Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vprašanje- aktivni glušniki Peltor
#1
Zdravo

Imam vprašanje...sem lastnik omenjenih aktivnih glušnikov PELTOR comtac XS. Kupljene leta 2010 iz Amerike. Izgleda da se je pokvarilo stikalo za vklop/izklop(obenem je tudi stikalo za ojačitev zvoka). Glušnike lahko vklopim ali izklopim edino na način da vstavim ali vzamem ven eno izmed obeh baterij. Glušniki sicer normalno delujejo na prvi stopnji, kar je čisto dovolj.....vendar to ni to.
Kaj je za narediti.....je mogoče kaki uradni serviser v Sloveniji al so to le pobožne želje? Drugače poslati na Švedsko....?
Odgovori
#2
Zamenjati potenciometer? Vse skupaj te bo stalo manj kot 1€...
Odgovori
#3
Nisem doma v tej elektrotehnični smeri.
Lahko kaj več o tem.
Odgovori
#4
Če jih lahko brez poškodb razstaviš, jih prosim daj in poslikaj elektroniko (lepo kvalitetno, makro). Tako bo najlažje ugotoviti problem.
Odgovori
#5
Rešeno....

Vlaga prišla v ohišje (dan prej je močno deževalo, pospravil sem jih v nahrbtnik, nahrbtnik pa v šotor [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] , direkt pod luknjo [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ).
Ko sem pogruntal kje bi bil vzrok, sem jih ene par ur sušil z kaloriferjem.....sedaj zadeva laufa normalno [img]{SMILIES_PATH}/new_2gunsfiring_v1.gif[/img] .
Hvala vseeno.
Odgovori
#6
Ja, tiste spužve so kot narejene za vpijanje vode in vlage [img]{SMILIES_PATH}/icon_evil.gif[/img] Če boš imel kdaj probleme s kakšnim stikalom/potenciometrom zaradi vlage ga našpricaj s Kontakt sprejem, potem pa pusti da se posuši [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)