Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popravki in pripombe na finalna pravila
#1
Tukaj...
Odgovori
#2
malce filozofske razprave ... trenutno so tale pravila zgolj virtualno internetna, njihova implementacija pa z veliko mero optimizma precej vprašljiva. Dva od treh organizatorjev sta po komentarjih očitno izrecno proti novemu pravilniku, tretji pa bi verjetno bil pripravljen uporabiti dele pravilnika in npr. razpisati kategorije pištola Open in VP Open, pa še to bolj ne kot ja.
Pričakovati od strelcev da se ne bodo udeleževali tekem, če in dokler se strogo ne spoštujejo novonastala pravila je po mojem mnenju preoptimistično. Če razglabljamo naprej, bi rekel, da se slovenska rekreativna strelska srenja, ljubkovalno imenovana tudi "golaž liga" (lahko pizdite kolikor hočete ampak če se po vsaki tekmi oz. oceni kvalitete z enako pomembnostjo oceni tudi marenda, potem je ta izraz čisto pravilen), deli na tri skupine:
Prvi so "interioris circoli iaculatorres", po slovensko "strelci ožjega kroga" ali še bolj preprosto - simpatizerji organizatorja. Ti so zmeraj pri koritu in pričakovati od njih, da se bo kaj spremenilo, je utopija, ker jim čisto preveč paše tako kot je.
Drugi skupino tvori "iaculator vulgaris" ali po slovensko "običajni strelec". To je pohlevna živalca, ki živi le za družino in v službi vse od sebe da. Strelstvo mu je všeč, vendar nima ne časa in predvsem ne prostora za bolj aktivno ukvarjanje s svojo dejavnostjo. Strelske tekme so mu prikladna sprostitev, dobi dopoldan frej od družinskih obveznosti in možnost streljanja na urejenem strelišču. Važno da poka in da je golaž vsaj znosen. Domov pride miren... Enako kot od prve skupine je od njega iluzorno pričakovati, da bo delal zdraho zaradi pravil. Že itak ga cel teden vsi jebejo, zato hoče vsaj malo v miru spucat sinuse s smodniškimi plini (če je namesto golaža pasulj, obstaja nevarnost da podihani plini udarijo ven, vendar je ta pojav večinoma omejen na družinski krog)
Tretja, zadnja in daleč najmanjša skupina so "nocumentum iaculatorres" ali po slovensko "strelske nadloge". Gre za tiste ki imajo in čas in predvsem prostor streljati kadar želijo, zato jim udeležba na tekm sama po sebi ni edina svetla točka v življenju. Omenjajo zadeve kot so transparentnost tekmovanja, sodniki, pravila, sila proženja in zgodovinska vojaška puška... Stavek " pa ljudi smo, dogovorit čemo se..." nekako ne naleti na pretirano odobravanje. So daleč najmanjša skupina in jih prvi dve skupini iz različnih razlogov gledajo v najboljšem primeru kot nadlogo, v skrajnih pa kot grožnjo njihovemu urejenemu svetu, zato je njihov vpliv zelo omejen.

omenjena pravila v prvih dveh skupinah naletijo na gluha ušesa, tretja pa (ko enkrat pozabi na lastne interese ) nenako nima zadostnega političnega vpliva (ker jih nihče ne posluša) niti ekonomskega (če se ne udeležijo tekme jih je premalo da bi se poznalo) da bi prisilili organizatorje k razmisleku.

Obstaja še ena pot, trnova pot razsvetljenja in spoznanja... predlagatelj (Mato & Co.) se odpove lastnemu terminu na strelišču in organizira tekmo po novih pravilih. Ko in če mu uspe narediti najbolj jebačko tekmo vseh časov, o kateri bo dober glas (pa ne samo jakost pokanja) segel v deveto vas, potem obstaja neka vsaj teoretična možnost, da slovenska strelska srenja zamisli in rečem mogoče pa je to boljša pot, kot pa
[img]{SMILIES_PATH}/qleft1.gif[/img] + [img]{SMILIES_PATH}/extra_az.gif[/img]

(drugače pa me ta predlog - tole so pravila, vi pa prisilite org., da jih sprejme, ali pa ne hodite streljat - spominja na slovensko davkarijo. Tam ti konec meseca prijazno poberejo DDV, plačilo računa moraš pa od dolžnika izterjat sam...)
Odgovori
#3
[img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]

Hvala Kristian - sedaj vem, kam spadam... [img]{SMILIES_PATH}/icon_eek.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_shifty.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif[/img]


No, pa da Mato ne bo rekel, da mu smetim temo, bi zaenkrat predlagal, da se beseda "prireditev" zamenja z besedo "dogodek" (moram nazaj pregledat, kje vse sem to besedo zasledil), ter streljanje kategorij dolgocevnega orožja "iz ramena", je po moje bolj primerno navesti:

"strelja se brez naslonov (t.j. "po strelsko", oz. "iz komolcev"), kjer mora biti kopito puške oprto v rame strelca, dovoljena uporaba pasu (strelskega ali pasu za nošenje orožja na ramenu), strelske rokavice...

Prebral sem prvih 15 strani, tako da še nisem pri koncu, ter pregledal tarče - vendar te tarče (ki so kot priloge v pravilniku) niso one nove predlagane!?
Odgovori
#4
pmarjan: Niso nisem še delal pomanjšanih slik za mušter....Prireditev sem popravil v dogodek..

Kristian: Se 100% vendar je treba iti po korakih in doseči nek konsenz. Priznam pa tudi, da je šlo za en oseben eksperiment o katerem pa kdaj drugič oz. kasneje.
Kar se tiče oznak strelcev si dokaj dobro zadel in verjetno je posplošeno gledano res tako. Vem pa za vsaj enega nocumentum iaculatores ki se bo morfal v despicio iaculatores.
Odgovori
#5
Zadnje dni nisem nič kaj dosti komentiral glede Pravilnika, ampak ne, ker bi me minil interes, temveč ker imam sam premalo kilometrine, da razglabljam o takih detajlih kot so šnelerji, kljuke, gurke in ostalo. Vsekakor z zanimanjem spremljam vaše debate. (In kregarije. [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img])
Odgovori
#6
"Apatija"
Odgovori
#7
Vprašanje je: Zakaj v dinamiki nimajo težav z pravili? Zato, ker so prevzeli mednarodno veljavna pravila.
Vpašanje: Zakaj pri optiki odkrivati " toplo vodo"? Moj predlog je: veljajo F-class pravila in pika. Brez vseh dodelav in predelav. Da bo organizatorju lažje, imamo samo eno skupino in pri rezultatih v oklepaju samo zabeleži, ali je strelec tekmoval v open ali TR. Pika. Za MK optika veljajo F-class pravila. Kar se mene tiče nimam pripomb na tarče.

LP Marko

P.S. Poglejte si samo raspis za Batajnico! Brez kompliciranja; fantastično
Odgovori
#8
Kakor se meni zdi nekih strašnih težav ni, je samo vprašanje vojaške puške (rešeno), pištole (rešeno) in pa strelnega položaja pri vojaški puški s prednjim naslonom (debata okoli roke).

Drugje mislim da je vse jasno?
Odgovori
#9
max [img]{SMILIES_PATH}/extra_thumbup.gif[/img]

Srbi so lepo poenostavili, F-klasa pa basta.
Razmišljam da bi šel dol... [img]{SMILIES_PATH}/eusa_think.gif[/img]
administrator / Strelec.si
Odgovori
#10
Zato mamo tarče .25 X itd. in zgubljali cajt dva mesca da uskladili vse skup? Očitno je ta pravilnik nepotreben ker je vse F klasa in mir. Pištole, revolverje, MK, vojaške puška pa ko jebe? Kako bo organizirano streljanje isto?
Odgovori
#11
"Mato" Napisal:Zato mamo tarče .25 X itd. in zgubljali cajt dva mesca da uskladili vse skup?
Ne ne, tarče ki smo jih zbobnali se mi zdijo ok, prvič ker so original res velike, drugič zaradi cene...

Seveda F-klasa pride v poštev samo pri optiki... [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
administrator / Strelec.si
Odgovori
#12
Ja kaj zdej F-class ja al ne al je vseen nekaj treba zrihtat skup pa morda ta pravilnik le ne zajema samo dolge cevi...


Če nisem bil jasen: Ni sam ja bo F-class pravila pa čao pa simpl ko pasulj. Fajn za eno tekmo ja ampak tle je cilj narediti nek baseline za vse....kar pa kot je razvidno iz pregovarjanj ni tko simpl. Je pa res, da je zanimanje med slovenskimi strelci izjemno.
Odgovori
#13
Mato, ne govorim o tarčah, ki nikoli niso bile problem.
Že Bobi te je opozoril na trde podlage pod nasloni, ki ste jih črtali (prepovedali), pa jih F class dovoljuje in natančno definira. Zakj že? Koliko je še takih in podobnih stvari pa ne vem. Upam da je edina.
Če sprejmemo F-class pravila in svoje tarče se elegantno ognemo vsem problemom.

LP Marko
Odgovori
#14
Zato ker želimo stvari enostavne in zakaj bi predpisovali deščice pod nasloni če lahko enostavno rečemo, da je strelsko mesto tako kot je in ni dovoljeno nič pod naslon.


PA ŠE NEKAJ TOLE PA SE DEREM SEDAJ.


Ne mi pametovati kaj me je kdo opozoril in kaj me ni kdo opozoril in kaj sem upošteval in kaj nisem, če bi si prebrali kako sem stvar si zamislil in če bi dosledno (zgleda moja napaka ker nisem) brisal vse neprimerne poste bi morda bil 1 primeren prispevek k pravilom. Ravno v izogib temu o čemer se derem sedaj sem želel da kdorkoli ima karkoli za povedat o pravilih to pove tako, da konkretno predlaga točko pravil kako naj bo ampak ker je bilo takega odziva nič ali pa skoraj nič se je pač dokladalo in prekladalo. Torej če bi želel pametovati o pravilu bi lahko v zadnjih 2 mesecih kadarkoli "enostavno prepisal f-class pravila in jih dal v strukturo pravil kot svoj člen in predlog" in se morda sedaj o tem ne bi bilo treba dret.


Zdaj se pa neham dret.

Sedaj ko je pravilnik na glasovanju pametovati je za moje pojme hinavsko, ok, da poveš mnenje ga imaš vso pravico povedat vendar pa menim, da je bilo dovolj prilike in časa za soustvarjanje tega pravilnika. Zakaj se kdo ni oglasil prej pa sam ve. V končni fazi bomo na slabšem vsi . Tudi kopiranje ameriškega sistema ima svoje + in -, zakaj potem tarče njihove niso ok ampak smo jih zmanjšali za pol, kot vidiš je vse stvar interpretacije, ti mi daš primer zakaj ni dovoljena podloga podloge kot v f-class, admin da primer, da so prevelike tarče f-class, nekdo tretji, da spet neki tretjega ne bi ali bi... Kako boš to skoordiniral drugače kot, da se vse predloge zbere in nekako "pogovori" o njih. Čas za to je bil....
Odgovori
#15
Če se že omenja F-class, si lahko preberete moj post, kjer sem dne 13. 09. 2011 predstavil osnutek pravilnika za HP:
[url="http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=49&t=6005&start=45"]viewtopic.php?f=49&t=6005&start=45[/url]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#16
"Mato" Napisal:Tukaj...

Se opravičujem svoji nerodnosti! KJE? [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img]
Odgovori
#17
V tej temi, ki je bila originalno posvečena komentiranju napak v pravilih in kaj je potrebno še popeglat...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)