Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Citat:.....ampak to je samo zato, ker so zatirani, revni, nimajo priložnosti, noben jih ne mara, in še kup ostalih vzrokov je za to.....
Tako je tudi v ZDA kjer folk od malih nog fopajo z ameriško izjemnostjo in kako so bogati tisti, ki so pametni in pridno delajo , kar seveda tudi pod razno ni res, socialna mobilnost je še kar na psu, potem pa k temu dodaš samo še histerične ameriške medije in imaš čorbo.

http://www.youtube.com/watch?v=7Nus9BZlAfQ
Odgovori
V Ameriki se kuha revolucija. Ljudje ne bodo dali svojega orožja!
Imam nekaj prijateljev , ki živijo tam.
Zanimiv podatek, ki sem ga pred kratim slišal je ta da je v ameriki cca 2% judovskega prebivalstva od 435 kongresnikov pa je cez 250 judov!

Ljudje se čedalje bolj zavedajo, da njihova vlada ni niti približno njihova ampak od zionističnih koorporacij!

Ljudje se čedalje bolj zavedajo da njihova vlada vodi in financira al-ciaido kjer jim to ugaja (Afganistan 1989,bih, kosovo,libija, Sirija..) o tem so že v jezi javno spregovorili celo nekateri voditelji na tv,kongresniki ter kandidati za predsednika.

Ljudje se čedalje bolj zavedajo, da se po celi državi odpirajo, FEMA kampi z pripravljenimi tisočerimi krstami, da policija in vojska trenirata odvzem orožja in pri tem umor vsakega, ki se upre!
Da so sprejeli zakon in so že v operativi "droni" ki letijo nad civilnimi mesti v ameriki in oboroženi nadzirajo ljudi! Zakaj so UAV predatorji potrebni policiji!!!

Ljudje se zavedajo da je 11.9 nameščen, da so ti strelski incidenti zelo sumljivi in odličen izgovor za zioniste, ki veselo predlagajo odvzem orožja nobeden pa ne predlaga, da se raziščejo vzroki teh incidentov.

Ljudje se čedalje bolj zavedajo, da mediji niso njihovi ampak dirigiran propagandni sistem, da je šolstvo čisto uničeno, kjer imate že komedije kjer se mora učitelj pretepati v kletki zato da bi se lahko otroci šolali.

Ljudje se zavedajo da je čipiranje nekaj najbolj nevarnega kot je rekel Robert Bear bivši agent CIE, da če se ljudje bilo čem uprejo naj se uprejo čipiranju ker nimajo predstave kam to vodi in kaj nameravajo z tem!
Program Obama health care je razglasil da zahteva da se do 31.marca 2013, čipirajo vsi novorojenčki in državljani!

Upam da nisem preveč zalutal stran od teme ampak Črni oblaki se zbirajo nad svetom in za tiste, ki niso informirani ali so kondicionirani, da takšne stvari jemljejo kot fikcijo ali paranojo naj se informirajo kajti če imate voljo vse to je jasno dokazljivo, če pa sem vam ne da pa naprej verjemite medijem v njihovi lasti!

Mislim da se o tem moramo pogovarjati in informirati kajti, če je tako bodo naši to takoj po nalogu banksterjev kopirali in nam spisali zakon, da se moramo tudi mi in naši otroci čipirati! [img]{SMILIES_PATH}/fsniper.gif[/img]
Odgovori
DavorM, tvoj post se bere kot Hitlerjev Menin Kampf - za vse so krivi Židi. A dejstvo je da je "krivih" le 1% Židov, vsi ostali pa so navadna raja.
Odgovori
Če se tako bere je bilo moje pisanje res napačno sestavljeno!

Kajti sem zelo proti hitleru, poznam nekaj judov, ki so mi cisto vredu kolegi, če pa napišem dejstva ker to so, ti pa to jemlješ kot nacizem ker si tako kondicioniran o čem sem prej pisal pa je težava drugje.

Naj jasno povem da nisem za posploševanje kajti je dosti judov, ki imajo enako mišljenje kot jaz, dejstvo pa ostaja da so glavni protagonisti new world order, glavni banksterji ter lastniki koorporacij in medijev ravno zionisti ali kar se mene tiče na splošno zlobni ter slabi ljudje!!

Če ti to jemlješ kot nacizem ti morem rečt, da je že skrajni čas da začneš razmišljati z svojo glavo ne pa čakati 19:00 da ti na popu sporočijo tvoje mnenje!

In niso za vse krivi židi po mojem postu lahko razbereš da so za vse krivi in tudi so ZIONISTI med katerimi pa je ogromno nejudov iz sebičnih razlogov!
Odgovori
"Uroš Palhartin Napisal:...- za vse so krivi Židi. A dejstvo je da je "krivih" le 1% Židov, vsi ostali pa so navadna raja.
načeloma je vseeno kakšne rase ali veroizpovedi je človek, ki mu je cilj pohlep. raja..., ja, raja je tista, ki se je zasužnila in elitam omogoča, da si kopiči bogastvo
("zaslužek" 240 milijard dolarjev v enem letu- top 100 ljudi). dejstvo je, da je zahodni svet (v katerega se radi prištavamo) izgubil kompas. morala je padla v klet, kraja, razvrat (tisti, ki jih je dolfe lepo pospravljal...)
je nekaj normalnega- enako kot korupcija, elite ne bi delale ampak samo služile na račun izkoriščene raje, vrednote... kaj je že to?
p.s.: a nismo to že slišali- propad rimskega imperija?
Odgovori
Citat:DavorM, tvoj post se bere kot Hitlerjev Menin Kampf - za vse so krivi Židi. A dejstvo je da je "krivih" le 1% Židov, vsi ostali pa so navadna raja.

NE TI TAKO BEREŠ, ker si površen, nerazgledan in ne bom nadaljeval.... In če je iz njegovega prispevka vse kar si uspel dojeti miselno povezavo Mein Kampf, Židje in krivda se mi neskončno smiliš. Kot ti je Friderik lepo orisal, krivi smo mi vsi/raja, ki dopušča (iz takih in drugačnih vedno pa individualnih razlogov) to sranje in premikamo vsak svoje črte najprej po milimetrih nato centimetrih sedaj pa že v decimetrih...

DavorM je pravilno uporabil besedo zionist, ki v tem kontekstu omogoča ločevanje med različnimi pripadniki judovskega ljudstva in ljudmi, ki sicer niso judovskega porekla so pa prav tako zionisti - največ informacij o delovanju le teh pa je prišlo ravno od judov samih (dosti jih je plačalo za svoje izdajstvo s svojim življenjem). Čeprav kdo dejansko je (če), ki upravlja s tem tako ali tako ni povsem jasno (old money, stare družine, mednarodni konzorcij, paja patak je konec koncev irelevantno - ta trenutek in za trenutne potrebe za kasneje se bo pa že po današnjih dejanjih identificiralo prave). Ljudje smo za take stvari pač izumili Hudiča s katerim elegantno označimo vse kar je zlobnega in slabega v družbi in verjetno bo najboljša oznaka za osebje v službi ali krmilom tega sranja - zlo.
Odgovori
DavorM, Friderik in Mato: Kaj pa lahko "raja" sploh naredimo? A lahko rečemo "ustavite vlak, rad bi izstopil ( recimo na ŽP Ljubljana)" - in se tam priključimo svobodnim ljubljanskim klošarjem, Žabjakščanom in ostalim umetniškim kulturnikom????

Lahko pa izvolimo novega "revolucionarja" ki bo na koncu kot prašič iz knjige Erica Blaira (George Orwella) - "Živalska farma" prišel iz kmetove hiše - na dveh nogah.
Odgovori
Lahko narediš kar hočeš....tudi spraševanje v stilu obupane mamce na bregu reke, ki vije roke in tuli na vsa pljuča medtem ko se njen otrok utaplja v vodi je nekaj...ne vodi sicer k nekim (vsaj zame) želenim rezultatom a je početje vseeno [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img].

Za kaj narediti, pa vsak zase ve.

Vendar brez vedenja, da je nekaj narobe pač ne gre to je prvi korak (ki ga seveda mnogi ne zmorejo) vse naprej je easy.
Odgovori
kaj naredit? a moramo kupovat vse made in china in na ta način podpirat multinacionalke?
prvo se pa moramo pogledat v špegl... vsi jamramo in pizdimo in vemo, da marsikaj ni prav a v isti sapi oz. trenutku gledamo kje bomo koga
nategnili da nam bo več ostalo v denarnici. naj vrže kamen tisti, ki še nikoli in nikdar ni podpiral dela na črno ali pa naredil prekrška in se "prilizoval"...

moji sodelavci in kolegi (pa mogoče celo familija) me imajo že počasi poln kufer, ko jim redno cepim v glavo in govorim, da bo leto 2015 (150. obletnica državljanske vojen v ZDA) zanimivo
in kam nas vodi EU z našimi kimavci v parlamentu vred.
vsi pravijo- ah, ti verjameš v teorijo zarote (new world order), -to ne more biti res, -to se ne dogaja itd. ko pa daš argumente potem pa pošasi vidijo, kaj mislim(o) povedat.
velik vpliv pa imajo goebbelsovi nasledniki v medijih- PROPAGANDA! zakaj imajo v ZDA prikaz lova kriminalcev v živo, zakaj imajo švabi HARTZ4TV, zakaj "naš" Akanal in njihov Svet delajo subjektivno in
prekrivajo objektivno resnico? bolj kot ljudi posiljuješ in cepiš bolj ti bodo na koncu verjeli- aka- če ni na CNN potem ne obstaja. zadnja fora 24ur- v ponedeljek je odjeknilo je nekaj strelov in že pogrevajo to klinčevo juho
o tem kako nevarno je orožje (citat: To je v zadnjih dneh že drugi strelski incident, ki se je zgodil sredi vroče debate o pravici do nošenja orožja, ki se je v ZDA razplamtela po streljanju na šoli Sandy Hook) ,
da pa je en francoz pomoril celo družino (zaklal oz. zadavil) pa niti besede...
Odgovori
Uroš Postavil si težko vprašanje.

Kaj sploh lahko naredimo?

Jaz vem da je najbolj pomembno, da se ljudje zavejo dejstev in grozne realne situacije ne pa da to jemljejo kot teorije ali kot "sej imamo inšpekcije za kaj takega"!

Z ljudmi se manipulira in vedno se je, če pa lahko ljudje informiramo eni druge in se upremo manipulacijam politikov in bančnikov takoj začenjamo dobivati bitke!

Če se ljudje aktivno postavimo v bran svojim pravicam in pri tem pridobimo tudi ljudi, ki delajo za njih a mislijo, da delajo za dobro vseh, govorim o zaposlenih v tajnih službah, policiji, vojski, ko se tudi oni zavejo, da se gre tudi za njih tudi za njihove otroke in njihovo bodočnost se moč teh elit poruši kot hišica iz kart!

Ljudje se moramo bolj aktivno postaviti po robu zakonom!

Če država( vemo kdo je to) sprejme zakon, da se moramo vsi čipirati, kdo pravi da mi moramo ta zakon spoštovati, kdo pravi da imajo oni popolno oblast nad našimi življenji, kdo pravi da je to nujno in zakaj?
Zakaj je to sploh dobro, ne more se nekaj takega sprejemati brez javnih debat, brez pogovora zakaj je to sploh dobro in za koga,brez referenduma, če pa tega ni pa se nehajmo pretvarjati, da živimo v nekakšni demokraciji ker je to potem čisti totalitarizem!

Če država sprejme zakon, da nas bodo še bolj obdavčili zakaj bi morali mi to sprejeti kot višjo silo, kot nekaj kar se mora? ZAKAJ?
Zakaj sebe ne obdavčijo? Zakaj ne prenehajo z financiranjem zelo dragih vojaških ekspidicij, da bi se šlihtali zionistom?

Kaj je z ljudmi danes a je pomembneje, da imajo otroci malice v šolah ali je pomembneje da sodelujemo v okupaciji neke zaostale države kjer smo soodgovorni za morije samo zato da bi nas kur... jenkiji ali točneje njihovi gospodarji ZIONISTI potrepljali po ramenu kako smo pridni in uslužni! Ali kakor oni terminološko radi rečejo" kako smo resna in napredna država zahodnega tipa"!


Čas je da se ljudje zavejo Zarot ne teorij, kajti vse teorije nastanejo na nekakšni osnovi!Tako usput še ...ta fašistična EU je sprejela zakon v pol tajnosti, da se vsa GMO hrana dovoli in da se ne sme etiketirati, kar pomeni, da ne sme na hrani pisati da je GMO pa čeprav je jasno dokazano od raznih inštitucij, da ta hrana brez kančka suma sterilizira drugo generacijo naraščaja ter da povzroča grozne bolezni.

Največji proizvajalci tega sr... Monsanto ta prav satanistična org proizvaja to hrano, v njihovi jedilnici za zaposlene pa je strogo prepovedano konzumiranje te hrane!

Prehranjujejo se le z naravno pridelano hrano.
Dejstvo je tudi, da ko se ta hrana posadi uniči vse ostale kulture okrog sebe in je nujno kupovati seme vsako leto od monsanta!

Se ljudje sploh zavedate kako zlobne organizacije delujejo tam zunaj in kako zlobne zakone sprejemajo ti paraziti v parlamentih za mastne provizije!


Kako pa je vse to mogoče...? No tu se pa vračamo na začetek zato ker ljudje raje verjamejo tisočkrat ulovljenim lažnjivcem in njihovim obljubam ter medijem kot pa lastni presoji ter drugim zaskrbljenim ljudem!
Odgovori
[url="http://s3.documentcloud.org/documents/561603/feinstein-automatic-weapons-ban-2013-summary.pdf"]http://s3.documentcloud.org/documents/5 ... ummary.pdf[/url]
Odgovori
Citat:The "Majority Opinion" Is An Illusion
By Brandon Smith

If there is one concept on Earth that has been the absolute bane of human existence (besides global elitism), it would have to be the concept of the “majority opinion”. The moment men began refusing to develop their own world views without first asking “What does everyone else think?”, they set themselves up for an endless future of failures. We are, of course, very social beings, and our natures drive us to seek those of like mind and spirit in what some might call a “tribal imperative”. However, this imperative to organize is often manipulated by those who understand the psychological mechanisms behind it. Oligarchs and tyrants abuse and exploit the inherent social natures of the people in order to fool them into abandoning their individuality for the sake of the group, or some abstract and dishonest ideal. When successful, the organization of a culture becomes bitter and twisted, changing from a tribe or a community of sovereign individuals, into a nightmare collective of soulless sheep.

Human beings desperately want to belong, but, they also desperately want to understand the environment around them. Often, the desire to belong and the desire to know the truth conflict. In some societies, in order to be accepted, one must give up on his search for truth and avoid eliciting the anger of others. This causes a severe mental and emotional disturbance within a population. In order to reconcile their conflicting needs within a system that does not nurture their quest for transparency, they tend to unconsciously cling to the “majority view” as if their very existence depends on it. The idea of the majority view or the “mainstream”, gives people the sense that they are a part of a group, and at the same time, gives them the illusion of being informed.

Their rationale is:

If most of the population believes something to be true, then, by “statistical law”, it most likely is true. Those who do not share in the majority opinion are therefore in opposition to statistical law; meaning they are behind the times, social deviants, or just plain crazy..

The problem is, history has shown that at pivotal moments in a society the “majority opinion” is usually WRONG. Any progress we do enjoy as a species is almost always due to the actions of tireless aware minorities, or even a lone man or woman who saw what the rest of us could not.

The greatest discoveries and truths have always been the product of individual thought and effort; numerous individuals working on parallel paths to generate new pieces of knowledge or more balanced and principled methods of living. There has never been such a thing as a collectivist realization, or a collectivist truth, and there never will be. Collectives do not think creatively or honestly. Their only concern is the survival of the system at all costs, and usually this requires a foundation of lies.

As a nation or culture edges towards collectivist tyranny, the battle-cry of the “majority opinion” will drown out all other reasonable voices. It has happened before, and unfortunately, it will happen again. In America today, I believe we are nearing the moment where the mass view becomes the only acceptable or legally sanctioned view. With the 2nd Amendment issue alone, the most common argument by anti-gun proponents is that “the majority opinion is on their side”. I’m here to point out that the “majority opinion” is, in fact, an illusion, and completely irrelevant. Here is why…

Most “Majorities” Are Fake Majorities

A recent poll on gun rights touted by Reuters stated that over 74% of the American public supported new and stricter gun laws including a ban on “automatic” (do they mean semi-automatic?) weapons:

[url="http://www.reuters.com/article/2013/01/17/us-usa-guns-poll-idUSBRE90G1B120130117"]http://www.reuters.com/article/2013/01/ ... B120130117[/url]

Reuters pretends as if the poll is a sweeping vindication of anti-gun advocates, but what is the deeper story behind the poll? Reuters waits until the very last line of the article to mention that only 559 people participated, which hardly seems like a large enough pool to determine the overall position of the entire American public. Who were these people who were polled? Where were they polled? What questions were they asked and how were the questions posed? All of these factors can be manipulated during polling to produce a desired end result.

In April of 2012, a similar poll stated a somewhat similar case, but also relented that a “majority” of Americans supported most pro-gun positions, including conceal carry, and the need for civilians to intervene during a criminal event:

[url="http://www.ipsos-na.com/news-polls/pressrelease.aspx?id=5586"]http://www.ipsos-na.com/news-polls/pres ... px?id=5586[/url]

What the polls do not outline is the fact that many people are undecided on a number of details, and that there is no clear “majority” on any of them. Polling methods are indicative of the mainstream farce. In most cases, when a mass of people are presented as a “majority”, we do not know exactly how that conclusion was arrived at. Who decided these people were of the same mind and how?

Beyond this problem, those people who claim to be a part of the majority, are sometimes ill informed and do not have all the facts at their disposal. If there is indeed such a thing as any majority, it could only be the majority of people who do not know what to think! So, instead of the gun issue, for instance, being a fight between a “majority” of anti-gun advocates versus a “minority” of pro-gun advocates, we are actually looking at a fight between two educated MINORITIES, pro-gun and anti-gun, pro-liberty and anti-liberty, with an uneducated and oblivious public in-between.

To gun control propagandists I would point out that being able to lie to the unaware and con them into parroting your talking points is not the same as “having the majority on your side”. There may be some utility to retaining an army of bleating sheep, but in the end what do sheep really do beyond bleat, except eat, sleep, watch, and wait to see which way the winds blow…?

In A Republic The Majority View Does Not Matter

America was established as a Republic, not a Democracy, and in a republic the natural and inborn rights of the people, as embodied in the U.S. Constitution, are not subject to the mood swings of the masses. Each individual has certain rights, including the right to firearms and self-defense, REGARDLESS of what the so-called mainstream believes. That is to say, even if 99.9% of all people decided tomorrow that the right to free speech should be abolished, this would still be unconstitutional. The .1% who retain the right to free speech are not required to adhere to such law.

The same rule applies to the 2nd Amendment and gun ownership. When shills for gun control like Pierce Morgan claim that the majority supports them, what they don’t seem to grasp in their collectivist fervor is that even if this were true, it is a meaningless sentiment. Our rights as Americans are not allowed to be held hostage by 51% of the population (or any other claimed percentage). This is not how a republic operates.

Regardless of what is decided in the near term on gun control, we as citizens, protected by the legal shield of the Bill of Rights and the Constitution, are not morally required to comply, even if the “majority” says we are. Mob rule is no rule.

The Majority Is Usually Wrong

As stated previously, the majority of people are generally ill-informed until the fight for a particular issue is long over. Only when the dust has settled do the masses take a side (usually the side of the winner). When the day finally arrives where we live within a system that nurtures free individual thought and our political leadership no longer seeks to manipulate the people in subversive fashion, then, perhaps, the situation will change. However, for now, the “majority” cannot be trusted to determine the course of the future for every single one of us. They are too open to exploitation, and too easy to sway.

While many see being a part of the mainstream as a safe method for remaining “in the know”, the opposite usually holds true. The mainstream is instead a place where people go so that they don’t have to think, and such an environment rarely finds its foundation standing firmly on truthful grounds.

If the majority was really a legitimate deciding factor in the course of history, then the first American Revolution would have never occurred in the first place. That fight was won by a minority of men and women who knew they were right in the face of a malicious world power structure supported by an ignorant subsection of the populous. Generations to come would be influenced by a small group of people who stood on honor and principle in the face of the tyranny of the “majority”.

Our True Enemy Is An Elitist Minority

Elite oligarchies are notorious for using the masses as a shield for their criminal behavior. Whenever an atrocity is committed, the elite claim it was for the “greater good”. That it was done in the name of “national security”. That the “majority” is in agreement with their methods. They do this in order to artificially inflate the size of the obstacle in our path and make us feel as though we stand against “the whole world”. They do this to make us imagine that we are too small to make a difference.

This tactic is also designed to redirect our energies away from the oligarchs and towards a nameless faceless mob of people who may or may not be aware that they are being used as cannon fodder.

As much as Liberty Movement proponents and 2nd Amendment guardians may despise the naive prattle of the so-called “Left”, and the fact that their propaganda seems to be spreading like a malignant tumor across the country, from gun grabbing to socialized nanny government, we must remember that they are not who we are really at war with. They are merely spectators in the arena, and though their chanting against us might make us feel as though our opponent has won favor, in the end all will be decided by force of will between the two gladiators, and the bread and circuses will matter little.

The fight for liberty ultimately has nothing to do with awakening a “majority of people”. Rather, our goal should be to gather a tireless and courageous minority that can weather the coming storm. If we endure the crisis and remove the anti-liberty minority from the picture, the dumbfounded masses caught with their pants down from the very beginning will in the end simply follow along as they always do.

I have heard it argued recently that the gun control issue in particular is one of wider social implications. That pro-gun advocates are too “selfish” to see the big picture, and that we do not care about the safety of our nation as a whole. This is the collectivist methodology at work, utilizing the false “majority” as a tool for oppression. The fact is, Constitutionalists are the ONLY people in this country today that see the big picture, and the only people who are not thinking merely of themselves when it comes to the safety of our society. The average anti-gun socialist is acting not out of reason as they pretend, but out of fear. They want us to relinquish our rights so that they can retain the illusion of safety.

Behind this drive for a deluded sense of mainstream “compassion” and “compromise” is a concerted effort by the establishment to destroy the last barrier to overt centralization; the armed citizen. The language for this is already being carefully implanted:

We are a “fringe element”. We are “narcissists”. We are “barbarians”. We are clinging to the last vestiges of an archaic philosophy which no longer applies to our modern and “civilized” age. The vast “majority” is against us, and we should shut up, comply, abdicated the fight, and take our seat at the collectivist table while one still remains open to us.

Okay…so we’re barbarians. We’re not interested in a “seat at the table”. We are not interested in participating in the lie. We are not interested in playing a bit part in the grand faux theater of the “global community”. If the majority of Americans really do believe that the death of the Constitution is the best course for our culture, then the majority has gone clinically insane, or pathetically soft, and has abandoned all conscience. We will remain in our little “minority”, and we will put a stop to the progression of collectivized despotism without them, and they can do what they please in the meantime, as long as they stay out of our way.
Odgovori
Dobrota je sirota in kaj vam v resnici s pomočjo takih zgodbic sporočajo mediji in kakšno ravnanje se od vas pričakuje...
Odgovori
"M Napisal:Dobrota je sirota in kaj vam v resnici s pomočjo takih zgodbic sporočajo mediji in kakšno ravnanje se od vas pričakuje...

Pa naj še čvekajo nekateri, kako da je v Ameriki divji zahod... /sacrcasm on/ Evo FDV-jevci, živ dokaz, da je tudi tam pravna država... /sarcasm off/

Pri nas bi šele najebal (še posebej, če bi psi ušli iz kakšne garaže kakšnega khm khm znanega khm khm ritopikeca). Ampak res, žalostno do amena vse skupaj...

Morda za prebrat tole:
[url="http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/when-i-was-a-kid-reflections-of-a-50-year-old-american"]http://www.familysecuritymatters.org/pu ... d-american[/url]
Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=1jCew9Ze9hs

HAHAHAHAHAA
Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=TxHnCei4wzg

Še en dobr [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=RVXx-NejsK8

2:20+ zelo govoreče kaj dejansko mislijo njemu podobni agitatorji v bistvu ne gre za orožje kot tako ampak za spreminjanje družbe kot si oni zamišljajo. Moore ki naj bi bil KAO anti government in KAO za pravice ljudi je v bistvu popolni agent vladajoče klike saj podpira v bistvu razgradnjo ne samo vrednot ampak tudi (določenih) pravic oz. uporablja vse kar ima na voljo za jačanje elit in slabljenje ljudi. Hkrati pa ta zavaljen trol od človeka pozabi, da je postopek za spremembo ustave povsem jasen in se ga lahko kadarkoli poslužijo problem pa je seveda da so ta lupetala v hudi manjšini in dobro vedo, da so šanse 0 in potem skozi korupcijo, zamegljevanje dejstev, prevare in take in drugačne eksploitacije čustev in nesreč gonijo svojo degenerirano agendo.
Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=FeTCkoXslsE

LOL so pa ideje dobre
Odgovori
> LOL so pa ideje dobre

matervola, mato, pa kje jih najdeš. tale jih pa pihne in ko se nehaš smejati rečeš, saj res, zakaj pa ne [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] In ko smo že pri tem vprašanju, je Menart pred cajti napisal sledeče vrstice, ki nekako na svoj način odgovorijo zakaj toliko vprašanj o omejevanju orožne zakonodaje. Saj res, zakaj pa ne...

Gmajna

Kar ded od deda pomni, vse dni iz veka v vek,
po hribih in dolinah, po hostah in vzdolž rek,
po gorah in ravninah, od Rabe do morja
živi uboga gmajna za kruh in za boga.
Živi. V svečanu seka in orje na jesen,
se skriva pred žolnirji, ko pridrve po plen,
pa spet v srpanu žanje, spet stiska sladki mošt
in zopet činž odrajta in to, kar terja prošt,
spet v sušcu reže trto, spet v rožniku kosi
in s polja spet pred Ogrom, pred Tukom v gozd beži.
A vmes gradove zida in cerkve po vrheh
in najde čas za svatbe, za rojstva in za smeh.
Pozimi spleta bajke, ki polne so čudes,
spomladi vodi Jurja, poleti kuri kres;
in v čudni govorici, ki vino da ji zven,
si tiho kdaj zapoje: Gozdič je že zelen ...
A ob nedeljah v cerkvi je njen pogled zazrt
v podobe žlahtnih kraljev, ki z njimi raja smrt.
In ko potem pod lipo v krog zbere se zvečer,
od ust do ust razrase v njej čuden se nemir:
Kdo zgradil je te koče, kdo zgradil je naš grad
in klošter, most in cerkev, jo je graščak, opat?
Kdo orje in kdo žanje, kdo raš in sukno tke?
Kdo žito, les tovori? Po sol na Laško gre?
In kdo plačuje vojsko, da Turku stopi v bran,
kdo hodi v boje nadenj in na beneško stran?
Kako je to na svetu, saj mi smo tu za vse,
a vsak nam striže dlako in nas iz kože dre?
Tako modruje gmajna. In kadar pride glas,
naj črno vojsko v tabor odpravi slednja vas,
ko sredi koč ustopi zbor vaških mož se vkrog
in vsak dobi iz kevdra meč, sulico in lok,
nekdo kot v šali reče, ko z mečem gre čez dlan:
"Nikjer na njem ne piše, za koga je skovan ...
Lahko da je za Turka, lahko z njim mahneš zver,
lahko bi tudi grofa ... ne piše pa nikjer."
Tedaj se vaška gmajna v bleščeči meč zazre -
lahko bi tudi grofa ... saj res, zakaj pa ne?
Odgovori
Lepa dobro si našel zame nekaj povsem novega (sej ne da bi bil lih navdušen nad slovenskimi pesniki in da bi bilo to čudno) vendar tega nisem dosedaj zasledil, da bi se kaj preveč ponujalo za branje verjetno, da še kdo poleg kmetavzov iz pesmice ne bi na podobne ideje prišel [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)