Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glasovanje za 2.1 Pištola in revolver
#1
Predlog1

Citat:2.1 Pištola
Dovoljeni so kalibri od 6,35mm do 12,7mm oz. ameriški ekvivalenti. Drugih omejitev glede orožja ni. Uporaba optike ni dovoljena. Strelja se na razdalje 25m ali več.
Strelja se eno ali dvoročno iz stoječega položaja. Noben del strelčevega telesa se ne sme naslanjati na objekte na strelišču (miza, stol, ipd.)
Strelja se le polavtomatska pištola z odprtimi merki
Max dolžina cevi je 6 col kompenzatorji odsuna niso dovoljeni
Obvezna oprema organizatorja je gurka (izkazalo se je da je več kot dobrodošla) v kalibru 9mm.
Za vse kalibre večje od 9mm se zadetki, ki se dotikajo (izvzeto je očitno sekanje roba) roba kroga ne sodijo v korist strelca.
Ker je kratkocevno orožje tako da dopušča pri ravnanju večje nevarne kote kot dolgocevno je vsako kršenje varne smeri sankcionirano z diskvalifikacijo strelca (kazen prepovedi tekmovanja v disciplini v kateri je nastala kršitev - velja zgolj za prvo kršitev, več podrobnosti v poglavju o kršitvah)
Varna smer orožja je taka, da je cev vedno obrnjena v smeri tarč.
Med serijami (pavzami) mora biti orožje položeno na mizo brez nabojnika v orožju
med serijami (pavzami) je orožje položeno na mizo z odprtim zaklepom in v taki smeri da lahko sodnik brez dotikanja orožja vizualno pregleda da je orožje prazno.
Omejitev proženja je na varno delovanje oz. ob zavrnitvi preizkusa s strani strelca 1000g merjeno z napravo za merjenje sile proženja.

Predlog 2

Citat: 2.1. Pištola limited je omejena s kalibrom orožja 9mm, .357/.38 special
ostalo enako kot v predlogu 1
2.2 Pištola open ni omejena s kalibrom, vsako orožje na centralni vžig v kalibru večjem od .22lr ostalo enako kot v predlogu 1
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)