Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
#81
Mr.T: Eno vprašanje (upam da boš odgovoril).

Kriminalci ropajo štacune....
Policije nikjer....
Lastniki štacun začnejo streljat na kriminalce....

ergo --> orožje treba prepovedat, ker nobena roba ni vredna človeškega življenja ali pa kak tretji butast razlog....


Mr.T si ti kriminalc, potencialni kriminalc, wannabe kriminalc, zelo zelo zelo zelo zelo motena osebnost ali samo jebeš v glavo ker drugega nimaš za počet?
Odgovori
#82
"Mato" Napisal:... Mr.T...ali samo jebeš v glavo ker drugega nimaš za počet?

...dokler nasedate "na foro" (mr.T je popolnoma pravilno že vnaprej napovedal reakcije) bom glasoval za to ugotovitev... [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img]

Komentarji v teh "liberalističnih" temah dostikrat in popolnoma po nepotrebnem zaidejo na osebno raven z besednim obračunavanjem...
Odgovori
#83
Citat:OK - nekaj so zapisali v ustavo, potem pa po tolikem času ugotovili, da so se zajebali (pa ne zato, ker bi radi nategnil folk in ga obrali do kosti - če bo toliko zajebano za folk, ma tudi sz motorko bo padla hlava preč... poje Iztok Mlakar... [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] ).

Niso se zmotili in velika večina interpretira 2nd tako kot sem zapisal. Obstaja pa zelo glasna manjšina, ki na ves glas tuli drugače. 2nd na referendum pa niti ne mislijo dati (podobna scena kot referendumi o EU v EU članicah)....
Ttisti, ki me dovolj osebno poznajo vedo, da nisem ravno ljubitelj amerov (če se zelo milo izrazim) ampak ta njihova ustava je verjetno najboljši poizkus oblikovanja sistema, ki bi deloval za vse državljane pošteno in vsem omogočal podobno izhodišče -> seveda nikoli ni bilo perfect ali idealno je pa dejstvo, da je njihova družba bolj kot se oddaljuje od besedila in pomena originalnega teksta bolj zblojena in bližje razpadu.

Za tiste recimo, ki se radi igrajo s statistikami obstaja korelacija med nivojem nadzora nad orožjem in strelskimi pokoli in sicer učasih, ko ni bilo nadzora nad orožjem tudi strelskih pokolov ni bilo. Sedaj pa je samo vprašanje interpretacije korelacij in iskanjem (všečnih) razlogov za ali proti.
Odgovori
#84
"Mato" Napisal:...Za tiste recimo, ki se radi igrajo s statistikami obstaja korelacija med nivojem nadzora nad orožjem in strelskimi pokoli in sicer učasih, ko ni bilo nadzora nad orožjem tudi strelskih pokolov ni bilo. Sedaj pa je samo vprašanje interpretacije korelacij in iskanjem (všečnih) razlogov za ali proti.

Statistika naj bi služila kot povratna informacija stanja nekega sistema. Ko jo omenjajo "politiki" jo uporabijo in priredijo (upoštevajo samo parametre, ki jih sami želijo) po svoji želji. Določeni pojavi so tudi prej obstajali, pa se za njih ni vedelo, ker ni bilo informacij glede ... ničesa (predvsem pa interneta). Sigurno ima na te dogodke veliki vpliv medijev (prikazovanje nasilja - filmi, igrice,...), asociativnost, oz. veliko manj druženja med ljudmi, multikulturnost (in premalo poznavanja in izrabljanja tega pojma za doseganje nečednih ciljev posameznikov), dosegljivost raznih halucilugenov, drog,... socialna stiska, manj osebne svobode, poplava konkurence, reklamiranje in propaganda,... pa še kaj izmed "bolezni moderne dobe" sem pozabil na hitro dodati.

Včasih so se pokoli, genocidi,... skrivali pač za pojmi kot so: pokristjanjevanje, križarski pohodi, inkvizicije, pa tudi navsezadnje zasvojevanje divjega zahoda...
Odgovori
#85
NI res karse včasih tiče.

Pokol v tem kontekstu pomeni eden, dva, trije ljudje se iz različnih razlogov spravijo na neko skupino (naključno, politično, versko/rasno/whatever izbrano) ljudi in tamanijo dokler ne zmanjka žrtev, nabojev ali jih nekdo pač ne skensla. Kaj so razlogi ni point, point je v tem, da se take izpade uporabi kot sredstvo v boju za prepoved orožja in to, da je korelacija med temi pokoli in večjo kontrolo sorazmerna. Ne relativiziraj dejstev v smislu ja sej se pa ni vedl, ker ni blo neta in CNN to je bullshit. Učasih je bila svetovna novica, če je igralka pokazala gležnje kaj šele, če bi nek psiho pobil par deset ljudi. Kar hočem povedat je, da se take incidente (ki so posledica različnih - ki si jih ti naštel - dejavnikov) izrablja kot psihološko orožje proti vsem lastnikom orožja in manipulira direktno s čustvi ljudi. Moj point skozi te in še xy podobnih tem je, da prikažem (in to sem za vse ki niso butasti do amena tudi uspel - vsaj mislim da), da racionalnih argumentov za prepovedovanje orožja ni. Vse kar je so neke predpostavke, ki temeljijo ali na namenu razorožitve ljudi, strahu, čustvih kot so jeza, nemoč in zavist ali pa kot še najbolj opravičljivo "ja nekaj pa ja moramo storiti" in lažje kot se fokusirati na dejavnike, ki si jih ti naštel je prepovedati tisto s čemer je bilo dejanje zagrešeno.


PS: Še vedno ne vem zakaj ne gledam tu postov, ki bi zagovarjali prepoved uporabe nožev, sekir, motork, avtomobilov in zdrave pameti...?
Odgovori
#86
Citat:Mr.T si ti kriminalc, potencialni kriminalc, wannabe kriminalc, zelo zelo zelo zelo zelo motena osebnost ali samo jebeš v glavo ker drugega nimaš za počet?
Kako se je že včasih reklo, provokator(zdaj sem našel v jugocajtih se je temu reklo agitator [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ) ,potencialni kriminalec če ne dela za pravo stran [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]

Slučajno sem naletel na video pa sem ga pripopal da vidim če res nikogar ni na forumu ,in pričakoval odziv vsaj treh forumašev rok,mato,orien a moram reči da sem bil vseno presenečen nad reakcijo.

Citat:CCW ja - samo sigurno ne vsakemu... Kako zagotoviti uspešen filter - nimam pojma.
Se strinjam z Marjanom ,varnostno okolje pri nas, z izjemo Žabjaka kjer po poročanu medijev ne poteka 'kriminalno streljanje' ampak 'običajno streljanje' [img]{SMILIES_PATH}/icon_eek.gif[/img] je na srečo, tako da ni potrebe po tem, obrambno orožje prej dojamem kot grožnjo kot rešitev nečesa kar se na srečo ne dogaja.
Odgovori
#87
Ok hvala za pojasnilo.

Citat:Slučajno sem naletel na video pa sem ga pripopal da vidim če res nikogar ni na forumu ,in pričakoval odziv vsaj treh forumašev rok,mato,orien a moram reči da sem bil vseno presenečen nad reakcijo.

Kako slepcu pojasniti rdečo barvo, kako gluhemu razložiti kako se sliši ptičje petje kako....
Odgovori
#88
"Mato" Napisal:Ko se enkrat začne kontrola in arbitrarnost je vse samo še zgolj in le vprašanje časa, da se izrodi v totalitarizem.

Podpis! [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] Če Mato še ni prebral tele knjige, jo toplo priporočam.
Odgovori
#89
No še en "naključni incident" v Teksasu na univerzi....

PS: Si se kdaj vprašal kako je možno, da so ljudje že v 50ih in prej vedeli kam pes taco moli medtem ko nekateri osebki (ki se imajo za jako pametne) še leta 2012 ne? Dobra knjiga drugače (maš tudi film...), preberi še kake ki sem jih pred časom zlinkal (tale je vrhunska...
Odgovori
#90
Vsi enaki ne....
Odgovori
#91
Lep primer sorazmerja med kriminalom in posedovanjem orožja ima Švica. Če je pri hiši vojaški obveznik, potem je pri hiši tudi (avtomatsko!!) orožje in municija in komplet bojna oprema.
Njihove statistike strelskih incidentov pa poiščite na netu.

OJ!
Mare
Odgovori
#92
Vsi enaki -vsaj ena žrtev nepotizma saj so vsi v familiji ,kar se pa tiče političnih imunitet so pa te zgodbe zase.

Ne mi z Švico ,fantje imajo doma vojaško orožje ne pa ,obrambno orožje, ki ga prikrito nosijo na okoli ,pa kolikor vem še streliva nimajo kaj dosti doma in z to pravico pride dolžnost , vojaška obveznost poleg tega so strelsko zelo aktivn folk pa še vseno vsako leto teče kaka kampanija zoper to orožje saj tudi tam ne gre brez žrtev.

Razmerje med dolgo in kratkocevnim orožjem in kriminalno uporabo je po svoje logično ker pač dolge flinte niso preveč praktične ,v ZDA kratkocevno orožje predstavlja cca 1/3 vsega orožja a je uporabljeno v preko 80% umorov z strelnim orožjem in 90% nasilnega kriminala kjer je uporabljeno orožje.

Švica je drugače ena taka precej ksenofobna in rahlo kriminalno(denar vsega vladar) urejena država kjer velik del blagostanja stoji na obračanju denarja tujih barabinov, diktatorjev ,mafije , zakonodaja je na določenih področjih taka, da bi kdo mislil da so res balkanci ,volilno pravico so ženskam podelili v 70 letih zadnji v Evropi, zakoni dopuščajo en kup praks , ki bi drugje veljale za korupcijo in kriminal , ko se jih pojavijo kaki 'whistelblowerji' ki izdajo njihove bančne tajne jih glatko umorijo ali se vsi 'ponesreči' v priskovalnem zaporu obesijo, vse za to da bi obdržali status davčne-bančne oaze če je to tlakovano z trupli se prov malo sekirajo.
Odgovori
#93
in še ena za poglodat [url="http://abcnews.go.com/US/wireStory/police-shoot-kill-man-nyc-times-square-16988129#.UCl9B6MQG7g"]http://abcnews.go.com/US/wireStory/poli ... Cl9B6MQG7g[/url]
Odgovori
#94
"mr.T" Napisal:Švica je drugače ena taka precej ksenofobna in rahlo kriminalno(denar vsega vladar) urejena država kjer velik del blagostanja stoji na obračanju denarja tujih barabinov, diktatorjev ,mafije , zakonodaja je na določenih področjih taka, da bi kdo mislil da so res balkanci ,volilno pravico so ženskam podelili v 70 letih zadnji v Evropi, zakoni dopuščajo en kup praks , ki bi drugje veljale za korupcijo in kriminal , ko se jih pojavijo kaki 'whistelblowerji' ki izdajo njihove bančne tajne jih glatko umorijo ali se vsi 'ponesreči' v priskovalnem zaporu obesijo, vse za to da bi obdržali status davčne-bančne oaze če je to tlakovano z trupli se prov malo sekirajo.

Huh, zdaj sem si pa oddahnil... Še dobro, da se niso uresničile želje nekaterih leta 1990, ko so nam napovedovali, da bomo druga Švica... V takšnem podnu od ksenofobne in nestrpne države si pa res ne bi želel živeti. Barabe nevzgravžne, najbrž imajo v vsaki hiši poleg avtomatskega orožja še eno klet po vzoru Fritzla, kjer se izživljajo nad svojimi družinskimi člani. Pa da sploh ne omenjam, da so ti nestrpni ksenofobi prepovedali gradnjo minaretov in da so itak oni krivi, da so naše banke izropane, gospodarstvo pa v kurcu, saj smo se najbrž pri zgoraj omenjeni lopovski zakonodaji zgledovali po njih... [img]{SMILIES_PATH}/eusa_wall.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_wall.gif[/img]

Mr.T, seriously, celo provokatorji imajo svoj poden; a ti svojega nekako ne uspeš najti... [img]{SMILIES_PATH}/eusa_sick.gif[/img]
Odgovori
#95
http://www.youtube.com/watch?v=1lWJXDG2i0A

Za provokatorja, ki išče nižave...
Odgovori
#96
Fantje, Švico še kar dobro poznam; ja, seveda lahko imajo orožje doma, ampak pri tem govorimo o "goverment issued" vojaški puški za obveznike in upokojene vojake. Glede na trenutne pritiske je v toku zakonodaja kjer se bo vojaško orožje hranilo v vojašnicah, saj nekega realnega razloga za domačo hrambo ni. K temu je močno pripomoglo tudi dejstvo, da je velika količina tega "domačega" orožja našla pot na Kosovo preko raznih rođakov... (ostalo sledi, ker se je lih začel sestanek:)
Odgovori
#97
[url="http://www.zerohedge.com/contributed/2012-08-13/15-rules-web-disruption"]http://www.zerohedge.com/contributed/20 ... disruption[/url]


Kristian: Ne moreš iz miselnega oklepa ane? ZAKAJ RABIŠ RAZLOG, DA TI BO DRŽAVA DOVOLILA IMETI OROŽJE DOMA. Za moje pojme je to suženjski pristop k družbenemu urejanju in kljub temu, da je tako pri nas mi je odvratno*. DRUŽBA SE MORA VAROVATI, DRŽAVA SKRBI ZA VAS itd... Dej ne ga lomit pa a ste res tako zarukani, da ne morete dojeti, da tu ne gre za nikakršno varnost "države/družbe" ampak za strah barab pred pravično kaznijo in vsesplošen strah pred orožjem, ki je tak bavbav za večino leminške populacije. Mediji in politiki so večini tako oprali možgane, da v tem primeru sploh ne zmorejo racionalnega razmišljanja in enostavno njihov mozak nekje po nevronih preskoči brez procesiranja med orožjem ---> vsesplošen boj in mesarsko klanje. Infantilno je tako razmišljanje ampak kot kaže zelo popularno.

Ko je treba se it vojno ali kako podobno aktivnost po nalogu "države" takrat smo pa vsi dobri ane in se kar drenjajo v vrsti "predstavniki države" pri pripenjanju medalj najboljšim...(no sej ko je konec se slednji hitro znajdejo na "zagovoru" medtem ko prvi uživajo v tem kar "SMO" si priborili ne...).


*Preden kdo pameten napiše "pa spizdi ven" mu lahko vrnem z enako mero "pa vi spisdite ven iz te dežele".
Odgovori
#98
Vse kar sem želel poudariti na primeru Švice je samo to, da je želja in volja nekega npr. vlomilca po vstopu v tujo hišo povsem drugačna, če predvideva da v hiši ni orožja, kot če ve, da je v hiši zagotovo orožje. Pa ni važno ali je to orožje vojaško, obrambno, lovsko, športno ali x orožje.

Glede njihovega političnega sistema jim pa vsa čast, tako se gradi državnost, da se vztraja pri svojih načelih, ne pa da se stalno podreja zunanjim pritiskom.

Drugače pa USA je itak zakon ane? [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img]

OJ!
Mare
Odgovori
#99
"gasilc" Napisal:Vse kar sem želel poudariti na primeru Švice je samo to, da je želja in volja nekega npr. vlomilca po vstopu v tujo hišo povsem drugačna, če predvideva da v hiši ni orožja, kot če ve, da je v hiši zagotovo orožje. Pa ni važno ali je to orožje vojaško, obrambno, lovsko, športno ali x orozje.

OJ!
Mare
V Veliki Britaniji je od prijavljenih vlomov in poskusov vlomov, takih ko so stanovolci doma preko 50%. V ZDA se ta odstotek giblje pod 20.
Odgovori
"mr.T" Napisal:Razmerje med dolgo in kratkocevnim orožjem in kriminalno uporabo je po svoje logično ker pač dolge flinte niso preveč praktične ,v ZDA kratkocevno orožje predstavlja cca 1/3 vsega orožja a je uporabljeno v preko 80% umorov z strelnim orožjem in 90% nasilnega kriminala kjer je uporabljeno orožje.

Meni se je zdelo , da je med ca 300 milionov kosi, kot naj bi jih imeli drzavljani ZDA, okoli 45% pistol/revolverjev. Zanima me, od kje imas podatek da le 1/3?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)