Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Tale komentar pove vse....

"I never would have believed I would live to see the day that Russians would not only be giving us advice on freedom, but that they would also be RIGHT! The world is definitely upside down."
lp Melly
Odgovori
Citat:They hate guns in the hands of those who think for themselves and do not obey without question.
To bo to ameriški gun nuti posebno ti najbolj zagreti so misleči 'intelektualci' , ki se jih folk boji zaradi bistrega uma [img]{SMILIES_PATH}/extra_yellow.gif[/img]
Odgovori
"Melly" Napisal:Tale komentar pove vse....

"I never would have believed I would live to see the day that Russians would not only be giving us advice on freedom, but that they would also be RIGHT! The world is definitely upside down."

(kao socialistični) Kitajci jim posojajo denar in ne samo to...na koncu jim prijazno omenijo, da naj za božjo voljo že enkrat spravijo svoje gospodarstvo nazaj na noge...
Odgovori
Hmm, tole zadevo so pa mirno preskočili:

[url="http://hardnoxandfriends.wordpress.com/2012/12/28/san-antonio-theater-shooting/"]http://hardnoxandfriends.wordpress.com/ ... -shooting/[/url]

Pač ne gre najbolj v kontekst...

Sicer pa je na tem pagu kar nekaj zanimivih informacij in pogledov, kot je npr. ta:
[url="http://hardnoxandfriends.wordpress.com/2013/01/04/choose-your-own-crime-stats/"]http://hardnoxandfriends.wordpress.com/ ... ime-stats/[/url]
Odgovori
Komentar lokalca, v eni od privatnih diskusij. Osnovna ideja je, da na koncu vse to pripelje do štetja glasov in ko bodo Demokrati ugotovili da jim pada rejting, bo gun law pozabljen/odložen do nadalnjega...
----------------------
If the Dems prioritize gun laws over immigration reform, they will get neither, and will piss off enough people that they will lose the Senate and the presidency for the next decade. The gun proposals that are being proposed will not be passed, and in the remote possibility that they do, would quickly be found unconstitutional. Some of you folks just don't get it, your bigotry is clouding your picture of who the gun owners are. There are blacks, whites, hispanics, asian, men, women, gays, and straights. Some of those people feel pretty strongly about their right to defend themselves. Strongly enough that they have spent a fair amount of time and money on a pistol and training to use it. When Diane Feinstein leads the charge from the dems and says she wants to take that pistol and that right away, you better believe that some of them will vote against anyone who sides with Feinstein.

After the election when there was much gloating from the left and wailing and gnashing of teeth from the right, I think I posted somewhere here that the dems are at risk of undermining their gains out of arrogance and misreading the electorate. The folks who determine elections are not the party bots and cheerleaders, they are the ones who are more independent and distrust both parties. It is the party bots and cheerleaders who drag a party into extremism and cost it elections. Just as the tea party caused problems for the republicans, the gun control proponents have the potential to cause an equal amount of trouble for the left. People forget that at the time of Tarp and Bailouts, all the Tea Party talk seemed pretty popular and it sure seemed like it was going to be the wave that Republicans surfed to victory on. I think we all know how that worked out.
Odgovori
Kristian še en korak več naredi v razmišljanju, ker v ZDA že dolgo volitve nimajo nobenega pomena. Zato mi je smešno ko Mr.T lapa o glupih republikanskih redneckih (volivci republikancev, ki še gredo na volitve so pač bedaki vendar zelo zelo v manjšini) kajti velika večina "gun nutov" in ostalih "kao desničarjev" je že pred parimi leti dojela, da gre za velik nateg in da je povsem vseeno koga se izvoli končni rezultat je vedno enak. Sedaj mora samo še globalistom kapniti, da jih nategujejo in, da je obljubljena globalistična utopija v bistvu fašističnofevdalninovired.


Definicija globalista, kot jo uporabljam jaz: združuje vse samooklicane levičarje, komuniste, humaniste, progresivce, socialiste, ekobiolezbohomofanatike, antirkcprojogamuslihinduwhateverrainbowshitideja oz. na kratko globalist = vsak ki nasprotuje nacionalni državi in neodvisnosti ter suverenosti. Glede na izobraževanje (pranje možganov) in lahkotnost takega bivanja se ta skupina povečuje saj je za to značilna odsotnost logike in razmišljanja kot takega, gre za povsem enako stvar kot v starem rimu krščanstvo. Nekatere študije v ZDA to skupino ljudi celo uvrščajo med duševne bolnike s čimer se bi lahko strinjal, če ne bi šlo za vzgojeno/naučeno stvar.

Desničar = vsak rkc lover, antivseostalo ki zase misli, da ima monopol nad moralo in etiko ima sicer pravilen pogled na čast, odgovornost in delovni etos vendar sam po sebi še vedno rabi gospodarja, da lahko funkcionira in posledično ga izkoristijo banditi za volilno bazo. Ta skupina se lepo zmanjšuje ker ko enkrat povprečno inteligenten desničar prebere par stvari hitro zapusti te vrste...

Bandit = politiki, ljudje z močjo, ki so pogruntal management ovc in ga furajo glede na trenutne potrebe. Na vzven dajejo sicer vtis da ne vedo kaj delajo in da se morda kakšne skupine celo "ne marajo" in "tepejo" med sabo vendar vsi skupaj precej dobro obvladajo svoj posel (šišanja ovc to je) in posledično si lahko privoščijo stvari na katere bi še stari mački tipa Adi in Josef bili ponosni.

Ostalo smo pa taki in drugačni osebki, ki plavamo (ali skušamo plavati) v tej greznici in iščemo take in drugačne vrvi za poteg ven ali vsaj kljukice za nos, če že drgač ne gre.
Odgovori
"Mato" Napisal:Kristian še en korak več naredi v razmišljanju, ker v ZDA že dolgo volitve nimajo nobenega pomena.
ma, itak. Marsikomu je jasno, da so volitve cirkus, s katerim ljudstvo dajo občutek da lahko vpliva na potek dogodkov v prihodnosti in je s tem srečno.
Odgovori
Leto ali dve nazaj sem slišal, da naj bi enemu varnostniku iz enega strelskega kluba na notranjskem vzeli orožje, ker da ni uspel pozitivno opraviti psihotestov. Vprašanje je edino, zakaj je psihoteste ponovno delal? Mogoče jih zahteva varnostna firma vsake toliko časa? To so vse informacije, ki sem jih slišal iz druge/tretje roke, tako da jih tretirajte kot take.

Kar bi jaz rad videl je to, da se psihična evalvacija človeka dogaja od rojstva (starši) preko šole (učitelji + psihologi) in službe (psihologi) konstantno. Veliko več interakcije (sploh v šoli) z ljudmi, ki so trenirani, da zaznajo psihične deviacije in ne samo tehnično poučevanje matematike. Na tak način bi se zdravstvena kartoteka deviantov polnila tekom celega življenja in bi pri nakupu orožja (ali vozniškega izpita) bil potreben zgolj nekaj sekundni vpogled vanjo. Ali bolje rečeno, taki osebki bi bili že zdavnaj primerno internirani.

Zdravniški. Sem proti, sploh ko nam je predavatelj povedal, da živi slepi človek, ki ima orožni list. Čemu torej fizični zdravniški pregled? Če ima človek kakšne napade (epilepsija & co.) je itak zabeleženo v kartoteki.

Prideš do Rebca, keš na pult, dej mi unga Glocka tam. Pokaži mi osebno, klikne na BG Check, potem na PSI Check, vse zeleno, pokasira in nasvidenje.
Odgovori
... Ja, pa lahko še upravno takso zraven zaračuna, opravi vpis v uradno evidenco orožja, ter da OL v printer in vtisne žig ustrezne UE. Kot bi šel registrirat avto kakšnemu koncesionarju oz. organizaciji z javnimi pooblastili...
Odgovori
Instant BGC- to bi oblast mirno sprejela, zataknilo bi se, ce bi ji hoteli pobrati dostop do evidenc registriranih imetnikov orozja.
Odgovori
"Stra" Napisal:Kar bi jaz rad videl je to, da se psihična evalvacija človeka dogaja od rojstva (starši) preko šole (učitelji + psihologi) in službe (psihologi) konstantno. Veliko več interakcije (sploh v šoli) z ljudmi, ki so trenirani, da zaznajo psihične deviacije in ne samo tehnično poučevanje matematike. Na tak način bi se zdravstvena kartoteka deviantov polnila tekom celega življenja in bi pri nakupu orožja (ali vozniškega izpita) bil potreben zgolj nekaj sekundni vpogled vanjo. Ali bolje rečeno, taki osebki bi bili že zdavnaj primerno internirani.
Nekaj takega smo že poznali v bivši Jugi... Od vrtca naprej so vodili o tebi kartoteko, kamor so vpisovali opažanja vzgojiteljic, učiteljic, krajevnih uradnikov, UDBA špicljev ipd. A si predstavljaš nivo zlorabe, ki ga takšen sistem prinaša?

Pa še nekaj: če je nekdo pri 12 malo bolj "živ" in ima težave s katero učiteljico, še ne pomeni, da je pacient in da ga moramo zaznamovati za celo življenje. Zakaj ne nadaljuješ v smislu postavitve meje pridobitve dovoljenja še z višino človekovega IQ-ja?

Nevarne želje imaš, ni kaj. Še več nadzora, to nas bo sigurno rešilo...
Odgovori
"Orien" Napisal:Nevarne želje imaš, ni kaj. Še več nadzora, to nas bo sigurno rešilo...
Meni je jasno, da je tu vprašanje "kdo bo kontroliral kontrolorje". Ampak ker nimamo sistema, ki bi deviante iz družbe izločil nam devianti vladajo.

"Orien" Napisal:Pa še nekaj: če je nekdo pri 12 malo bolj "živ" in ima težave s katero učiteljico, še ne pomeni, da je pacient in da ga moramo zaznamovati za celo življenje.
"Živ" ni psihološka opazka, kaj šele oznaka, da je nekdo pacient. Poleg tega zaznamek ene učiteljice ne pomeni nič, da je nekdo devianten mora potrditi več neodvisnih psihologov. "Kontrolorje" je potrebno kontrolirati, če bi sistem slučajno bil takšne sorte, ne pa da je opazka enega "špiclja", ki si se mu zameril enaka oznaki, da si šizofrenik. In pa oznaka, za katero se ugotovi, da je nastala na podlagi zlobe mora biti sankcionirala.

Glej, jaz ne nudim perfektnega sistema, kar se tega tiče. Poizkušam zgolj razmišljati v smeri kako deviante izločati iz družbe, pri tem mi je jasno, da lahko povsod prihaja do zlorab, da ne rečem kršitev človekovih pravic. Ampak brez vsaj ene mere kršitve pravic, se deviantov ne bomo znebili praktično nikoli; sedaj se znebimo zgolj malih tatov, pametni devianti nam pa vladajo in se nam režijo.
Odgovori
Stra, ti bi torej v družbi rad sfiltriral psihopate? No, za lažje razumevanje si preberimo nekaj o tem:
[url="http://chuppacadabra.com/psihologija/psihopati-so-med-nami/"]http://chuppacadabra.com/psihologija/ps ... -med-nami/[/url]

Da se razumemo, jaz nisem za vseslošno FDVjevsko pojmovanje človekovih pravic, a vseeno se je treba vprašati, kakšno pravno pooblastilo damo vsakokratni oblasti v roke? Odrekanje osnovnim civilizacijskim pridobitvam v imenu zagotavljanja neke kvazi varnosti? No thank you, America.
Odgovori
Tale more biti star ali pa ameri še ne vejo ,da ni več Zahodne Nemčije ,stavim na drugo [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]

Attached files [Image: 1996_1c293cac3a731ec09e97aa6c25409487.jpg]
Odgovori
Al pa tole:

http://www.youtube.com/watch?v=Gd-g_eYJF2U
Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=vn7bkncf1_E
Odgovori
[url="http://www.zerohedge.com/news/2012-12-28/guest-post-feinsteins-gun-control-bill-will-trigger-next-american-revolution"]http://www.zerohedge.com/news/2012-12-2 ... revolution[/url]
Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=q2riOiBaZrg


Ker nekaterim ni jasno zakaj je terminologija taka kot je in medijska izpostavljenost na tak način kot je...
Odgovori
Lets start the party [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Odgovori
ZDA ima približno 26x več umorov zaradi strelnega orožja (sem upošteval približno 8000, kot citirajo spodaj) gledano na prebivalca. Je pa v tem videu še nekaj statistik, za katere ne vem kako so zanesljive. Če gledam bazo naših policajev, bi rekel, da so statistike za države še bolj južno od nas, katastrofalne. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]

[url="http://youtu.be/I8D8b51EwrI"]http://youtu.be/I8D8b51EwrI[/url]
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)