" in pa "saj je organizator dovolil" ..."
Hotel sem ti povedat, da tvoj prispevek ( s sliko ) ni bil korekten in da smo zaradi njega, bili malo preveč ostri.
Da ni vse prav, sem napisal v zadnjem stavku ( ...ne more biti VP, lahko je le VK!! ).
Na tak način predelane puške, se pri drugih organizatorjih uporabljajo in uveljavljajo v disciplini VK odprti merki in MK odprti merki - noben problem ( do zdaj ).
To, da "strela" ne ve kaj je vojaška puška ( v kar je prepričal tudi svoje kliente ) in da ne loči diopterja od odprtih merkov, že vsi "čivkajo"... [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] . Znano pa je tudi to, da na njegove "tekme" nekateri zahajajo, ne zaradi tega, da bi kaj dali nase, ampak raje dajo kaj vase. [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#48
Moj odgovor na vajino kritiziranje....sprašujem se zakaj toliko pisanja in raznih ugibanj glede našega tekmovanja, ki se ga sploh nista udeležila in na koncu vesta več kot pa vsi ostali ki so bili udeleženci na tekmovanju.
Recimo, da so naša tekmovanja po želji strelcev organizator pa poskrbi za vse ostale formalnosti, naša tekmovanja so izvedena po naših pravilih s tem, da tekmovalci niso obremenjeni pri izvajanju.
V bodoče obema priporočam, da napišeta kakšno bolj zanimivo temo, Karlo tebi pa v vednost, da za enkrat svojo delo opravljam korektno in poskrbim, da se tekmovalci počutijo sproščeno in seveda na koncu, da ne odidejo žejni in lačni iz prizorišča tekmovanja, zato te naj ne skrbi.
Glede kalibrov in pod kaj spada puška VK in VP jih bom na naslednjem tekmovanju deliv v dve različni kategoriji se bom potrudil.......

lp
Odgovori
#49
Mislim, da bo tako res najmanj hude krvi pa še strelci bodo bolj zadovoljni. Vsekakor pohvalno.

To a je kdo bil kje ali ni bil nima čisto nobene veze z načelnimi stališči in korektno predstavljenimi dejstvi s strani tistih, ki so bili. To, da pa nekdo komentira nekaj pa tudi ne moreš prepovedati sploh ker ne gre za zlonamerna komentiranja ampak je tu izključno želja po visoki kvaliteti tekmovanja (pa ne mislim s tem dobrih zadetkov ampak enakih in poštenih pogojev za vse tekmovalce).
Odgovori
#50
Mato..lp no delno se strinjam z tvojim predlogom kakšna zadevica pač učasih malo zgreši začrtano smer, ki pa se na koncu vedno dobro izide.Trudimo se, da bi vsem nudili enake pogoje pa se vedno najde kakšna izjema, pač tako je v našem strelstvu in upam, da gre na bolje.
Odgovori
#51
"str Napisal:"Moj odgovor na vajino kritiziranje....sprašujem se zakaj toliko pisanja in raznih ugibanj glede našega tekmovanja, ki se ga sploh nista udeležila in na koncu vesta več kot pa vsi ostali ki so bili udeleženci na tekmovanju..."
Za odgovor sem "zaprosil" SSKJ in je naslednji:
Kritizirati - Ugotavljati in ( javno ) razlagati negativne sestavine česa ( pomanjkljivosti organizacije, negativno ocenjevati (ne)kaj )...
Kritika - Presojanje in ločitve pozitivnih in negativnih sestavin...
V debato sem se precej ostro vključil zaradi objavljene slike in sem se v nadaljevanju "skesal". Ker je vse že napisano, ne bom ponavljal, lahko pa jemlješ kot konstruktivno kritiko. [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]

"str Napisal:"...Recimo, da so naša tekmovanja po želji strelcev organizator pa poskrbi za vse ostale formalnosti, naša tekmovanja so izvedena po naših pravilih..."
Ko boš zamenjal besedo tekmovanja, z besedo srečanja, bo tvoja trditev ( recimo [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] ) povsem na mestu. Do takrat pa boš moral napisati, predstaviti ali se sklicevati na določen pravilnik, ker brez napisanega in javno predstavljenega pravilnika ni tekmovanja.
"str Napisal:"...da ne odidejo žejni in lačni iz prizorišča tekmovanja, zato te naj ne skrbi..."
Me ne skrbi. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
"str Napisal:"...Glede kalibrov in pod kaj spada puška VK in VP jih bom na naslednjem tekmovanju deliv v dve različni kategoriji se bom potrudil...."
Lažje ti bo, če boš na naslednjem srečanju napisal v vabilu, da se strelja s puško VK z odprtimi merki in je konec vsega truda. Je predlog dovolj konstruktiven? [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Lep dan želim.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#52
Boris, da ne boš mislil in govoril, da nisem za nobeno rabo, objavljam zate in za vse, ki jih mogoče zanima, osnutek pravilnika, ki je kratek, a ima zelo dolge korenine. Ne trdim, da je brezhiben, lahko pa je zelo uporaben.

Osnutek pravilnika za tekmovanja HP ( "hobi program" )

Za varnost, normative strelišča in tarč, kontrolo orožja in opreme, itd., se lahko sklicujemo in uporabimoTehnična pravila ISSF. Iz istega pravilnika, lahko uporabimo tudi pravila za discipline orožja z diopterjem ( MK puška in VK puška ). Iz discipline Pištola/revolver s središčnim vžigom, naredimo dve disciplini ( revolver, pištola ) in ohranimo le precizni del, brez hitrostnega, ter poleg enoročnega streljanja, dovolimo še dvoročno.
Za discipline orožja z odprtimi merki se lahko sklicujemo na pravilnik SZS ( k disciplini VP, dodamo VK puško in poleg MK puške serijske izdelave, dodamo predelane MK puške ) tako, da dovolimo še uporabo prednjega naslona.
Pri odprtih merkih in diopterju lahko na kakovostnejših tekmah ( npr.: državno prvenstvo, itd ), ko se z enakim orožjem strelja na daljše in na krajše razdalje, pri slednjih strelja le z uporabo jermena – način je bil izveden na nedavnem državnem prvenstvu ASZS z VK in VP.
Pravilnik F- class uporabimo za orožje z optiko, na vseh razdaljah.
Pred tem, »antivibra« pripomočke ( prednji naslon, zajc ) do potankosti opredelimo.
Pri vseh disciplinah dovolimo in pod nobenim pogojem ne prepovemo, strelsko opremo ( jopič, rokavico in jermen )!!
Poleg že znanih, klasičnih razdalj, lahko za »poživitev« kakšne tekme, uvedemo discipline kratkocevnega orožja na razdalji 100 m enoročno, v tarčo za hitrostno/hitrostrelno streljanje; VK/VP na razdalji 200 m v tarčo 1x1 m, stoje; hitrostno streljanje s PAP-ovko; MK puško na 100 m leže, itd..
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#53
" Napisal:Hotel sem ti povedat, da tvoj prispevek ( s sliko ) ni bil korekten in da smo zaradi njega, bili malo preveč ostri.
na Mlakah (03.09.) je podoba Tannerja popolnoma ustrezala temu na sliki. iz žepa sem že potegnil telefon da ga slikam, a so rekli da strelja izven konkurence, zato s fotodokumentiranjem nisem nadaljeval. Škoda. Zanimivo da po petih straneh postov, moja pripomba izpade kot skorajda neupravičeno jadanje, nihče pa ne reče da je Sterle ravnal nešportno ker je šel streljat s CISM puško kategorije VK v konkurenco vojaških pušk. Ali mu je organizator dovolil ali ne, očitka ne spremeni. Enako nešportno je ponovno streljanje slabe serije (z organizatorjevim žegnom ali brez), ali pa prilepit nalepko na tisto luknjo, ki ti kvari rezultat. Ista pašta.
Tisti, ki se grejo rekreativna tekmovanja, naj bi v nekem idealnem svetu premogli toliko moralne integritete, da bi spoštovali pravila, brez da mu/jim sodnik stoji za hrbtom. Če ne, so samo latentni goljufi ki čakajo na priložnost.

vem pa da razen grdih pogledov in občasnih očitkov za hrbtom, od tega ne bo nobenih koristi, zato se bom v prihodnje vzdržal vseh osebnih komentarjev. svojo energijo lahko precej bolj koristno porabljam drugje...
Odgovori
#54
"Kristian" - Kdaj na Mlakah?

"Napisal/-a 357 » Po sep 05, 2011 6:39 pm
Mato Napisal/-a:
"...Sterle od tebe pa ne bi pričakoval, da boš pobral pokal na tak način, da prideš s tem streljat na Vojaško puško..."

Ga premalo poznaš...In on je ( skoraj ) glavni pri pisanju pravilnikov ASZS.
Marko oprosti, ampak na te stvari sem te opozarjal že nekaj časa in kar se mene tiče, izgubljaš kredibilnost!!"

Če si prebral ( razumel ) omenjeni post, ki ga ne znam drugače prilepiti, lahko razbereš, da večje kritike, kot sem jo dal, ne bi mogel dati in je delovala tako, da se določeni ljudje, z menoj več ne pogovarjajo oziroma me "podjebavajo". Naprej ne bom komentiral...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#55
Mislim, da je prav da se pove bi bilo pa še bolj prav če bi nekdo potem dejansko na tekmi ali na liniji rekel hopsa kaj je zdaj to.

Sem s Sterletom govoril na tekmi in pravi, da je s tem že streljal na tekmovanju in da je to pač klasika v tej vrsti tekmovanja detajlov kdo kdaj komu kako pa pač ne morem komentirati ker jih ne poznam. Zato je dejansko res, da z vidika strelca to pač ni bil big deal, ker je kategorija očitno tako široko zastavljena da anything goes.

Sam vem, da me te vrste tekmovanj ne zanimajo (ala "cesarski praženec") in se jih tudi ne bom udeležil, ker mi je v interesu, da tekmujem pod kontroliranimi pogoji ali pa pač raje izkoristim soboto za solo pokanje v krogu prijateljev, kjer pač beseda, poštenje in čast še nekaj šteje. Market is always right!!!!


Drugače pa glede nato, da nisi 10 let star in tudi nekaj že dal skozi pa tudi veš, da je med folkom vedno precej visok procent latentnih goljufov, ki jih moti edino to, da niso oni tisti, ki se imajo možnost okoristiti.
Odgovori
#56
It's all about money, .......... [img]{SMILIES_PATH}/eusa_shhh.gif[/img]
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)