Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
> Desc said:
> Mato nikomur ne bom preprečeval, da se brani kot se ve in zna. Povedal sem le kaj je moje osebno mnenje o tem. Pravzaprav verjamem, da obstaja na svetu kakšna ženska, ki bi se v dotičnem primeru ubranila z orožjem. Na misel mi pade stripovska junakinja Ana dva pištolja. Sicer pa sem naglas premišljeval bolj na splošno, ker okoliščin midva ne poznava. Ne vem ali si prav ti prilimal video posnetek, ko niti ameriški policaj, ki je natreniran in pripravljen na vse mogoče, podleže pred ustavlenim modelom. Bojim pa se, da je prevelika utvara, da se resne grožnje lahko rešimo (le, ali predvsem) z orožjem, lahko zelo nevarna. Govorim seveda o normalnem človeku, pa karkoli si pod normalno sploh predstavljamo. Mogoče je kdo res natreniran kot Rambo, vendar je veliko več takih ki si to le mislijo, v realnih razmerah pa bi poleg sovraga pobili (če bi sploh kaj zadeli) še vse, ki se nahajajo v bližini.
>
> Kar se pa strahu tiče, pa verjamem, da bo prej streljal strahopetec kot uravnotežen človek, ki bo izkoristil prej vse druge uporabne možnosti.

Ana četiri pištolja:P sem poguglal, priznam, prvič slišim zanjo
Odgovori
Citat: imajo Američani prednost saj lahko legalno posedujejo avtomatsko orožje pripravljeno za takojšnjo uporabo,
Vrjetno imamo pri nas več avtomatskega orožja kot Ameri ,ameri večinoma lahko samo sanjajo o avtomatskem orožju. Od FOPA iz leta 86 je tako najbolj zmahan legalen full auto AK vreden10.000+$$$.

Kot druga pa jih to samo takoj stane življenja ker tam se prav zaradi domneve, da je vsakdo oborožen ,najprej strelja potem sprašuje in ti orožje za samoobrambo pred policijo čisto nič ne nuca saj je kifeljcev vedno velko več na kupu če se poka.
Tule so se enemu od policistov preveč tresle hlače in je stisnil šus nakar so seveda vsi začel nažigat, po menjavi plenic so kake 3 ure kasneje z oklepnikom upali pripeljat do tistega čolna, ki so ga prerešetal.
[url][/url]http://www.youtube.com/watch?v=RIUZ-QtflQw
Odgovori
Ravno včeraj sem na National Geografic gledal serijo o dražbah orožja. Prodajali so full auto kitajsko AK47 z raili in Hogue ročajem, cena je bila 16.500 USD, samo zaradi full auto sprožilnega mehanizma.
Odgovori
Ne samo zato ker je legalna in lahko z njo po mili volji streljaš brez skrbi po večletnem druženju s fanti imenovami Jerome in Rakeem...
Odgovori
Iz mojega stališča gledano, je prepoved avtomatskega orožja (razen tistega "ki je po milosti božji" namenjenega zbiranju) neumna. Strelec z avtomatskim orožjem ni nič bolj nevaren kot pa tisti s polavtomatskim orožjem ali pa samostrelom, ki je v prosti prodaji. Torej če je nekdo dovolj zanesljiv in zdrav za posest in "nošenje" enostrelne ančke, bo isto zanesljiv s full auto AK47 ali pa MG42. Bistveno bi moralo biti da je človek zanesljiv, ne pa kategorija športnega orožja, ki jo je slovenska orožna zakodaja razdrobila še na podkategorije, pa čeprav je enako lahko ali težko dobiti nabavno za ančko ali pa za polavtomatsko puško oz. pištolo.
Odgovori
Citat: Bistveno bi moralo biti da je človek zanesljiv

Se hecaš al kaj? Misliš, da je možno objektivno ugotovit, da je nek človek od danes (pregleda) naprej pa na vse veke zanesljiv? Ne ga lomit no v to še tisti, ki zakone pišejo ne verjamejo (morajo pač neki narest in kaj je lažje kot napisat neki, kar pomiri tistih par procentov, ki vedno neki vpijejo in rabijo neki pač da dajo mir - se spomnite tistega v LJ, ki je z Alfo pofural dve punci na prehodu za Bežigradom? V posmeh vsem so neki pametjakoviči tja sedaj postavili 2 radarja, ki merita hitrost avtom in blinkata smilije če si pod 50 in besno pizdita, če greš 51? Kot, da bi tist moron ob pogledu na oranžne smilije lepo 50 fural...- vse skup sam zato, da lahk rečejo da neki so naredili, da bi pa že pred 100 leti tisto zebro pofarbal in morda malce bolje označili pa kako drevo posekal jim pa ni padlo na pamet, da o starem znancu policije ne govorim).

Zakaj se folk tako boji potresa, ker enostavno nima kontrole in večina ljudi misli, da lahko nadzoruje in kontrolira vsako situacijo in, da za vsako naključno kombinacijo spremenljivk obstaja rešitev. Bolj kot so spremenljivke grozeče in bolj kot se jih nekdo boji bolj jih želi kontrolirati. Pa tle sploh ne mislim na politike ali vlado ali policijo ampak na obične ljudi. Mislite, da novinarji tako pišejo ker so oni butasti? V glavnem pišejo ker se to prodaja, ker obstaja trg za to, ker povprečen državljan to kupuje, požira in se naslaja.
Odgovori
> Uroš Palhartinger said:
> Iz mojega stališča gledano, je prepoved avtomatskega orožja (razen tistega "ki je po milosti božji" namenjenega zbiranju) neumna. Strelec z avtomatskim orožjem ni nič bolj nevaren kot pa tisti s polavtomatskim orožjem ali pa samostrelom, ki je v prosti prodaji. Torej če je nekdo dovolj zanesljiv in zdrav za posest in "nošenje" enostrelne ančke, bo isto zanesljiv s full auto AK47 ali pa MG42. Bistveno bi moralo biti da je človek zanesljiv, ne pa kategorija športnega orožja, ki jo je slovenska orožna zakodaja razdrobila še na podkategorije, pa čeprav je enako lahko ali težko dobiti nabavno za ančko ali pa za polavtomatsko puško oz. pištolo.

Podpišem!
Odgovori
> Mato said:
>Mislite, da novinarji tako pišejo ker so oni butasti? V glavnem pišejo ker se to prodaja, ker obstaja trg za to, ker povprečen državljan to kupuje, požira in se naslaja.


Tukaj pa z lahkoto prideva skupaj!

=D>
Odgovori
Full auto AK74, legalno tudi v Sloveniji za dinamično disciplino =))

http://www.youtube.com/watch?v=qeDcEadNYX8
Odgovori
Na takih herojih bi pa folk z veseljem uporabil kak AK47, da za spremembo malce svinca leti v drugo smer.

[url][/url]http://www.youtube.com/watch?v=BN6_ykJMuzs

Attached files [Image: e170b93e21609acf97123ef1606a1e.jpg]
Odgovori
Citat:Na takih herojih bi pa folk z veseljem uporabil kak AK47, da za spremembo malce svinca leti v drugo smer.

Ker folk?
Odgovori
Odgovori
Iowa is granting permits to acquire or carry guns in public to people who are legally or completely blind.

No one questions the legality of the permits. State law does not allow sheriffs to deny an Iowan the right to carry a weapon based on physical ability.

The quandary centers squarely on public safety. Advocates for the disabled and Iowa law enforcement officers disagree over whether it’s a good idea for visually disabled Iowans to have weapons.

On one side: People such as Cedar County Sheriff Warren Wethington, who demonstrated for the Register how blind people can be taught to shoot guns. And Jane Hudson, executive director of Disability Rights Iowa, who says blocking visually impaired people from the right to obtain weapon permits would violate the Americans with Disabilities Act. That federal law generally prohibits different treatment based on disabilities.

On the other side: People such as Dubuque County Sheriff Don Vrotsos, who said he wouldn’t issue a permit to someone who is blind. And Patrick Clancy, superintendent of the Iowa Braille and Sight Saving School, who says guns may be a rare exception to his philosophy that blind people can participate fully in life.

Private gun ownership — even hunting — by visually impaired Iowans is nothing new. But the practice of visually impaired residents legally carrying firearms in public became widely possible thanks to gun permit changes that took effect in Iowa in 2011.

“It seems a little strange, but the way the law reads, we can’t deny them (a permit) just based on that one thing,” said Sgt. Jana Abens, a spokeswoman for the Polk County sheriff’s office, referring to a visual disability.

Polk County officials say they’ve issued weapons permits to at least three people who can’t legally drive and were unable to read the application forms or had difficulty doing so because of visual impairments.

And sheriffs in three other counties — Jasper, Kossuth and Delaware — say they have granted permits to residents who they believe have severe visual impairments.

“I’m not an expert in vision,” Delaware Sheriff John LeClere said. “At what point do vision problems have a detrimental effect to fire a firearm? If you see nothing but a blurry mass in front of you, then I would say you probably shouldn’t be shooting something.”
One county sheriff shows how to train visually impaired

In one Iowa county, blind residents who want weapons would likely receive special training.

Wethington, the Cedar County sheriff, has a legally blind daughter who plans to obtain a permit to carry when she turns 21 in about two years. He demonstrated for the Register how he would train blind people who want to carry a gun.

“If sheriffs spent more time trying to keep guns out of criminals’ hands and not people with disabilities, their time would be more productive,” Wethington told the Register as he and his daughter took turns practice shooting with a semi-automatic handgun on private property in rural Cedar County.

The number of visually impaired or blind Iowans who can legally carry weapons in public is unknown because that information is not collected by the state or county sheriffs who issue the permits.

The Register became aware that a handful of Iowans with visual impairments can carry weapons in public because county sheriffs and their staffs recalled issuing those permits. Sheriff officials in most of the cases said they were uncertain about the extent of the visual impairments.

Clancy, superintendent of the Iowa Braille and Sight Saving School, said the range of sight among people who are classified as legally blind varies greatly. He believes there are situations where such applicants can safely handle a gun.

However, he also expressed concerns.

“Although people who are blind can participate fully in nearly all life’s experiences, there are some things, like the operation of a weapon, that may very well be an exception,” Clancy said.

It’s an issue that musician Stevie Wonder, who has been blind since birth, called attention to in January.

“Imagine me with a gun. It’s just crazy,” Wonder told CNN while calling for reforms to what he has previously called “ridiculous” gun laws.
Some states do consider vision in issuing permits

The Gun Control Act of 1968 and other federal laws do not prohibit blind people from owning guns. But unlike Iowa, some states have laws that spell out whether visually impaired people can obtain weapon permits.

Vision requirements are either directly or indirectly part of the weapon permit criteria in some surrounding states.

In Nebraska, for example, applicants for a permit to carry a concealed handgun must provide “proof of vision” by either presenting a valid state driver’s license or a statement by an eye doctor that the person meets vision requirements set for a typical vehicle operator’s license.

Other states have indirect requirements that could — but don’t automatically — disqualify people who are blind. That includes Missouri and Minnesota, where applicants must complete a live fire test, which means they have to shoot and hit a target.

A 50-state database of gun permit requirements published by USACarry.com also shows that South Carolina has a law that requires proof of vision before a person is approved for a weapons permit.

Wisconsin, like Iowa, has no visual restrictions on gun permit applicants. Illinois lawmakers enacted a concealed weapons law in July, but permits have not yet been issued.

Illinois’ qualifications don’t specifically require a visual test, but applicants must complete firearms training that includes range instruction.

The National Federation of the Blind does not track states that require vision tests as part of weapon permit processes and has not taken an official stand on the issue. But its members are generally opposed to such laws, said Chris Danielsen, director of public relations for the group.

“There’s no reason solely on the (basis) of blindness that a blind person shouldn’t be allowed to carry a weapon,” Danielsen said. “Presumably they’re going to have enough sense not to use a weapon in a situation where they would endanger other people, just like we would expect other people to have that common sense.”

Iowa requires training for anyone who is issued a permit to carry a weapon in public, but that requirement can be satisfied through an online course that does not include any hands-on instruction or a shooting test.

A provision in Iowa’s law allows sheriffs to deny a permit if probable cause exists to believe that the person is likely to use the weapon in such a way that it would endanger himself or others.

Many sheriffs noted, however, that the provision relates to specific documented actions, and applicants who appealed their cases would likely win.

Vrotsos, the Dubuque County sheriff, did not know whether any blind people had applied for permits in his county, but said he wouldn’t hesitate to deny them.

“We do not track these applicants, but ... if I knew the person was blind ... a permit would not be issued, and this person would then have the right to appeal,” Vrotsos said.

But Hudson, executive director of Disability Rights Iowa, believes changing the state law to deny blind people or others with physical disabilities the right to carry arms would violate federal disability law.

Part of the Americans with Disabilities Act requires a public entity to conduct an individualized analysis to make a reasonable judgment before denying a service. Hudson believes someone could successfully challenge Nebraska’s proof of vision requirement as illegal.

“The fact that you can’t drive a car doesn’t mean you can’t go to a shooting range and see a target,” Hudson said.
Odgovori
> mr.T said:
> Iowa is granting permits to acquire or carry guns in public to people who are legally or completely blind.

In kaj hočeš s tem povedati? Pri nas pa poznam enega starejšega jagra, ki mu je posnelo desno roko gor do komolca. Letos mu je referent na UE, brez, da bi trenil, podaljšal orožni list.

In words of our beloved president Barby: "So what..."
Odgovori
tile so slepi ali izredno sabovidni
Odgovori
> mr.T said:
> tile so slepi ali izredno sabovidni

Ja, in? Ti bi se šel diskriminacijo? A maš kaj proti invalidom? Pelješ ga lepo na šicplac (če slučajno nima sam izpita...), pištolo mora itak vsak obvladati z zavezanimi očmi (če je ne, potem moraš še trenirati...), ga obrneš v varno smer, tam so kovinske plate in go ahead Miško, šicaj, kolikor ti duša in tošl pustita. Če bo zadetek, pa bo platka zajavkala... :D
Odgovori
Swat team vs 107 letnik streljanje 1:0 za modre

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/...ot-2260630
Odgovori
> Orien said:
> Ja, in? Ti bi se šel diskriminacijo? A maš kaj proti invalidom? Pelješ ga lepo na šicplac (če slučajno nima sam izpita...), pištolo mora itak vsak obvladati z zavezanimi očmi (če je ne, potem moraš še trenirati...), ga obrneš v varno smer, tam so kovinske plate in go ahead Miško, šicaj, kolikor ti duša in tošl pustita. Če bo zadetek, pa bo platka zajavkala... :D

Če sem prav razumel je tu govora o nošenju orožja ne o OL .

A tebe kaj diskriminirajo, ko te pošlejo na zdravniškega za vozniško, meni se zdi, da samo zahtevajo nek minimalni standard in kolikor vidimo pri penzčih, ki se vozijo v nasprotno smer po avtocesti je ta prag prenizek.
Odgovori
Pobit vse pa ne bo nesreč...
Odgovori
Ja, kaj češ, časi so taki, da velja: "Ko je jači, taj tlači..."
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)