Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vabilo na trening streljanja MLAKE 9.6.2012
#1
Strelsko društvo Tyr vabi na trening streljanja z dolgocevnim in kratkocevnim orožjem v
soboto,9.6.2012 na strelišče Mlake pri Vipavi

Prijave: Prijava je obvezna preko spletne strani [url="http://www.sd-tyr.si"]http://www.sd-tyr.si[/url]. Vse ostale informacije tudi na voljo preko emaila: info@sd-tyr.si
Participacija: 5 EURO ki pokriva logistične stroške. Nakazilo preko TR (lahko plačate za več oseb vendar navedite za koga oz. pošljite informacijo na email) št: SI56 3300 0000 4123 170 odprt pri Hypo Bank d.d.) ali v gotovini na mestu samem.
Odpoved tekmovanja: Bo sporočena prijavljenim preko emaila in objavljena na tej spletni strani
Odpoved tekmovalcev: Sporočiti vsaj 2 dni pred treningom


Ostali pogoji:
- glede na možnosti strelišča se bo streljalo na 100-400m z dolgocevnim orožjem na centralni vžig
- MK in pištola pa na 50m in 25m
- strelci si tarče priskrbijo sami oz. je ena tarča na udeleženca na voljo pri organizatorju brezplačno v kolikor vam odgovarja (100/300/500m 10=.5moa) oz. do "razprodaje" zalog [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
- okvirji za tarče bodo postavljeni glede na interes strelcev (prosim navedite ob prijavi katere zvrsti in na kakšne razdalje želite streljati)
- odvisno od števila prijavljenih bo tudi način same izvedbe streljanja (fiksna postavitev strelskih mest ali se bomo menjali glede na razdalje - prekrivanje tarč saj je širina strelišča omejena) določen naknadno
-ker gre za trening je vse stvar dogovora in konsenza

Red na strelišču in potek streljanja:

- postavitev tarč poteka od 8:00-8:45
- streljanje se prične ob 9:00 in zaključi ob 14:30h
- omejitev kalibrov je po elaboratu (bo sporočeno naknadno zaenkrat velja, da ni dovoljeno streljanje z .50bmg)
- prekinitve za menjavo tarč bodo na 1h oz. po dogovoru s strelci na mestu samem
-kdor zamudi s prihodom na streljanje lahko strelja po naslednji prekinitvi
-na enem strelskem mestu vas lahko strelja več vendar se morate obvezno prijaviti vsi in seveda tudi plačati participacijo
-ogled treninga ni dovoljen, dovoljena je zgolj prisotnost strelcev

Varnost:
-veljajo vsa pravila varnega rokovanja z orožjem
-med prekinitvijo je prepovedano ležati za orožjem ali se dotikati orožja
-strelci so dolžni upoštevati navodila vodje streljanja


V kolikor bo interes strelcev bi organizirali prijateljsko tekmo z nekaj dinamike (dolgocevne). Same detajle bomo objavili naknadno po preverjanju dejanskih tehničnih in varnostnih možnostih glede na elaborat strelišča.
Odgovori
#2
Ojla!

Evo mene [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] ! Žena so rekli da lahko! Puška je sicer v delu, a mi je obljubljena do konca tedna (no, morda v ponedeljek [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] ).
Torej, prijavljam se na trening, na katerem bi streljal s .308 Win na 100 in 300 metrov ( [img]{SMILIES_PATH}/new_snipersmilie.gif[/img] ) ter z mojo MK ljubico na 50 metrov.
Ker nisem pozabil na tele zlate roke [url="http://shrani.si/f/2f/PS/zVhcp5x/pleske.jpg"]http://shrani.si/f/2f/PS/zVhcp5x/pleske.jpg[/url] , me samo zanima, če je tudi tokrat planirano kaj podobnega in če da, ali kaj prinesem (kumarice, majonezo, ajver,... [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] ). Dinarčke za participacijo bom prinesel s seboj.

Ajd!

Edit: sem spregledal in sem se sedajle prijavil še na klubski naslov (tako kot je treba [img]{SMILIES_PATH}/eusa_dance.gif[/img] )
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#3
Ne hrana ni predvidena, ker je čas dopustov in imajo boljše polovice diete je treba bit solidaren...
Odgovori
#4
Bobi, če boš mel zlate rokce ti prinesem roštilj in ihanskega brancina [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Odgovori
#5
Ojla šimek!

Hvala za ponudbo, a... Doma sem sam sebi zadovoljiv (govorim seveda o tvoji ponudbi), prestrašena, ali-bo-lačna, familija se tudi ne pritožuje, na terenu pa še nisem probaval in me je preveč strah. Sem pač perfekcionist (beri: ni težava, kaj bi si vi mislili, ampak moja samopodoba... žal.).

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#6
Update tekma:

Glede na tehnične zmožnosti (prekrivanje linij in obvezno streljanje izpod nadstreška) bi organizirali sledečo prijateljsko tekmo:

- razdalja 300m tarča klasična (.25moa=x)
- 3 naboje sede brez pomagal s posamičnim polnjenjem čas za ustrelitev vseh treh 60s
- tek s orožjem (izpraznjeno in zaklep izvlečen ) po pregledu orožja in na znak sodnika do 100m razdalje in nazaj v 60s (kdor ne uspe zaključi zgodbo)
- 3 naboje leže z rame s posamičnim polnjenjem (dovoljeno podpirati kopito zgolj z roko) v času 60s
- tek s orožjem (izpraznjeno in zaklep izvlečen ) po pregledu orožja in na znak sodnika do 100m razdalje in nazaj v 60s (kdor ne uspe zaključi zgodbo)
- 4 naboje leže z rame s posamičnim polnjenjem (dovoljeno podpirati kopito zgolj z roko) v času 80s

Strelja in začne se teči na ukaz sodnika po pregledu orožja, ravno tako začne teči za strele po ukazu sodnika, ko so vsi strelci na liniji oz. tisti, ki ne pritečejo v 60s zapustijo strelno linijo.

Ostale spremembe/dopolnitve na mestu samem...morda še ni dovolj tacticool zato je vsem dovoljeno nošenje maskirnih barv na obrazu in noža za pasom ter tomahawka na hrbtu (lahko tudi konjeniška sablja za pasom). V kolikor bi se tekme želel udeležiti kak BR strelec mu dobrohotno dovolimo čas teka 120 minut vendar pod pogojem, da prinese vso svojo BR opremo in z njo tudi teče (vozički posebaj dovoljeni [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] ).
Odgovori
#7
A je to trening ali tekma?
Odgovori
#8
Bom jaz lepo samo bellyrest streljal, važi [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] ... Ko se vidimo, boš lažje razumel [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] ... Sem namreč tako gost, da če me ne bi zjebala gravitacija, bi bil visok in močan fant.
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#9
"kaktus" Napisal:A je to trening ali tekma?

Trening... Tekma samo če bo interes...
Odgovori
#10
Prijave za dolge cevi (linija 100 - 400m) so ZAPRTE, nas je zadosti, in ni potrebe da se "komolčimo" en preko drugega [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Še vedno pa je nekaj prostora na liniji 50m (MK) in 25m (pištola, revolver) - še kakih 5 kandidatov.
Odgovori
#11
POZDRAVLJENI

Rad bi pohvalil trening,ki smo ga imeli včeraj na strelišču v Mlakah.Kljub dežju in vetru,ki nas je razveseljeval z leve in desne,je bil trening tako dobro organiziran,da sem na koncu pomislil in si želel,da bi bila tako organizirana tudi naša tekmovanja.Še enkrat hvala.

Boro
[img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Odgovori
#12
Ja bilo je kar kvalitetno pokanje in tudi bilo nas je ravno prav da še ni bilo gužve tako, da bo verjetno v bodoče tudi omejeno število prijavljenih...

Drugače pa če odštejemo dež je bilo idealno...
Odgovori
#13
Tyr se je zopet izkazal! [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] Super streljanje in tudi pogoji so bili super! [img]{SMILIES_PATH}/fsniper.gif[/img] Ko se je pa začel tahud dež sem pa jaz na srečo že končal! [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] Fantje hvala za odličen trening.
Odgovori
#14
Si spucal čevlje [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]...

Drugič se moramo zmenit za sodelovanje z ribiči, da nam škornje posodijo [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]...
Odgovori
#15
Ojla!

Meni je bilo tudi zelo lušno, kar se municije tiče sicer drago (sem si sam kriv [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ), ampak lušno [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] . Jumfer na 300 je bil vzet (meni in moji rdečki). Skozi rešpetlin je na 300 metrov sicer zgledalo vse razmetano, a je podrobnejši ogled tarče razkril, da iz osmice sploh nisem šel. Jaz srečen [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] . Mato in Rok, hvala za super trening. Sta videt fajn fanta in sploh nista tako grozna, kot so mi vsi govorili [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] (šala bre, šala).
Kip ap d gud vork, pa se vidimo še na kakšnem podobnem treningu, pa od sedaj naprej tudi na kakšni tekmi.

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#16
Mato, sem se trudil a vseh sledov se nisem znebil..... [img]{SMILIES_PATH}/icon_eek.gif[/img]
Odgovori
#17
Se v bližnji prihodnosti načrtuje ša kak trening dan?



Ni nujno ista lokacija ali organizator,pač vprašam vse morebitne zainteresirane prireditelje [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)